Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(jurginėlis @ 2018 05 16, 19:40)
vakar kaime(kur Varėnos r.), buvo gera šalna blink.gif  unsure.gif
tad labai nesiskubinu su visais išsodinimais mirksiukas.gif

niaukstos, mažu bus šlapia biggrin.gif

diedulis vėl ėmė skaitinėt apie bites, iš kaimyno parsitempė seną avilį-remontuos, tvarkys ir bandys prisikviest bites. Nežinau ar čia džiaugtis, ar kaip, chmmmmm

Oho -šalna. bigsmile.gif blink.gif Niekaip neįveikiu paskutinio šiltnamio. ax.gif Dar oi kiek išsodinimo laukia......... ax.gif
Būtinai skatink užsiimti į senatvę sudurnėjame. smile.gif Maniškis kelis metus žaidė su vienu aviliu,spiečius pats atskrido į kiemą,dabar plečiamės naujas avilys namie,laukiame spiečiaus. mirksiukas.gif Galvojome broileriai ar bitės?Nusvėrė biotės,pavargau nuo mėšlo. ax.gif Geriau pirksime naujus avilius,labiau apsimoka,bent mūms. mirksiukas.gif Kiek galima padėti giminėms realizuoti medų?
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif
Jurginėli, džiaugtis reikia dėl bičių. Aš irgi džiaugiuosi, kad Jurginėlis bičiuliu taps wub.gif Galėsime kviesti viena kitą į talką spėčius rinkti ir medų kopinėti. Aš ir patirtį turiu su visu kamufliažu viena ranka spėčių semti, kita laikyti telefoną ir darbo reikalus spręsti mirksiukas.gif . Dieduliui patark, kad tą seną kaimyno avilį pamatuotų ir užsirašytų išmatavimus. Jei skaito, matyt žino, bet norėčiau priminti, kad atstumai yra svarbu, pvz nuo avilio grindų iki rėmelių su koriais. Blogai per mažas tarpas, bet per didelis irgi blogai. Remontuojant labai svarbu nepažeisti avilio vidaus išmatavimų Jei tas avilys labai supūvęs, gal geriau naują daryti, pvz stogą panauduojant, jei geras. Jei ir tinkamas remontui, atsiras apetitas dar norės plėsti bityną. MB per atostogas paprastai padaro pats vieną, ar porą avilių. Puikiai gaunasi, nors MB specialybė ir sugebėjimai meistrauti yra labai toli nuo staliaus profesijos.
Kaime beveik nepalijo, nedygsta man niekas laukuose. Šiltnamyje šimtai vazonėlių su arbūzais ir kitais molūginiais, kopūstai neužleidžia vietos pomidorams. O kaip aš tuos kopūstus išsodinsiu, jei taip sausa, laistyt tai nėr kam.
Atsakyti
Labukas
Judu,krutu,gyvensiu,ligoninėj atsigulėjau
Vakar pelargonijas laukan išnešiojau
Šiandien begonijas ir petunijas pasisodinau
Vėluoju su viskuo mažiausiai savaitę,bet jau yra kaip yra
Nelyja,o taip reikia
Atsakyti
aš bičių tai bijau bijau bijau ax.gif tad iš manęs pomočniko nebus tongue.gif Vasarema, bet už pasiūlymą ačiū 4u.gif pradžiai reik avilį sutvarkyt, po to bičių prisikviest, o jau po to gal teks ir medaus palaižyt. Yra net keli bitininkai, tai pradžiai tikrai padės ir parodys, kad tik maniškiui baimė neatsirastų jei bitės pakandžios mirksiukas.gif

skaitau Jo Nesbo "Troškulys" - pradžia gera biggrin.gif

ar tręšiat lavandas? ir kaip dažnai reik rožes tręšt?

Atsakyti
Labas rytas.
Jurginėli,bijau ir aš bičių,bet baigiu prisipratinti.Kasdien vaiakštau pro avilį daržan.Ir labai noriai klausau mb pasakų apie bites,jų gyvenimą.Maniškis irgi prisiskaitė literatūros,kasdien sėdi bitininkų forume.Tai bičių toks įdomus gyvenimas,kai pagalvoji kaip telpa toje mažoje galvelėje tiek minčių apie šeimą. bigsmile.gif bigsmile.gif
Galvojau praslysiu su praktika,na bet jei kasdien reiks sėdėti iki 18 valandos tai iš viso nespėsiu susodinti nieko.Vakar dar bandžiau vakare,uodai suvarpė ir baigėsi darbas. ax.gif
Lietus-jėga.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Lietus ne vietoje. Dar technika sugedo. Norėjome dar miežių pasisėti, laisvas laukas. MB tik išvažiavo, kad papylė iš dangaus.
Šiandien visko tręšimu užsiėmiau. Sulijo kiaurai. Parsitysiau iš sandėlio didžiulį kibirą salietros ir per lietų išvariau ant braškių, sodo, rožynų ir gėlynų. O prieš kokį mėnesį NPK išbarsčiau pagrindiniam tręšimui. Šiemet rožės kažko neaukštos bus. Gal kad per karšta buvo. Jau žiedukai susiformavę kai kur. Liepos mėnesį dar gaus tų ružavų NPK ir viskas.
Atsakyti
Labas

nenoriu lietaus, nenoriu uodu, noriu atgal pas turkus kur 28 silumos ir silta jura biggrin.gif

Vajazau, kokia sunki naktis buvo rolleyes.gif Grizus pora val. numigau ir zombiauju toliau. ax.gif
Atsakyti
Sapniuk, sveika sugrįžusi. Paryčiui griaustinis buvo Vilniuje, mačiau, kaip vienas lėktuvas ratą virš miesto centro darė, matyt, nenusileido iš pirmo karto. Galvojau, kad tik tai būtų ne Sapniuko lėktuvas unsure.gif
Nedaug pas mus palijo, tik naktį, žemė 2 cm tik drėgna. Diena tai lietaus nebuvo, IK pas save sugavo ir laikė, kad trąšos nutirptų. Mums, atrodo, savaitgalį paduos lietaus, su škvalu.
Atsakyti
Tai dieną buvo tik žiedeliai to lietaus. Pavakarę kad sutemo, tik žaibuoja iš visų pusių. Paskui kaip prakiuro, atrodo, kad dievulis gražiai su laistytuvu mano laukus laisto. Tokios nenutrūkstamos srovės pylėsi. Tai va, turiu 18 mm , gerai savaitei užteks. yahoo.gif Sudygs morkos ir burokėliai. Agurkai jau sudygę. Ir pirmosios bulvės žaliuoja. Kaip tik patręšėme su salietra, na tiesiog pasakiškai viskas "paėjo". Mokausi iš vaikų jų žargono. biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
tai kiba visos iš paskos Ingridai į Belgradą išvažiavot biggrin.gif

Sveikos šį liuties vakarą bigsmile.gif
Atsakyti

Papildyta:
Gėriau alyvų kvapą Dobilėj smile.gif
Jokių liūčių, vakar truputį palijo, sudrėkino žemę.
Atsakyti