Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Ingrida, ilgai ir laimingai. Su svajonėmis. Su pažadais sau. Su išpildymais ir išsipildymais. Su gimtadieniu.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Ačiū IK. wub.gif wub.gif
Balius nukeliamas 22 dienai.Lauksime kada sūnus grįš su marčia.Tada visi susibėgs. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ingrida, su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tegul gyvenimas džiugina, stebina ir tegul nepritrūksta noro viską patirti 4u.gif

Lyžuka, manau, nesigauna tik 14 eu kubas. Nepigu pasiruošti, parsivešti.
Ingrida, o mes kasmet raugiam kopūstus, nesu niekad pirkusi. O va su uogienėm tai jau gavos netyčia lyg sunkmečiui biggrin.gif
Pomidorų dar šiltnamy daug, nebeinu net. Nebeturiu, kur dėt, jei šalčių nebus, vis ant krūmo skanesni.
Atsakyti
Šiltnamyje pomidorai labai pūva, pilkuoju puviniu. Nė vienais metais taip nebuvo. Reiškia, per drėgna aplinka. Kabo kekės palei lubas, pusė arba ties koteliu puvinys, arba iš šono.
Prisiskyniau kibirą sveikesnių, rytoj dar džiovinsiu.
Atsakyti
Aš šiemet labai buvau pomidorais nusivylusi. Hibridų tik gal koks 10 krūmų, kiti veislės. Bet taip įdomiai, daugiausia po porą daigų, tai vienas gražus, kitas nupeipęs. Galvoju, kaip čia taip. Ir dabar, kai roviau jau nuderėjusius, visa paslaptis atsiskleidė. Praktiškai visi nugraužtom šaknim, kiti kelias aukščiau išleidę dar. Tai reik džiaugtis, kad be šaknų ir pomidorų dar daug buvo. Dabar dedu nuodus, kitiems metams gal išnaikinsiu. Ir visur pas mane ta bėda, tokios didokos, vadinamos vandens žiurkės. Urvai didžiausi, eini, žemė smunka. Morkos, burokėliai tai labai jų mėgiami, po pusę nuėda, bulvėse irgi užsuka. Kai kasė bulves, tai 3 tokias gražuoles nudaigojo.
Atsakyti
Labas rytas.
Jo,teisybė pūva pomidorai.
Atsakyti
Esu pasamdžiusi firmą, kuri daigoja visokias judančias bėgančias. Tiek peles, tiek žiurkes.
Nieko gero ir nenuveikiau per dieną. Sudžioviau pomidorus, praskalbiau ir užtingėjau. Ai, dar rankovę ventiliatoriui pasiuvau ir padėjau suleisti kelis didmaišius svogūnų. Nusprendžiau, kad turiu konstitucinę teisę šiandien tingėti.
Nuo pirmadienio rimtai pradedame bulviakasį. Jei niekas nesulūš, per pusantros savaitės baigsime. Visa gaišatis - suleisti per bunkerį priekabą į didmaišius. Visa bėda, kad prie skirtingų traktorių priskirtos skirtingos priekabos su skirtingų markių hidrauliniais tepalais. Gink dieve, negalima jų maišyti. Tai ir knisamės su aštuontone ir dvitone.
Atsakyti
Labas vakaras,
Ingrida, nors pavėluotai, linkiu Tau sveikatos, laimės, džiaugsmo, norų išsipildymo ir visko, ko trokšta tavo širdis.
Kelias dienas nebuvau prisijungusi, dabar taip šiltai perskaičiau jūsų žinutes. Pasikeičiau kompiuterį, tai po truputį pratinau naują prie savo pomėgių. Senas jau lėtas pasidarė, reikėjo valyti, tvarkyti. Norėjau desktopo su dideliu ekranu, dabar gerai, all in one, nereikia atskirai procesoriaus, laidų. Planšetė gerai, bet akinių reikia arba prisimerkiu iš išsižioju, kitaip nematau ax.gif
Sėdžiu nekurentoje troboje, ryte buvo šilta, o vakarop vėjas aprimo, bijojau, kad nebus traukos. Iš vaikystės prisimenu, sakydavo, kad pečių reikia ryte kurenti, jei nenori pridūminti. Dar sakydavo,kur čia bus trauka, kai lauke šilčiau nei namuose.
IK, o kodėl pas Jūs rimtas buviakasis vėlai, ar bulvienojai dar nenudžiūvo?
Atsakyti
Labas rytas.
Ačiū Vasarema. 4u.gif
Jo vakar užkūrus,kad prirūko,lauke šilčiau nei troboje.Šiandien užkūriau ryte,kol kas tfu tfu gerai. ax.gif
Atsakyti
Mačiau, kaimynų kaminai jau rūksta, bet pas mus dar vaikštau vienmarškinė.
Vakar išploviau žuvyną, dar kibirą grunto akmenukų nusėmiau, dabar lyg ir jaukiau atrodo akvariumas, Didyjį šamą su visa trioba traukiojau, net ūso nebuvo iškišęs. Džiaugiuosi juo, nes lb juokingas, visada mane sujuokina biggrin.gif Moka snypšti wub.gif Dabar jau ir drąsesnis, išlenda prie įjungtos lempos, dvi tabletes kapt ir ant greičio savo slėptuvėn biggrin.gif
Dar negavau norimų olandiškų tulpių, arba išpirktos, arba dar neatvežtos. Nojus turi, bet man su jomis nesiseka, gal pelės suėda arba supuva, kiek įdomių buvau susodinus, tai su praradimais.
Atsakyti
Vasarema, seniau žmonės spalio mėnesį ir kasdavo bulves. Tai dabar skuba neaišku kodėl. Mes visada spalio pirmomis dienomis pradedame. Anksčiau jeigu ir būtume norėję, neatlyta žemė buvo. Eina kombaino volai, užmeta ant transporterio, o ant jo turi būti sluoksnis su žeme ir kol nueina iki biterių- žolių atskyrėjų, žemės nusipurto. Kai sausa, bulvės atgal rieda ir tiesiog kibirais šonuose lieka.

Šiandien planavome šildymo sezoną atidaryti, bet nukėlėme rytojui.
Išsiviriau burokėlių katilą, nusigliaudžiau šiltai lauke. Nei virtuvė išsipurvino, nei prismirdo.
Gal deficitas prasideda. Niekur nėra dangtelių. Ingrida, gal tu jauti, kur galėtų būti ranka užsukamų ?

Meri, labai pelės tulpes mėgsta. Pas mane buvo palei gatvę nuo seno raudonų Apeldornų kupstais. Vieną pavasarį nepražydo. Pakapsčiau, suėsta nuo apačios iki pusės svogūno.
Atsakyti
Cha,negavau aš irgi niekur.Pirkau Prome kartu su stiklainiais.Bangyk Žemdirbių turguje,mama užsukamų aparatu ten gavo.Parduotuvėse niekur nebėra,Depe tikrai nėra. ax.gif
Atsakyti