Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 11 10, 20:38)
Jei nenori atgal tempti - nukirpk šoną  biggrin.gif

Bliamba, šiandien esu nutildyta pusei dienos. Užvakar nuskilo tokio lipdyto klijuoto danties šonas, labai giliai į šaknį. Liko kažkaip neiškritęs tas gabalas, bet sukandus labai skauda. Šiandien pasiryžau ir nuėjau traukti. O tas dantis- pagrindinis viršuje. Na, ir prasidėjo. Skaldė, pjaustė po atskirą šaknį. Galiausiai užspaudė nosį ir sako "Pūsk" Papučiu. Oi, tu kurmiiiii. Oras eina pro buvusio dančio vietą. blink.gif Jaučiu, būsiu kaip banginis, kuris žabtus atidaro , pasiurbia vandens  ir kažkur pro skylę viršuje išpučia viską. Chirurgas sako " Atsivėrė sinusai, reikės siūti" Suleido dar nuskausminančių ir dabar burnoje turiu kažką panašaus į ukrainietišką vyšivanką. Gerai, kad dar liežuvio neprisiuvo. Prisakyta nosies nesipūsti , nečiaudėti, nekosėti. Antibiotikus gerti.
Kaip man - tai baisiau nebūna. Kaip bus rytas be kavos  ir kelios dienos be gerklės laidymo , ką ??? Jeigu neišsiliesiu ant ko nors , gi savo nuodais užspringsiu. blink.gif  tomato.gif

jau skaitant pradejo širdį spaust mirksiukas.gif , mano irgi toks pat pagražintas smile.gif nuskilo bet apačia tai atgal priklijavo mirksiukas.gif , žodžiu laimingai prasisukau, tik kišenė nukentėjo ...
vakar tokia nuostabi diena pas mus buvo, pabaigiau pagaliau visus žemes ūkio darbus rožes nukirpau, kai taip šilta nelabai joms tas kirpimas į sveikta bet tai nereiks bent pavasarį, tikiuosi neapšals stipriai, kaip kažkuriais metais visos iš šaknų tik atsproginėjo mirksiukas.gif palikau žydinčias rudbekijas ir žioveinius ekspermentui, pažiuresiu iki kiek žydes wub.gif vakar ir žolę dar nupjoviau ir lauko girliandą pasikabinau :Dsakau gryn kaip Australijoje ir žydi, žaliuoja viskas ir lemputės šveičia bigsmile.gif nors aš tik pabandymui įžiebiau ir vel atjungiau
Atsakyti
Vakar dalį rožių nukarpiau. Su dukra pasijungėme šlangą ir iš išorės langus praplovėme. Gal kam atrodo - būta čia kuo girtis. Bet mano dvare - visi 38 langai įskaitant 7 rūsio, , 5 stoglangius ir 2 palėpių langiukus, (niekad neplaunami , nepasiekiu). Taigi visi likę 24 didesni ir mažesni prašosi saulę pamatyti. Darbas būtų greitas, bet kopėtėles tampėme, nes neturiu tokio ilgo teleskopinio kempinės koto.
Šiandien susitempiau iš šiltnamio paskutinius pomidorus, jurginus, svogūnus. Iš priestato moliūgus. Rytoj susivešiu į šiltnamį žiemojimui lauko baldus ir kepsninę, motobloką`, visokius vazončikus, durpių substratus. O tai pavasarėjant reikia sėti - gali būti užpustyta. Reikės gal jau porus išsikasti , į šiltnamį susinešti.

Lemputes kabinsime prieš Kalėdas. Greitas darbas. pernai nusipirkau tokius magnetukus- kabliukus, prikabinau prie metalinio pastogės pakalimo. Dabar girliandas kabinti - minučių reikalas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Aš š savaitę po du kartus vitrininius langus šveičiu.Musės patūpinėja ir jau taškai.Užpraeiti svečiai bučiavo gal langą,ties stalu kaip nubučiuotas stiklas. bigsmile.gif Tapau etatinė langų valytoja,dabar kur nuvažiuoju iš karto kliūna langai.Pas vaikus nuvažiavau krenta į akis iš karto nevalyti langai. ax.gif
Atsakyti
va tuos kabliukus visa laika pamirštu nusipirkti, kaip užkerėta ...IK kur tu pirkai? Bet manau kokiuose senukuose ju tikrai būtų mirksiukas.gif

Ingrida tai pas mane tau irgi užkliūtų biggrin.gif , as kad ir valau bet nemoku dailiai nuvalyt, saule pašviečia ir kokie nors ruožai matosi ax.gif
Atsakyti
Lyžuka , pirkau internetu iš "Prekybiniai sprendimai" pačius pigiausius. Gi ten nereikia svorių kabinti. Įsivesk guglėje "Magnetiniai kabliukai" ir rasi jų puslapyje, ar ne po 0,55
O kitur kainos žvėriškos, jeigu aplink namą, tai jau investicija kaip reikiant.

