Labukas.
Buvau išlėkusi į Lvovą ir dar aplankėme tokį Zamostės miestą Lenkijoje. Lvove bedieviškai gražu, o Operos teatras - tiesiog architektūrinė svajonė. O ir šiaip labai gražūs senamiesčio namai, visokiausių konfesijų bažnyčios. Aplankėme tokią užeigą kažkokiose katakombose, kur partizanai slėpdavosi. Įeinant reikia pasakyti slaptažodį, švaistosi tokie veikėjai su pistoletais, maskolių ieškodami. Buvome kavos degustacijoje, nes yra fabrikas kavos. Dar degustavome lašinius, beje ir lašiniai šokolade buvome restorane nacionalinių patiekalų. Kojų nebejaučiu, nes išskyrus trumpus stabtelėjimus pavalgyti, žygiavome 12 val. O miestas kalnas- pakalnė. Centre autobusai net nevažiuoja. Vakar Zamostė, labai skrupulingai atrestauruotas gotikinis senamiestis, gynybinės sienos. Kadangi kartu važiavo kietas istorikas, tai tiek įdomaus išklausėme.
Džiaugiuosi, kad esame ES. Tie vargšai atsilikę maždaug 15 metų. Ten kur pasienio punktas - total košmar. Turėtų būti veidas Ukrainos įvažiuojant, o greičiau užpakalis. Reikėjo naktį klupinėjant tamsoje ieškoti kantoro ir tualetų. Tualetai - tai ta įžymioji emaliuota skylė su dviem plytomis kojoms. Ir dar kas man padarė įspūdį - daug kur tupi tualetų "babulkos" , kurios parduoda bilietus ir leidžia nusiplėšti šikpopierio 10 cm O beje, prisipirkau tualetinio popieriaus su Putino atvaizdu. Čia tai prikolas.
Sienos - totalus blogis. Prakiurksojome gal po 2 val ir daugiau. Visur žmogai su automatais, šunys.
Šiaip pigus kraštas mūsų akimis žiūrint. Prisipirkau vaistų, receptinius parduoda be jokių kvailų klausimų. Papildai, pvz visokie sirupai nuo kosulio - pigu. Pigi degtinė, saldainių rinkiniai. Pavalgymas restorane nuo 2 eur. Žodžiu, pavaidinau turtuolę. Kai atneša sąskaitą 2 eurams ir palieku dar du eurus arbatpinigių.
Jurginėli, kad ir pavėluotai - su tavo švente.
Luety iš tavo įdėto straipsnio paskutinis sakinys patiko.
Daržoves su bulvių skustuku suvarai ,pašlakstai aliejumi,druskyte,prieskoniais ir aš viską džiovinu orkaitėje,man elektrinėje džiovyklėje labai ilgai džiūna,o ir birbia nesvietiškai. dŽIOVYKLĖJE TIK ŽOLELES DŽIOVINU,KUR GREITai IŠDŽIŪNA.pADŽIOVIAU PARTIJĄ MATYSIU KAS GAUSIS?
O kmynų neužteks raugiant? nU BANDYSIU NETURIU RUGINĖS DUONOS,RYTOJ PAIEŠKOSIU KOKIOJE PRIVAČIOJE PARDUOTUVĖLĖJE.
IK karo nesijautė?
Daržoves su bulvių skustuku suvarai ,pašlakstai aliejumi,druskyte,prieskoniais ir aš viską džiovinu orkaitėje,man elektrinėje džiovyklėje labai ilgai džiūna,o ir birbia nesvietiškai. dŽIOVYKLĖJE TIK ŽOLELES DŽIOVINU,KUR GREITai IŠDŽIŪNA.pADŽIOVIAU PARTIJĄ MATYSIU KAS GAUSIS?
O kmynų neužteks raugiant? nU BANDYSIU NETURIU RUGINĖS DUONOS,RYTOJ PAIEŠKOSIU KOKIOJE PRIVAČIOJE PARDUOTUVĖLĖJE.
IK karo nesijautė?
Dėl karo jie labai skursta, sumažėję atlygininimai. Sakė, vos ne kasdien vaikinai žūsta, parveža laidoti. Kas baigia medicinos studijas - nori nenori atitarnauti 2 metus karo medicinoje.
Tai sakau, pasienis pilnas ginkluotų vyrų, o ir mieste kažkur matėme. Lvovas visai kitoje pusėje nuo fronto. Rusų kalba uždrausta, jaučiasi labai visuotinė neapykanta "maskaliam"
Tai sakau, pasienis pilnas ginkluotų vyrų, o ir mieste kažkur matėme. Lvovas visai kitoje pusėje nuo fronto. Rusų kalba uždrausta, jaučiasi labai visuotinė neapykanta "maskaliam"
Labas rytas.
labas rytas
širdingiausiai dėkavoju už visus Jūsų sveikinimus ir palinkėjimus man labai smagu, kad Jus turiu ir labai vertinu Jūsų draugystę
Švenčiau sodyboj,su vėju ir lietum, besišildydama prie pečiaus, kaip ir priklauso tokią dieną gimusiai
Buvo smagu
Kaimietuke, smagi Tavo kelionė tai mūsų kunigaikščių didybės miestas ir karo metais bemaž nesugriautas. Gal pavyko pamatyt Liubarto dovanotą varpą?
O žmonės Ukrainoj labai varganai gyvena, turiu ten siuvinėjimo draugę, su kuria sujungė hobis.
