Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Kokie pusryčiai wub.gif
Vakar pasidarbavau prie savo apleistų gėlynų, dar akmenų nuo dirvos parinkau. Šiandien skauda viską, mielai pasėdėčiau prie pupelių aižymo. Man patinka pusvalandį ar valandą pasėdėti prie darbo, kurį atliekant galima smegenis išjungti. Kombainas, kita technika, žinoma, labai gerai, bet čia jau ne mums. Nedidelį traktorių turime ir tiek. Viską darome primityviai, aš net rugius duonai sėju rankomis, kaip proseneliai mirksiukas.gif Ne tie metai, kad kažką pradėti, mieste dirbus visą gyvenimą. Kažkiek prižiūrime paveldėtą žemę, užsiauginame daržovių ir vaisių savo reikmėms ir tiek. Kaip dabar gražiai žydi ir kvepia keliasdešimt arų garstyčių, kurias pasėjau po rugiapjūtės wub.gif Man netelpa galvoje, kokios turi būti apimtys ir iki kiek mechanizuota ir automatizuota, kai pigiai turi būti vertinamas nugaros ir rankų darbas, be kurio juk neapsieisi, kai PC bulvės po 11 centų, svogūnai, burokėliai, morkos - po 14.
O rankšluosčiai, susukti į ritinėlius pagal lentynos gylį ir sudėti kaip malkos, yra labai patogu, nes, kai išimi vieną, kad ir iš apačios, kiti neišsivarto.
Atsakyti
rankšluosčiu nebandžiau, bet pastebejau, kad sūnaus lagamine kai jis pastoviose kelionese visi rubai į ritinelius susukta, tipo talpiau susideda ir nesilamdo unsure.gif

Sveikos 4u.gif

Vakar jau po žvaigždemis gėlynus irgi liuobiau, dar laužą užsikūriau, atrode labai romantiškai, kai kibirkštys į dangų kilo bigsmile.gif

o tokios daržoviu kainos visiškai nepalieka motyvacijos pačiam nugarą lenkti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 spalio 2018 - 08:50
Labas

na man labai didele motyvacija savo darzoviu auginimui ne kaina PC, o skonis ir zinia, kad as ten jokios chemijos nedejau. Geriau mazesni, bet....

Atsimenu, kai parduotuves vedeja pasakojo apie savo darze auginamus burokelius be trasu, tai peles juos skanavo, o brolienes sklype su chemija, peles net nebandydavo ragaut.

Niekam netaikau, prasau neprisitaikyt sau nei vienai, cia jau mano tokie kralikai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2018 10 12, 10:20)
Labas

na man labai didele motyvacija savo darzoviu auginimui ne kaina PC, o skonis ir zinia, kad as ten jokios chemijos nedejau. Geriau mazesni, bet....

Atsimenu, kai parduotuves vedeja pasakojo apie savo darze auginamus burokelius be trasu, tai peles juos skanavo, o brolienes sklype su chemija, peles net nebandydavo ragaut.

Niekam netaikau, prasau neprisitaikyt sau nei vienai, cia jau mano tokie kralikai. biggrin.gif

na kas teisybė tai ne melas biggrin.gif, aš jau pristaikiau sau: taupi tinginė biggrin.gif, bet aš pasitikiu augintojais na kad ir mūsų IK, nebus jau ten daugiau to truco negu reikia mirksiukas.gif

o auginimą, fizinį darbą lauke pripažįstu tik kaip priemonę dėl sveikatos, na pakvepavimui grynu oru bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 spalio 2018 - 09:53
Dėl susukimo į ritinėlius, kažkada yra Makalius pataręs, mažiau užima vietos ir nesilamdo.
Paskambino, pakeitusiai mane mikroinsultas.
Saulutė firfia, katytė drugelius, muses vaikosi, ryt į darbą ax.gif
Atsakyti
Nuejau i Savivaldybe del tu nelemtu nuoteku. Geriau buc nejus. biggrin.gif Pasirodo....sudetingas projektas, labai daug visi praso, dideles sanaudos. Neistveriau:, sakau projekta savo pinigais pasidariau ir kas ten tokio max. 10 metru iskast 1.2 m. gylio. Ypac kad silumininkai puse trasos buvo atkase. Reikejo 20cm. pagilint ir i abu sonus prakast. Supykau, projekto nebeduosiu, jie uz samata turi patys pasidaryt. Musu gatve silumininku iskasta ir uzlyginta, dabar vel kas ta pacia gatve.....elektrikai.
Tikrai geriau buc nejus biggrin.gif

