Labukas
Ryte saulutės padavė, dabar snaigės, tingėdamos, krenta. Išnešiau sodyboje pravėdinti patalynę, lovatieses, kilimėlius. pelargonijas palaisčiau, sausus lapus nuskabiau. Ne tiek ir daug tų sausų lapų. Reikėtų sėklų inventorizaciją padaryti. Nusiminiau, kad sodui.lt neturi baklažanų Madona. Nueidavau, nupirkdavau ir ramu buvo. Reikės, matyt, iš mydobro siųstis. Gal kuri žinote, kiek iš jų atsisiuntimas kainuoja? Man anksčiau atveždavo tas vyrukas ir sakė, kad siunčia iš Lietuvos, bet pernai jis man neatsiliepė, gal nebūna dabar Vilniuje?
Iš Mydobro siuntimas ar ne 1,80 euro. Jie iš Vilniaus siuntinėja.
Ten pas juos ir daugiau baklažanų veislių yra. Turi mažų saldžių paprikiukų. Pernai vienas auginau, užkonservavau, tai ištraukusi stiklainiuką įdarau Fitaki sūriu. Vos spėju į šaldytuvą padėti, tuoj nebebūna,
Pralėkiau per miestą, apsišopinau. Parvilkai keturis didžiausius maišus. Patalynė, visokios kruopos, konservuoti gaminiai. Maksėje akcija kepimo popieriui ir maišams, tai tų prigriebiau po kelis. Pas mus tingima kepimo formas plauti, tai net kotletams , apkepams ir kugeliams tiesiamas kepimo popierius. Skalbimo miltelių 10 kg pakuotė. Mėgstu kas kelios savaitės užsipirkti atsargų
Išnaršiau visą Sanitexą, neberadau mangų padažo. Labai skanus dalykėlis, prie visokių varškėčių, blynelių.
Ten pas juos ir daugiau baklažanų veislių yra. Turi mažų saldžių paprikiukų. Pernai vienas auginau, užkonservavau, tai ištraukusi stiklainiuką įdarau Fitaki sūriu. Vos spėju į šaldytuvą padėti, tuoj nebebūna,
Pralėkiau per miestą, apsišopinau. Parvilkai keturis didžiausius maišus. Patalynė, visokios kruopos, konservuoti gaminiai. Maksėje akcija kepimo popieriui ir maišams, tai tų prigriebiau po kelis. Pas mus tingima kepimo formas plauti, tai net kotletams , apkepams ir kugeliams tiesiamas kepimo popierius. Skalbimo miltelių 10 kg pakuotė. Mėgstu kas kelios savaitės užsipirkti atsargų
Išnaršiau visą Sanitexą, neberadau mangų padažo. Labai skanus dalykėlis, prie visokių varškėčių, blynelių.
Labas rytas.
Ko tokios nekalbios ?
Ai, visos dietinasi, tai nesigirsi gi, kad kepiau labai skanų Draugystės pyragą. vakar fb užmačiau, šiandien išbandžiau- oi, oi , gardumėlis
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 01 27, 19:28)
Ai, visos dietinasi, tai nesigirsi gi, kad kepiau labai skanų Draugystės pyragą. vakar fb užmačiau, šiandien išbandžiau- oi, oi , gardumėlis
Laba,
Aš, aš stora ir nesidietinu. Receptą į eterį prašom.
Iš planšetės rašau, tai neikelsiu. Įveskite Senoviškas draugystės pyragas La maistas puslapy Tik aš, aišku, sviestu margariną keičiau. Gaunasi didelė skarda.
Ate,storule
Ate,storule
QUOTE(liniuxxxxx @ 2019 01 27, 20:05)
Iš planšetės rašau, tai neikelsiu. Įveskite Senoviškas draugystės pyragas La maistas puslapy Tik aš, aišku, sviestu margariną keičiau. Gaunasi didelė skarda.
Ate,storule
Ate,storule
Ir nesakyk. užtat raukšlių mažiau.
Ačiū. Einu skaityt.
Aš bandelių su dešrele ir sūriu prikepiau. Ir tešlon pyliau ne aliejų, bet lydytą sviestą. Skanu.
Labas vakaras
Nesidietinu ir aš. Jei pradėsiu galvoti ir skaičiuoti, dar labiau valgyti norėsiu. Verdu, kepu šeimynai ir pati kertu. Bandžiau turimas sėklas inventorizuoti. Kiek jų daug... bet to, ko reikia, nėra. Reikės mydobro atakuoti. Ačiū, IK, už info, bandysiu ir paprikų mažų auginti, kaip suvalgyčiau dabar įdarytų
Net grįžau paredaguoti. Nooooriu bandelių.
Nesidietinu ir aš. Jei pradėsiu galvoti ir skaičiuoti, dar labiau valgyti norėsiu. Verdu, kepu šeimynai ir pati kertu. Bandžiau turimas sėklas inventorizuoti. Kiek jų daug... bet to, ko reikia, nėra. Reikės mydobro atakuoti. Ačiū, IK, už info, bandysiu ir paprikų mažų auginti, kaip suvalgyčiau dabar įdarytų
Net grįžau paredaguoti. Nooooriu bandelių.
