Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

tai taip biggrin.gif Brolenes abi buvo velnio nestos ir pamestos. Na viena tai sutinku, as net vardo Emilija gal 15m. neistariau. Kad mano tevas buvo blogiu blogis, tai net sakyt nereikia ax.gif Sesuo a.a. pati i vaiku namus pasiprase blink.gif blink.gif V.z. Patevis buvo ubagas ir su savo motina pas juos apsigyveno. Per ji i Sibira isveze, na cia teisybe, bet ir ji rusi nukankino.. ax.gif

Taviskes tai nors tarpusavy gali gara nuleist, besiriedamos.

Nuejau pas kaimyne, atsigerem kavos. Einu namo ir jau ant laiptu girdziu rekima, lygioj vietoj. Daviau jau nuo vaiduokliu ketvirti tabletes, net nesiruosia miegot.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2019 02 06, 15:37)

Taviskes tai nors tarpusavy gali gara nuleist, besiriedamos.

niekas ten nesirieja iš kart vienai babai parodyta jos vieta, griežta disciplina ka ir kada per tv žiuret, kada iš kambario išeit ir pan biggrin.gif žodžiu tenka man paskui viska išklausyti mirksiukas.gif ir visus garus "nuorinti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 02 06, 15:55)
niekas ten nesirieja iš kart vienai babai parodyta jos vieta, griežta disciplina ka ir kada per tv žiuret, kada iš kambario išeit ir pan  biggrin.gif žodžiu tenka man paskui viska išklausyti  mirksiukas.gif ir visus garus "nuorinti" biggrin.gif

cia tu tokia griezta? blink.gif Net televizijos laidos cenzuruotos ir limituotos biggrin.gif Man tu tokia ruzava ir pukuota atrodai visada.

Kazkaip galvojau, kad taviskes tarpusavy susiderina, o tau garo nuleideju nereik but.
Atsakyti
Vienas a.a. bendradarbis sakydavo, juokis iš seno, nes ir pats būsi senas. Imkit pobaliončiką 4u.gif 4u.gif , na tikrai sveikatos daug nuėda.
Mano pirkėjai pagrinde vietiniai senukai, tai dirbu ir nuodėmklause ir ko tik nepripasakoja bobutės, o senukai kokie nekantrūs, retas pasitaiko ne piktas ant viso pasaulio. Šiaip tai ir žurnalai ir net vokai pabrangę. Kažkokia kainu nesustojanti estafetė, niekaip su atlyginimais jos nepavyt, kad oriai gyvent. kaip pinigas nuvertėjęs.
Atsakyti
labas 4u.gif

mergiotėms ir jų mamoms dūšios ramybės 4u.gif 4u.gif

Kaimietuke, sakyk kiek 1 g yra svogūnų sėkliukių?

ir dar daržininkiškas klausimas, na šiltnamyje čilių su paprikom kartu augint negalima, o kaip lauke, koks turėtų atstumas tarp jų būti?

ryt galvoju žemuoges ir lavandas sėt, bet čia jei nuotaika bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2019 02 06, 20:37)
labas 4u.gif

mergiotėms ir jų mamoms dūšios ramybės 4u.gif  4u.gif

Kaimietuke, sakyk kiek 1 g yra svogūnų sėkliukių?

ir dar daržininkiškas klausimas, na šiltnamyje čilių su paprikom kartu augint negalima, o kaip lauke, koks turėtų atstumas tarp jų būti?

ryt galvoju žemuoges ir lavandas sėt, bet čia jei nuotaika bus biggrin.gif

Svogūnų sėklų 1 g būna 250-300 vnt. Bet tai nereiškia, kad visos sudygs. Rašomas etiketėje laboratorinis daigumas, t.y idealiomis sąlygomis. Iš tiesų sudygs 70-60 procentų. Tas procentas vadinamas lauko daigumu. Dar yra dygimo energija, jos procentas labai gerai atspindi kokybiškų daigų kiekį. Labai panašus skaičius į lauko daigumą, bet labai priklauso nuo sėklos senumo, drėgmės ir dar kitų parametrų.
Tas paprikų persikryžminimas gerokai perdėtas reikalas. Pagal prigimtį paprikos, pomidorai, baklažanai yra savidulkiai. Turi susiklostyti labai palankios sąlygos, pvz koks vabalas gali netyčia nunešti žiedadulkes arba oro srovė stipri nunešti. Dabar prisipažinkite, kas matėte gausiai zujant uodus, muse, bites ant paprikų žiedų. ? Nebent koks kvaišelis netyčia, nes paprikos neturi nei nektaro, nei ryškių žiedų, nei išvirtusių per kraštus kuokelių. Bet jeigu neimsi ateičiai savų sėklų, tai turėtų būti nusispjauti, kiek ten persikryžmino. Dar yra toks ribosominis paveldimumas pagal motininę liniją, tai vat iš tenai galimas kartumas , bet jis nebus ryškiai išreikštas ir labai jau nerealus dalykas, kad gerai išlygintoje veislėje atsirastų. Įsidėmėkite, kartumas bus pas palikuonius. Na, įsivaizduok, sugriešijai su negru. Taigi pati nepajuoduosi, tik vaikai. tongue.gif
Pati auginu šalia jelapenus, kitokius čilius po vieną, o kad nesumaišyti saldžiosios paprikos veislių atskiriu į tarpą įsodindama kelis čilius. Ir nebuvo jokio kartumo. Kartumas gali atsirasti rudenį dėl šaltų naktų , ir jis nėra labai jau sveikas. Pas bulvinių šeimos augalus - dėl solanino. Agurkuose, netgi cukinijose- dėl cucurbicino. Esu per žioplumą gamindama mišraines rudenėjant įpjausčiusi cukinijos. Ir toooks buvo viralo kartumas, kad iškeliavo į kompostą . blink.gif
Dar parašysiu tai , kas labai nuliūdins. Sėklininkystėje atviroje vietovėje izoliacinis atstumas 7 km , o tarp miškų -4 km. biggrin.gif Tą reikalą gali taisyti kabindama izoliacinius maišelius ant kiekvienos ankšties. ax.gif Tada nereikės čilių sodinti kitoje parapijoje. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 06 vasario 2019 - 22:14
labas 4u.gif

