Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 08 12, 19:38)
Ne tik kalio ir magnio, bet ir kai kurių mikroelementų . Nors lapai nerodo jokio trūkumo. Tiesiog per aukšta T.
Agurkai beveik baigiasi, pernelyg anksti šiemet. Parsinešiau tokių didesnių, reikės užsišaldyti. Vakar cukinijų privariau gal 10 litrinių  indelių į šaldiklį. Dar šaldysiu kas liks melionų ir bandysiu arbūzus kubeliais.

Cukinijas konservuoju su medum, paprikom ir česnaku. Skanumėlis.
Parsivežėm iš ūkininko šviežiai rūkyto kumpio. Nuodėmingai skanus, bet naktis ant nosies....tik paskanaut.
Atsakyti
Na, na , į eterį receptą. ax.gif Dar turiu cukinijų.
Privengiu kumpio, daug druskos. Spaudimas kyla, o ir skysčiai susilaiko, gi kas rytą tikrinuosi ant svarstyklių. Visai nesinori gadinti nuotaikos pamačius pliusą. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 08 12, 21:28)
Privengiu kumpio, daug druskos. Spaudimas kyla, o ir skysčiai susilaiko, gi kas rytą tikrinuosi ant svarstyklių. Visai nesinori gadinti nuotaikos pamačius pliusą. rolleyes.gif

Ryt įdėsiu. Dabar telefoną maigau.
Šaunuoė, teisingai gyveni. Gera, kai geras svarstykles turi. tongue.gif
Atsakyti
Vežu tetą brukniauti,gal nelis?Apniūkę.
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Šiandien nepaprasta diena,mano senelio gimimo diena,vardo diena ir mirimo ir mūsų butui 26 metai,tiek pat metų kiek jam mirimo. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 13 rugpjūčio 2018 - 05:28
Ingrida, tai senelis per gimtadienį mirė? unsure.gif

IK kaip šaldai cukinijas? Man jos ar paprastai šaldytos ar nublanširuotos praskysta paskui, jau geriau moliūgas šaldyti...vakar svogūnus baigiau raut, viengalviai liuks, užtat šeimyniniai kaip iš daugiavaikių šeimos biggrin.gif, daug ir visi mažyčiai, jaučiu nesodinsiu ju kitais metais...
Atsakyti
Labas rytas

ka is vynuogiu darot?

vyrui seimos daktare ir kardiologe liepe valgyt silke, gal surimas kali sulaiko, nezinau, tik taip galvoju.
Pvz. Vytauto mineralinis bais surus, bet tam tikslui labai padeda.

Ingridel, pas mus lyja, kokios bruknes.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2018 08 13, 08:16)
Ingrida, tai senelis per gimtadienį mirė?  unsure.gif

IK kaip šaldai cukinijas? Man jos ar paprastai šaldytos ar nublanširuotos praskysta paskui, jau geriau moliūgas šaldyti...vakar svogūnus baigiau raut, viengalviai liuks, užtat šeimyniniai kaip iš daugiavaikių šeimos biggrin.gif, daug ir visi mažyčiai, jaučiu nesodinsiu ju kitais metais...

Laba. Nemoku svogūnų auginti. Dideli neužauga net viengalviai. Pradedu galvot, kad jų visai gal neauginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 08 12, 21:28)

Labas rytas,
kas darbo pasiilgo biggrin.gif
Aš pjaustau stambiais šiaudeliais, kaip bulvytė fri.

2 kg išvalytų cukunijų
paprikos(kiek turi)
5 skiltelės česnako

Viską spjaustyti. Užvirinti litrą vandens su 150 gr cukraus,1 šaukštu druskos,100 gr acto,2 šaukštais aliejaus.1 šaukštu medaus.Sudėjus daržoves nuo užvirimo virti 5 min.,baigiant sudėti smulkintą česnaką,išpilstyti į indelius ir uždaryti.

Čia ne cukinijos, bet labai geras reikal;as į troškinius, kopūstų salotas, Ant picos, kinietiškiems patiekalams.
MARINUOTOS PAPRIKOS SU MORKOM
1 litras vandens
250 gr.aliejaus
250 gr.acto
200 gr cukraus
Kaupinas šaukštas druskos(ragauti)
2 kg išvalytų paprikų
1 kg morkų(aš dedu daugiau)
Užvirinus vandenį viską supilti (tik actą vėliau) ir dėti morkas, kai suminkštėja, sudėti paprikas. Supilti actą. Viskam užvirus virti 10 min. Ir pilti į stiklainius, kad būtų pilni daržovių, marinatas tik tarpeliuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 13 rugpjūčio 2018 - 07:33
QUOTE(sapniukass @ 2018 08 13, 08:28)
Labas rytas

ka is vynuogiu darot?

vyrui seimos daktare ir kardiologe liepe valgyt silke, gal surimas kali sulaiko, nezinau, tik taip galvoju.
Pvz. Vytauto mineralinis bais surus, bet tam tikslui labai padeda.

Ingridel, pas mus lyja, kokios bruknes.

Vytaute didelis kiekis mineralų, ypač magnio ir kalio. Palyginkit etiketes, pamatysit koks skirtumas rolleyes.gif
Riebioj silkėj kaip ir riebioj zuvyje yra reikalingų riebaliukų mirksiukas.gif o dar ji natūraliai užauga, ko nepasakysi apie kitas riebias źuvis mirksiukas.gif
Atsakyti
Ate, o nuo to litro vandens nepraskysta cukina su paprika? Man atrodo čia daug labai ax.gif

Para, aš taip burokeliu atsisakiau, neauga ir nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2018 08 13, 07:42)
Ate, o nuo to litro vandens nepraskysta cukina su paprika? Man atrodo čia daug labai  ax.gif

Para, aš taip burokeliu atsisakiau, neauga ir nereikia  mirksiukas.gif

vanduo su actu, nepraskysta niekas. Tikrai skanu. tik paprikų nedaug dedu, Tiems 2 kg gal vina ar dvi paprikos.
Atsakyti
Ate, ačiukas. O cukiniją šaldau supjausčiusi. Patęžta, bet man į troškinius sueina.
Lyja. Ingrida, radai kad išlėkti uogauti.
Atsakyti