Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas rytas
Net gėda darosi,visos tik darbuojatės,o aš namų papuošalu dirbu
Užvakar agurkus pasisodinau,kad smigau miegot,pervargau tipo rolleyes.gif
Vakar kudlas pasitrumpinau
Atsakyti
Labas 4u.gif
Liniuk,nedingau,fajebuke daugiau sėdžiu biggrin.gif ,buvau rašius,kad ten randuosi mirksiukas.gif
Viskas gerai,kepu sacharoj,karšta,sausa,sode pieva ruda,šiemet pjovėm du kartus,jei nelis ir toliau,tai daugiau gal ir nereikės?
Visa kita kaip pas visas,tūpčioju apie namus,sode retkarčiais pasirausiu,šiemet pagaliau likau su minimaliu daržu,pabaigiau gėlynus tvarkyt,dabar tik žiedus fotkinu ir laistau,laistau... doh.gif

per žinias rodė,kad link kalnų lietus skandina gražius kaimelius,potvyniai baisūs,vadinasi dėl to mes perdžiūvę,kitur išlieja,nedaneša
ir krušos ten gavę neblogai,nuo kelių greideriu stumdė,dar tiek nemačius

tai tiek biggrin.gif
Atsakyti
na po tiek ilgo nepisalinimo, sakyciau, kuklu biggrin.gif Maciau FB tavo grozius.

Labas
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2018 05 24, 09:46)
Labas rytas
Net gėda darosi,visos tik darbuojatės,o aš namų papuošalu dirbu
Užvakar agurkus pasisodinau,kad smigau miegot,pervargau tipo rolleyes.gif
Vakar kudlas pasitrumpinau

aš sakyčiau kiemo papauošalu tada biggrin.gif, guliu deginuos, knyga skaiau per planšetę muzikos klausaus , žodžiu išnaudoju visas sauletas dienas ir tuom džiaugiuos nes jau pirmadieni i darba mausiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2018 05 23, 22:42)
Nu bet galva.Apie svogunu laisku simptomus-minamuses pazeistus-vienas prie vieno.Grynai taip,kaip apraset.Tai reiskia be reikalo liejau su druska,tik uzdruskinau zeme.Nu ka padarysi,gyveni mokais ir durnas mirsti-cia mano anyta sakydavo.Reiks dabar skabyt.Tai ta muse eina i mano cesnakus irgi,ar ten kitas koks gyvis eda virsuneles.I sulenkta sirdele radau zaliu kiausineliu ir kirminiuka su juodu tasku ant galvos.
Papildyta:
Nu bet kokiu brudu buna pas mane darze,tai kaip gyva nebuvau macius.Ir dar klausimas.O tai tos minamuses atsiras ir kt metais,nes as neturiu aktaros ir ju neisnaikinsiu,ir dirvozemio nera kaip profilaktiskai apdorot.O gali jis uzsinest su svogunu sejinukais?Ar siaip kaip?Nieko internete apie ta muse neraso.

Tik jau nevaidink, kad visai grafystei turi musių veisiamosios medžiagos. tongue.gif Jei bus palankus oras, prisiveis ir be tavo pagalbos. O jeigu nepalankus, bus viena kita. Svogūninė musė skraido tam tikrais terminais. Lietuvoje 2 kartus, pas tave nė nežinau. Jeigu ras pasodintų svogūnų, ramiausiai dės kiaušinius. Neras - apsieis be palikuonių.
Nesinervuok dėl to uždruskinimo. Svogūnai - pusdykumių augalai, ten yra net druskožemių.
Geriausia dezinfekcija - karštas vanduo prieš sodinimą. Išverdi tuos, kas tau nereikalingi. Su sėkla (svogūnėliais) gali užsinešti, bet ne tokiais kiekiais. Dėl česnakų viršūnėse gyvenančių kirmėlių - nepamačiusi nieko negaliu pasakyti. Be to, pas tave gerokai skaitlingesnė fauna veisiasi, negu Marijos žemėje.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 24, 15:35)
Tik jau nevaidink, kad visai grafystei turi musių veisiamosios medžiagos. tongue.gif Jei bus palankus oras, prisiveis ir be tavo pagalbos. O jeigu nepalankus, bus viena kita. Svogūninė musė skraido tam tikrais terminais. Lietuvoje 2 kartus, pas tave nė nežinau. Jeigu ras pasodintų svogūnų, ramiausiai dės kiaušinius. Neras - apsieis be palikuonių.
Nesinervuok dėl to uždruskinimo. Svogūnai - pusdykumių augalai, ten yra net druskožemių.
Geriausia dezinfekcija - karštas vanduo prieš sodinimą. Išverdi tuos, kas tau nereikalingi. Su sėkla (svogūnėliais) gali užsinešti, bet ne tokiais kiekiais. Dėl česnakų viršūnėse gyvenančių kirmėlių - nepamačiusi nieko negaliu pasakyti. Be to, pas tave gerokai skaitlingesnė fauna veisiasi, negu Marijos žemėje.

