Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas vakaras.
Prisimenu bulviakasius pas tėvus, tikrai prasidėdavo po šv. Mykolo. Bulvienojai buvo galingi. Tėvas su dalgiu nupjaudavo, grįžus iš mokyklos reikėjo sunešti, kokie jie sunkūs ir ilgi būdavo. O bulves kasant dar nukratyti reikėjo, laikėsi prie šaknų. Dabar bulvienojai nudžiūsta rugpjūčio mėnesį ir žolės auga kaip pasiutusios. Prisiaugina šaknų, ypač varputis ir kasamoji kemšasi.
Nežinau, ar dabar Vilniuje yra dangtelių, prieš mėnesį tai tikrai mačiau, dar pagalvojau, kad be reikalo prisipirkau atsargai. Galėčiau pasidalinti su Jumis abiem - padovanoti po poką. Aš rimtai, gal Ingridos jaunimas pasiimtų Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2022 10 07, 20:38)
Ingrida, su gimtadieniu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Tegul gyvenimas džiugina, stebina ir tegul nepritrūksta noro viską patirti 4u.gif

Lyžuka, manau, nesigauna tik 14 eu kubas. Nepigu pasiruošti, parsivešti.

tai šito jau jis neskaičiuoja čia tie 14 tik girininkui sumoket išeina smile.gif, ruošiasi savi o kuro kaip suprantu tevas ūkinininkas užpila ax.gif
šiltnamį išvaliau, buvo dar pomidorų ir agurkų, bet jau nenoksta, o paskui puvinys įsimeta ir jau nesustabdysi mirksiukas.gif

QUOTE(vasarema @ 2022 10 09, 23:19)
Labas vakaras.
Prisimenu bulviakasius pas tėvus, tikrai prasidėdavo po šv. Mykolo. Bulvienojai buvo galingi. Tėvas su dalgiu nupjaudavo, grįžus iš mokyklos reikėjo sunešti, kokie jie sunkūs ir ilgi būdavo. O bulves kasant dar nukratyti reikėjo, laikėsi prie šaknų. Dabar bulvienojai nudžiūsta rugpjūčio mėnesį ir žolės auga kaip pasiutusios. Prisiaugina šaknų, ypač varputis ir kasamoji kemšasi. 
Nežinau, ar dabar Vilniuje yra dangtelių, prieš mėnesį tai tikrai mačiau, dar pagalvojau, kad be reikalo prisipirkau atsargai. Galėčiau pasidalinti su Jumis abiem - padovanoti po poką. Aš rimtai, gal Ingridos jaunimas pasiimtų Vilniuje?

as laiko neprisimenu, bet kad jau stiprios šalnos budavo, rytais tik su storom pirštinem gruodas ant pavišiaus, manau be spalio vidurio nekasdavo
Papildyta:
o jus nenaudojat antrą kartą dangteliu? ar cia norit keliems sezonams į prieki atsargu prisiruošti?

as kai paskaitau kad ant lt rusai ruošiasi atomus paleist ...ner prasmes tas atsargas kaupt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 10 spalio 2022 - 07:11
Pas mane sodelyje žiurkė pusė katino didumo gyvena, negaudom, dar mano katę apdraskys, labai gražaus snukučio, matyt, ji tiulpanus ir patvarkė. Kadangi katę tik su pavadėliu išsivedu, tai ji ja ir nesidomi, tik žolės pakramto. Nenoriu, kad ją apdraskytų, gal pati išeis kitur,
Šiemet, kaip niekad, net grybų šaldiklyje neturiu.
Gaudau geros nuolaidos merino kailiui, sugalvojau po paklode nugarai pasitiesti. Pas mane po lova nėra grindinio šildymo, nes neišsitekau su pinigais ir taip liko, o be reikalo. Nugara skausminga.
Dėl atomo, tai iš tų visko galima tikėtis, tikrai tokiai tragedijai neprisiruoši, bet reikia tikėtis geriausio, o pasiruošti blogiausiam, kaip žmonės sako.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vasarema,mano jaunimas tikrai retai grįžta.Dabar tik 22 grįš.Mėnesį jei ne daugiau nemačiųsi. mirksiukas.gif Kažin IK ar bereikės?
Kažkada bandžiau panaudoti antrą kartą dangtelius,nepatikima. ax.gif
Atsakyti
Aš atidarau dangtelius su tuo paprastu mechanizmu, kur paspausti rankenas reikia ir naudoju ne po vieną kartą. Kokioms mišrainėms stengiuos naujus, o agurkams, uogienei, jei neparūdiję, tinka puikiausiai.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Dangtelių gavau Mokvežoje.
Mano chebra , jeigu neatsisuka rankomis, griebia atidarytuvą ir po dangtelio.