širdingiausiai dėkavoju už visus Jūsų sveikinimus ir palinkėjimus man labai smagu, kad Jus turiu ir labai vertinu Jūsų draugystę
Švenčiau sodyboj,su vėju ir lietum, besišildydama prie pečiaus, kaip ir priklauso tokią dieną gimusiai
Buvo smagu
Kaimietuke, smagi Tavo kelionė tai mūsų kunigaikščių didybės miestas ir karo metais bemaž nesugriautas. Gal pavyko pamatyt Liubarto dovanotą varpą?
O žmonės Ukrainoj labai varganai gyvena, turiu ten siuvinėjimo draugę, su kuria sujungė hobis.
Sveikos
esu Lvove buvus, bet labiau pravažiuojant į Užkarpatę kažkada labai labai seniai , tai nepaliko įspudžio Kijevastada pamenu labiau patiko, bet tai buvo davno i niepravda
jau neatrinksiu kurioj temoj apie daržoviu džiuveselius kalbejote, tai esu tik pirktiniu ragavus, man tai ne, vistiek galvoju jie ne natūraliai džiovinti o visokiom chemijomis pripildyti, natūralus butu manau žymiai geriau , man pvz begalo skanu džiovinti pomidoria, visad pasidžiaunu kelias skardas ir iš karto suvalgom
esu Lvove buvus, bet labiau pravažiuojant į Užkarpatę kažkada labai labai seniai , tai nepaliko įspudžio Kijevastada pamenu labiau patiko, bet tai buvo davno i niepravda
jau neatrinksiu kurioj temoj apie daržoviu džiuveselius kalbejote, tai esu tik pirktiniu ragavus, man tai ne, vistiek galvoju jie ne natūraliai džiovinti o visokiom chemijomis pripildyti, natūralus butu manau žymiai geriau , man pvz begalo skanu džiovinti pomidoria, visad pasidžiaunu kelias skardas ir iš karto suvalgom
Lyzuka, sodyboj cipsu gamyba aptariama
Labas
Kaimietuke, ka reiskia Ukrainoj rusu kalba uzdrausta? Kalbet negalima? Nebuvo pas juos dvieju valstbiniu kalbu,
Labas
Kaimietuke, ka reiskia Ukrainoj rusu kalba uzdrausta? Kalbet negalima? Nebuvo pas juos dvieju valstbiniu kalbu,
QUOTE(sapniukass @ 2018 11 14, 14:44)
Lyzuka, sodyboj cipsu gamyba aptariama
Labas
Labas
Būtent uždrausta viešoje erdvėje. Yra kelios rušiškos mokyklos, bet valstybinė - tik ukrainiečių.
Kijevas ir man patiko, irgi gražus miestas. Gal dabar dar gražesnis, senais laikais porą kartų buvau.
sveikos,
apie greitpuodzius nenutuokiu nieko ,Ukrainoj nesu buvus,o ir pikta ant ju be galo esu,pavasari siunciausi daug seklu ir pesticidu,uz £25 kazkur,o gavau tuscia isplesta voka,paprasta laiskini,kuiriame pagal juos turejo but 250g svorio seklos ir kt.Susirasinejom ilgai,aiskinames,jie man liepe kreiptis i mano pasta,o mano pastas jau atnese isplesta voka,ideje i celofanini maiseli ir dideliausias atsiprasymas,kad jie toki gavo.o ukrainieciams netinka,sako,kad as issplesiau,ir ieskau kazko,nes is pasto neatsiunciu pranesimo,antspauduoto,kad toki gavau.Pas mus jokiu antspaudu neduoda ,cia nera mados,tai ir negavau nieko,tik kaltinimus.
Be to maciau rusaiciu forumuose ukrainietes ne karta susikibo su rusaitem del politikos.Tai man Ukraina ne prie sirdies kol kas.
Ingrida,kokia pradine tempera laikam traskuciams?Ir kiek laiko mazdaug trunka?
apie greitpuodzius nenutuokiu nieko ,Ukrainoj nesu buvus,o ir pikta ant ju be galo esu,pavasari siunciausi daug seklu ir pesticidu,uz £25 kazkur,o gavau tuscia isplesta voka,paprasta laiskini,kuiriame pagal juos turejo but 250g svorio seklos ir kt.Susirasinejom ilgai,aiskinames,jie man liepe kreiptis i mano pasta,o mano pastas jau atnese isplesta voka,ideje i celofanini maiseli ir dideliausias atsiprasymas,kad jie toki gavo.o ukrainieciams netinka,sako,kad as issplesiau,ir ieskau kazko,nes is pasto neatsiunciu pranesimo,antspauduoto,kad toki gavau.Pas mus jokiu antspaudu neduoda ,cia nera mados,tai ir negavau nieko,tik kaltinimus.
Be to maciau rusaiciu forumuose ukrainietes ne karta susikibo su rusaitem del politikos.Tai man Ukraina ne prie sirdies kol kas.
Ingrida,kokia pradine tempera laikam traskuciams?Ir kiek laiko mazdaug trunka?
QUOTE(Luety @ 2018 11 14, 20:07)
,kokia pradine tempera laikam traskuciams?Ir kiek laiko mazdaug trunka?
Kažkur 30-40 šilumos ir pravertas dureles laikau,vakare kažkur 4-5 valandoms,ryte dar pakaitinu,na dar jei nebūna traškesio,vakare truputi pakaitinu.
QUOTE(IngridaB @ 2018 11 14, 19:00)
Kažkur 30-40 šilumos ir pravertas dureles laikau,vakare kažkur 4-5 valandoms,ryte dar pakaitinu,na dar jei nebūna traškesio,vakare truputi pakaitinu.
aciu ,Ingridel,reiks pabandyt savaitgalyje.