Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

https://www.part.lt/...4de0d228135.jpg
Depe,kokio grožio našlaičių prisivežė.LIdlas prisvežė petunijų,serenčių ir tų kur raudonai žydi,užkrito pavadinimas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien iš medelyno parsivežiau granatinį šermukšnį, obelaitę, persiką Maira ir aktinidiją margą Dr, Šimanovski. Paleisiu ją vyniotis ant pušų, gal ir derės kažkiek.

Persodinau apie 500 paprikų, sėdžiu dabar apdvėsusi. Kol užsipildau paletes, kol pritempiu durpių, kol susodinu atsargiausiai. Uždengiau dviguba agro, tegul nakvoja šiltnamyje. Rytoj dar antra tiek persodinti.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ir sulauki aktinidijų IK?
Man parašė kitą svaitę turi atvežti į namus slyvąžabrikosą du medelius.Vakar gavau žinutę susimokėti už eleborus,turi irgi atsisūsti kitą savaitę.
Parašė Pelediškių medelynas tujų neturės smaragd.Jaučiu rašysiu pažystamui į Tiltagalius,ten turi tujų,tik labai ne didelių 20-25 cm po eurą.Na bet užaugs gi kažkada? ax.gif Tik nežinau kada atsivežti iki balandžio 10 reikia technikinę autobuso pravaryti,stabdžiai kliūna,ko gero reikės varyti tvarkyti,Grynai per žiemą surūdijo per žiemą ant žolės,kaip mb sako. blink.gif
Atsakyti
Ir mano hortenzijos DIAMANT ROUGE, FRAISE MELBA atvažiavo wub.gif
Duktė nupirko lidl braškių daigų, popiet nupirks ir serenčių į lovelį smile.gif
Atsakyti
Ingrida, kaimynė turi kelias aktinidijas, Kibirais renka uogas. Gal ir maniškės kada užderės.
Pernai jau buvo vienas vaisius to slyvos-abrikoso hibrido.
Jei tujos po eurą, tai pasiimk dėžučių, susidėsi vieną ant kitos. Galėsi kad ir kelis šimtus paprasta mašina sėdynes ištiesusi susivežti.
O auga tikrai greitai. Maniškių viena juosta gal prieš 8 metus sodinta tokiomis vienmetukėmis. Šiandien jau karpiau kai kurias, pasiekė numatytą 2 m ūgį,

Nusigenęjau kokį 30 rožių, apdraskyta sėdžiu. Dar reikėtų kompostu pamulčiuoti.
Atsakyti
Labas rytas.
Auga dvi aktinidijos,mb sesers išmestos.Tik,kad auga.Turėjau kažkada prie namo ono ir žydėjo,bet vaisių nebuvo. ax.gif
Tai atsivežti be problemų su mikroautobusu.Mano per tris metus,pirktos didesnės 40 cm,užaugo per tris metus iki dvejų metrų.Čia tik mažesnės.
Atsakyti
Labas rytas.
Laukiu hiacintų pražystant,man jie kvepia. wub.gif
Atsakyti
Pernai atnaujinau hiacintus, o tai senuosius pelės patvarkė.
Vakar sužiūrėjau savo mažylį berberį, jau maži oranžiniai lapukai prasikalė, šiemet nejudinsiu, na, biski per arti Vanilla Fraise pasodintas.
Perkėliau į vieną eilę šlamučius, o tai lb nervino, kad tokie sugriuvę.
Pagaliau ryt dukrius parveš kompostinės Achema žemės, man ji švariausia, be jokių piktžolių.
Mūsų namai galimai buvo statyti ant pelkės, kasmet papildau žemės, nes negražiai vietomis susmenga.
Išgeriu savo šventinę Pelini kavutę, parišu katytę ir tęsiu darbus, kol geras oras. Vakar lb pavargau, tai šiandien išgėriau nuo stuburo skausmo.
Mano parazitka geltonžiedė krūminė rožė nemeta senų lapų, tad kas pavasarį tenka juos nuimti rankiniu būdu :ax:
Atsakyti
Labas rytas.
Atsivežiau 100 tujų,suvažinėjome.Dar sedulos pasikasiau,bandžiau mb kantrybę.Nebe radau pradžioje vietos,kur auga,per karantiną vaiščiojome pakrante,buvome užėję platnaciją.Tai šiaip ne taip radau,bet tolokai reikėjo nueiti nuo mašinos.Tai ne tiek prisikasiau kiek noriu. ax.gif

Pamiršųsi buvau astilbių buvau užsisakiųsi,ateina paštomatu.Man jos nereiklios ir gražu,turėsiu nemažai rūšių. ax.gif

Lidle lobelijų prikrauta,bet kaip pardavėjos nepalaisto?Išsirinkau šiaip ne taip,dar salvia radau dėžutę,jau matosi raudoni žiedeliai,žydi visą vasarą.Mano rododdendras lidlinis skleidžiasi,galvojau nušąlo žiedai,tokie keisti pasirodė,paskui žiūriu skleidžiasi. bigsmile.gif
Atsakyti
Pernai ir aš salvia iš Žalios stotelės pasodinau, šiemet gal pasireikš.
Labai noriu saldžios žemaūgės vyšnios, vakar internete skaitinėjau, bet nesugebėjau suprasti kuri man labiausiai tiktų. Sodinčiau į patį vidurį, kad pikčiurnoms kaimynams neužkliūtų. Nėra sveikatos kariauti su jais. Gal ką patartumėte, juk tikrai vyšnių turite?
Šiandien laukiu siuntinio su įdomiomis viendienėmis, lelijomis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 31 kovo 2025 - 10:59
Kaip nervuoja tas laiko kaitaliojimas, vakare kaip pervažiuota, ryte neprasimerkiu.

Meri, tau tiktų vyšnia Pandy. Ji didelėmis uogomis ( sakyčiau, nerūgščios) , pati neaugi, kompaktiška , bet kas svarbiausia - labai atspari moniliozei. Praktiškai viena kita šakelė, kai visos lenkiškos veislės per kelis metus nustimpa. Skirta ekologiniams sodams. Baigiu išnaikinti visas kitas veisles ir keičiu su Pandy. Na, dar atspari Žagarvyšnė, bet klaikiai rūgšti, uogos smulkios.
Atsakyti
Labas rytas.
Man Gladijus kažkada padovanojo tris vyšnias,pavadinimo nežinau,bet vėlyvesnės ir uogos kasmet dera,didelės.Pardavėme servizą su visomis vyšniomis.Čia gal 15 atžalų prisisodinau,pernai jau kai kurios derėjo. ax.gif
Atsakyti