Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

labas 4u.gif

Kaimietuke, fantastiškus nagus turi ploja.gif ploja.gif būt gražu visą gatvę apšviest girliandom ax.gif

apsilankiau parduotuvėse, gerai kad ryte, bet ir tai tiek žmonių, kad rodos, jau nieks ir nebedirba..... šeštadienį tik duonos ir pieno reiks užlėkt.....

dovanos tik vaikams, kitiems tik simbolinės ir valgomos

buvau Katedroj, gavau plotkelių, uždegiau žvakeles, prisiminiau išėjusius.... dar po miestą pasivaikščiojom, bet visi tik leikia, nėr ramybės
Papildyta:
matėt, kaip Gedimino kalnas griūva? dengia ir kitą šoną plėvele-pavasarį galėsim pomidorus ten sodint su agurkais, gal kiek sustiprins augalai savo šaknelėm... o jei rimtai-gaila dėl valdžios vyrų neatsakingumo.... Perkūnas pyksta ir valstybingumo simboliai nyksta....
Atsakyti
Meri, man gyvūnas - tai toks kaip mylimas žaisliukas suaugusiems. Mano katinas yra paniurkymui, jo užgaidų tenkinimui. Ateina , kai sėdžiu prie kompo, sako "miau" kai atsisuku, kelia uodegą ir vedasi prie šaldytuvo. Ką nors paduodu. Jei nepatinka, vėl sako "miau", mol , pati ėsk, kas neskanu. Jei nori į kiemą, vėl "miau" ir vedasi prie durų. smile.gif O bet tačiau, joks gyvūnas neatstos žmogiško bendravimo. Gal todėl, kad esu ekstravertė, man svarbu plepėjimas. Va, ir šiadien su reikalais aplankiau vakare dvi drauges, visur gavau kavos ir iki soties išsiplepėti. biggrin.gif

Namukai bus dovanoms, aukščiausias namie liks. Vienas jau iškeliavo, važiuos pas draugės anūkus. Nevalgom jų per šventes, tik sausio viduryje, kai pritrūkstu saldumyno prie kavos, po truputį apskabome. Apšviesti su girlianda gal ir neblogas dalykas. Palieku dureles atviras, kartais į vidų dedu trumpam žvakelę degančią per Kūčias. Kai vaikai buvo maži, saldainiai viduje būdavo. Kasdien po vieną galima buvo išsimeškerioti.

Bijau į parduotuves eiti, minios žmonių. Pas mus yra Aibė, tai ten beveik viską susipirkau.Aliejus baigėsi ir džiūvėsėliai, ryt prigriebsiu. Pati išsikepsiu kalakutą, kepenų paštetą, silkės žuvies yra, kepsiu dar aguoninį pyragą ir tortą "Juodasis miškas" , visada Kalėdoms juos kepu. Ai , dar pas mane būna gal 5 skirtingos mišrainės, tai maisto nepritrūks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 22 gruodžio 2016 - 20:55
Oho penkios mišrainės kas tiek suvalgo bigsmile.gif man sūnus rašo nieko neruosk nes nieko nevalgysiu biggrin.gif nežinau kodėl na o kiti irgi tik paknaibo tai labai su kūčių maistu nesiplėsiu
Atsakyti
Mišrainės Kalėdoms, pas mus tą dieną giminė suvažiuoja, gal 13 suaugusiųjų, o dar vaikai. Tai mišrainių po nemažą blūdą iškapliuoja , mažai kas lieka. O Kūčioms jokių mišrainių.
Kalėdoms paprastai darau baltą, burokėlių su pupelėmis, morkų su kiviais arba kokia egzotika, pekino kopūstų su mandarinais, dar kažką iš gaivesnių
Išėmiau iš šaldiklio kalakutą, tegul šonus šildosi per naktį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 22 gruodžio 2016 - 23:44
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ką su pekinais ir madarinais daugiau dedi IK,kuo užpili,gaiviai skamba. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2016 12 23, 07:46)
Labas rytas.
Ką su pekinais ir madarinais daugiau dedi IK,kuo užpili,gaiviai skamba. ax.gif

Pekinus pjaustytus, žiupsnis krapų, mandarinų skiltelės pjaustytos, dar poro kotą , tada pilu acto su kokių sirupu ar išleistu medumi, aliejaus , druskos.
Atsakyti
Labukas
Visos ruoša užsiėmusios
Priešventinis skubėjimas ;)
Atidirbau,tik nesuprantu vis tik kokia nauda įmonei iš šiandieninio tipo darbo,pasiūt truputį tų,truputį anų,kada normalią darbo dieną padirbam 4 kartus daugiau,o reik ir algas mokėt ir elektrą naudot,gal geriau vietoj tų 6 alia darbo dienų,būtų pasakę,3 dienos bet dirbat kaip reikalas
Atsakyti
Labas rytas.
KŪČIOS
Traukia motina staltiesę baltą,
kloja stalą vienodai, gražiai,
kai už lango ir pusto, ir šalta -
židiny spragsi malkos ramiai.
Lėkšteles rūpestingai rikiuoja,
neša silkę, raugintus grybus,
plotkeles kiekvienam išdėlioja -
tegul stalas jų būna gausus.
Va, aguonpienio bus puodynėlė
ir kisieliaus ąsotis štai čia - - -
tik kodėl šitaip širdį sugėlė,
ko gi ašara rieda slapčia ?
Ne visi į namus susirinko,
ne visi vakarienę ragaus.
Rūpestėlis per veidą nuslinko -
nesulauks ji vienturčio sūnaus.
Jis toli už plačių vandenynų,
kur kalnai svetimi ir šalti,
nebegrįžta atgal į Tėvynę -
čia namai ir tėvėliai seni.
Dega žvakės ramiai ir vienodai,
o virš stalo plevena malda -
ačiū, Dieve, malones, kad rodai,
kad dar krutam ir esame čia.
Dieve Tėve, esi visagalis
lai pasieks Tave mūs malda -
saugok tuos, kur sugrįžti negali
ir kurių nebėra jau šalia...
Labas rytas.
Čia man mb vis traukia iš fb lobynų,bet taip jautru. wub.gif
Atsakyti
lABAS
TAI VISOS I SILKES SULINDE? bigsmile.gif
As jau viska paruosiau, egles saka apzaislinau, girlianda uzkrovem ir vsio. Vaziuosim anytos ir jos Mikio atsivezt. Tikiuosi ji bus gera arba as bigsmile.gif kantresne. Bet as uz save negarantuoju.
Ramiu sv. Kuciu jums ir jusu seimoms wub.gif
Atsakyti
Tikrai jau ramios, kaimynas už sienos kambaryje malkas skaldo, o maniškis net šventą dieną nesiūbavęs negali rolleyes.gif
Kad davė dūmai, maniau, židinio kapsulė sprogo, net juoda, nespėjau sužiūrėti kada matroskinas-pečkurys spėjo uždegt, aišku, sklendžių neatidaręs unsure.gif
Žiūrim su Širduku Pelenę. Užmigo mažius ant kelių biggrin.gif
Atsakyti
Kalėdos – tai stebuklų metas,
Kai žvaigždės pildo troškimus,
Kai norai būna mums pavaldūs,
Ir džiaugsmas užgožia vargus.

Atsakyti
Labukas, su Švente. newyear.gif santa2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 gruodžio 2016 - 08:31