Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas

vakar rauge buvo Zaliojoj, ne stebuklus rado, porai kartu pavalgyt. Kazkokius raudonlepsius minejo, nezinau as tokiu sutverimu. Gal mano miskuos neauga.

Aciu Kaimietuke, jei busiu gyva, sveika, kitais metais pelenu antpileliu pagirdysiu.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Labai skiriasi raudonikiai,kokiame miške auga.Pvz. prie IK miškuose,baltesniais kotais,Žaliojoje juodi kotai.Galiu pamačiųsi raudonikius pasakyti kokiame miške rinkti. biggrin.gif
Šiandien galvoju prasmukti IK iki tavęs? ax.gif Patikrinti miško,pas mus sausa,anei vieno baravyko,raudonikio,kelios ruduokės.Badas. ax.gif
Dar prasukti mokvežą,medeliai,pigesni žymiai.Sekmadienį prigriebiau alyvinę,mano baigia nusenti dvi ir schampion.Ligol dar prigiriebsiu ko gero dvi.Tiokie gražūs medeliai,po 7.49. mirksiukas.gif Bogatyr jei dar bus,neturiu. ax.gif
Atsakyti
Labai nuliūdino, https://www.delfi.lt...s.d?id=91341823 , dar vis tikėjausi, kad atsigaus ir išgirsiu naujų dainų...
Kas čia likoir mums su tėvu, kai tokie žmonės išeina verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 27 rugsėjo 2022 - 18:15
Labas rytas.
IK,pri tavęs dabar daugiau grybų,nei prie sodybos.Kokie keli bravyki,kataloginiai,netikėtose vietose.Važiavau gi voveraičių,o jos gi uždengtos jau lapais.Pradeda ruduokės dygti,palis ir šilbaravykiai pasipils tarp mėlynių,nes jau ardau.Trūksta tik lietaus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nusprendžiau, kad šiemet negrybausiu. Negundyk. biggrin.gif
Šiandien praėjo uraganas , pavadinimu "Patikra". Vis negaliu atsigauti. Per daug adrenalino su tais popierizmais. blink.gif
Lyja už lango. Galėtų ir gausiau.
Atsakyti
Labas rytas.
IK,net po tokio lietaus nelysi į mišką? bigsmile.gif
Užuojauta dėl tikrinimo.NMA?Bijau kaip velnio. rolleyes.gif
Bandysiu po pietų miškan pasukti.Šiandien reiki obuolių sūrį sumakaluoti,vakar prijauščiau 10 litrų puodą.MB skaito kaip padaryti kriaušių vyną.Labi sultingos,su aitrumu šiokiu tokiu.Bandžiau džiovinti,kiek man jos elektros pagadino,sultys bėga,daugiau iš jų tikrai nedžiovinsiu.
Bjauriausia,kad pasidėjome ir pamiršome siuvimo mašiną atsivežti.Ne gi sūrmaišius teks siūti rankomis?Kur slegiate sūrius?Galvos skausmas. ax.gif
https://skaniausi.net/slyvu-suris/
Va ką reiks dar bandyti.
Atsakyti
Ingrida, NMA palyginus balti ir pūkuoti. Tikrino Ekoagros. Kasmet apturiu tą malonumą . Koks ten tikrinimas, popierių vartymas. O lentelių užpildyti galybė. Ir reikia nesusidirbti su datomis, nes yra purškimų karencijos ir negalima kartoti tos pačios veikliosios medžiagos. Kuri gali būti kitokio pavadinimo pesticiduose. Visokie sėklos nurašymai pagal veisles, pagal sąskaitas. Žodžiu, galvosūkiai iki smegenų ištinimo.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 09 29, 10:41)
Ingrida, NMA palyginus balti ir pūkuoti. Tikrino Ekoagros. Kasmet apturiu tą malonumą . Koks ten tikrinimas, popierių vartymas. O lentelių užpildyti galybė. Ir reikia nesusidirbti su datomis, nes yra purškimų karencijos ir negalima kartoti tos pačios veikliosios medžiagos. Kuri gali būti kitokio pavadinimo pesticiduose. Visokie sėklos nurašymai pagal veisles, pagal sąskaitas.  Žodžiu, galvosūkiai iki smegenų ištinimo.

Čia be mokslų neįmanoma ūkininkauti? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Įmanoma, bet be papildomų projektų arba kiti samdosi žmones, kad užpildytų popierius. Esu ir pati dariusi tai patikrai, žinai, uždirbi per vakarą daugiau, nei kas per mėnesį.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas vakaras.
Kiek sveikatos yra sugadinę tie tikrintojai-popierių vartytojai. Kiek niekam nereikalingų lentelių pridaryta... Visi mato reikalą buhalterijas tikrinti. Niekada su vyru nesikreipėm dėl išmokų, kurias gauna paprasti kaimiečiai už pasėlius, už bites. Prie mūsų žemės ūkio veiklos apimčių gautume centus, o popierizmo ir tikrintojų būtų per akis.
Jau norėčiau su kokiu mezginiu pasėdėti, mieste daugiau pabūti, bet vis dar žemės ūkio darbai laiko. Netikėtai burokėliai dideli užaugo ir pasėjusi buvau daugiau, bus ir mums ir vištoms, dar net nepradėjau konservuoti žiemai su obuolių sultimis. Paprikos dar vis gyvos, baklažanai, pomidorų pavalgymui parsinešam, tik agurkai baigėsi.
Atsakyti
Pirmi metai už cukrų bitėms susitvarkėme popierius.MB turėjo bites perrašyti mano vardu,nes žemė mano.Tai dabar tapau turtingesnė bitėmis. mirksiukas.gif Nors aš jų bijau.Šiandien vapsva palindo rankovėn ir caktelėjo,ištino ranka. bigsmile.gif
Aš dabar sūrinuosi obuolių sūriais,7 jau išviriau,neįsivaizduoju kaip reikės išdžiovinti. bigsmile.gif
Kitą savaitę bandysiu slyvų sūrius virti. bigsmile.gif
Atsakyti