Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Merii, nesamonė, patys auginam, o kas neaugina perka iš parduotuvių. Bent pas mus tai medžiotojai, bent jau vienas ponaičiukas, tai kasdien ryte, vakare važinėja po miškus. Niekaip nesuprantu, ką reik daryti. Tai kaip tas paprastas žmogelis į mišką nosį įkiš.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2016 12 08, 20:40)
Frau, pavirus, žiūrėk, kad puodą mesi, na, bet gal išsiplaus :  mastau.gif

o kas puodui gali nutikt? unsure.gif
mėsa marinate,visai skaniai kvepia,palaikysiu iki rytojaus,rašo,kad ne mažiau kaip parą marinuot,taip ir darau

tik va galvoju,ji dabar labiau panaši į mėsą kepimui,kaip šašlykams marinuota,tai nebus kieta jei troškinsiu iš to marinato ištraukus? ,nesu ,,virus,, šašlų biggrin.gif

dėstau mintyse,kad pusę bandysiu kaip guliašą daryt,o pusę su šalotais,česnako skiltelėm,morkom,pastarnokais - į kepimo maišą,kažin durna mintis?

kad kvapo kuo mažiau būtų nenaudosiu kaulų,nuėmiau ir riebalus visai,tikiuosi suveiks

švogeris pas mus kaime virė briedžio galvą,nuo kaukolės mėsą nuėmė,ruošė ragus ant sienos kabint su dalim kaukolės,tai kvapas buvo toks,kad iš kiemo bėgom,tiesa virė lauko virtuvėj,trobon ir už milijoną neįsileidus būčiau,vaizdas kraupus,akys iššokę,liežuvis iškritęs,košmaras kažkoks,antrą kartą neįsileidom nei į kiemą,vežė kažkur kitur,o supyko kaip... biggrin.gif ,bet kam man ta nesąmonė,suruošk,po to susitvarkyk ir dar dvokas koks,aišku nei ačiū,nors pats už ,,paslaugą,, gaudavo skerdienos,butelaitį...,į šituos nepretendavau,bet saldainių vaikam galėjo pasiūlyt,bent jau už kurą atlygint

Merii,bendroj virtuvėj baisu ne tik žvėriena,baisu ir durni vyrai biggrin.gif ,kaimynas parsivežė žmoną su naujagimiu,ta susiūta iki pažastų,nekyla iš lovos,o vaikui vystyklų reikia,tai vyras po darbo į glėbį kalną palų ir į virtuvę,gi išvirint reikia,dar paklausė ką dėt į vandenį,patariau muilo pritarkuot,na padarė kas reik,virina... ,po kiek laiko atėjęs klausia ar nepervirino,nes spalva kažkokia keista,nueinu pasiaiškint į įvykio vietą,dar viena kaimynė kartu užeina,imamės tyrimo,o ten blink.gif ,palos tai sudėtos su visu buvusiu jose turtu doh.gif

pardon jei kuri valgydama skaitys ax.gif

ainu žemyn,važiuosim eglės ieškot,šiemet pasiūla prasta,mažos parduotuvės neprekiauja,o buvo gerai,daug pigiau ir vietoj
Papildyta:
QUOTE(liniuxxxxx @ 2016 12 08, 21:17)
Merii, nesamonė, patys auginam, o kas neaugina perka iš parduotuvių.

sutinku
trijuose kaimuose gyvenom,tai brakonieriavo kaimynai tik ežere ir paliose upeliuko lydekas kratė,o žvėriena maitinosi vos vienas kaimynas,bet jis medžiotojas,viskas legalu buvo,tai jei ir buvo dar koks brakonierius ,,medžiotojas,, ,tai gerai slėpėsi,nes per 10 metų gyvenimo kaime tokio negirdėjau unsure.gif

