Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Lyžuka @ 2019 04 03, 09:49)
na va daviau uždirbti daugiametes.lt  bigsmile.gif

Ką užpirkai ?
Labai ilgai žydi alavijai. Turiu tokį, kai pradeda pavasarį ( man ankstumas būna tada, kai reikia mokyklą puošti mokslo metų uždarymui, čia būna apie gegužės 30 ) tai žydi, paskui tokios spalvotos pažiedės, pradeda sėklas barstyti. nukerpu, kiek patupi ir vėl žydi. Dar panašiai nuo tos datos pražysta vingiorykštinė kraujažolė ir žydi iki rugsėjo. Na, ne tiek jau paskui žydi, kiek spalvą laiko. Pajudini, išbyra. Abu be proto sėjasi. Bandreniai ilgai laikosi. Labai ilgai žydi gludas, kokius 2,5 mėn. Kažkuriuo laiku gausiai, paskui pavieniai žiedai.. Man tai lubinai dar ilgai grojantys. Iškarpau tuos nužydėjusius žiedus, pradeda šoniniai. Ai, dar kažkaip ilgokai laikosi perovskija. Gaura.( ne gaurė)

Dukrytei gero gijimo. 4u.gif

Meri, pati siųsk savo chamus klientui nx. Per minkštas tu žmogus, per geras. Vos man kas pabandytų šakotis, jaučiu nagai ir ragai teliktų. Kažkada ankstyvoje jaunystėje pasiunčiau savo direktorių ant trijų raidžių. Jam tai buvo toooks šokas, kad net kvapą gaudė paraudęs iš pykčio. Susirinkau žaislus ir išėjau kitur.
Atsakyti
Ačiū wub.gif

rozane ir tą katžole walkers" smile.gif rozanne prie šluoteliniu hortenziju , nes šalia jau ju trys krūmeliai jo įterpta prie rožių labai gražiai vasara išsiplečia ir ištisai žydi, tai gausis kaip ir tesinys su jais, o prie rožiu viena krašta katžolemis, pernai irgi 3 nusipirkau pabandymui kitam gelyne, superinis augaliukas irgi ištisinis žydejimas ir dar kas man patinka kad jos veliau atsprogsta kai jau tulpes eina i žydejimo pabaiga smile.gif

esmej dabar linkstu i tai kad geriau daugiau vienos rūšiesnei daug bet skirtingu augaliuku mirksiukas.gif , dar galvojau gal geriau rasakilos, bet irgi nepigios jos yra

šalavija kažkoki turiu dar paros dovanotą, žydi super tik va kad reikia nukirpti vidury sezono jau man ni ni smile.gif, šitoj vietoj snaputis lenkia smile.gif ir šiaip norejau kazko žemesnio bordurui, kad žemes nebirtu ant trinkeliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 03 balandžio 2019 - 12:13
Nusipirk raskilos sėklų ir turėsi kitais metais daug. Man ji ir pati prisisėja, ravėdama gal išnaikinu daugumą. Nematau per lapus . O ir kelmą galima skaidyti jau po kelių metų. Bet ji gan didelė ir žydėdama gulasi ant kaimynų.

Turiu kažkokią kitą katžolę, ne Walkerį. Žema, tiesiasi pažeme. Praktiškai nesustodama. Bet ji anksčiau tulpių. Jau šiandien radau nemažus ūglius karpydama. Kas gerai , kad šonai nužydi, išgriūna, galima iškirpti , o iš vidurio be sustojimo nauji ūgliai eina. Gal tau jos paieškoti ir atsiųsti ? O gal nori ančiasnapės šilingės ? Ji žemoka, tik žydi ne per ilgai. Tik labai plečiasi. O jei nori -tai gražu tos parazitinės našlaitės. Turiu kalnus baltų. Nužydi, paskui labai gražūs lapai lieka. Kurie praktikai paskutiniai nueina žiemoti.

