Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas, merginoms.
Mergaitės, turim daug, labai daug nuo mansardos nukastų šiltinimo funkciją atlikusių spalių. Kažin kur juos naudot? Gal mulčiuot galima ar vištom kreikt?
Atsakyti
Labuka,lauke vėl saulėta,bet vėjuota
Ingrida ne tu žirnius šiltnamyje auginai?Pagalvojau kam man reik lauke juos sėt,pasėčiau kokius 10 žirnių šiltnamyje,valgymui užtektų ir rišt paprasčiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 21 kovo 2018 - 12:37
O žirniai idėja, šiaip aplamai dar nieko nesodinau i šiltnami, aišku žeme bus jau aštilus, nors lauke tai dar ledas visur, žiles mano nuo pernai tai liudnai styro, o išraut negaliu dabar išalus žemė dar
Papildyta:
O žirniai idėja, šiaip aplamai dar nieko nesodinau i šiltnami, aišku žeme bus jau aštilus, nors lauke tai dar ledas visur, žiles mano nuo pernai tai liudnai styro, o išraut negaliu dabar išalus žemė dar
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2018 03 21, 10:34)
Labas, merginoms.
Mergaitės, turim daug, labai daug nuo mansardos nukastų šiltinimo funkciją atlikusių spalių. Kažin kur juos naudot? Gal mulčiuot galima ar vištom kreikt?

Spaliai super mulčas. Labai ilgai nesuyra. Gryna celiuliozė wub.gif Tik pirmiausia pasidomėk, ar jos nėra sulaistytos kalkėmis , kaip seniau žmonės a la nuo kenkėjų saugodavosi ? Tiesiog užpilk kokios stipresnės rūgšties (panašiai kaip 10 proc druskos rūgštis) ir žiūrėk, ar užputoja. Negaliu savo galva garantuoti, kad taip nustatysi, bet tokiu metodu nustatomi karbonatai dirvožemyje. Prisiminiau vasaros praktikų kvailiojimus.
Karšta. Tiesiog be proto karšta. Mus susodinę vežioja per Kauno apylinkes parodyti įvairius dirvožemius. Sustojame. Bernai gauna į rankas lopetas ir turi iškasti 1 m gylio profilius. Na, tokią duobę labai lygiu vienu šonu. Tada iš buteliuko užpilama rūgšties, įsidėmime, nuo kurios vietos putoja. Išmatuojame liniuote, pagal tai nustatome dirvožemio tipą. Viskas. Bernai užkasa duobę ir kratomės toliau . Ir taip kokius 5-6 kartus per dieną blink.gif .
O nuo šarminio pakloto vištoms paduose atsiranda žaizdų. Kaip ir nuo ąžuolinių pjuvenų. Tai ir mulčą bandyk iš pradžių ne po daug.

Kaip tik šiandien gavau užsakytas sėklas. Tai turiu užsisakiusi šiltnamiui vijoklinių šparaginių pupelių. Užtenka 2-3 augalų, kad sočiai prisiryti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 21, 17:24)
Spaliai super mulčas. Labai ilgai nesuyra. Gryna celiuliozė  wub.gif  Tik pirmiausia pasidomėk, ar jos nėra sulaistytos kalkėmis , kaip seniau žmonės a la nuo kenkėjų saugodavosi ? Tiesiog užpilk kokios stipresnės rūgšties (panašiai kaip 10 proc druskos rūgštis) ir žiūrėk, ar užputoja. Negaliu savo galva garantuoti, kad taip nustatysi, bet tokiu metodu nustatomi karbonatai dirvožemyje. Prisiminiau vasaros praktikų kvailiojimus.
Karšta. Tiesiog be proto karšta. Mus susodinę vežioja per Kauno apylinkes parodyti įvairius dirvožemius. Sustojame. Bernai gauna į rankas lopetas ir turi iškasti 1 m gylio profilius. Na, tokią duobę labai lygiu vienu šonu. Tada iš buteliuko užpilama rūgšties, įsidėmime, nuo kurios vietos putoja. Išmatuojame liniuote, pagal tai nustatome dirvožemio tipą. Viskas. Bernai užkasa duobę ir kratomės toliau . Ir taip kokius 5-6 kartus per dieną  blink.gif .
O nuo šarminio pakloto vištoms paduose atsiranda žaizdų. Kaip ir nuo ąžuolinių pjuvenų. Tai ir mulčą bandyk iš pradžių ne po daug.

Kaip tik šiandien gavau užsakytas sėklas. Tai turiu užsisakiusi šiltnamiui vijoklinių šparaginių pupelių. Užtenka 2-3 augalų, kad sočiai prisiryti.

biggrin.gif Ačiū, IK. Profilių kasimą ir aš pamenu. Tik mes duobes kasdavom su laipteliais vienam šone. Dėstytoja, buvo mažutė, su daug perdideliais batais. Ji įlipusi aiškindavo. Mums vienos dienos neužteko. Ir laboratorinius darėm ir šiaip mokslui. Kažkaip užsifiksavę balti žiriai dirvožemy.
O tu tų plokščiom ankštim, juodom pupelėm gavai. Labai jos ir skanios, ne tik derlingos. Rinkdavau pati, bet nežinau ar bus daigios. Pernai prigėrė, o sėkla ar gal trys metai atgal rinkta.
Atsakyti
apie spalius nieko nenusimanau ax.gif

Kaimietuke, koks šparaginių pavadinimas?
Atsakyti
https://www.mydobro.com/маk...ль/
Ėmiau va tas pirmąsias.
Ate, tų su juodomis sėklomis negavau. Kažkada turėjau tokių plokščių dideliausių , bet išėjau iš sėklos. Vis pačios sudygdavo, nes kokia pražiūrėta ankštis išsiaižydavo ir pasisėdavo šiltnamyje. Perkėlėme šiltnamį ir pasinaikino.
Ate, tai ką aš čia tave mokau apie karbonatus. biggrin.gif Dar tu mane gali pamokyti. Tai ir mes kelias dienas kasiojome. Toliausiai buvome į Trakus nusibeldę.
Atsakyti
geltonos wub.gif

auginau feličitavom ankštim - buvo beprotiškai daug, tik nevalgomos, su siūlu, kuris toks kietas, brrr unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 21, 17:49)
https://www.mydobro.com/маk...ль/
Ėmiau va tas pirmąsias.
Ate, tų su juodomis sėklomis negavau. Kažkada turėjau tokių plokščių dideliausių , bet išėjau iš sėklos. Vis pačios sudygdavo, nes kokia pražiūrėta ankštis išsiaižydavo ir pasisėdavo šiltnamyje. Perkėlėme šiltnamį ir pasinaikino.
Ate, tai ką aš čia tave mokau apie karbonatus.  biggrin.gif Dar tu mane gali pamokyti. Tai ir mes kelias dienas kasiojome. Toliausiai buvome į Trakus nusibeldę.

Nedaug aš mokiausi, tik bendram išsilavinimui. Mano specialybė kita, bet dirvožemį ir sėjomainas turėjom žinot.
Tu geriau apie ąžuolo lapus komposte papasakok. 4u.gif
Atsakyti
Ate, anie labai ilgai nesuyra,,,,,,, nededam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2018 03 21, 18:48)
Ate, anie labai ilgai nesuyra,,,,,,, nededam mirksiukas.gif

Sugrėbi, su žoliapjove užvažiuoji, tik miltai ir smulkūs gabalėliai lieka. Arba jei sausi su žoliapjove ir krešiu pasivažinėji, arba be krepšio, kaip patogiau. Grėbt nereikia. wub.gif
Atsakyti
pas mum nedaug nuo kaimynų atskrenda mirksiukas.gif

o žoliapjovė maišo neturi, mulčiuoja gatavai, bet man vistiek tenka grebot rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti