Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Oi Jurginėli,nemačiau.Bet žinok kokia aš tinginė,žinau kur sedulų yra tingiu nuvažiuoti. ax.gif Pabandžiau su paprastomis vytelėmis ir šiaudais pinti,apvalius lankus,trūko kantrybė,nudraskiau numečiau,mačiau kaip gražiai atrodo. ax.gif
Aš dar nesusitupėjau vėlynėms,pabandžiau iš eglišakių,pušų ir tujų lankus nusipinti ir nusivežti šiandien atsiliepimus išgirsti,kas geriausiai einasi? ax.gif
Gal pirmadienį dar susigundysiu nuvažiuoti?
Rytoj sakiau niekur ni ni,bet jei pas vištas važiuosime,norėčiau putino palėkti. ax.gif
Miegu,o ir ištisai dar langas atviras miegamajame. mirksiukas.gif (Gėda pelėda prisipažinti dar obuolių sūris neišimtas iš sūrmaišio,nu rytoj gal tikrai?) ax.gif
Gavau iš draugės maišą pomidorų,ką skanaus galima pagaminti žiemai be padažo.Jei ką rytoj sumalu,pakaitinu ir uždarau. ax.gif Jie verti tik perdirbimui.
Atsakyti
Iš Kaimo, ten tokia lėkštutė kokiems riešutams, alyvuogėms, nu bet kam, darys ir 3 dalių.
Luety, ir čia nepigiai gaunasi, nes medžiagos brangios, ąžuolo kainos kosminės. Ir didelės jos, ilgis 40 cm. Kol kas tai daugiau brangus hobi, nes ūkis pagrindinis darbas, žiemą daugiau laiko. Bet kadangi nei žvejys, nei medžiotojas, tai vistiek reik ką nors prigalvot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2018 10 20, 18:36)
O kodel grazino??Sorry,jei durnas klausimas.Povandenines sroves veikia,ar pakisos nori?Ar siaip kas?

Kokybė nepraėjo. Pjausto pekinukus, rado kelis su viduje vos pradėjusiais ruduoti šerdelėmis ir von namo. Visos dvi tonos. Tai dabar kaskart pjaustys ir būtinai ką nors suras. Sugadino sausra man biznį. blink.gif

Jurginėli, galtonijas nupjauni ar nulauži. Saugai kaip jurginus. Geriausia ten, kur laikai bulves. Pavasarį sodindama galėsi padalinti, kur po kelis suaugo.
Kardelius reikia pradžioje išdžiovinti ir laikyti sausai bei vėsokai. Aš tai pavasarį nugliaudau tuos svogūnėlius. Didesnius vaikučius pasėju, mažus išmetu.

Česnakų nepjaustyti. Infekcija įsigaus greičiau.

Ingrida, iš pomidorų :
sultys,
padažai
adžikos
šaldytos adžikos
Pagaliau išsispausk sultis, sušaldyk. Paskui kada troškinsi kopūstus, įmeti tų šaldytų, graži spalva ir rūgštumas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Dieve IK tu dar randi laiko patarimams?Ačiū Brangioji. wub.gif wub.gif
Iš mūsų kompanijos tik aš daugiabutyje gyvenu? blink.gif Langas atidarytas 5 valandą dizelis kle kle po langu,paliktas sušilti,na pagaliau išvažiavo,tik prašvito valytoja-pensininkė mūsų su šluota šast šast lapus,kiba jai į darbą dieną reikia?7.45 bažnyčia varpais,kaip kad prie lovos skambėtų.Sekmadienio rytas. biggrin.gif biggrin.gif Pakako to miego,man ir taip gerai laidas pažiūrėsiu šeimynines,su chalatu kavos atsigersiu. ax.gif
Patiko penktadienį per Beatos laidą rodytas pyragas,italo Luka keptas.Sako nesudžiūna ilgai,bandysime vietoje rikotos maskarponę dėsiu,nes indelis voliojasi seniai,nors ir rikotos nusipirkau.Jei patiks kepsiu dar.Sviesto daug dedasi 400g. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Rytas su rūko priemaiša. Sveikos 4u.gif
Vakar seniuose buvo gėris, akcijos atrakcijos. Dukrius nupirko daiktadėžių, rankiojuos.
Laukiu kol piktas princas nusileis nuo debesų puikybės ir sugręžios laikiklius. Pati padaryčiau, bet gražiai man nesigaus, nes į plyteles, nors rolleyes.gif
Atsakyti
Labas