O aš nieko nekepiau, vot. Tik balandėlių dideliausią puodą susukau.
Pusžentis dukrai visokių pyragų privilkęs, tai ir aš iš šaldytuvo nuvagiu. Šiandien draugai į svečius užsuko, bananų šokolade atvežę. Taip ir sutaršėme draugiškai dėžę. Chana dietai šiandien.
Rytoj paskelbiau nedarbadienį, tai gal būsiu gera ir kibinų iškepsiu.
Vasarema, aš ir karštiems patiekalams paprikų dalį apvirusi šaldžiau, dalį konservavau. Dar nebandžiau iš konservuotų įdarytas kepti, bet šiaip marinuotos tai eina.
Pusžentis dukrai visokių pyragų privilkęs, tai ir aš iš šaldytuvo nuvagiu. Šiandien draugai į svečius užsuko, bananų šokolade atvežę. Taip ir sutaršėme draugiškai dėžę. Chana dietai šiandien.
Rytoj paskelbiau nedarbadienį, tai gal būsiu gera ir kibinų iškepsiu.
Vasarema, aš ir karštiems patiekalams paprikų dalį apvirusi šaldžiau, dalį konservavau. Dar nebandžiau iš konservuotų įdarytas kepti, bet šiaip marinuotos tai eina.
Peržiūrėjau tą draugystės pyragą. Kaip tik tas, kurio niekada nemėgau.
Jeigu turiu daug varškės, kepu Elzaso varškės pyragą su kokosais. Pakeičiau receptą pagal save, nes originale man toks susmegęs gavosi.Pbandykite, tikrai labai skanus.
200 g miltų
50 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Varškės sluoksniui
5 kiaušinių tryniai
tarkuota citrinos žievelė ( dažniausiai nededu, nes pamirštu nusipirkti)
1 v. šaukštas miltų
500 g varškės
100 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
1/4 litro karšto pieno
125 g karšto sviesto
5 kiaušinių baltymas
Kokosų apie 100 g
Apie stiklinė ar daugiau manų kruopų
Pagrindui miltus, cukrų sudėti į bliūdelį, sudėti tarkuotą ar sukapotą sviestą, įmušti kiaušinį ir labai greitai išminkyti tešlą. Iškočioti ant kepimo popieriaus, su juo perkelti į gilią skardelę, padaryti tešlos apie 3 cm ar aukštesnius bortelius. Galima ir tiesiai į skartą išploti. Bet aš gi tingiu skardas plauti, tai tiesiu.
Įdarui: gerai išplakti trynius su cukrumi , dėti citrinos žieveles, druskos , miltus ir varškę. Užvirti pieną su sviestu, užplikyti tešlą. Sudėti kokosus, pagal reikalą įpilti manų kruopų ir sudėti išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti ir sudėti ant tešlos.
Kepti apie 50-60 min 180 C orkaitėje. Jeigu svyla, pamažinti ugnį.
Paprastai nelaukiame , kol atvės, pusę praryjame dar karštą.
Jeigu turiu daug varškės, kepu Elzaso varškės pyragą su kokosais. Pakeičiau receptą pagal save, nes originale man toks susmegęs gavosi.Pbandykite, tikrai labai skanus.
200 g miltų
50 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Varškės sluoksniui
5 kiaušinių tryniai
tarkuota citrinos žievelė ( dažniausiai nededu, nes pamirštu nusipirkti)
1 v. šaukštas miltų
500 g varškės
100 g cukraus
1 žiupsnelis druskos
1/4 litro karšto pieno
125 g karšto sviesto
5 kiaušinių baltymas
Kokosų apie 100 g
Apie stiklinė ar daugiau manų kruopų
Pagrindui miltus, cukrų sudėti į bliūdelį, sudėti tarkuotą ar sukapotą sviestą, įmušti kiaušinį ir labai greitai išminkyti tešlą. Iškočioti ant kepimo popieriaus, su juo perkelti į gilią skardelę, padaryti tešlos apie 3 cm ar aukštesnius bortelius. Galima ir tiesiai į skartą išploti. Bet aš gi tingiu skardas plauti, tai tiesiu.
Įdarui: gerai išplakti trynius su cukrumi , dėti citrinos žieveles, druskos , miltus ir varškę. Užvirti pieną su sviestu, užplikyti tešlą. Sudėti kokosus, pagal reikalą įpilti manų kruopų ir sudėti išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti ir sudėti ant tešlos.
Kepti apie 50-60 min 180 C orkaitėje. Jeigu svyla, pamažinti ugnį.
Paprastai nelaukiame , kol atvės, pusę praryjame dar karštą.
Ale matai, neįtikau Aš retai kepu varškinius, nes man rūgštį kelia. Nuo to dar ne Ir šiaip, kol turim, tai nei varškė, nei sūris nėra mėgstamiausi