Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Liniukai, tavo agurkai iš lauko?
Luety, kai privežei šitiek komposto - mėšlo, įsiveisė sliekų ir kitokios gyvybės. O kurmis ką - taigi pilnas stalas mėsos, gyvenk ir žvenk. Kažin, kurmiai moka žvengti blink.gif Na, kurmių kalba. ax.gif
Reikėtų pankolių sriubos išvirti, bet valgysime tik mes su MB. Vaikams tai vienam neskanu tas, kitam kitkas. Dar reikėtų kokį cukinijų antrą patiekalą sugalvoti. Pasižiūriu receptų - mol, lengvi ir t.t. Nieko sau lengvi : porai mažyčių cukinijų sueina vos ne puskilis visokių rūšių sūrių. Boža bože, kaip tas lengvumas ant šonų gula... blink.gif
Atsakyti
Iš lauko, geršvinai ir dar kažkokie brangesni biggrin.gif Krūvom dera, anksti taip, nėr su kuo marinuojant paskaninti- nei paprikos, nei aštriųjų pipiriukų, tai po svogūniuką dėjau į pusę stiklainiukų. Pas mane vienas marinatas, tik priedai įvairūs biggrin.gif
Aš cukiniją orkaitėj kepiau riekelėmis, užbarščiau prieskonių, druskos, uždėjau grietinės. Ne stebuklas, bet ir maniškis valgė. Prie mėsiško visai nieko, ir vienas galima valgyt. Aš gi kas greičiau. Šiandien sūriadienis, tai kažkaip vienas padėklas iš šaldytuvo parvažiavo ant grindų. Gerai, kad tik trys biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Liniuk, 4u.gif 4u.gif kad taip pikta nebūtų.
IK,man iš fantazijos pasaulio užauginti pankolius,artišokus. bigsmile.gif bigsmile.gif
Vakar gi žadėjo lietų niekur nevažiavau ir apgavo,nelijo. ax.gif Tai nors daržą nusiravėjau,liko braškės,braškės............... blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Mano agurkai dar tik žydi ir cukinijos. ax.gif Pomidorus geltonus jau po truputi valgome. bigsmile.gif
Frigo braškės auga valandomis,visos prigijo.IK nenoriu klausti kitur,ar reikėjo prikirpti būtinai šaknis?Mb neleido,jis paskaitė visą literatūrą apie frigo daigus,sako kam tada pirkai A klasės,galėjai pirkti C klasės būtent su trumpomis šaknimis? ax.gif Aš neužlankščiau šaknų,pripyliau daug žemių ir susodinau tiesiai. mirksiukas.gif Na kol kas labai gražu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 07 05, 06:06)
Labas rytas.
Liniuk, 4u.gif  4u.gif kad taip pikta nebūtų.
IK,man iš fantazijos pasaulio užauginti pankolius,artišokus. bigsmile.gif  bigsmile.gif
Vakar gi žadėjo lietų niekur nevažiavau ir apgavo,nelijo. ax.gif Tai nors daržą nusiravėjau,liko braškės,braškės............... blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif Mano agurkai dar tik žydi ir cukinijos. ax.gif Pomidorus geltonus jau po truputi valgome. bigsmile.gif
Frigo braškės auga valandomis,visos prigijo.IK nenoriu klausti kitur,ar reikėjo prikirpti būtinai šaknis?Mb neleido,jis paskaitė visą literatūrą apie frigo daigus,sako kam tada pirkai A klasės,galėjai pirkti C klasės būtent su trumpomis šaknimis? ax.gif Aš neužlankščiau šaknų,pripyliau daug žemių ir susodinau tiesiai. mirksiukas.gif Na kol kas labai gražu. ax.gif

Jeigu labai tvarkingai pasodinai neužlanksčiusi, nieko blogo. Kerpama, kad geriau pasodinti ir kartais būna šaknų galai jau negyvi. Bet kuriame sodinime svarbu, kad šaknies kaklelis būtų aukščiau, nei šaknys. Tokia augalų fiziologija. Aš irgi kartą sodinau frigo, nieko nedariau. Kai kurie daigai sunkiai prigijo. Gaila buvo nušnioti, nes daigai labai švieži buvo, sodinau kovo pabaigoje. Bet jau paskui augo - gražu žiūrėti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

esu auginus ir pankolius ir artišokus, pats auginimasnieko ypatingo kaip ir vsu daržoviu, tik artišoku seklas reikia pašaldyt prieš seja smile.gif

