tai Ingrida gal žino tiems visiems kraujo siurbikams kokį burtažodį, kadjos nepuola
kai tokia sutra, tai net niekam pult nebereikia
daviau vakar kaimynes anukams meliona, dar neprapjove, idomu jau valgomas ar taip sau
daviau vakar kaimynes anukams meliona, dar neprapjove, idomu jau valgomas ar taip sau
Luety, pirmoje nuotraukoje - sakyčiau rūdys
Antroje - neturiu žalio supratimo, kas ten toks darbuojasi.
Trečioje - greičiausiai minamusė. Pasižiūrėk, ar yra lervutės viduje. Iš abejų pusių turėtų būti kaip stiklo langai.
Jei nieko nėra, tai gal tripsai.
Vaistų yra, tik nuo ligų ne tada, kai jau lapai apėję ištisai. Reikia kažkuo prieš rūdis prapurkšti kelis kartus profilaktiškai. Tik vargu, ar ką rasi toje Anglijoje.
Prieš kenkėjus : Actara.
Šiemet visai nesodinau moliūgų. Kasmet šventai pasižadu, kad gersiu jų sultis ir kasmet lygiai taip pat šventai tą pažadą užmirštu.
Trečioje - greičiausiai minamusė. Pasižiūrėk, ar yra lervutės viduje. Iš abejų pusių turėtų būti kaip stiklo langai.
Vaistų yra, tik nuo ligų ne tada, kai jau lapai apėję ištisai. Reikia kažkuo prieš rūdis prapurkšti kelis kartus profilaktiškai. Tik vargu, ar ką rasi toje Anglijoje.
Šiemet visai nesodinau moliūgų. Kasmet šventai pasižadu, kad gersiu jų sultis ir kasmet lygiai taip pat šventai tą pažadą užmirštu.
Sveikutes
Kada tuos darbus, darbelius pavyks nudirbti? Uogos, maždaug, į pabaigą, tai agurkai, pomidorai, slyvos... Aš pomidorus žiemai darau savo sultyse ir verdu padažą. Kad nebūtų skystas, nupilu sulčių. Apie krakmolą nebuvau girdėjusi, reikės pabandyti, Ačiū IK už paprotinimą. Nupirkau šiandien špinatų sėklų, gal užaugs, vis atsilaisvina dirva, po česnakų, žirnių, vasarinių kopūstų. Per turgų praėjau, kiek gerybių... labai daug čiobrelių parduoda, matyt, po lietaus atsigavo? Paprastai rinkdavau čiobrelius anksčiau, birželio pabaigoje, liepos pradžioje. Mėgstu čiobrelių arbatą.
Tiek planų, darbų, kol rimtai neprispaudžia, kas ten eina pas gydytojus... Nesu turėjusi nedarbingumo lapelio po vaikų gimimo. O tai labai seniai buvo Kas 2 metai privalomai iš darbo reikia praeiti patikrinimą darbdavio pasirinktoje poliklinikoje, ten akis patikrina, klausą, padaro kardiogramą. Nieko ta kardiograma neparodo ramybės būsenoje. O kai ateina kolega ir pasako, kad kieme apdaužė mano stovintį automobilį, arba valdžia pasako, kad turiu pranešti savo pavaldinei, kuriai iki pensijos 5 metai, kad ji turi išeiti iš darbo, kaip čia nesusinervinsi. Jaunam ir sveikam žmogui pulso padažnėjimas nieko tokio, o senatvėj...gali blogai baigtis, tokiais atvejais pas gydytoją nenueisi, greitosios nekviesi. Kaip nuimti stresą? Kaip susitvardote stresinėse situacijose?
Kada tuos darbus, darbelius pavyks nudirbti? Uogos, maždaug, į pabaigą, tai agurkai, pomidorai, slyvos... Aš pomidorus žiemai darau savo sultyse ir verdu padažą. Kad nebūtų skystas, nupilu sulčių. Apie krakmolą nebuvau girdėjusi, reikės pabandyti, Ačiū IK už paprotinimą. Nupirkau šiandien špinatų sėklų, gal užaugs, vis atsilaisvina dirva, po česnakų, žirnių, vasarinių kopūstų. Per turgų praėjau, kiek gerybių... labai daug čiobrelių parduoda, matyt, po lietaus atsigavo? Paprastai rinkdavau čiobrelius anksčiau, birželio pabaigoje, liepos pradžioje. Mėgstu čiobrelių arbatą.
