Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labukas 4u.gif
Ryte saulutės padavė, dabar snaigės, tingėdamos, krenta. Išnešiau sodyboje pravėdinti patalynę, lovatieses, kilimėlius. pelargonijas palaisčiau, sausus lapus nuskabiau. Ne tiek ir daug tų sausų lapų. Reikėtų sėklų inventorizaciją padaryti. Nusiminiau, kad sodui.lt neturi baklažanų Madona. Nueidavau, nupirkdavau ir ramu buvo. Reikės, matyt, iš mydobro siųstis. Gal kuri žinote, kiek iš jų atsisiuntimas kainuoja? Man anksčiau atveždavo tas vyrukas ir sakė, kad siunčia iš Lietuvos, bet pernai jis man neatsiliepė, gal nebūna dabar Vilniuje?
Atsakyti
Iš Mydobro siuntimas ar ne 1,80 euro. Jie iš Vilniaus siuntinėja.
Ten pas juos ir daugiau baklažanų veislių yra. Turi mažų saldžių paprikiukų. Pernai vienas auginau, užkonservavau, tai ištraukusi stiklainiuką įdarau Fitaki sūriu. Vos spėju į šaldytuvą padėti, tuoj nebebūna,
Pralėkiau per miestą, apsišopinau. Parvilkai keturis didžiausius maišus. Patalynė, visokios kruopos, konservuoti gaminiai. Maksėje akcija kepimo popieriui ir maišams, tai tų prigriebiau po kelis. Pas mus tingima kepimo formas plauti, tai net kotletams , apkepams ir kugeliams tiesiamas kepimo popierius. Skalbimo miltelių 10 kg pakuotė. Mėgstu kas kelios savaitės užsipirkti atsargų
Išnaršiau visą Sanitexą, neberadau mangų padažo. blink.gif Labai skanus dalykėlis, prie visokių varškėčių, blynelių.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Ko tokios nekalbios ?
Atsakyti
Ai, visos dietinasi, tai nesigirsi gi, kad kepiau labai skanų Draugystės pyragą. vakar fb užmačiau, šiandien išbandžiau- oi, oi , gardumėlis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 01 27, 19:28)
Ai, visos dietinasi, tai nesigirsi gi, kad kepiau labai skanų Draugystės pyragą. vakar fb užmačiau, šiandien išbandžiau- oi, oi , gardumėlis biggrin.gif

Laba,
Aš, aš stora ir nesidietinu. Receptą į eterį prašom. biggrin.gif
Atsakyti
Iš planšetės rašau, tai neikelsiu. Įveskite Senoviškas draugystės pyragas La maistas puslapy smile.gif Tik aš, aišku, sviestu margariną keičiau. Gaunasi didelė skarda.
Ate,storule biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniuxxxxx: 27 sausio 2019 - 20:07
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 01 27, 20:05)
Iš planšetės rašau, tai neikelsiu. Įveskite Senoviškas draugystės pyragas La maistas puslapy smile.gif Tik aš, aišku, sviestu margariną keičiau. Gaunasi didelė skarda.
Ate,storule biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Ir nesakyk. biggrin.gif užtat raukšlių mažiau. ax.gif rolleyes.gif biggrin.gif
Ačiū. Einu skaityt.
Aš bandelių su dešrele ir sūriu prikepiau. Ir tešlon pyliau ne aliejų, bet lydytą sviestą. Skanu.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 27 sausio 2019 - 20:30
Labas vakaras
Nesidietinu ir aš. Jei pradėsiu galvoti ir skaičiuoti, dar labiau valgyti norėsiu. Verdu, kepu šeimynai ir pati kertu. Bandžiau turimas sėklas inventorizuoti. Kiek jų daug... bet to, ko reikia, nėra. Reikės mydobro atakuoti. Ačiū, IK, už info, bandysiu ir paprikų mažų auginti, kaip suvalgyčiau dabar įdarytų wub.gif
Net grįžau paredaguoti. Nooooriu bandelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 27 sausio 2019 - 20:45
O aš nieko nekepiau, vot. Tik balandėlių dideliausią puodą susukau.
Pusžentis dukrai visokių pyragų privilkęs, tai ir aš iš šaldytuvo nuvagiu. Šiandien draugai į svečius užsuko, bananų šokolade atvežę. Taip ir sutaršėme draugiškai dėžę. blink.gif Chana dietai šiandien.
Rytoj paskelbiau nedarbadienį, tai gal būsiu gera ir kibinų iškepsiu.

Vasarema, aš ir karštiems patiekalams paprikų dalį apvirusi šaldžiau, dalį konservavau. Dar nebandžiau iš konservuotų įdarytas kepti, bet šiaip marinuotos tai eina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 27 sausio 2019 - 20:46
Peržiūrėjau tą draugystės pyragą. Kaip tik tas, kurio niekada nemėgau.
Jeigu turiu daug varškės, kepu Elzaso varškės pyragą su kokosais. Pakeičiau receptą pagal save, nes originale man toks susmegęs gavosi.Pbandykite, tikrai labai skanus.

200 g miltų
50 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Varškės sluoksniui
5 kiaušinių tryniai
tarkuota citrinos žievelė ( dažniausiai nededu, nes pamirštu nusipirkti)
1 v. šaukštas miltų
500 g varškės
100 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
1/4 litro karšto pieno
125 g karšto sviesto
5 kiaušinių baltymas
Kokosų apie 100 g
Apie stiklinė ar daugiau manų kruopų

Pagrindui miltus, cukrų sudėti į bliūdelį, sudėti tarkuotą ar sukapotą sviestą, įmušti kiaušinį ir labai greitai išminkyti tešlą. Iškočioti ant kepimo popieriaus, su juo perkelti į gilią skardelę, padaryti tešlos apie 3 cm ar aukštesnius bortelius. Galima ir tiesiai į skartą išploti. Bet aš gi tingiu skardas plauti, tai tiesiu.

Įdarui: gerai išplakti trynius su cukrumi , dėti citrinos žieveles, druskos , miltus ir varškę. Užvirti pieną su sviestu, užplikyti tešlą. Sudėti kokosus, pagal reikalą įpilti manų kruopų ir sudėti išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti ir sudėti ant tešlos.
Kepti apie 50-60 min 180 C orkaitėje. Jeigu svyla, pamažinti ugnį.
Paprastai nelaukiame , kol atvės, pusę praryjame dar karštą.
Atsakyti
Ale matai, neįtikau biggrin.gif Aš retai kepu varškinius, nes man rūgštį kelia. Nuo to dar ne biggrin.gif Ir šiaip, kol turim, tai nei varškė, nei sūris nėra mėgstamiausi ax.gif
Atsakyti