Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Sapniuk,manes irgi kepenine nesuvyliotum biggrin.gif
As siandien puoda jautienos troskinio pridariau..Ar cia mesos daugiau issitraukiau,ar dazoviu daugiau pridejau,bet gavos beveik pilna skaravarka biggrin.gif VAlgysim kokias 3 dienas su MB biggrin.gif Ai ir gerai,nereiks valgyt gamint biggrin.gif

Frau 4u.gif 4u.gif Matyt viskas i viena sukrito-nervai,sloga...GAl nereiks pastoviai gert tu vaistu 4u.gif 4u.gif

Oi tos nuolaidos..MB cia ir prisisake is Adido kedus,kelnias ir bliuzona..TAi tik kelnes ir tetiko..Kedai per mazi,bliuzonas per didelis...KAzkaip susipykes tas ADidas su ismierom..Nu uzsisakinejo pagal turimu rubu dydzius,o gavos nesamone kazkokia...Issiunciau siandien viska atgal..

Atsakyti
tai, kad kepenine dariau gal antra karta per zenatves metus. Galejo nors gabaleli paragaut, is pasigerinimo biggrin.gif
Ten kepenu tik kvapas, mesos daugiau.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2017 02 02, 18:31)
tai, kad kepenine dariau gal antra karta per zenatves metus. Galejo nors gabaleli paragaut, is pasigerinimo biggrin.gif

man paštetas skanu, bet tik pačios darytas, kitais nepasitikiu, jokiu ten plaučiu ir pan atlieku kad nebutų mirksiukas.gif
Atsakyti
kokie plauciai, net katinams gyvenime nesu nepirkus. Vistos kepeneles ir mesa bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 02, 21:16)
man paštetas skanu, bet tik pačios darytas, kitais nepasitikiu, jokiu ten plaučiu ir pan atlieku kad nebutų  mirksiukas.gif

į kepeninę plaučiai? gyvenime nevalgius tokios
nors irgi valgau tik ten kur garantuota šeimininkės rankom,o dar geriau kai sava gamyba
nededu nieko nederamo,tik kepenys ir mėsa,dar svogūno pakepinto,man taip skaniau

maniškiai kepeninės nevalgo,vyras iš mandagumo labiau,nors paskutiniu metu,tai valgė,sakė skaniau nei pas mamą,nes ta tai tokia kliurką daro,šaukštu kabini ir beveik srėbt reikia
šaltienos prisimenu nuvežiau kai dar kaime gyvenom,tai išbrokijo smarkiai,nerado lašinių gabaliukų ir želės buvo per mažai...,jai tobula šaltiena,tai visoks gėris ,,a la mėsa,,,tada sluoksnis per 4 pirštus drebučių nekietų,tada per pirštą taukų
neprisiverčiau nei karto ragaut ax.gif

parvažiavo maniškis,galvojau šventę kokią pamiršau,o jam pasirodo nesveika,matyt jau tikrai šakės,nes nepriviliosi niekaip namo,išgeria per riksmus tabletę ir toliau dirba,dabar dar šefienė liepė čiuožt namo,tai atseit paklausė valdžios biggrin.gif ,realiai,tai iš tolo matyt,kad serga,bet įrodyk doh.gif

aš irgi miego noriu,bet jei dabar numigsiu,naktis bus sunki,neužmigsiu daugiau,tai laikausi iš paskutinių ir kokią devintą krisiu,na jei nepraeis,būna ir taip
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2017 02 02, 18:31)

Na ir dura tu smile.gif Nemoki sumaitinti ir tiek.
Greitai paaiškini diedui, kad kepeninė pirmas vaistas potencijai gerinti. Gi visų reikalingų vitaminų ir mikroelementų yra. Nebent jis didelis optimistas, jam viskas gražu, kas kabo. rolleyes.gif
Aš į kepeninę dedu dar keptų tarkuotų morkų, svogūnų keptų ir pusę stiklinės raudono vyno. Brendžio gaila. Dar lašinukų smulkiai papjaustytų karšto rūkymo. Tada į formą įtiesiu kalakuto skūrą, dedu tą marmalą, uždengiu likusiu skūros lopu ir kepu. Tada nespėja nė ataušti, kai būna su visom skūrom suryta, svarbu karštų bulvių būtų. Nors gerai atšaldytas man skanesnis. Rytoj laisvadienis gal išsitraukti kepenėlių iš šaldiklio, sugundei čia. wub.gif

Liniau, su drauge šiandien jau aptarėm kalakutų pirkimą. Šiemet ji labai daug išpardavė. Tai abejoms pasidarė apvalios iš godumo akys. Nusprendėm : reikia.
Atsakyti
mano kaime tai paštetą virdavo tik kepenys ir mesa o plaučius, širdis ir etc. sumaldavo žalius ir į dešras, jas vadino plautinėmis dešromis, pridedavo daug prieskoniu, svoguno kvepedavo žiauriai skaniai ir virdavo smile.gif, Frau iš to krašto tikrai žinos, nors ji gal miestiete , skerstos kiaules nemačius mirksiukas.gif , o va vyro palivarke biggrin.gif tai viska išverda tame skaičiuje ir plaučius, sumala ir į žarną sukemša ir tai vadina kepenine dešra, kuria irgi verda ...tai man tokia veu būdavo ...va supažindinau aš su su regionu nacionaliniais valgiais tongue.gif
Atsakyti
Kaimietuke, nu jei butu neskaniai gavesis, tai buc pasinaudojus tavo receptu biggrin.gif
Dabar toks skanus, kad nebenoriu su niekuo dalintis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 02 02, 21:24)

Liniau, su drauge šiandien jau aptarėm kalakutų pirkimą. Šiemet ji labai daug išpardavė. Tai abejoms pasidarė apvalios iš godumo akys. Nusprendėm : reikia.