Tiek planų, darbų, kol rimtai neprispaudžia, kas ten eina pas gydytojus... Nesu turėjusi nedarbingumo lapelio po vaikų gimimo. O tai labai seniai buvo Kas 2 metai privalomai iš darbo reikia praeiti patikrinimą darbdavio pasirinktoje poliklinikoje, ten akis patikrina, klausą, padaro kardiogramą. Nieko ta kardiograma neparodo ramybės būsenoje. O kai ateina kolega ir pasako, kad kieme apdaužė mano stovintį automobilį, arba valdžia pasako, kad turiu pranešti savo pavaldinei, kuriai iki pensijos 5 metai, kad ji turi išeiti iš darbo, kaip čia nesusinervinsi. Jaunam ir sveikam žmogui pulso padažnėjimas nieko tokio, o senatvėj...gali blogai baigtis, tokiais atvejais pas gydytoją nenueisi, greitosios nekviesi. Kaip nuimti stresą? Kaip susitvardote stresinėse situacijose?
Aš tai dabar labai prieš krakmolą ir pan. dalykus, pvz cukrų nusistačiusesu , į senatvė žiuriu bais sveikuolė pasidariau, tuoj iš vis oru gyva būsiu, nes to nenoriu ano dėl ko kitko nenoriu valgyt
jei stresas toks ant durniaus čierka brendžio, o jei rimtas, kas mane žino, žino ir mano niuansus gyvenimo , tada jau niekas...
jei stresas toks ant durniaus čierka brendžio, o jei rimtas, kas mane žino, žino ir mano niuansus gyvenimo , tada jau niekas...
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 07 25, 10:30)
Ingrida, ką randi miške ?
Tau reikėtų gerai įkrėsti, valkiojiesi per tokį karštį miške
Tau reikėtų gerai įkrėsti, valkiojiesi per tokį karštį miške
Nu gi sūniukas vakar grįžo,tai voveraičių parinkau padažui,taip nevalgo,raudonikį kokį gražuolį radau.Tada susigundžiau nulėkiau rodonikynan,nei vieno.Rytoj lėksiu kitan miškan,fb užpiltas grybais. Tada parinkau šviežių miško aviečių ir užklupo liūtis,kiek spėjau.Šiandien parinkau gervuogių,na tikrai derlingi metai uogomis. Gervuogės kokios didelės. Gal susigundyti vynui parinkti?Uogienės niekas nevalgo.
Antrą melioną šiandien suvalgėme,skanu,kvepia.
Kai stresas stengiuosi giliai įkvėpti,nors paskutinį kartą turėjau turguje klientę,rankos drebėti pradėjo,nuo išsidirbinėjimo.
Paparastus pomidorus ,agurkus išperka iš namų.Kur dėti mažiukus?Visa dėžė jau užsistovėjo. O dar balti gigantai sunoko,tuos iš viso kur dėti?Valgome patys,bet kiek suvalgysi?Padažų pilnas rūsys nuo pernai.Sakiau raugsiu tik agurkus. Mažius nieko neėmė pusmarčiai tėvai pridėjo,jie tokie valgytojai.
Man stresą geriausiai nuima miegas. Jeigu ne, tai imu kokią jau skaitytą knygą ir lovoje paskaitau.
Ingrida, jeigu pirkėjas išsidirbinėja , imi ir pasakai : " Von iš čia, padla". Kam noriu, tam parduodu. Sakyk, kad iš veido nepatinka ir neparduosi. Randi, kur nervus gadinti.
Priminei man gervuogių vyną.... Kažkada jaunystėje draugė su bernu prisirinko gal 40 litrų, padarė vyno du milžinus buteliauskus po 10 l. Jau gilų rudenį nusprendėme ragauti. Gyveno mūsų tokiame jaunų neženotų name- benrike gal kokie 6. Sulindome į vieną kambarį ir pradėjome pijokystę. Kaip jau kalė į galvą... Kažkuris nuėjo pripumpuoti į šildymo sistemą vandens, nes pastoviai išbėgdavo. Nepripompavo, tik šildymą įjungė. Gerai, kad po kelių valandų pajutome dūmus, būtų radę gražiai visą pulką sudegusius.