Cukinijos irgi tik žydi, valgom jau pomidorus, geltonus ir raudonus smulkius o vakar tokiu dideliu prisiskyniau jau beveik sunokusiu spalva tarp gelsvos ir baltos, reiks pagal planą pasižiuret kas cia tokie ar nebus tas"Plombir" tik mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Cukinijas orkaitėje kepu..... su sūriu blink.gif Kad tas sūris padidina apimtis, žinau, bet..... nežinau, ar kada susiimsiu...
Lijo, lijo, jau vakar saulės prašiau, uogoms nurinkti ir ką....išroviau balandą iš bulvių, sausa.
Paprikų ir pipiriukų jau turiu, pomidorų po porą kg kasdien priskinam, o laukuose liūdnos mano daržovės, česnakai nedideli užaugo, svogūnai bus smulkūs, bulvės nedidelės, vagų neuždengusios, burokėliai maži, morkos kai kur tik dabar sudygo.
Turiu atsisiuntusi pekino kopūstų sėklų vėlyvam auginimui. Mačiau, Ik rašė, kad po liepos 10 sėti. O kur man juos sėti - šiltnamyje ar lauke lysvėje? Žinių nulis pas mane čia. Ar jie, kaip ir kiti kopūstai daigais sodinami į pastovią vietą? Auginami po agroplevele?
Atsakyti
Morkos praktiškai nedygo, turbut ir paliksiu pūdymui jau tas vietas, svogunai tie šeimyniniai tai gelstajuodai nieko gero nebus jau bet gal užaugins mus pvz IK mirksiukas.gif ir nusipirksim bent jau arba braliukai lenkai sušleps už pinigus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 05 liepos 2018 - 09:08
Vasarema, sėk į paletes pekinukus nuo 10 iki 20. Tik jokių auginimo šiltnamyje. Paletes statai lauke, nepamiršti palieti, uždengi plėvele agro, kad nesugalvotų kopūstiniai baltukai kiaušų pridėti. Kai turės daigai 3-4 lapus, išsodini. Vėl uždengi, nes nepurkšsi kas savaitę. Viskas, lauki gūžių. Nesuvaryk visko vienu metu, būna, kad ruduo šiltas, perauga. O jei turi kokį desėtką kitą vėlesnės sėjos, būna gerai. Arba atvirkščiai, vėlyvesnės nespėja užaugti.
Mano lauko paprikos jau u\mezgę. Arbūzai auga pasišokėdami. Svogūnai gražūs, užauginsiu. Dabar palijo ant pačio augimo, jeigu miltligę suvaldysime, bus gan anksti svogūnai. Labiausiai sausra pakenkė bulvėms. lapija maža, gali būti antrinis mezgimas, bet bus smulkios, kad ir lietaus būtų. "Plaučių " didelių ir aukštų nėra - tai ir derliaus nėra.
Reikia eiti nusiskinti juodus serbentus, byra vos palietus šakas.
Atsakyti
Lūžta serbentai šiemet. bigsmile.gif bigsmile.gif Nei mes tręšiame juos,nei kuo purškiame,matyt žemelė mūsų patinka?Nes mama sode ir laisto,tręšia ir nėra tiek uogų.Agrastų nei kokia valktis nevelka,tik gaila baigia pasenti krūmai.Jaučiu rėšiu iki žemės ir matysime kas bus? ax.gif 20 kg apskyniau tik viršutines šakas,nes apatinėse dar daug žalių uogų. mirksiukas.gif
Nebėjau vyšnių,mačiau dar ne visas nulesė paukščiai.Užteks uogienės niekas nevalgo,turiu ir tą aparačiuką,bet aš visada išsibuzoju traukdama kauliukus.Pridariau irgi mikso kompotų. ax.gif
Pakankamai karšta lauke šiandien.Aš ir rankas nudegiau skindama ir jokio vėjelio,net bimbalai iš miško atskrido. bigsmile.gif
Kaip tik per žinias pasakoja apie Amerikos gimtadienį,mažius atsiuntė įspūdingus fejerverkus. bigsmile.gif Vakar buvo.Šiandien sakė Kanadoje kur jie būna bus 40 karščio,dykumoje-45. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Kažkoks svolačius visą naktį klausėsi muzikos.Pusę penkių sugalvojo paskambinti darugeliui balkone,pasiguosti kaip gražu saulutė teka,o jis balkone gurkšnoja degtinytę. bigsmile.gif bigsmile.gifIš vakaro išgėriau tabletę,tai šiek tiek numigau. ax.gif
Nu ką atsikėliau,varau turgelin,ką beveiksi?
Su švente Brangiosios.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Su Švente!
Ačiū, IK už konsultacijas. Įtariu, kad „ačiū“ negeri ir nevalgai, pagalvok, gal tokiais konsultavimo atvejais reikėtų sąskaitos nr. nurodyti bigsmile.gif Bandysiu su tais pekinais, gal kas gausis, jei neįleisiu kokių šliužų ir baltukų. Viską turiu agro dengti, purkšti chemija negaliu, nes daržas prie pat bityno. Liaudies priemonės nuo kenkėjų... nežinau, gal tiems kenkėjams viskas skanu... Pernai turėjau per daug pipirų (ne paprikų). Rudenį nebuvo šalnų, nespėjau nurinkti, jie visai gražiai laikėsi šiltnamyje. Vieną savaitgalį atvažiuoju, o mano pipirus pelės sutvarkiusios. ir kaip reikiant, vieni pipirai paragauti, kiti pilnai suvalgyti.
Šventės proga atsinešiau pirmą ankstyvą kopūstą, bus sriuba. Būtų gerai pagaminti ką nors skanaus, bet nėra laiko, kopinėsim medų, einu perplauti patalpą ir įrankius.
Atsakyti
Labas rytas
su svente wub.gif
Atsakyti