Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Auklėti turi tėvai ir basta. Kaip įsivaizduojate auklėjantį chemijos mokytoją.
Mokytojų užduotis - kažko išmokyti, tiksliau padėti suprasti. Išmoksti turi pats mokinys. Bet yra tokių mokytojų - stabdžių. Tokių , kurie vadovaujasi savo simpatijomis - antipatijomis. O kiek tokių teko man susitikti, o mano vaikams - dar daugiau. Pvz vidurinėje matematikos mokytoja jautė tokią begalinę panieką kaimiečiams, kad net nesiteikdavo atsakyti į kokį klausimą. Anksčiau aštuonmetėje dalyvaudavau matematikos olimpiadose, galu gale nusiritau iki ketverto su minusu. doh.gif Chemikė irgi iš paskutiniųjų bandė nusodinti. O chemija - mano mylimas mokslas. Įtariu, kad ją išmanydavau geriau už mokytoją ir būdavo tarp 3 ir 4. Už tai aukštojoje man vienintelei iš kurso dėstytojas pasiūlė net egzaminų nelaikyti, tiesiog per paskutinę paskaitą paprašė knygelės ir įrašė 5. Iš organinės chemijos, kurios mokėmės du semestrus. Negalvokite nieko blogo, ne MeeToo . biggrin.gif

Oro drėkintuvą turiu. Tokį kur purškia distiliuotą vandenį rūko pavidalu. nežinau, ar programuojamas, lyg tai. MB nepakenčia sauso oro, tai nešasi į miegamąjį ir tada jau laimingas parpia. O man kažkaip nepatinka, lyg per drėgna.

Jurginėli, tavo mamukui sveikatos.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Jurginėli- 4u.gif 4u.gif
MB geriau nepriminti mokyklos,tokie bjaurūs prisiminimai. mirksiukas.gif Man tai mokykla ir tiek,mokiausi poniukų klasėje,jautėsi neligybė. ax.gif Ir gyvenau prie ponų namų,panevėžietės gal prisimenate kur jie buvo? bigsmile.gif Tokie laikai buvo.Šiuolaikiniai mokytojai labai materialistai patapo,daug kas nepriklauso,už daug ką man nemoka.Ankščiau tokių minčių net nebuvo. ax.gif Idėjiniai buvome. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 02 08, 06:56)
vartotojo įkelta nuotrauka
Šiuolaikiniai mokytojai labai materialistai patapo,daug kas nepriklauso,už daug ką man nemoka.Ankščiau tokių minčių net nebuvo. ax.gif Idėjiniai buvome. blink.gif

Tavo vaikai prestizineje mokykloj mokėsi, tokia patirtis. Dabar daug kas renkasi kitur, kur nereikia moketi, kad išmokytų. Nukrito nuo mokyklos karūna mirksiukas.gif

Laba, o sovietų laikais mokytojai gaudavo butus uz dyką ar ne? g.gif Mes koperatiniame gyvenome, tai buvo tik 2 mokytojos visame dideliame name. Tai gal gaudavo mastau.gif
Na dabar nemokamų dalykų nebera, nori žmonės sviesto ir dešros ant duonos, jauniems- buto reikia...
Nors dar medicina dabar nemokama, buvau net užmiršusi, gėda pelėda blush2.gif

Jurginėli, kaip mama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 vasario 2018 - 18:23
Pariuk,tarybiniais laikais mokytoja pradinių klasių ant popieriaus be stažo uždirbdavo -85 rublius,tekintojas gamykloje gaudavo-300. blink.gif blink.gif Nebūdavo minčių streikuoti,ar burbėti kažką?Taisydavome sąsiuvinius po darbo,ruošdavomės pamokoms,už sąsiuvinių taisymą,ten iš viso būdavo prie to atlyginimo priskaičiuojama. bigsmile.gif blink.gif Kaimo mokylose būdavo pirmokai kartu su trečiokais ar antrokais vienoje klasėje,apie papildomą užmokestį kalbos nebuvo. blink.gif Dabar ko gero būtų kalba apie dvigubą atlygį? ax.gif
MB sesuo dirba matematikos mokytoja,vakarais pasidaro dar tokį pat atlyginimą namie sėdėdama po darbo. ax.gif
O dar dirba kurčiųjų mokykloje,atsakomybės jokios,nes jei ir neišmoks,vistiek retas toks su negalia kažką pasieks.O dar ir priedai būna už darbą su tokiais. ax.gif
Aš tai taip suprantu kas turi mažai pamokų,tų ir toks atlygis. ax.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 vasario 2018 - 19:18
sveikos 4u.gif

Mamos savijauta greičiau tokia pat, bet jai pačiai ramiau, kad ligoninėj, jei kas suteiks pagalbą. Šiandien darė krūvą tyrimų, dar ryt kelis darys. Kol kas nieko daug neaišku, aš vis tik galvoju, kad gripo komplikacijos čia bus....... Ryt matysim.....
Ana šiandien ir į tv pakliuvo, aišku, iš tolo ir nugarą per žinias matėm, bet juk tv žvaigždė patapo-čia kai ligoninėj maistą tikrino. Nuotaiką kiek praskaidino jai biggrin.gif

Man pačiai sloga kiek apmažėjus, galva šviesesnė biggrin.gif

Dėkui, mergiukai, už rūpestį 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2018 02 08, 20:15)
sveikos 4u.gif

Mamos savijauta greičiau tokia pat, bet jai pačiai ramiau, kad ligoninėj, jei kas suteiks pagalbą. Šiandien darė krūvą tyrimų, dar ryt kelis darys. Kol kas nieko daug neaišku, aš vis tik galvoju, kad gripo komplikacijos čia bus....... Ryt matysim.....
Ana šiandien ir į tv pakliuvo, aišku, iš tolo ir nugarą per žinias matėm, bet juk tv žvaigždė patapo-čia kai ligoninėj maistą tikrino. Nuotaiką kiek praskaidino jai biggrin.gif

Man pačiai sloga kiek apmažėjus, galva šviesesnė biggrin.gif

Dėkui, mergiukai, už rūpestį 4u.gif  4u.gif

Kiek mamai metu?
Šuemet bjaurus gripas kabinasi, bet ligoninej saugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 vasario 2018 - 20:18
Jau tik nepavydėkit mokytojoms atlyginimų, kiek sveikatos jos palieka. Pas mus buvo braižybos mokytoja, tai ją tiek terorizavo, negalėjo pamokų vesti. Būdavo išlėkdavo apsiašarojusi, kokia bjauri buvo mūsų klasė, net ir po daug metų gėda už kai kuriuos. Patys nesimokė ir kitiems trukdė.
Atsakyti
Pariuk, 72 pilnų mirksiukas.gif

gripas šiemet tikrai bjaurus, pasirodo, kad daktarai jau iš anksto žinojo, kad bus kitoks nei skiepijo žmones, tad nesuprantu, kad veltui pinigais taškės........

dar vienas l.tolimas giminaitis toj pačioj ligoninėj 3para reanimacijoj guli su plaučių uždegimu, irgi kaip komplikacija.....
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2018 02 08, 20:24)
Pariuk, 72 pilnų mirksiukas.gif

gripas šiemet tikrai bjaurus, pasirodo, kad daktarai jau iš anksto žinojo, kad bus kitoks nei skiepijo žmones, tad nesuprantu, kad veltui pinigais taškės........

dar vienas l.tolimas giminaitis toj pačioj ligoninėj 3para reanimacijoj guli su plaučių uždegimu, irgi kaip komplikacija.....

Amžius grazus. wub.gif

Taigi reikia paremti vargingai gyvenančią farmacijos pramonę. Žmones jau antrame plane blink.gif o skiepas nemokamas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 vasario 2018 - 20:43
iš 3 sudedamųjų skiepijo nemokai, kaip suprantu, kažkurių kategorijų gyventojus
iš 4 reikėjo mokėt, vat tos 1 dalies ir trūko........
Atsakyti
Ligoniams sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 vasario 2018 - 21:22