Ingrida, jeigu pirkėjas išsidirbinėja , imi ir pasakai : " Von iš čia, padla". Kam noriu, tam parduodu. Sakyk, kad iš veido nepatinka ir neparduosi. Randi, kur nervus gadinti.
Priminei man gervuogių vyną.... Kažkada jaunystėje draugė su bernu prisirinko gal 40 litrų, padarė vyno du milžinus buteliauskus po 10 l. Jau gilų rudenį nusprendėme ragauti. Gyveno mūsų tokiame jaunų neženotų name- benrike gal kokie 6. Sulindome į vieną kambarį ir pradėjome pijokystę. Kaip jau kalė į galvą... Kažkuris nuėjo pripumpuoti į šildymo sistemą vandens, nes pastoviai išbėgdavo. Nepripompavo, tik šildymą įjungė. Gerai, kad po kelių valandų pajutome dūmus, būtų radę gražiai visą pulką sudegusius.
Aha knyga irgi tinka, tik būtinai turi būti skaityta ir lengvo pobūdžio
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 07 25, 13:57)
Luety, pirmoje nuotraukoje - sakyčiau rūdys
Tos nuotraukos ne mano poru,o ieskojau kas per ligos ir aptikau paveiksliukus tip top.Taip tai rudys ir tai.minamuse,nes yra lervu,yra langeliai,ir suradus internete ligu atitikmenis,aiskiai parasyta,kad tos ligos Anglijoj negydomos.Gal ukininkai ir gydo,bet placiosioms sodininku masesms nieko pavojingo neduoda,nes cia puskvailiu pilna,nemokanciu su chemija kaip elgtis.O gal ir gerai ir taip tu chemiju daug suvalgom ivairiais pavidalais.Bet kad kazkokio gyvio neimtu paprasti chemikalai,tai idomu.Kas ta per muse minamuse,kad jai trucas paprastas nepadeda nusigalabyt?Rudys tai prasidejo ant zieminiu narcizalapiu svoguniuku laisku,nupjoviau,dingo,daugiau neatsiranda,bet ant cesnaku laisku visada nuseda,dabar ant poru lapu.Matyt dirvoa tokia su visokiu s...Ir dar priedo kurmis.Ieskojom spastuku,tai manai radom?Humaniski visi ,akis pastato,kai paklausi ir paziuri,kaip i barbarus. Bet maciau kazkada sodu bendrijos pardej,ten zmones supratingesni,zino ka kurmiai daro.Reiks ten pasizvalgyt,bet jie dirba idomiai,tik penktad,sestad ir sekmad iki 12 val.Tai as visada uzmirstu tas dienas.
Papildyta:
Del streso,tai jau prie staigaus imu valerijonu tableciu arba Neuro-3 turiu parsivezua is LT,arba ikalu brandzio,kaip kazkas cia sake.Jokios knygos ar mezgimai nenubaido blogu minciu,stresa reikia kazkaip paciam valdyt.Imu sau ikalbet,kad buna ir blogiau ar kazka panasaus ir tuom kart nurimstu.O geriausiai pasijauciu,kaui issizliumbiu.O tokiam zaibiniui stresui vaitu nera.
Lietaus, kaip įprasta, vėl seniai nerasta. Arbūzų gal 40 priskaičiavau, jei nutaikysiu sunokimą, tai apsirysim
Aš kažkaip greit bandau rast kažkokią išeitį, jei kokie nemalonumai užgriūna, užtenka šeimoj vieno nervų kamuolio
Šiandien maniškis sakė, kad perkaito man razumėlis, nes dieną šiltnamy tvarką dariau. Tenka pripažint, kad sublūdau , bet darbą padirbau. Bet jau po miškus duotis per tokius karščius, tai ir mano fantazija neneša Vakare kopūstus purškiau, kirminų daugybė
Aš kažkaip greit bandau rast kažkokią išeitį, jei kokie nemalonumai užgriūna, užtenka šeimoj vieno nervų kamuolio
Šiandien maniškis sakė, kad perkaito man razumėlis, nes dieną šiltnamy tvarką dariau. Tenka pripažint, kad sublūdau , bet darbą padirbau. Bet jau po miškus duotis per tokius karščius, tai ir mano fantazija neneša Vakare kopūstus purškiau, kirminų daugybė
Labas rytas.
Labas rytas