Atsakyti
Sapniuk, čia nelabai suvedu biggrin.gif, ar nori prisijungti prie miesto trasos, ar tavo gatvej aplamai nera tos kanalizacijos ir norit kad ja padarytu? Ir ko tie elektrikai ten ieškos? biggrin.gif

mus gatve tai išasfaltavo iš naujo gražiai, dailiai kartu asfaltu visus trasų šulinius užpyle, tada vel dauže, atkasė juos, dabar patikekit kaip smagu ten vaziuoti, nes visi šuliniu dangčiai kaip duobese gavosi, o jei dar koks greitekas pralekia tai tokia vibracija paduoda, kad atrodo namą nuo pamatų atkels biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 12 spalio 2018 - 14:16
ministerijoj toks projektas yra - visiems neturinties kanalizacijos ja kast. Kadangi as neturiu troboj vandens, tai ir kanal. neturiu, taip prie miesto trasos. Bet i kita sulneli, kuris prie namu, nes i gatvine negali, nes turetu eit iki gatves i kalna. Kas priestarauja fizikos desniams biggrin.gif

Elektrikai vietoj stulpu kabeli des, saligatvi kas per visa gatve.

Na as neaiskiai rasau, kazkoks neaiskus zmogus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2018 10 12, 08:20)
Labas

Labos,

as irgi broviausi i sodu bendrija tik del skonio darzoviu,augintu savo rankom,ir kai ju sezonas baigiasi,patikekit,mudu su Mb negalim niekaip priprast prie pirktiniu,tai koki brokoli dar suvalgom,bet jau pomidoru,agurku,spinatu,ir kt.savo augintu,tikrai nesinori.
Del trasu as taip nesibaidau,kaip del pesticidu,ypac ant vaisiu.
Yra teke but pagalbininke bulviu sejoj,tai vienas ukininkas,isarus vaga bulvem bert,trasu pildavo tiek,kad zemes nesimatydavo.Nu bet ka dabar,bijok nebijojes,nematai,nezinai,o savo bent skanu.O ir malonumas koks,puoselet po daigeli,kutinetis savo darziuke.As nekalbu apie jusu mastus,man tai baisu ir pagalvot,kiek jus turit turet sveikatos tiems laukams apdirbt,net kiekvienam savo.Kaip kas iprates,taip jam gerai.
Vasarema,butinai padarysiu su ranksluosciais,kaip jus darot,atrodo itikinamai ir lengvai prieinama.
Sapniuk,tikrai but faina turet vandenuka ir kanalizacija,nu jau gi tiek metu po karo,kazkaip neitiketina,kad dar taip gali but butuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 spalio 2018 - 16:32
Vasarema, tai gal tu rugius dar su rankinėmis girnomis mali? Irgi geras galvos pravalymas. Net dainas prosenelės kūrė. "Malu malu viena.." tongue.gif

Dėl daržovių kainų prekybcentriuose, tai dar kartą parodo, ant kiek mūsų žmonės nenusimano rinkodaroje. Bulvės, kurios kainuoja 11 cnt, superkamos po 17 + PVM. Už tai kokie avokadai yra su 200 proc antkainiu. Visokios Nutelos, šudielos ir kita plačiau reklamuojamos prekės irgi su milžinišku antkainiu. Labai paprasta : išgirstate, kad akcija kokioms bulvėms ir bėgte į maksę. Prie bulvių dar įsimetate kokį avokadą su 200 proc antkainiu, nes gi akcija. Dar kažką iš buitinės chemijos irgi su baisuliniu antkainiu. Jeigu pastebėjote : lietuviškas indų ploviklis paprastai per pusę pigesnis už atvežtinį. Ne iš labai toli, o iš kokios dukterinės gamyklos Lenkijoje. O ten mažulytėmis raidelėmis parašyta : kilmės šalis- Lenkija. Jeigu ne Kinija. Žinant tai, kad sudėtis žymiai prastesnė nei originalo, turėtų ir kaina būti bent 30 proc mažesnė nei dabar yra. O mokate brangiau. Tai va, iš čia ir yra pigios bulvės. Mums tai kas, tik turginiai net cypia, savųjų negali parduoti. Nes jie prašo realios kainos.
Čia tik tarp kitko. Visame pasaulyje bananai yra pigesni už bulves. Nes jų auginimas labai pigus dėl tų šalių mažų atlygimų ir milžiniško derliaus iš kvadratinio metro. ax.gif