Labutis,
del veisiamosios medziagos navaidinu,liudna,nes kaimynu tokie grazus svogunai biggrin.gif biggrin.gif ,bet pas juos neina kazkodel mano muse. bigsmile.gif bigsmile.gif o as ,kaip tikra Lietuve,jau imu pavydet. biggrin.gif biggrin.gif
Cesnakams bus koks nors kitas vabalas,nes issirita kirminiukai.Kai pagausiu,pafotkinsiu.Vakar juos nupurskiau,o siandien pila lietus :oh:bus proga vel purkst.Cia ir veisiasi visokie,nes lietus neprognozuojamas,nezinai,kada jis ateis.O ir lyja gana daznai.
OK,del druskinimo nusiraminu,nebetrydalioju 4u.gif 4u.gif o fauna gana ivairi ir svarbiausia,man nepazystama.Bet uodu nera.Galiu dirbt vakare issijuosus,net nepakybins.Bet ir biciu nera.Viena anksti pavasari radau prigerusia backoj su vandeniu,o kita sulankstytoj agro plevelej susalusia,o daugiau nematyt.Pernai dar atskrisdavo viena kita,o siemet nieko.Ir geliu turiu sode,bet biciu ne.Kiba reik isiveist?Butu dar viena trydaliavimas.didelis noras yra vistu augint sode,nu gal iveiksim ta nora,jei Mb pasveiks.
Aciu IK,tiesiog vaiksciojanti enciklopedija,malonu turet tokia pagalba. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 24 gegužės 2018 - 17:24
Frau labai gražių irisų turi wub.gif wub.gif
turiu kelis, bet jie pas man nežydi unsure.gif

sakau labai griežtai-duokit lietaus mano kaime, viskas, išskyrus miežežolę, kepa unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Vilniuj gatvės labai gražiai nuplautos

Atsakyti
Labas 4u.gif
Išsižiojus skaitau apie tas muses. Pas mane žieminiai česnakai, kai žydi ir kerpu juos, dalis būna sukirmijusių, Pykstu ant tų kirmelių, nes sveikus stiebelius supjaustau ir užšaldau.
Prastas iš manes būtų kiemo puošybos elementas, gal todėl tiek krauna darbo, kad birželį reikės ir savaitgaliais dirbti. Šūkis - su mažiau padaryk daugiau. Buvo 10 žmonių padalinys, dabar 6, o dar atostogų metas. Matyt, mano daržai šiais metais bus neravėti, pomidorai neformuoti.
Aj, pasigirsiu, agurkų (iš dviejų anksti pasėtų augalų) jau nuskynėme apie 10 ir pirmą pomidorą suvalgėme sekmadienį.... nediduką Betaluxą.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2018 05 24, 17:57)
Labas 4u.gif
Išsižiojus skaitau apie tas muses. Pas mane žieminiai česnakai, kai žydi ir kerpu juos, dalis būna sukirmijusių, Pykstu ant tų kirmelių, nes sveikus stiebelius supjaustau ir užšaldau.
Prastas iš manes būtų kiemo puošybos elementas, gal todėl tiek krauna darbo, kad birželį reikės ir savaitgaliais dirbti. Šūkis - su mažiau padaryk daugiau. Buvo 10 žmonių padalinys, dabar 6, o dar atostogų metas. Matyt, mano daržai šiais metais bus neravėti, pomidorai neformuoti.
Aj, pasigirsiu, agurkų (iš dviejų anksti pasėtų augalų) jau nuskynėme apie 10 ir pirmą pomidorą suvalgėme sekmadienį.... nediduką Betaluxą.

Oho,Vasarema.As galvojau,kad mano anksti sukrove bumbuliukus pomidorai,bet jus jau ragaujat. :oh:Saunuole.
Agurku dau uzmegztu,greit ir mes ragausim.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2018 05 24, 20:14)
Frau labai gražių irisų turi wub.gif  wub.gif

sakau labai griežtai-duokit lietaus mano kaime

aga,turi biggrin.gif ,pati nežino ko turi,dukra sufotkinus atsiuntė,klausiu kur gavo,ta juokiasi,sako galiu išparduot,nepasigesi biggrin.gif

irisai nežydi kai per giliai pasodinti,pas dukrą atkasinejau,buvo sukišę kaip pomidorus,iki pusės lapų biggrin.gif

pas mus irgi sausra,nei lašo jau mėnesis,plius karšta,dar vėjuota stipriai,sodas dulka kaip sijoti pelenai...,neišsimokėsim už vandenį doh.gif

daržo neturiu,berno neturiu,neturiu apie ką pisalint biggrin.gif nieko naujo,nei įdomaus
Atsakyti
Vasarema, čia jau nušluostei nosį visoms su savo agurkais bei pomidorais.
Betaliuksus šiandien su žiedukais išsodinau į šiltnamį. Agurkai išstybę, irgi tuojau sužydės. Nerizikavau tokių nupiepielių į šiltnamį kišti, iškeliavo į lauką, kur į nesudygusių tarpus sukaišiojau.
Šiemet blogai su šiltnaminiais melionais. Prieš mėnesį , kai važiavau į Olandiją, palikau ūkį prižiūrėti dukrai. Sugebėjo dygstančių nepalieti blink.gif Taigi šiltnamyje turėsiu tik 6 augalus, kiti bus lauke. Prognozės - karštos vasaros, tai gal bus ir lauke.
Atsakyti

Labas rytas.
Nu joooooooo agurkai,pomidorai.....Agurkų jau ragavome balkone,bet kitur......... bigsmile.gif vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti