Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Db akcija Karališkiems ledams, tai naudojuos. Surašau ko reikia ir dukrius maistą pakeliui nuperka. Išeisiu darban, tuomet neprašysiu pagalbos. Ji su mašina, sau vistiek perka, tai ir man tuo pačiu. Prie manęs tik ekspresmarketas, lb skurdus pasirinkimas ir brangininkė.

Jau kaip skrandį raižo ir pykina, matyt nerviškai. Reiks Vytauto gert. Vėl nevirškina.
Kažkaip apie darbą mintys sukas, tikiuosi neiškvies anksčiau, nes girdėjau, kad tušti kioskai, nėra kam dirbti.
Per pilnatį beveik visada žudančios mintys ir įaudrinta vaizduotė. Bandysiu panerti, tokie gražūs siūlai biggrin.gif
Rašo, kad atkeliauja dar viena audra: https://www.15min.lt...-1036354?copied
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 27 rugsėjo 2018 - 16:25
QUOTE(Merii @ 2018 09 27, 16:00)
Db akcija Karališkiems ledams, tai naudojuos. Surašau ko reikia ir dukrius maistą pakeliui nuperka. Išeisiu darban, tuomet neprašysiu pagalbos. Ji su mašina, sau vistiek perka, tai ir man tuo pačiu. Prie manęs tik ekspresmarketas, lb skurdus pasirinkimas ir brangininkė.

Jau kaip skrandį raižo ir pykina, matyt nerviškai. Reiks Vytauto gert. Vėl nevirškina.
Kažkaip apie darbą mintys sukas, tikiuosi neiškvies anksčiau, nes girdėjau, kad tušti kioskai, nėra kam dirbti.
Per pilnatį beveik visada žudančios mintys ir įaudrinta vaizduotė. Bandysiu panerti, tokie gražūs siūlai  biggrin.gif
Rašo, kad atkeliauja dar viena audra: https://www.15min.lt...-1036354?copied

Oje, vaje......ar kada nors buvo gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 27 rugsėjo 2018 - 16:44
labas 4u.gif

Vasaremą mačiau, atrodo gražiai biggrin.gif

neseniai valgiau ledų, pavadinimo nepamenu, gamina kažkas iš suvalkiečių eksportui į Rusiją, puodeliuose, tai skonis wub.gif wub.gif wub.gif suvalgiau dvi porcijas iš kart tongue.gif Vilniuj tokiais neprekiauja unsure.gif

viriau sriubą: pasikepiau moliūgus, iš pradžių vienoj keptuvėj, po to nutariau, kad reik didesnės, nes anoj makaluot nėr kur, tadum užsikaičiau vandenį, pasiruošiau juos suverst, bet kažko vanduo per skystas-pasirodo, kad mėsos tai nėr, ir ji net iš šaldiklio neištraukta. Na įdėjau, verda, suverčiau moliūgus, dar bulvė morka, viskas tuoj per kraštus ištekės, teko didesnio puodo ieškot. Tad taip virt sriubos man dar neteko..... Po to dar žuvį kepiau, pirštą į riebalus įkišau, vnž.-netikus visai šiandien aš ax.gif ax.gif ax.gif

oras puikus, nešalta ir vėjo nėr biggrin.gif

Kažin kaip Ladutei pajūry, ar nenupūtė?
Atsakyti
Ir aš šiandien žuvį kepiau. Dėl virimo....prieš kelias dienas tokius kaip tavo burtus darydama verdančiu plaštakos viršų apsitėškiai. Ranka visai negražios spalvos. biggrin.gif
Vėjas nurimo. Visai fainas vakaras.
Atsakyti
Ate, oje blink.gif Tau labiau skauda 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiemet neturiu nė vieno moliūgo. Kiek kasmet turėdavau, vis pažadas buvo ; rytoj virsiu sriubą. Bet... Pažadėjai - patiešijai, netesėjai - negriešijai.. tongue.gif Man moliūgas neskani daržovė.
Prasidėjo žiediniai kopūstai. Prastesnius reikės pačiai sunaudoti. Gėda , bet amžinai tokia per taupi esu. Juk gražūs ne man , pardavimui . blush2.gif blush2.gif blush2.gif O tų kopūstų ar ne 15 arų.
Šiandien gavau baisulinį maišą krapų. Tiksliau, krapukų. Tokių 5 cm ūgio. Du kibirėliai po litrą į šaldiklį . Jau dabar burnoje seilės renkasi : bus į kotletukus, ant bulvių, į salotas. wub.gif

Prabėgau parduotuves, ieškodama striukės. Kaip negaliu pakęsti tų dygsniuotų. doh.gif Radau kelias gražias, a la odines su šiltesniu pamušaliuku, bet neįtratu į jas. Per privalumus nesueina. blink.gif Toks oras, kad neišmanau ką rengtis. turiu tokią, atrodančią kaip kailinukai, bet ji superplonytė, tik vaizdas toks. Negaliu rengtis, kvailai atrodysiu, gi ne žiema. Su paltuku negaliu maltis po bazes. Su lietpaltine plona per šalta , su odine plona irgi jau nejauku. Ai, kaip visada : nėra kuo apsirengti... unsure.gif
Atsakyti
moliūgų sriubą dievinam wub.gif

o vat su žiediniaisman pravalas-augalas didžiausias, gražiausias, o vat galvos nėr..... ką ne taip dariau?

ir esu labai patenkinta pekiniečiais-sėjau tiesiai sėkliukes į žemę, dabar jau galvos dideliausios, bet dar nepilnai kietos, tad palikau. Ir ridikėliai nuskilo gražūs, ir daikonai gražūs,ir kažkokie balti ridikai kaip ropės gražūs užaugo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2018 09 27, 22:15)
ir esu labai patenkinta pekiniečiais-sėjau tiesiai sėkliukes į žemę, dabar jau galvos dideliausios, bet dar nepilnai kietos, tad palikau.

O pekinams reikia daug saulės? Gal augtų vakarinėje pusėje?
Man skanu bulvių košė su moliūgais.
Atsakyti
Ačiū, Jurginėli, už komplimentą. Ramini, kad atvariau visa sušilusi ir skubanti.
Pas mane irgi užaugo gražūs pekino kopūstai, reikėtų skinti, bet tiek nesuvalgysim, nežinau, kur juos padėti, kad pagulėtų. Sėjau per kelis kartus, tai yra dar ir neužaugusių. Trintą moliūgų sriubą labai mėgstam.
Merii, gal pati save įtikinai, kad per pilnatį blogos mintys. Aš nuo vaikystės mėgau pilnatį, nes augau kaime ir man labai patikdavo, kai naktį buvo šviesu. Apie galimai blogą pilnaties poveikį sužinojau gal prieš 10-15 metų ir tiesiog netikiu, kad pilnatis mane gali kažkaip blogai veikti. Esu skaičiusi ir man priimtina tokia teorija, kad pvz. yra skirtingos nuomonės dėl mirusių žmonių daiktų. Vieni sako, kad turėti mirusio žmogaus daiktus yra blogai, gali persiduoti ligos, ar kažkokie įvykiai ir pan, o kiti kaip tik nori turėti daiktų, kaip prisiminimą apie artimą žmogų. Tai psichologo buvo paaiškinta, kad jeigu tiki, kad mirusio žmogaus daiktai gali atnešti nelaimę, tai ir neturėk jų, o jeigu mirusio žmogaus daiktai tau kelia teigiamas emocijas, tai jie tau nieko blogo ir nepadarys.
Man gal pasisekė, kad mano tėvai nepripažindavo jokių zabobonų, nieko tokio negirdėjau vaikystėje, todėl ir manau, kad kažkokios nepagrįstos baimės tik trukdo gyventi.
Atsakyti

Labas rytas.
Pravalas pas mus su grybais. bigsmile.gif bigsmile.gif Vakar nei vieno normalaus grybo,neskaitant kelias ruduokes.Dar pažystamą sutikau ryte,sako nepatikėsi,bet man kaip patinka ūmedės.Na ir rinkau jaunutes,vakare išviriau,nei skonio nei kvapo,mb dar suvalgė,aš išmečiau klozetan. ax.gif Naktį baravykus sapnavau,Meri grybus sapnuoti gal neblogai?Iš karto apie vaikus galvoju,mažius už Atlanto kaip tik išskrenda šiandien.Gal audros nesutrukdys? ax.gif
Dievinu moliūgus,vieną prapjoviau jau sriubą išbandėme,gal šiandien dar keksiukus sumakaluoti,princesė tuo labiau grįžta,tiek ilgai nebuvųsi. ax.gif Gaila jau su mb su šunimi skirtis, tiek susigyvenome ir jis mus pamilo. mirksiukas.gif
Jau skiepai nuo gripo atkeliavo,reiks pasiskiepyti,ai mūms su mb ramiau. ax.gif vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
labas 4u.gif

Ingridėl, umėdes apvirus, dėt česnako pjaustyto, truputis krapo, kiek pasimarinuot, gal valandą, sumaišyt su giretine-apsiėdimas. kai nėr kitų grybų - mes jų nebrokijam biggrin.gif Mama jas dar raugia, irgi skanu mirksiukas.gif

rašė, kad skiepai atvyko kažkokie nevalyti ir skirti tik trečiosioms šalims...... kiek tiesos čia nežinau, bet mes nesiskiepijam
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Skeipais netikiu visiškai, manau čia labiau saviįtaigos dalykas mirksiukas.gif

striukiu odoniu, ala odiniu ir pan., nemegstu, nesakau kad negražu, bet kažkaip nepatiskaite man kokybišku nusipirkt, tai po sezono oda pradeda trukinet tai luptis tai kokiom demem nueina, vienu žodziu nepasiteisnes dalykas, kažkada su vyru turejom tai tos senovines gerai laikes, ale jau sunkumas, apsivelki ir taip prispaudžia prie žemes:D

moliugas skanu keptas orkaiteje su česnaku, kalafioru labai retai vallgome, o va pekinais sugundete, reiks seti kita vasara mirksiukas.gif , vakar svogunus sunešiau tai tiek žiniu iš mano fronto smile.gif, beje lyja pas mus, bet nevejuota, kaip kad žadejo škvalus šianakt mirksiukas.gif
Atsakyti