Labas rytas.
sveikos,
matau visos apsipirkinejate aš irgi šį bei ta pirkau, nugarines bet reiks dar papildyti, nes pasirodo sveciu padauges , vyno pirkau ta dideli tetrapaką kur 3 l
matau visos apsipirkinejate aš irgi šį bei ta pirkau, nugarines bet reiks dar papildyti, nes pasirodo sveciu padauges , vyno pirkau ta dideli tetrapaką kur 3 l
Labas rytas.
Jau ko ko vyno turime. Dar iš mėsų tik antį nusipirkau.Kai šventės ne namuose,per daug nesuku galvos.
QUOTE(Lyžuka @ 2023 12 18, 08:46)
sveikos,
matau visos apsipirkinejate aš irgi šį bei ta pirkau, nugarines bet reiks dar papildyti, nes pasirodo sveciu padauges , vyno pirkau ta dideli tetrapaką kur 3 l
matau visos apsipirkinejate aš irgi šį bei ta pirkau, nugarines bet reiks dar papildyti, nes pasirodo sveciu padauges , vyno pirkau ta dideli tetrapaką kur 3 l
Nuvylei mane. Vyną tetrapakais ????? Čia marinavimui mėsos šitiek ? Nes jei gėrimui, tai kaip priderinti prie karštų patiekalų O ir skonio gal šiaip sau ?
Mb šiandien dar suprieskoniuotą ančiuką nupirko, bus dar dideliausias naminis broileris. Bet ką su tuo ančiuku daryti, tai nesugalvoju. Šiaip jį dera kepti tarp kokių kruopų, bet gi dar orkaitėje keps ir višta, tai teks į atskiras rankoves sudėti.
Gal turite minčių, kaip jį pagaminti, kad tiek taukų nepaleistų ? Gal pripjaustyti daug pastarnokų, jie gerai taukus sugeria?
Žodžiu, būčiau nupirkusi nugarinės, kokių zrazų su baravykais prisukusi. Ai, čia vyro giminė renkasi, jei kas, jį apkaltinsiu dėl valgiaraščio.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2023 12 18, 23:10)
Nuvylei mane. Vyną tetrapakais ????? Čia marinavimui mėsos šitiek ? Nes jei gėrimui, tai kaip priderinti prie karštų patiekalų O ir skonio gal šiaip sau ?
Mb šiandien dar suprieskoniuotą ančiuką nupirko, bus dar dideliausias naminis broileris. Bet ką su tuo ančiuku daryti, tai nesugalvoju. Šiaip jį dera kepti tarp kokių kruopų, bet gi dar orkaitėje keps ir višta, tai teks į atskiras rankoves sudėti.
Gal turite minčių, kaip jį pagaminti, kad tiek taukų nepaleistų ? Gal pripjaustyti daug pastarnokų, jie gerai taukus sugeria?
Žodžiu, būčiau nupirkusi nugarinės, kokių zrazų su baravykais prisukusi. Ai, čia vyro giminė renkasi, jei kas, jį apkaltinsiu dėl valgiaraščio.
Mb šiandien dar suprieskoniuotą ančiuką nupirko, bus dar dideliausias naminis broileris. Bet ką su tuo ančiuku daryti, tai nesugalvoju. Šiaip jį dera kepti tarp kokių kruopų, bet gi dar orkaitėje keps ir višta, tai teks į atskiras rankoves sudėti.
Gal turite minčių, kaip jį pagaminti, kad tiek taukų nepaleistų ? Gal pripjaustyti daug pastarnokų, jie gerai taukus sugeria?
Žodžiu, būčiau nupirkusi nugarinės, kokių zrazų su baravykais prisukusi. Ai, čia vyro giminė renkasi, jei kas, jį apkaltinsiu dėl valgiaraščio.
na pas mane ne restoranas kad rinktusi iš dešimties rūšių o ir nėra taip išlavintas gomurys mano, kad prie skirtingų patiekalų skirtingi vynai, ką jau padarysi , mano marti pastebejau, restoranuose vis klausia padaveja ką prie to ar ano rekomenduoja, bet ten toks ir rekomendavimas kad tik į brangesnę pusę įsiųlyt , o ir šiaip kas bus karšto aš pranešus ir atsivežti niekam savu nedrausta negi patartina
beje nupirkau pora buteliu tai galvoju gal užteks
Labas rytas.
Šeštadienį Beatą rodė,galima atsisukti pažiūrėti,kaip antį kepti.Su raugintais kopūstais.Supjaustyti gabalais ir kepti,galima paskui riebalus išpilti,jei nenorite riebiai.O paskui troškinti su kopūstais.Viską pasidarysiu namie,tik puodą įsimesiu mašinon.Nors dukra siūlėsi ant iškepti.Vakar sutarėme tortą iškeps kibinukų,užkandukais pasirūpins.
Lyžuka, man prie riebios mėsos visokie Merlot gerai, o prie kokios paukštienos iš raudonų jau norisi Caberne Savignon tipo , nors geriausia būtų baltas. Nors šiaip man skaniausi Čilės ir Argentinos vynai, o ispaniškų niekaip negaliu pakęsti , man jie tokie "sunkūs" visi.
O iš tetrapakų kiek esu ragavusi, tai tokie beskoniai , sakyčiau net pusiau saldūs ( ko negaliu pakęsti). Mano supratimu, saldžiu leidžiama būti tik Rislingui arba Tokajui. Čia nostalgija studentiškam gyvenimui sugroja.
Nepagalvokite, kad tapau snobe. Tiesiog gal 10 metų petys į petį gyvenome dirbome su prancūzais, tai jie mūsų skonį kiek pakeitė.
Namuose neliko baltos mišrainės ir šaltienos, ir aplamai visų sunkių majonezinių dalykų. Dažniausiai padažus darau iš graikiško jogurto su garstyčiomis ar čili padažais.
Vakar parsinešiau iš sandėlio tokį vidutinioką kinų kopūstą, didelį porą. Įdėjau pjaustytą papriką, krapų. O padažui jogurtas, plius naminis saldokas čili padažas, plius bazilikų actas nedaug. Trijų litrų bliūdas suėjo pavakariams ir vakarienei.
O iš tetrapakų kiek esu ragavusi, tai tokie beskoniai , sakyčiau net pusiau saldūs ( ko negaliu pakęsti). Mano supratimu, saldžiu leidžiama būti tik Rislingui arba Tokajui. Čia nostalgija studentiškam gyvenimui sugroja.
Nepagalvokite, kad tapau snobe. Tiesiog gal 10 metų petys į petį gyvenome dirbome su prancūzais, tai jie mūsų skonį kiek pakeitė.
Namuose neliko baltos mišrainės ir šaltienos, ir aplamai visų sunkių majonezinių dalykų. Dažniausiai padažus darau iš graikiško jogurto su garstyčiomis ar čili padažais.
Vakar parsinešiau iš sandėlio tokį vidutinioką kinų kopūstą, didelį porą. Įdėjau pjaustytą papriką, krapų. O padažui jogurtas, plius naminis saldokas čili padažas, plius bazilikų actas nedaug. Trijų litrų bliūdas suėjo pavakariams ir vakarienei.
IK man merlot prie visko tinka, išskyrus vasarą tada norisi lengvu rislingu, ir apart išvardintu Čiles ir pan dar Portugalijos patinka, o tetrapakus p[erku vynotekoje bet yra ir iki 1 l tik ne tetrapakas o plastiko pakuotė
Labas rytas.
Vat kuo nereikia rūpintis,tai vynu.
Ingrida galesit prekiauti
QUOTE(Lyžuka @ 2023 12 20, 10:07)
Ingrida galesit prekiauti
Gerai būtų,kad būtų galima.Vakar mb šnektelėjo su Depo pardavėja,vyno skyriuje,prasitarė ,kad šaltalankio vyno turime,užsiprašė paragavimui butelio.Reiks kada nors užvežti. Mažai kas yra ragavę. Vienas šaltalankis dar antras mėnuo burbuliuoja.Užvakar mb pabandė midų gaminti,medaus turime vonias.
Labas rytas.