Su tais apželdintojais tai tiesiog protu nesuvokiami dalykai. Statėmės namus, mūsų ir kaimynų sklypai po 30-40 arų. Pasisiūliau kaimynei pabraižyti, augalus parinkti. ( Jei ką, tai esu kažkada baigusi kursus ir dirbusi metus apželdintoja. Dabar buvau nuvažiavusi pasižiūrėti pirmojo savo parko - graudulys... Buvo jame išdalinti sklypai . Kas ganyklą pasidaręs, kas varnalėšomis apsiželdinęs)
Kaimynė pasikvietė a la apželdintojus, kurie savo medelyną turi, sumokėjo kosminius pinigus. Tuo laiku kaimynai taškėsi pinigais , tai nulupo iš jų pagal pilną programą. Bet tai, ką ir kaip jie susodino ...

Reikėjo juos vyti daužant šlapiais rankšluosčiais. Sukišo visą "neprekybinį" šlamštą , pigius augalus, gal vieną kitą prašmatnesnį, sodino be jokių erdvių , be jokios vizijos. Daug augalų nyko, vargo, kas išgyveno, kas ne.
Paskui kaimynė pradėjo pas mane lakstyti , oi, jai to reikia, tai kitko. Dukra kikena , vos tik kažką naujo pasidarau, kaimynė nusibeždžioniauja.

Savo stilių kūriau tokį labiau į klasiką , su griežtokomis linijomis, pasikartojančiais deriniais, kur įmanoma - simetrija. Pasiūliau jai gėlynuose atkartoti laužytą namo formą, tai dabar ta dvasia didina gėlyną.
Šiemet miestelio nosinės dydžio parkeliui galima buvo gauti finansavimą. Apsivošite, sužinojusios kainą. 24 000 euriukų už kelis augalus, kokį tai išmanųjį suoliuką apie seną kaštoną. Bet negavo finansavimo. Man toks negeras jausmas, kad tie pinigai paskui pasidalinami. Na, aš už kelis tūkstančius tą patį padaryčiau.