vat ,kad vogė mėsą tiesiai iš rūkyklų,tai girdėjau,buvo toks pijokėlis,bet gavo gerai per kepenis ir baigėsi medžioklė biggrin.gif
Atsakyti
uz brakonieriavima dabar tokios baudos, kad net triusikus numaus.
nelegalaus ginklo turejimas ir BK straipsniu kvepia. Bet is kur ten kaime nelegalus ginklai, babulku pasakos, pasigirimai ir daugiau nieko.
Galiu ir as pasakyt, kad laimejau milijona, bet ar jus patikesit? As net loterijos bilietu neperku. :DLiniau, tai vaziuoja sert sernu, boksteliu apziuret. Kaimynas medziotojas, tai daznai i miska vaziuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 08 gruodžio 2016 - 19:55
Kas čia su tais milijonais, ar taip žmonės nuo nepritekliaus pakvaišo? Mūs darbe taip pat sms gavo, juokėmės, kas šampano dėžę statys. Vėl kažkas mausto liaudį.
Kitą savaitę turim baigti projektą, senas knyčius, nors visai ne senas, bet, kad pykstu, visai nesiskubina. Gal tikisi, kad po darbo privers dirbti? Nu jau ne, man pofyg, galės pats darbe nakvoti ir baigti, ką darbo metu nespėja. Užsiima užrašėlių karpimu, laminavimu, sakau, duokit man, tai nea, padarysiu, atsieit, ne taip. Kiek per gyvenimą jų prikarpius, prilaminavus, gal jis nesupranta iš kokio darbo esu atėjus, ne iš kokio prekybcentrio ar pnš. Brangų laiką marudina. O brigada viena dirba. Keistas kažkoks, nors ir keletą metų už mane jaunesnis.
Ot, kažkaip ant savės nesijaučia ta metų našta, bet ant kitų rolleyes.gif
Atsakyti
Nesijuokite,kur deda briedžio liežuvį?Frau pasakojimą paskaičiau ir pagalvojau logiškai briedis-tai jautis,o jaučio liežuvis valgomas? mirksiukas.gif
Atsakyti
Va, norėjau pasakyti, kad reikia pamarinuoti žvėrieną su rūgštele kokia. Kažkada brolis nutrenkė zuikį, tai man irgi ta mėsa smirdėjo, nors merkėme actu parūgštintame vandenyje, paskui kepėme. Man tai buvo fui. O šerniukas skanu, nesenai valgiau. Stirniena, elniena super, briedžio kotletų ragavus. Net rūkytą bebro uodegą esu dovanų gavus. Man ji įspūdžio nepadarė, o mano sūnus tai tiesiog akyse ją prarijo, toks nemažas vos ne kilo šmotas buvo. biggrin.gif Ai, dar keptas rūkytas nutrijas esu valgiusi, kambariokės tėvai biznį turėjo. Tai savaitgaliais būdavo mėsos parvežama. Kol pas ją nuvažiavaus nepamačiau, ką valgau. biggrin.gif Tupi diiiidelė diiidelė žiurkė, tokius oranžinius dantis šiepia, bože bože.... Nors iš bado mielai suvalgyčiau ir sultingą žiurką...
Šiandien cirkas be pinigų sandėlyje. Prie kriauklės stovi toks didelis kubilas, pripiltas vandens. Ten nakčiai dėžės užmerkiamos. Dėžių nebuvo, bet plaukioja paskenduolė pelė. biggrin.gif O mano vairuotojas mažiau drakonų bijo negu pelių. Kažkuri iš moterų pasiūlė gelbėti vargšytę, daryti dirbtinį kvėpavimą...Jau kaip movė tolyn vyrukas, susibritkijo. tongue.gif
Galėtų kas atnešti triušienos, kaip pasiilgau su morkomis...Išsitroškinčiau iki minkšto minkštumo , mmmm kaip skanu.

Beje, Frau, o gal ta briedžio galva jau pašvinkusi buvo? ir kam virti? Padedi į skruzdėlyną, po savaitės švarius kaulus pasiimi.
Atsakyti
Labuka
Nu ir nesąmoningi orai ,vakar -8,šiandien +7,gerai kad ledą lietus nulijo
Darbe kaip darbe ,normaliai
Lyžuka a Lyžuka,nugis pasirodyk ,apšviesk mumi
Miegas ima,eisiu miegot,atrodo nereiks šeštadienį dirbti tfu tfu tfu
Atsakyti
labas,
paskutiniu metu turim medžiotoją pašonėj, tad žvėrienos gaunam dažnokai.
Savo pilvais išsiaiškinome, kad darant šašlus stirnienos negalima su actu marinuot-kažkodėl skonis buvo kaip kepenėlių, vat stirnos kepenys pakeptos apvoliotos miltuose-skanios. Turiu ir liežuvį, bet dar neišbandytas, tooooks mažulytis
Ingridėl, gavau riešutėlių formelę, kokiu rreceptu kepi?
Kompas man stringa....
Už lango lietus, po kojom baisulinis ledas, čiuožykla....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurginėlis: 08 gruodžio 2016 - 21:17
Man sūriadienis šiandien, daug reikėjo, pavargau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 12 08, 22:40)
Beje, Frau, o gal ta briedžio galva jau pašvinkusi buvo? ir kam virti? Padedi į skruzdėlyną, po savaitės švarius kaulus pasiimi.

