Meri, tokiems dujų į akis ir beisbolo lazda per kiaušus. Kažkada esu susiėmusi su dviem tokiais , kaip spintos. Važiuoja mano darbininkė namo ir skambina, klausia, ar kam leidau iš lauko svogūnų pasiimti. Persuku smegenis, labdarai daviau per pusiaudienį. Reiškia, vagys.
Sėdu į autobusiuką ir minu tuos kelis kilometrus iki lauko. Akurat, du vyrai kaip mūrai atvarė su busiku ir renkasi mano svogūnus. Privažiuoju ir mandagiai aiškinu, kad nevalia, kad čia mano , o jei nenori pirktis iš sandėlio, tai vietoje susimokėkite. Jie pasiklausia, kiek kainuoja. Pasakau. Pasitaria ir nusprendžia, kad per brangu. Sakau, tai išsipilate maišus ir skirstomės. O vyrukai man pareiškia : "Kadangi jau prisirinkome, tai jau pasiimsime" Žinoma, aš išreiškiau prieštaravimą. Bet jie maišus ant pečių ir nešasi. Pribėgau, vienam patraukiau už maišo, tas nudribo žemėn, svogūnai pasipylė. Na durnė, gi galėjau spirti į pakinklius. Bet kaip visada, gero9s idėjos ateina per vėlai.
Vyrai susimetė maišiukus į busiką ir jau ruošiasi važiuoti. Pasiėmiau nemažą akmenį ir sakau "Tik pabandote. Pilsiu į langą". O jie pabandė važiuoti. O aš pyliau iš akmenio. Bliamba, nepataikiau į langą, o į buferį. Žiūriu, diedai užraudo, išlipo iš mašinos ir ruošiasi mane mušti. Atbulom iki savo busiko, pagrabaliojau durelėse. O ten vežiojuosi visada gausybę tokių arklinių peilių kopūstams. Išsitraukiau du, į rankas ir sakau "Na, tik prieikite" Jie vėl šoko į savo busiką ir per lauką mauna į kelią. Aš iš paskos su savuoju skersai vagų kabaldai, kabaldai. Duslintuvas atsikabino, išlėkus nuplėšiau ir numečiau. Viena ranka maigau telefoną ir šaukiu MB "Greitai varyk su traktoriumi, užtverk kelią" Jis kaip tik pavakarių buvo parvažiavęs su plūgais. Kelias dar buvo krūmais apaugęs, matau iš tolo, kaip MB atvaro. Ant posūkio jau skersuoja traktorių, bet vagys kažkaip krūmų šakas braukdami pravaro pačiu pakraščiu ir pabėga. Pasakmbiname policijai, mol , gaudykite, varo link Panevėžio. Grįžtame namo, įsiazartinę aptarinėjame, išsiverdame kavos. Skambutis į duris. Atidarau, o ten du policininkai kaip geros spintos, laiko surėmę vieną dėdelį. "Tas ?" "Aha, tas" "Pareiškimą parašykite" Susižvalgome su MB, sakom, gal geriau jūs juos pasivežkite į šoną ir gerai į nosį užvažiuokite. Nielzia, sako, tarnybos metu nemušame. Paskui vienas sako "Bet galime nusivežti į skyrių ir pusdienį palaikyti"
Tai9 va, Meri, nedelsdama pilk tokiems kur papuola.
Ingrida, jaunystėje dirbau ir ekskursijų vadove, apie prasmegusį dvarą pasakojau. O įvairiuose šaltiniuose buvo minima sedulinė, t.y sedulų trauktinė. Žodžiu, gali irgi dvariško gėrimo pasidaryti.
Labas rytas.
Tai gal užpiltinė buvo?
įspūdingas pasakojimas.
Varau naujo miško testuoti.
Meri, diedai dažniausiai pasirodo bailūs prieš įsiutusią neprognozuojamą bobą.
Ingrida, patikrinai mišką prie manęs ? Sako, kad nieko nėra. Šiandien darbininkes ištardžiau.
Ingrida, patikrinai mišką prie manęs ? Sako, kad nieko nėra. Šiandien darbininkes ištardžiau.
Labas rytas.
Iki Tavęs IK nedavažiuoju. Nebent rytoj po turgaus nelytų.
Labas rytas.
Labas rytras.
https://talpix.lt/u/OPX1dom
IK,tik tiek tavo miškuose,šeštadienio vakaras,aišku išgrybauta,bet dygsta.Svečiams pavaišinti užteko.
Labas rytas.
Vakar pusmartė su tėvu grybuti buvo, prikėlusi nuotraukų. Dygsta baravykai po truputį.
Labas rytas.
Sustojo dygimas,vakar tik 9 baravykiukus radau prie namų.Ruduokės nedrąsiai pradeda dygti,kol kas beveik mažutės nekirmyja. Paskaičiavau liko grybavimui panašiai dvi savaitės,tai rudeninių grybų taip ir nebuvo.Kur kelmutės,guotės?
O kokia metodika skaičiuoji grybų dygimą ? Prieš kelis metus užlėkiau po savo egle lapkričio 04. Du dyyyydeli baravykai ir keli mažiukai. Matyt, niekas nesitikėjo dygimo.
Labas rytas.
Kiek patirties turiu po mano gimtadienio jau būna viskas grybams.Vienais čia ne per seniausiai metais lapkritį grybavome,bet taip retai būna.Žaliojoje pasipylė grybai,šilbaravykiai,žinaU net vietą.Rytoj važiuoju spanguoliauti,gal liks laiko pagrybauti,labai toli į kitą pusę girios.
https://talpix.lt/u/9c5gFYT Gaminsime vyną.Dar vienas krūmas pilnas.Lyžuka,kaip pas Tave?