dėkui, Kaimietuke, už pamokėlę 4u.gif 4u.gif 4u.gif

miegat, ane biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Na tikrai visa pamoka. 4u.gif 4u.gif
Miegam Jurginėli.O tu ko ankstyva? bigsmile.gif
Dar vienas diplomas nugulė į stalčių. ax.gif Na nors medikę išklausinėjome su drauge ko norėjome.Kitos visos beveik tylėjo. ax.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Vakar pabaigiau sūnui megztinį.Turiu prabangių baltų siūlų kašmyro-Australijos vilnos ir sintetikos šiek tiek.Nesugalvoju dukrai ką megzti?Nėra jie labai stori.Galvoju dėti du-tris siūlus.Bet galva neneša,vakar perverčiau žurnalus. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 07 vasario 2019 - 07:58
QUOTE(sapniukass @ 2019 02 06, 16:08)
cia tu tokia griezta? blink.gif Net televizijos laidos cenzuruotos ir limituotos biggrin.gif  Man tu tokia ruzava ir pukuota atrodai visada.

Kazkaip galvojau, kad taviskes tarpusavy susiderina, o tau garo nuleideju nereik but.

oi ne, ne aš biggrin.gif , aš ruzava ...kartais bigsmile.gif

QUOTE(Merii @ 2019 02 06, 19:42)
Vienas a.a. bendradarbis sakydavo, juokis iš seno, nes ir pats būsi senas.

na ta mano anyta sako ir jus seni būsit, tai tai nereiškia, kad dabar mus turi graužti biggrin.gif kita senųjų karta tongue.gif

Sveikos smile.gif

vakar ačiu die štilis bigsmile.gif

neesu niekad su karčia cukinija susidurusi smile.gif

Jurgineli nepamiršk levandu pašaldyti nes nedigs mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 vasario 2019 - 08:40
O ko jūs čia visos su sėjimais? Aš tai dar dvi savaites sėdėsiu visus norus užspaudusi. Per mažai saulės, o prikabinėti lempų nesinori.
Užsisakinėju sėklas iš visų pakampių.
Šiandien reikėtų iš po Plant World seeds.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2019 02 07, 11:11)
O ko jūs čia visos su sėjimais? Aš tai dar dvi savaites sėdėsiu visus norus užspaudusi. Per mažai saulės, o prikabinėti lempų nesinori.
Užsisakinėju sėklas iš visų pakampių.
Šiandien reikėtų iš po Plant World seeds.

IK ar sejai kada ką iš vienmečiu rudbekiju? pvz :
https://e-seklos.lt/...ekija-toto-gold

aš tai laukiu lenku ką sukels ir net seklu kolkas neperku beto viskas ko mano širdis trokšta smile.gif yra eseklos tai net nelendu į kitus psl smile.gif ...kolkas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2019 02 07, 11:45)
IK ar sejai kada ką iš vienmečiu rudbekiju? pvz :
https://e-seklos.lt/...ekija-toto-gold

aš tai laukiu lenku ką sukels ir net seklu kolkas neperku beto viskas ko mano širdis trokšta smile.gif yra eseklos tai net nelendu į kitus psl smile.gif ...kolkas tongue.gif

Šitos tai ne, bet esu auginusi iš šitų. Jau kiek metų praėjo, o vis randu jų sėjinukų. Gerai, kad priminei, reikės nusipirkti. Pas kaimynę panašių yra , irgi vis pasisėja, tai jau skirtingo ūgio ir išvaizdos. Visokiausios geltonos. Gražu, kai visa kita peržydėję.
https://www.e-seklos...erokee-sunset-1

Pamiršau nusipirkti malopių. Auginau vienais metais, patiko.
Lyžuke, užsakinėsi iš lenkų ? Reikės prie tavęs prisigretinti, užmačiau naujų lelijų ir melsvių.
Atsakyti