Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas

vasarema, ohoho kokia ankstyva su pomidorais wub.gif Dar as jei girciaus pomidorais, kai siltnamis uz 20m., bet tavo lyg sodyboj siltnamis ax.gif

Karsta lauke, nuejau i siltnami braskiu pavalgyt, tai vos galu neatidaviau. Troboj gera, vesu biggrin.gif
Atsakyti
Duodat čia su ragavimais, kas pomidorus, agurkus, kas braškes, o aš šiemet kažkaip suvėlavusi su viskuo ax.gif
Šiandien laisčiau braškes, taip sausa, agurkus pasodinau lauke iš indukų, kažką pradėsiu namie jau pasidaryti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Prisigyriau čia savo agurkais ir pomidorais, net nepatogu. Nesu gera šeimininkė. Pas mane nuolat kažkas apleista, kažkas nepadaryta. Dar turiu kelis pomidorus ir keliolika paprikų mažuose indeliuose, salotos auga šiltnamyje, negaliu išsodinti. Pomidorai, kurie pasodinti, iškėlus kopūstus šią savaitę geltonai-violetiniai, suvargo laukdami eilės. Anksčiau pasodinti Betaluxai ir Toro geriau atrodo, dar keli vaisiai rausta. Kelis agurkų daigus esu paauginusi mieste, bute, išsodinau nemažus (Mandy ir Merengue). Baklažanų daigai prastai auga. Braškės beveik neravėtos, morkos nedygsta, reikės pasėti rytoj. Žieminiai česnakai gražiai augo, bet lapų galiukai pradėjo gelsti. Po žiemos neatsibudo kelios obelys, kriaušės, trešnės, net viena kaukazietiška slyva išdžiuvo.
Atsakyti
Vasarema, ir gerai, kad pasigyrei, smagu, kai taip anksti. Ir nesiplak be reikalo biggrin.gif Pas visas gal tų nebaigiamų darbų yra.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 26 gegužės 2018 - 06:57
labas rytas
kaip nekeista, vakar vakare nebuvo uodu ax.gif Miegojau su placiai atvertu langu.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Jo vakar kažkaip irgi ne daug uodų buvo?Gal karštis mačyjo?
Nuostabiai pasibuvome sodyboje,atlėkė mažoji su pusženčiu ir šunimi iki sodybos,miestan net neužsuko,pusžentis papjovė žolę,išsikepėme burgerių,pažaidėme stalo žaidimus.Gavosi išeiginė. ax.gif Pavalgėme savo jau trešnių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas
6.30 katinas savo pragarisku bliovimu prikele, pagatava buvau nudet biggrin.gif Ale atsikeliau, kavos ikaliau ir pora trumpu eziuku nuravejau.

Ingriduk, reik poilsio, o ne vien lekt liezuvi iskisus ax.gif Na cia as tikrai ne apie save. biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Kaip pavydžiu (baltai) trešnių. Pas mus juos labai prastai auga. Kiek MB yra pirkęs, keli metai ir viskas, išeina į trešnių karalystę. Turime dabar tik sausmedžio uogų. Braškės žolėje pasislėpusios, nežino, kad raudonuoti reikia. Turiu klausimą, ar sausmedžio uogos visada būna panašiai rūgščios ir nelabai skanios? Turiu kelis krūmus seniai, gal 15 metų, jau dideli. Nupirkome užpernai (neprisimenu kokį), yra jau uogų, na, ir skonis vienas prie vieno, kaip ir tos iš senų krūmų.
Prisiauginau kaip beprote arbūzų daigų, sodinu laukuose. Jeigu bus karšta, išdžius nuo savaitgalio iki savaitgalio, jei bus lietinga, ar šalta, užsilenks dar greičiau unsure.gif Reikia bent dalį po agro paslėpti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 27 gegužės 2018 - 08:29
Mano trešnė irgi gal 12 metų,tik keli metai dorai pradėjo derėti,kai kitą šalia pasodinome. ax.gif ax.gif
Sausmedį turiu tik vieną.Žinau blogai reikia dar bent vieno,pirmus metus dar derėjo,vakar pažiūrėjau-tuščias. bigsmile.gif Man tai rūgščios jų uogos. bigsmile.gif
Pas mane irgi be proto arbūzų,melionų.Irgi nežinau kaip bus su derėjiu,pernai buvo pravalas,nieko doro.Jei taip bus šilta tai tik laistyk.Vakare važiuosiu laistyti,gėlikių dar neseniai susodintų. ax.gif
O dieve namie pro voratinklius pagaliau prasibroviau. ax.gif Langus du nusivaliau,dar laukė eilėje visas balkonas,kiti langai.Paliksiu kitam kartui,saulė tiek plieskia. blink.gif mirksiukas.gif
Ei tai šeivamedis žydi ar ne?Pas mane nedidelis pasodintas tik pradeda žydėti,sodyboje vakar pamiršau nueiti pažiūrėti. blink.gif Išmečiau visas vaistažoles von,lauksime šviežių.Moliūgas gesti pradėjo,nesulaukė naujo derliaus,reiks sutvarkyti,gal tėvo dienai kokių moliūginių keksiukų sukurti? mirksiukas.gif
Atsakyti
net nuejau seivamedzio paziuret. Jis ne mano pleciuj auga, bet jo pasiskinu. Ant viso krumo gal du ziedynai bando zydet.

Vasarema, neturiu daug melionu, tik 7, bet jie pas mane dirvoj apmulciuoti bando augt. Sniegiu tiek pat, niekuo nesiruosiu dengt, tik nebeatsimenu nuo kurio ten lapo nebeduot augt mirksiukas.gif
Atsakyti
Ingrida, kokios veislės trešnę turi ? Šitokia ankstyva. wub.gif Pas mane dar toli gražu iki derėjimo, nors irgi geltona ankstyva. Turiu jau keturias trešnes, dvi dyyyydelės, kad galima jose gyventi. ( ką vasarą ir darome, kuris nors po tinklu įsikoręs lesa ) Bet joms gal po 20 metų.
Vasarema, trešnėms reikia kalkingos žemės. Tą sutvarkyti galima dolomitmilčiais ar kalkėmis, pelenais. Nesodink į žvyryną, geriausia molinga žemė. Reikėtų pasirinkti savidulkes veisles arba sodinti dvi, kad būtų viena kitai veislė dulkininkė. Rinkis , kad butų labai ištverminga šalčiui. Ne iš turgaus, o reikia važiuoti į medelyną. Tada bile ko neįkiš.

Pamaklinėjome su bernu po miestą, pasiprekinome. Labai karšta. Tuėjau dešrelių pietums prakepti, bet visi atsisakė lauko. Nors po žydinčiomis akacijomis - rojus. wub.gif Bičių choras ir kvapas. wub.gif
Eisiu lyginimu užsiimti. Skalbyklės abi sukasi. Gerai būtų langą prasivalyti.
Atsakyti