Mudu irgi šiandien kalbėjom, kad gal reik šiemet imt. Aš sakiau 20, maniškis- 30. O ko ne, juk ne jam augint biggrin.gif
Man su pardavimu gali būti problemų, turtingų žmonių aplink nedaug biggrin.gif So vištinais paprasčiau. Bet iš kalakutų biznio daugiau, negu iš broilerių. Draugė irgi žadėjo, jei parvešiu, nes pernai iš kitur pirko, daug išgaišo jai. O kada apie skaičius jau reik galvoti?
Atsakyti
Liniau, gal apie kovo vidurį. Kaip visada parveš paskutinėmis gegužio dienomis. Man iki to laiko reikia stipriai broilerius paauginti, kad galėtų į šuns voljerą keliauti nakvynės. Ate, kažkur apie tavo kraštus parduoda Cholmogorų ir kitokias sunkiasvores žąsis. Lyžuka, tu paprotink, nes draugei šviečiasi, kad jos pasiekia 10-15 kg. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 02 02, 22:52)
mano kaime tai paštetą virdavo tik kepenys ir mesa o plaučius, širdis ir etc. sumaldavo žalius ir į dešras, jas vadino plautinėmis dešromis, pridedavo daug prieskoniu, svoguno kvepedavo žiauriai skaniai ir virdavo smile.gif, Frau iš to krašto tikrai  žinos, nors ji gal miestiete , skerstos kiaules nemačius  mirksiukas.gif , o va vyro palivarke biggrin.gif tai viska išverda tame skaičiuje ir plaučius, sumala ir į žarną sukemša ir tai vadina kepenine dešra, kuria irgi verda ...tai man tokia veu būdavo ...va supažindinau aš su su regionu nacionaliniais valgiais  tongue.gif

taigi rašiau kažkada kaip tėvas su krikštatėviu kiaulę dubasino,mirsiu neužmiršiu biggrin.gif ,kai buvau maža po kiaulę-dvi į metus mama visada augino,dar vištas ir kartais triušių,nes turėjom prie namų lopuką žemės,dar kaimynė savo dalį paskolindavo už lašinių šmotuką,tai visos daržovės buvo savos,žolė ir atliekos augintiniams,plius už miesto dar daržo valdiško,irgi norma dviguba,nes abiem su tėvu po arą priklausė
po to kai pradėjau lankyt ketvirtą klasę persikraustėm šalia bažnyčios,ten jau neleido nieko laikyt ir baigėsi ūkininkavimas,pirkom kiaules mėsai,nutrijas,triušius,veršiukus kelis prisimenu,bet skerdiena

pati irgi kaime gyvenus,žinau kas yra kepeninė,plautinė,keptas pilvas,skilandis,nepaimsi manęs plika ranka biggrin.gif ,ir niekas nemokino,nepadėjo,buvau įtrenkta į kaimą be pardom,sugalvojom per naujus,kad į kaimą laikas,balandį jau gyvenom,pardavę savo bendrabutinį butą ir nusipirkę namuką ...,šiaip prie mėsos dorojimo niekada neprileisdavo,nemokėjau nieko,nenutuokiau nuo ko pradėt,bet vyras iki armijos kaime 12 metų gyvenęs buvo,tai daug mokėjo,prisiminė,taip ir sukomės,ir nepalaidojom nei vieno padaro kritusio dėl mūsų žioplumo,na jei neskaičiuot partijos viščiukų kuriuos išpjovė kažkoks gyvūnas

prašyčiau nekritikuot,aš miesto kaimietė,stažas beveik 7 metai kaime ax.gif ,po to iš griazi v kniazi,tiesiai į sostinę biggrin.gif ,ir džiaugiuosi,kad buvo toks laikas,nors buvo nelengva,bet įdomu,smagu,daug išmokom,ir visai padoriai pagyvenom,daug apkeliavom,nors ne po užsienius,bet buvo ir palanga,ir jūrmala,ir karvei laiko buvo biggrin.gif ,smagu

psio,bandysiu gult,nors dar anksti,įtariu blūdysiu nuo penkių,bet rizikuosiu,o gal pavyks ?
Atsakyti
Laba ryta, grażaus visoms sm 5dienio 4u.gif
Megstu kepenu pasteta, troskintas kepeneles.
Vakar gavau ziniu, kad ponia is ESo, nori menesiuka pailseti ir neskubes i darba. Jei dyrikas nebus kiaule, gal leis iki to laiko padirbeti. Cia sau pasvajojau garsiai rolleyes.gif
O siaip ko gero kita treciadieni kv iesis ir bus man lauk.
Issiunciau gal 20 cv ir uzklausimu del darbo, taciau tylu.
Butu idealu autobusu stotyje dispecere, radau ir toki skelbima, arti namu.
Atsakyti