Vakar sutvarkiau beveik 40 l puodą burokėlių. Net bloga. Šiandien virtuvę atšveičiau.

Dėl bulvių. Amksčiau visi augindavo vėlyvas Vilija arba Rūta. Jos buvo labai atsparios marui. Na, nederlingos. Atėjo naujos, derlingos, bet jau turi jas auginti chemizuotai. Jei ne, anksti netenka lapų.

Meri, po nugara tieskis kokį natūralų kailiuką. Arba katiną.
Mano ciuckis kartais įsitaiso .
Vakar paleidau Baskervilį palakstyti, įsivėlė į varnalėšas. Parėjo, cypė, kramtė, neleido nukirpti. Prisitaikiusi iškirpau vieną po uodega ir kelias pusikes iš kojų. Kitas surijo. Vakare pradėjo žagsėti kosėti. MB naktį vedė į lauką, tai tik apkramtė petunijas, vėl parėjo. Šiandien jau pradėjo ėsti. Nuvežiau žmones prie kombaino, paleidau, tai nulėkė į pamiškę ir radęs šššš krūvelę atsakančiai išsivoliojo. Baisiai pikta parsivežiau laimingą namo ir prausiau per kelis šampūnus. Vis tiek smirda. blink.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 11 spalio 2022 - 18:55
Labas rytas.
Tai pas mus šanūkas būtinai atvažiavęs pas mus turi š išsivolioti.Ten sostinėje vargšą steriliai laiko,kirpyklon vedžioja,manikiūrai.Kaime bent šunimi pasijaučia,prūde išsimaudo,be duše.Laukiu labai kurmiai pradėjo siautėti jis atvažiuoja tvarką padaro.
Važiuosiu mokvežon,fb perskaičiau augalams dar nuolaida 80 procentų. bigsmile.gif Kelis kartus surūgo kažkas stiklainiuose,dabar tik naujus dangtelius dedu,nebe pasitikiu.Gal ir ne dėl to,bet paranoja atsirado. ax.gif Aš ir pati peiliį užkišu,kad atsidarytų,taip ir sugadinu.
Sakiau jau nieko nebe konservuosiu,vakar 5 litrus kibiriuką aviečių vėl priskyniau,na kur dėti,išgarinsiu sultis. ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

kasat jau jurginus? Česnakus sodinat? As jau vakar česnakus pasodinau, o jurginai žydi vis dar kad ir kuklokai ale vis žiedelis šioks toks, pasiruošiau rožems duobes, nes pernai neapskaičiavau atstumu ir su traktoriuku bešienaujant laužau šakas unsure.gif
Atsakyti
Tai aš ir noriu merino vilnos avikailio, tik tokio didesnio, Buvo pusė kainos, ale durna pagailėjau. Db vėl laukiu tokios nuolaidos, Kojoms tokį nedidelį turiu.
Katinas dažniausia kojūgalyje įsitaiso, jei gydo, tai tik retsykiais širdies plotą užgula.
Gėris atostogos, Visai nenoriu į darbą, bet pati sau įteiginėju, kad reikia kažkaip datraukti tą likutį iki pensijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 12 spalio 2022 - 08:05
IK,reikia konsultacijos.
Nusipirkau mokvežoje,gal augini?Eleagnus umbellata,kiek išsiverčiau japoninė alyvuogė?Invazinis augalas?
Celastrus orbiculatus.Čia ne žilakrūmis?Lyžuka tu gi žilakrūmį irgi augini davė vaisių?Man vienus metus davė kelias uogas,dabar tyla.Bet pradėjo augti bent,nes kelis kartus mb buvo nuskriaustas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Česnakams žemė sukasta, bet dar apie sodinimą negalvoju. Dar burokai pašariniai lauke.

Atsakyti