bebro uodegą rūkytą draugė valgo ir giria,aš nebandyčiau ...
zuikis laukinis veu ir fuuuu ,buvom gavę kaime iš kilpos porą zuikelių,jauni dar,bet pagaminus atidaviau dovanotojui,suėjo su samane biggrin.gif

nutrijieną mėgstu,bet jau kokie 6-7 metai akyse nemačius ,apie panevėžį kažkas augina,bet man niekaip nesigauna nusipirkt

žvėrienos maža būdama valgius,patiko tik dešros rūkytos,šerniena,nutrijiena ir kažkas iš kanopinių buvo,o va guliašai nepatiko,visai nepatiko,kotletai irgi

ta galva galėjo būt pagyvenus,pats gyvulys senas,ragai didžiuliai,galva į ,,ūkinį,, puodą tik iki ausų tilpo,pilstė tuo ,,buljonu ,, kuriame virė blink.gif , ten kažkas greit pirkt norėjo tą gaminį,tai ir virė,kad nulupt greičiau,su visu kailiu,žodžiu.......

nusipirkau eglutę,galėjo būt didesnė,bet graži,ilgais spygliais,kvepia skaniai
dviem centimetrais aukštesnė - 10 eu brangesnė blink.gif ,iki 150 cm įperkamos, o jau 152 -30 eu plokit ,nenormalūs kažkokie
pastatysiu ant kėdutės,turiu mažą,po šakom apgyvendinsiu seneliuką su meška ir tiks,pati plati,šakota,tanki,gal nekris ūgis į akis,pagailėjau pinigų už daiktą kuris dvi savaites stovės,geriau su mazge ledainėj pasėdėsim

dar bus lakstymo gražaus,dingo iš prekybcentrio liežuviai,anei jokio neradau,kažin būsiu pramiegojus? unsure.gif ,būtinas jis per šventes mums

liniuk,sūūūūrio noriu,galėjai nerašyt biggrin.gif

pas mus liūtis,šlapi parvažiavom,eglės lauko prekyboj,o eilutė nemaža,kol dar išsirinkom,kol supakavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frau J*: 08 gruodžio 2016 - 22:22
Vakar dovanų gavau didelį be galo skanų sūrį, negaliu atsivalgyti.
Šiandien ir pas maus baisus ledas ryte buvo. Mačiau, kaimynų katė bėgdama prabuksuoja.
MB buvo įspėjęs , bet eidama iš sandėlio sugebėjau suklupti į balą. Nors šypus ant padų dėkis. Po pietų nulijo.

Atsakyti
Bebro uodega irgi esu valgius,man ir kazkokio super ispudzio ji nepadare.. O siaip iszverienos turbut stirna skaniausia buvo.. Arba skaniausiai paruosta biggrin.gif
Frau,kepk maise,man rodos bus skaniau,nei sutusinta mirksiukas.gif

Egle ir as papuosiau biggrin.gif Bet as dirbtine.. Tai nelabai skirias nei nuo praeitu,nei nuo uzpraeitu,nei nuo uzuzuzuz biggrin.gif Kiek as cia ja metu turiu g.gif Ir zaisliukai tie patys,tik siemet vien raudonus bumbulus sukabinau na ir kelis stiklinius nebumbulus biggrin.gif

Apie surius. is paskaitau,taip noreciau skanaus naminio balto surio bigsmile.gif Bet busiu patenkinta ir paprastu parduotuviniu.. Dar ir to reikia i lietuvine specialiai vaziuot...

Pasportavau,mirkstu vonioj.
Atsakyti