Labas
vesoka. Su pavasariu, mielosios.
Balta jau pas mus visur
QUOTE(Lyžuka @ 2019 03 01, 07:16)
žiuriu liko neatsakytas klausimas
aš maista taikau pagrinde prie mamos, o ji tokiu visokiu konservuotu, raugintu nemegsta na jei ir suvalgo tai pusė agurko per žiemą , vel ten kokiu baltu mišrainiu mes nevalgom, nes nevalgom majonezo, verdu košes, gaminu ka nors iš daržoviu, bulviu, sriubos pas mus eina šv daržoviu, na iš visu konservavimo budu tik šaldymas mums tiknka ir patinka
Sveikos
žiema sugrįžo sninga ir dar sniegelis laikos
aš maista taikau pagrinde prie mamos, o ji tokiu visokiu konservuotu, raugintu nemegsta na jei ir suvalgo tai pusė agurko per žiemą , vel ten kokiu baltu mišrainiu mes nevalgom, nes nevalgom majonezo, verdu košes, gaminu ka nors iš daržoviu, bulviu, sriubos pas mus eina šv daržoviu, na iš visu konservavimo budu tik šaldymas mums tiknka ir patinka
Sveikos
žiema sugrįžo sninga ir dar sniegelis laikos
Labutes,
pasportavau,papusryciavau,gyvent galima toliau.
Va ir mudu nieko nekonservuojam,isskyrus saldymo buda.Agurku raugintu tuik svieziai paraugtu vasara,burokelius verdam garinej ir tuoj pat valgom,siemet net nekasiau is dirvos ir pasiteisino,braskes saldziau sutrintas ir su cukrum ir be,atradimas-paprikos supjaustytos ir saldytos,skonis kaip svieziu ,net dar geresnis.Sparagines apverdu ir saldau,spinatus saldau,bet valgom ne kazka paskui,tai visko reik mazint mazint.Kam vargt,kad paskui ismest.Anukai isvis darzoviu sunku ikist,tik su asarom.Is penkiu anuku tik du valgo viska,na ir trecia jau baigia iprast,o du isvis tik saldumynai,jei ju nera-visa diena gali but nevalge,bet uztai pikti kokie.Zodziu toks vaizdelis.
Pomidorus ir porus vakar pasejau,nezinau kas isdygs delcioj seta.
Sniegas grazu,bet taip norisi silumos,uzjauciu visas del to.Pas mus irgi saule pasislepus,apsiniauke,bet be vejo,kaip nekeista ir silta.Tai pagal kovo pirma diena jei spet apie pavasari,tai pas mus butu mizernas.
aha paprikos šaldytos yra gėris , tik kai aš ju neauginu nusiperku tik greitam naudojimui, nekaupiu atsargu , man dar geris visos pupos ir pupeles šaldytos neperaugę, tai vos ne pagrindinis mano maistas aplamai jos yra , beje šaldau ir sunokusias, kai vienais metais įsimetė i jas tokie rudi vabalai ....brrr
Baigia tas sniegas ištirpti. Einu paprikas sodinti.
labas
išsitraukiau kailinius ir pėdinau pas Kazį-akis pasiganiau, prekeivius pasitardžiau, nieko namo neparsinešiau
lavandos lenda, žemuogėlės bando rodytis, daugiau nieks nedaryta
Luety, aš dar rugštynes šaldau
o šaldytos pupelės didelės tai gėris ir greit išverda
išsitraukiau kailinius ir pėdinau pas Kazį-akis pasiganiau, prekeivius pasitardžiau, nieko namo neparsinešiau
lavandos lenda, žemuogėlės bando rodytis, daugiau nieks nedaryta
Luety, aš dar rugštynes šaldau
o šaldytos pupelės didelės tai gėris ir greit išverda
aha ir rūgštynes, daug prieskoniu, krapai , grybai, slyvos :wub, visos kitos uogos
Šaldau melionų kubelius, pernai labai daug arbūzų buvo - tai jų sulčių gal kibirą suvariau į šaldiklį. Nesenai atsišildžiau kibirėlį Taip skaniai suėjo.
Šparagines šaldau nevirtas.Grybai šaldyti-gėris.Užvakar su sviestu ir grietinėle su lašinukais taip skaniai suvalgėme vakarienei. Mėtau konservuotus į konteinerius,nebe marinuosiu gyvenime. Pasiteisino šaldyti svogūnų laiškai,duoda kvapą svogūnų laiškų ir maži pomidoriukai gėris. Melionai jau suėjo į kokteilius šaldyti,reiks kitais metais daugiau. Moliūgus šaldytus vaikai susirenka dar 4 rūsyje nepjaustyti. Uogos tai visos sueina ir su cukrumi ir be jo.Bruknes galiu valgyti tiesiai iš šaldiklio,matyt oreganizmui tinka,kaip skanu.
as vis zadu atsisakyt konservavimo, bet mano branguji siuo klausimu sunkiau paveikt Kai buvau Panevezy, vos ne puse kambario konservuoto gerio. Ir netinget taip Atkalbineju as ji nuo sode pomidoru sodinimo. Na kur jau, liepe jo daliai kokius 6 paset Ir papriku nepamazint.
Kaip tik šiandien išdėliojau prasikalusias paprikas į indelius su durpe. Po šimtą geltonų ir raudonų. Bus ir sau, ir pardavimui.
Labas rytas.
Organizmas jau verčiasi į vasaros laiką.Penktą nubudau ir varčiausi kol visai prašvito.