QUOTE(Para @ 2018 02 16, 09:38)
Laba, nebuvo mano giminejnei baltų nei raudonų - gyveno krikščioniškomis vertybemis vadovaujantis. Bet laisvė bet kokiu atveju yra vertybė, nesvarbu kur. Ar žydų istoriją prisiminus ar bet kokios kitos šalies, juolab savo gimtos šalies. Todėl ir džiaugiuosi. Ir to visoms linkiu dar kartą.
Nera ši švente tik tremtiniu, miškinių ... ir be jų žmonių Lietuvoj buvo....
Čia ne tremtinių, ne nukentėjusių šventė. Čia gimtadienis. Šalies gimtadienis, o šalies istorija turtinga. Visko buvo ir nepriklausomybės laikais. Ir baudžiava, ir jos panaikinimas, ir okupacijos, ir karai. Buvo sąjūdžio laikas, va tada gal liaudis ir buvo aktyviausia. Sausio 13- baisu buvo. Visais tarpsniais buvo ir yra idėjinių žmonių, širdim atsidavusių, yra ir buvo parsidavusių, yra tokių, kurie plaukia pasroviui. Kaip tam multike- aš ne raudonasis, aš ne baltasis, aš tik šiaip prie kelio gyvenu....
Tiesiog galvoju, kas iš tų raudonų nepersivertė? Kažkodėl vienintelį Juršėną randu.
Kiti visi tupintys postuose, man tokie tik naudos sau siekiantys. Buvo sovietai- raudonavo, valdžia pasikeitė ir jie spalvą pakeitė. Tikfieji sąjūdistai ksokaip nustumti į antrą planą. Nesigirdi jų. Bijo mūsų viršūnės jų. O žmonės buvę miške, tremty, tiek visko patyrę, tiek kentėją, kad kištis kažkur jau nebenori. Jie nori ramybės, mūsų sensliai.
Kas vyksta ten, viršūnėse? Fui, nen nešvaru, ten ne tik nešvaru, ten purvina. Ten viskas perkama, parduodama. Ir visais laikais taip buvo ir bus. Ir ne tik pas mus. Taip yra visose valstybėse.
Su šalies gimtadieniu. Švęskit širdyse, renginiuose ir šeimose. Tikėkime gražia ateitim.