gonkelis....Ai, visi turi visokiu tarakonu biggrin.gif Cia mano dar nuo vasaros likes iprotis ax.gif

Atsakyti
Labuka
Linino gražūs darbeliai,užsienyje tokius vertina,pas mus pamatę kainą pradeda dejuot ir kniaukt kaip katinai per morčių
Pelargonijas po truputį nešu vidun,galvoju gal fuksijas ant palangės per žiemą laikyt,šiaip tai keliaudavo sklepan miegot per žiemą
Mano a a tėvukui labai patiko dirbtinės gėlės,jei būtų jo valia tai ant kapo ištisus metus galėtų tik tokios būt,labai geros kokybės pati pirkt nenoriu,ne paslaptis kad nuvagia,tai perku pigesnes,bet tik ne elektrinių spalvų,dažniausiai baltas arba geltonas,normalaus geltonumo
Atsakyti
labas 4u.gif

ryte pro langą mačiau tik baltai pilką spalvą, ruduo wub.gif

Ingridėl, gyvenu juk aš daugiabutyje, tik kai ant stogo, tas triukšmasmažai girdis iš lauko. Bet jei jau kas remontus susiplanavęs-nors iš namų eik.... Bet kartais jau ir praneša, kad trukdys kurį laiką, tai gali pasiplanuot kokius darbus ne namuos.

Kaimietuke, dėkui 4u.gif 4u.gif

dėl grąžintos produkcijos-prieš mėnesį susiruošiau virt kopūstienę, maxej pirkaus kopūsto galvą, pjaustaus, o viduj kelios eilės lapų supelijusios, teko mest lauk. ..... Nors ir suprantu, kad ūkininkas nepjaus lauke tų galvų ir netikrins, bet tada buvau pasiutus.... O jei tokių užsipirkus apraugimui?

turguj pirkaus paragavimui paraugintas paprikas įdarytas kopūstais, čiliais-atominis reikalas biggrin.gif biggrin.gif
reiks pasiieškot kokio recepto bigsmile.gif
Atsakyti
Užmuščiau vietoje, jeigu kas mano šventadienio pasnaudimą nutrauktų. Ingrida, taigi tu nuo bažnyčios tolokai gyveni, gal kilometras ant tiesiųjų. Negi tau girdisi ??? blink.gif
Šiandien ir man kažkas nusikalto. Snaudžiu lovoje, o gatve bir bir kažkas su mopedu. Šiaip tai pas mane mirtina tyla. Namas tik vienas iš dvejų aklinoje gatvėje. Ai bus dar trečias, tai matyt jau prasideda triukšmai.

Šiandien pagaliau prisiruošiau sutvarkyti arbūzų perteklių. O tai jau baigia pernokti, tuoj surūgs. Išspaudžiau virš 12 litrų sulčių. Visas sukišau į šaldiklį išpilsčiusi po 300 g - 1 litrą. Gal žiemą sueis. Dar liko tokie 6 balvonai , reikės ir tuos suvartoti Spinteles virtuvėje išsivaliau, priskalbiau . Tik džiūvimas lauke jau nebe tas.
Pas mus rūkas buvo iki pirmos valandos dienos , o gal ir ilgiau. Vakare dar nuvariau į svečius, gavau bedieviškai skanaus Napoleono. Su tradiciniu pertepimu ir gal keli sluoksniai obuolienės ar kažko panašaus. wub.gif wub.gif wub.gif
Kai grįžti namo, vėl rūkas baisulinis, pavažiuoti neįmanoma.
Gerai, kad namuose šilta, MB pakūręs pečių.

Persivalgiau eilinį kartą žiedinių kopūstų. Pas mane dabar pats jų derlius. Kas antra vakarienė iš jų. Man gali nieko daugiau visą dieną nebūti, tik kalafiorai visokiais pavidalais.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oi IK tas pats kad prie lovos skambintų.Kai langas praviras. ax.gif
Blogai bus žiemą,kai neišsiduosiu po miškus,vakar prabimbinėjau namie,dvi tabletes sugėriau naktį,kad užmigčiau,kompą atsitempiau į lovą,du detektyvus peržiūrėjau kažkur apie 3 užmigau. bigsmile.gif bigsmile.gif Reikia super veiklos,kad kruščiau kaip lapas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Seikutes 4u.gif
Esu baisi miegalė, bažnyčios varpai už 100 metrų skamba ne man, kaimyno dyzelis po langais nedomina. Retai, bet būna, kad išsimušu iš miego, tuomet ir visiška tyla nepadeda. Nervina tuomet, jei reikia anksti keltis, bet jei nereikia, galiu naktį megzti, ar skaityti.
Pas mus naktį į sekmadienį šalna nemaža buvo, nušaldė iki šiol žydėjusius jurginus, o diena vakar buvo nuostabi ir rūko nebuvo. Šiandien šalnos nebuvo ir saulutė gražiai šypsosi, kad šalna neprisidirbo. Tik sausa labai, mano rugiai matyt nesudygs. Priskyniau šiltnamyje 3 kibirus paprikų, gal ketvirtadalis prinokusių, kitos žalios ir pusiau žalios. Reikės šaldyti, kiek dar tilps. Dar baklažanų radau puskibirį. Šiais metais be tradicinių, auginau kažkokius dryžuotus oranžinius baklažanus, vaisiai kaip nedidelis kiaušinis, vėlai pradėjo derėti, dabar neužaugusių baklažaniukų kekės kabo. Bandysiu persodinti į didelį vazoną, gal šiltame balkone paaugs dar.
Žiediniai kopūstai gėris, bet neturiu rudeninių.
Dėl Vėlinių, reikia kad būtų „kaip pas žmones“, sodiname chrizantemas, jei būna labai šalta, kokį vainikėlį nuperkam, arba padarom. Būtų mano valia, ant kapo šviežio smėliuko papilčiau, aplink eglės, pušies, ar tujos šakelėmis negausiai apdėčiau, per vidurį kryžiuką iš baltų bumbuliukų (gal kaulėnis tas krūmas, nežinau) ir žvakė, viena, dvi, ne dešimtys. Kapinės pas mus netoli, tik kapų yra labai daug, tėvai, seneliai, proseneliai, dėdės, tetos, kaimynai, kurių jau niekas nelanko, tai darbelio nors minimaliai prižiūrėti turime ne tik prieš Vėlines. Tarp mano ir MB artimųjų kapų tik keli kilometrai, spėjam per vieną dieną ir kapus aplankyti ir su gimine susėsti prie stalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 22 spalio 2018 - 07:28
QUOTE(IngridaB @ 2018 10 22, 07:20)
.............
Labas rytas.
Oi IK tas pats kad prie lovos skambintų.Kai langas praviras. ax.gif
Blogai bus žiemą,kai neišsiduosiu po miškus,vakar prabimbinėjau namie,dvi tabletes sugėriau naktį,kad užmigčiau,kompą atsitempiau į lovą,du detektyvus peržiūrėjau kažkur apie 3 užmigau. bigsmile.gif  bigsmile.gif Reikia super veiklos,kad kruščiau kaip lapas. mirksiukas.gif

Labas rytas,
vačia moteriškė-atomas. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti