Apskyniau šiltnamyje pomidorus ir paprikas, bet paprikas lauke pamiršau. Au, kur mano neprapuola.
Ar jau po vakarienės ? Patraukite tolyn klaviatūrą, kad neatpiltumėte.
Papasakosiu apie tuos turgaus patvorių prekeivius.
Atsikraustė į mūsų kaimuką tokia čiūdna boba. Jau vien išvaizda kokia.
Kiek didesnė už šunį, kojos sudarė gražią O formą, veidelis paturbintas bambalinio alelio. Turėjo tokį vyrelį ar gyvenimo draugelį. Tas dar įdomesnės išvaizdos. Apverstos L raidės. Kad išlaikytų pusiausvyrą, dėdulis gal ir miegodavo įsikabinęs dviratį.
Dar prie viso šito - manija viską kaupti. Kasdien kruopščiai patikrinamos šiukšliadėžės. Aišku, ten gėrio - karučiais vežamo. Vis daiktas į namus, nesvarbu kas. Kaimiečiai ne vien į šiukšliadėžes visokį gėrį išmeta. Kiaulių fermoje būdavo paršelių kritusių, ištempdavo šėrikai į mėšlidę ir tiek žinių. Rytais bobulė inspektuodavo tas mėšlides ir susirinkdavo visą gėrį. Išmėsinėja, pasūdo, parūko ir į turgelį. Netoliese yra žuvų perdirbimo fabrikėlis. Kelis kartus jiems nenusisekė produkcija. Kol nebuvo tiek tikrinančiųjų prievaizdų ir veikė apylinkės šiukšlynas, kartais ten atsirasdavo prakvipusios silkės ar kitokios žuvies. Vėl procesas tas pats : susirenkame, parūkome ir į turgų.
Netoliese mano daržų bobulė gane arklį ir karves. Veduosi ravėtojas vieną rytą, žiū, arklys jau vos ne agonijoje tamposi. Grįžta mano moterytės po pietų ir parneša žinią : arklys jau amžinuose medžioklės plotuose. Pavakaryje prasidėjo judėjimas pro mano langus. Bobulė milžiniškomis tašėmis ką tai velka, pirmyn atgal siuva. Paskui žiūriu, stumia diedelis dviratį, per rėmą permestas arklio kumpis, nuo bagažinės kanopa karo. Taip ir sutempė visus kumpius.
Su MB nusprendėme , kad rytojaus dieną turguje bus šviežienos. Akurat. Vos praaušus jau bobulė stabdo pakeleivingas mašiniukes, dvi išsipūtusios tašės šalia. Per kokias keturias dienas apsimažino mėsos.
Dar bubulė kasdien varydavo į turgų varške prekiauti ir šviežiu pienu. Na, ne pačiame turguje, prieigose. Ant laikraščio ant šaligatvio patiesto, šalia daugybės žmonių kojų. Nežinau, kas iš jos pirkdavo.
Dar pamiršau pasakyti, kad bobulė smarkiai nelaikydavo šlapimo bei gyveno tiesiog šiukšlių prikarautame kambaryje. Man pro šalį einant jau susukdavo skrandį vien nuo tų jos parfumų .