Bordiūrui nepakeičiamas dalykas yra levanda. Dar neblogi bordiūrai gaunasi iš rūtų arba juozažolių. Juozažolės dar ir kvepia. Rūtų apvadą vieną išroviau, per daug masyvus patapo. O juozažolę irgi panaikinau, prisisėja be proto, pagrindinė piktžolė rožyne tapo. O kaip tau būtų bordiūras iš šilokų ?
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Lyžuka, kaip Tavo mergaitė? man labai skaudžiai nuskambėjo...... greito išgyjimo 4u.gif

gyvenimas teka, nieko labai nevyksta, tai neturiu kąir rašyt rolleyes.gif

patarkit, pankolius sodint daigeliais ar sėt tiesiai į daržą? auginau seniai seniai, dabar nebepamenu kaip ir dariau. Anų kvapas man labai patinka,kaip koks katinas aplink juos ratais sukiojaus biggrin.gif

reik laukui pomidorus pasėt, jaučiu susivėlinau ax.gif
Atsakyti
Jurginėli, pankolius į indelį, paskui išsodinsi. Dar liepos pabaigoje rudeniui pasisėk. Kai sodinsi, labai giliai nesukišk. Turi beveik maskatuoti ant "kojelės". Kitaip gumbai bus žemėje ir nedideli.
Ką gamini iš jų ? Aš tai tik sriubą trintą. Prancūzijoje valgydavau juos prie žuvies, bet nemoku taip paruošti. Dar valgiau kažkaip pamarinuotų, irgi skanūs. O žalių gumbų negaliu valgyti , net pykina nuo to anyžių kvapo.
Atsakyti
IK visus tavao pavardintus augaliukus išskyrus juozazoles išbandzius, lavandu nusodinta iš vienos puses apvadas, viskas puikiai, rutos per savo pačios žiopluma taip nedegino karta kojas ir rankas, kad mb susinervines iš kart išrovė, o aš visa ta vasara tik su kelnemis pravaikščiojau ir iki šiol randai liko nuo nudegimu verysad.gif, o šilokai visumoj neblogai atrode, bet buna pvz kokie 4-5 krumai gražus kito koks vidurys nunyksta, paskui isimete toks kaip vytulys pradejo ju viršunes glebti, nu žodziu smile.gif iš raskilu norečiau šitos žemauges Alchemilla alpina, bet daigai brungus ir ju nevieno reik, perai viena iš Dariaus atsisiunčiau pabandymui, ko tai nerodo gyvybes gal velesnio sprogimo ? tai galvoju seklu paieškoti

Sveikos smile.gif

Nosis vietoje jei gyjant kas nors nesusikreivins mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 balandžio 2019 - 07:07
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Man pankolis patinka visur,tik nemoku užauginti. ax.gif
Atsakyti
man kavaps patinka kaip ir aplamai anyžiu kvapas, bet valgyt nelabai aš juos vertinu, kelis metus auginom o paskui atsisakiau, beto paskutini karta kotais gumbu neformavo nors veisle tipo gumbine buvo smile.gif

megstantiems anyžius geriausias vairiantas sambuca biggrin.gif
Atsakyti
Labas, damos

anyziu kvapo nepernesu.

Lyzuka, kad viskas gerai mergaitei baigtusi, sekmingai nosyte sugytu. 4u.gif

Eisiu i kiema darbuotis, kai oras toks nespetnas.
Atsakyti
labas 4u.gif

dėkui Kaimietukei 4u.gif
viską daugmaž susisėjau, liko dar kažkokie kvietkeliai, bet gal kitą savaitę jau. Dabar daigelius kai pasirodo tremiu balkonan, ten jiems geriausia kai tokia šiluma biggrin.gif

Pankolius retai valgau ir tai kai švogierka juos pakaramelizuoja. mačiau edim doma laidoj juos dažnai kur naudoja. Kada užmatysiu parodysiu. Oman jų kvapas wub.gif galiu tik uostyt wub.gif net sėklas dėdama apsipatenkinus sėdėjau biggrin.gif

priviriau kelis puodus cepelinų-valgysim dvi dienas, bet gal jau paskutiniai su senom bulvėm bigsmile.gif
Papildyta:
sambuca kas do daiktas-goglas meta butelka blink.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
O pas mane jau sausa,tarp tulpių jau net žemė suskilųsi. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

delfis rašo, kad balandis be lietaus, bet galima šlabdriba smile.gif
Atsakyti