Prirašiau traktatą. Gal jums tai visai neaktuali informacija.

Luety, nieko blogo tas tręšimas į vagutę. O jeigu tas trąšas išbarstytų visame plote, kur vaga užgriebia, būtų kitas įspūdis. Ir dar : gali būti, kad tai trąšos su kalkėmis. Iškart tręšia ir nurūgština. Sunku ką pasakyti, nežinant kokias trrąšas beria. Pasakyčiau, kad į hektarą beria 2 tonas trąšų, tai nuslobtumėte. O jeigu tai dolomitmilčiai ?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 10 12, 16:21)
Vasarema, tai gal tu rugius dar su rankinėmis girnomis mali? Irgi geras galvos pravalymas. Net dainas prosenelės kūrė. "Malu malu viena.." tongue.gif

Dėl daržovių kainų prekybcentriuose, tai dar kartą parodo, ant kiek mūsų žmonės nenusimano rinkodaroje. Bulvės, kurios kainuoja 11 cnt, superkamos po 17 + PVM. Už tai kokie avokadai yra su 200 proc antkainiu. Visokios Nutelos, šudielos ir kita plačiau  reklamuojamos prekės irgi su milžinišku antkainiu. Labai paprasta : išgirstate, kad akcija kokioms bulvėms ir bėgte į maksę. Prie bulvių dar įsimetate kokį avokadą su 200 proc antkainiu, nes gi akcija. Dar kažką iš buitinės chemijos irgi su baisuliniu antkainiu. Jeigu pastebėjote : lietuviškas indų ploviklis paprastai per pusę pigesnis už atvežtinį. Ne iš labai toli, o iš kokios dukterinės gamyklos Lenkijoje. O ten mažulytėmis raidelėmis parašyta : kilmės šalis- Lenkija. Jeigu ne Kinija. Žinant tai, kad sudėtis žymiai prastesnė nei originalo, turėtų ir kaina būti bent 30 proc mažesnė nei dabar yra. O mokate brangiau. Tai va, iš čia ir yra pigios bulvės. Mums tai kas, tik turginiai net cypia, savųjų negali parduoti. Nes jie prašo realios kainos.
Čia tik tarp kitko. Visame pasaulyje bananai yra pigesni už bulves. Nes jų auginimas labai pigus dėl tų šalių mažų atlygimų ir milžiniško derliaus iš kvadratinio metro. ax.gif

Prirašiau traktatą. Gal jums tai visai neaktuali informacija.

Luety, nieko blogo tas tręšimas į vagutę. O jeigu tas trąšas išbarstytų visame plote, kur vaga užgriebia, būtų kitas įspūdis. Ir dar : gali būti, kad tai trąšos su kalkėmis. Iškart tręšia ir nurūgština. Sunku ką pasakyti, nežinant kokias trrąšas beria. Pasakyčiau, kad į hektarą beria 2 tonas trąšų, tai nuslobtumėte. O jeigu tai dolomitmilčiai ?

Nieko mnegaliu pasakyt apie trasu sudeti.Tas buvo labai seniai,buvau jauna ir nepatyrus,tik,kai savo sodindavom,kazkas mesla traukydavo grebliuku i vaga,as nebuvau macius,kad trasas piltu,todel man buvo toks ispudis,jog iki siol atsimenu.Smelynas dirva,net geltonavo vietomis,zinoma,kad nederlinga zeme.O is tos zemes viska vezdavo i Karelija,visa bulviu derliu ir gaudavo gerus pinigus.
Atsakyti