Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(IngridaB @ 2022 10 12, 10:27)
IK,reikia konsultacijos.
Nusipirkau mokvežoje,gal augini?Eleagnus umbellata,kiek išsiverčiau japoninė alyvuogė?Invazinis augalas?
Celastrus orbiculatus.Čia ne žilakrūmis?Lyžuka tu gi žilakrūmį irgi augini davė vaisių?Man vienus metus davė kelias uogas,dabar tyla.Bet pradėjo augti bent,nes kelis kartus mb buvo nuskriaustas. mirksiukas.gif

Pirmasis skėtinis žilakrūmis. Gali drąsiai pirkti. Uogos valgomos, bet nedidukės. E.angustifolia uogos kiek didesnės ir galima pritaikyti kaip alyvuoges. Kadangi iš jų pavalgymo nedaug , sodinčiau vien dėl kvapo , kai žydi.
Antrasis augalas apskritalapis smaugikas. Turi nusipirkusi dar nuo pavasario ir vis vietos jam nerandu. Reikia ypač tvirtų atramų. Jis į ūgį vyniojasi 10-12 m . Jei sodini prie kokio medžio, nusmaugia negyvai medį. Labai gražūs lapai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 12 spalio 2022 - 20:27
QUOTE(IngridaB @ 2022 10 12, 10:27)
IK,reikia konsultacijos.
Nusipirkau mokvežoje,gal augini?Eleagnus umbellata,kiek išsiverčiau japoninė alyvuogė?Invazinis augalas?
Celastrus orbiculatus.Čia ne žilakrūmis?Lyžuka tu gi žilakrūmį irgi augini davė vaisių?Man vienus metus davė kelias uogas,dabar tyla.Bet pradėjo augti bent,nes kelis kartus mb buvo nuskriaustas. mirksiukas.gif

turejau kazkoki jau pavadinimo nepamenu, lapai o ir pats krumas į gluosni labai panašus, kas karta per didesni veją po kelias šakas išlaužydavo, kol galop visą pribaige, nzn kodel tokios trapios jo šakos buvo...
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Sėdžiu apsimūturiavusi, šiandien du dantis išlupo. Tikiuosi atsiauginti amžinuosius. Bliamba, kaip kavos norisi, o valgyti ne kažką galima. blink.gif
Žilakrūmisi gi sausų vietų augalai. Mūsų kraštuose jiems drėgmės perteklius ir todėl tampa trapūs. Pasodinau pavasarį amerikinį, matysime.
Atsakyti
Labas rytas.
Ik,užuojauta. 4u.gif
Su mažuoju kalbėjau,sakė visa kompanija kelionėje prasirgo 30 žmonių.Ir ištisai pykina visus.Sakė nori jau namo.Nesamonė tiek toli trenktis,kad purvą pamatyti,vargą. ax.gif Sakau nuo maisto gal?Ne sako tai skrenda,tai autobusu,tai laivu plaukia.Ištisai supa. bigsmile.gif
Nežinojau,kad tiek žilakrūmių yra.Pas mane auksaspalvis žilakrūmis,jau gal 10 metų,jei ne daugiau.Uogos širdutės formos šiek tiek.Bet skonis kaip vyšnios. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dar atostogauju. Gaila, kad negaluoju, daugiausia būnu lovoje, o ir oras ne kažką, bet žada pagerėjimą. Nežinau, jau kaip ir nieks nenervina, bet cukrus dvigubas. Labai bijau, kad gali tekti pereiti ant insulino. Kadangi kažin ar kas man duos pompą, teks kasdien pilvą badyti, o aš baisiai bailė,man ir į pirštą durti kaskart stresas. O čia kasdieną blink.gif
Blyn, aišku, kad pastebėjot, už tai, kad Elektrum perduoda skaitiklio parodymus Igničiui, kuriuos pati kaskart deklaruoju internetu Elektrum svetainėje, pvz., šį mėnesį nulupo beveik 17 Eur , Sesė prie kito prisirašius, tai dar daugiau moka blink.gif Ir viskas teisėta, valstybės nustatyta tvarka. Prašau, kaskart ne tik daug mokam už kWH, plius papildomai.
Kažko ir neaiškiai matau, matyt, ir kraujo spaudimas sukilęs...
Užsakiau katei maistelio ir ačiū d. O katė, vis miaukina ir veda prie bliūdelio, rodo, kad konservo nori. Sakau jai, bus perdaug, žinok, labai sunkus gyvenimas storiems, ar tu to nori?
Įdėta sausiuko, bet nlb ėda, db geresnio užsakiau smile.gif
Atsakyti
Meri, patinginiauk, nusiramink. Atostogos ir turi būti atostogos. 4u.gif

Norėjau ir aš patinginiauti. Bet vakar dukra su pusženčiu nuvežė spausti sultis. Obuolių su morkomis. Šiandien atverė visą talpą 65 l . Turėsiu ilgai ir nuobodžiai darbuoti.
Labai saldžios gavosi. Daug morkų, obuoliai ir kibiras kriaušių.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 10 16, 14:00)
Meri, patinginiauk, nusiramink. Atostogos ir turi būti atostogos. 4u.gif

Norėjau ir aš patinginiauti. Bet vakar dukra su pusženčiu nuvežė spausti sultis. Obuolių su morkomis. Šiandien atverė visą talpą 65 l . Turėsiu ilgai ir nuobodžiai darbuoti.
Labai saldžios gavosi. Daug morkų, obuoliai ir kibiras kriaušių.

Atsakyti
pacitavau ir islindo ,,klaida: Norejau parasyt, kad labai skanu turetu but, bet ir darbo daug. As tingine, todel man pussesto kibiro sukaitint,supilstyt......Nebent tu dideli katila kaitinimui turi.

Taip skaniai pavalgem su vyru.....restorane. Busit Kupisky, uzsukit, nepasigailesit.

Labas
Atsakyti
O mes cepiakus virėme. Nemėgstu jų juodai. O šeima alpsta dėl jų. Man tai ne valgis, o pašaras kiaulėms. Kaip ir visokie kugeliai, blynai. Išskyrus maišytus su cukinija arba moliūgais.. O skiltelėmis keptos orkaitėje bulvės- skanu
Dukra atvarė, ji stiklainius plauna, aš išpilstau. Pusžentis į rūsį neša. Darbas vyksta gana greitai.
Atsakyti