Brrr, kaip man šalta antra diena. Vis vaikštau su rudeniniais batais, kojos nušąla . Tai kad tiek darbo, kad tiesiog nėra kada persirengti - persiauti. Parlekiu kažką nupirkusi iš miesto, po valandos vėl prisireikia. Taip ir suku ratais kvadratais.
Šiandien dar vakare nuvažiavau į laidotuves, tai apsivilkau tokį tamsų paltuką be pamušalo. Nevažiuosiu gi raudona striuke. O ten šalta daržinė. Parlėkiau ir iškart ant sofos į pleduką, dar šunį šilumai ant kojų.
Atsakyti
Labas rytas.
Na jo šį rytą ėjau iš namuko su chalatu kaip visada plikomis kojomis,jau šaltoka,nemalonu. ax.gif
Reikia jau gal lesyklėlę pakabinti?Rutuliuką maisto jau pakabinau paukštukams. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šildausi visą vakarą, prileidau į bambalį karšto vandens ir kojas kaitinu.
Šiandien buvo "visi į frontą" Šalčio ruožui pripjovėme petražolių ir brokolių , vežėme kopūstus ir pekinus. Kaip studentui prieš egzaminą - pritrūko vienos dienos. Kopūstų ruožas liko ir šiek tiek nepjautų. Paskutįnę priekabą krovė man su mašinos žibintais pašviečiant.

Susiruošiau kepti varškės apkepą, o manų kruopų tai nėra... Teko kepti su kuskusu. Ką aš žinau, nelabai man tas skonis. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 11 16, 20:45)
Šildausi visą vakarą, prileidau į bambalį karšto vandens ir kojas kaitinu.

neteisingas šildymas efekto neduoda biggrin.gif

Karštas brendis.

Vienai taurei gėrimo reikės:
40ml gero brendžio
Kupino valgomojo šaukšto medaus
Poros riekelių citrinos

Brendį, medų ir citriną sudedame į nedidelį, kaitinimui skirtą puoduką. Dar prieš visą tai užkaičiant pasistenkite medų ištirpdinti brendyje. Po to visą brendžio, medaus ir citrinų mišinį užkaičiame ant stiprios ugnies ir gerai pakaitinkite, bet jokiais būdais neužvirinkite. Kai brendis bus pakankamai karštas, o medus visiškai ištirpęs, visą tai perkoškite per sietelį į taurę ir dar karštą šį gėrimą pateikite išgerti. Galite papuošti citrinos žievele, bet tai tikrai nebūtina. smile.gif
Nepadauginkite. tongue.gif

dar kitas geras ir veiksmingas biggrin.gif

Rusnės punšas

Ingredientai

1 l medaus;
1 l portveino (geriau brangesnio);
1 l brendžio.
Gaminimas

Medų labai gerai išsukti, supilti į indą ir pakaitinti. Labai atsargiai supilti portveiną ir vėl pakaitinti, pastoviai maišant mediniu šaukštu, jokiu būdu negalima naudoti metalinių šaukštų, nes gėrimas praras savo savybes. Paskutinis ingredientas – brendis. Į jau turimą masę pamažu supilame brendį, pakaitiname iki virimo, bet užvirinti nereikia. Kas mėgsta, galima įmesti kelis gvazdikėlius, įberti truputėlį cinamono. Gautą gerimą uždengiame ir palaikome 10 – 15 minučių, kad "susibrandintų"." Rusnės punšas geriamas karštas.

Papildyta:
Šitas:

https://www.ps-balti...a-5340-alp.html
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Lyžuka, tu kaip visada su savo receptais laiku.
MB rėkia, kad jau stiptinoji + plaučių uždegimas. Krauna paskutinius konteinerius. Eisiu ruošti šildančiuosius. Sau atradau pusženčio parvežtą laukinių vyšnių trauktinę. Nu visai tokio skonio, kaip mano vyšnios brendyje
Kabliukai tie patys.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti