Sveikos. Prisiduodu, kad gyva.
Darbo buvo marios. Suskyniau dar kibirą slyvų, pomidorai visokiomis variacijomis. Ir kasdieninis viščiukų pjovimas. Prieš valandą pabaigiau paskutinius tvarkyti. Rytoj dar sumalsiu nuopjovas ir ramu iki kitų metų.
Klausimas buvo, kur sukišti. Vienas šaldiklis jau nebegalėjo nė įkvėpti, nė iškvėpti. Kitame didžiajame tai uogos, tai dukra darbe popigiai tris dėžes ledų užpirkusi, sūrelių masės gal 10 kg buvo atitempusi. Tą irgi porcijomis išdalinau , sušaldžiau. Žodžiu, su keliu paspausdama viską sukišau. Dabar pasirinkimas : ar vištieną greičiau valgyti, ar ledus. Kitaip neturėsiu kur dėti brokolių.
Dienomis šokinėjome, grūdus vežėme, o vakarais prie savo darbų. Viskas, noriu sekmadienio viduryje savaitės.
Meri, lapus gali nupjauti. O šliužai bus ar ne arionai užsiveisę ? Bjaurus reikalas.
Ingrida, draustinis eina siauru ruožu palei plentą.
Labas rytas.
Man reikia šaldiklį persivežti kaiman,dviese neįveiksime.Mažasis grįžta savaitgalį tai jaučiu skalbiankę ir šaldiklį įveiksime tryse pervežti.
nu akurat, pagooglinau, tokie šliužai. Ir iš kur mano mažyčiame sodelyje jų priviso, jokių kompostų nelaikau, perku maišuose, kai reik. Aina sau...
Gavom raštus, kad daug elektros sunaudojom, prie rašto galėjo ir žvakių pridėt. Tai kur nesunaudosi, kai tokie karščiai buvo, o šokoladus vežė, gėrimų šaldytuvas visa spinta, o juokingiausia tai su ledais. Aštuonios porcijos likę iki kol parsiduos, šaldiklis pramoninis, minus dvidešimt šaltis palaikomas ir nereguliuojamas. Aplamai su tais ledais pravalas, marketuose su akcijomis visi perka...
O centre kas darosi, tiek daug jaunimo esu mačiusi tik senais tarybiniais laikais, Laisvės Alėja tokia pusiau mirštanti buvusi, o ką reiškia geras remontas. Aišku, visi pavargę po visų izoliacijų ir koronų.
Gavom raštus, kad daug elektros sunaudojom, prie rašto galėjo ir žvakių pridėt. Tai kur nesunaudosi, kai tokie karščiai buvo, o šokoladus vežė, gėrimų šaldytuvas visa spinta, o juokingiausia tai su ledais. Aštuonios porcijos likę iki kol parsiduos, šaldiklis pramoninis, minus dvidešimt šaltis palaikomas ir nereguliuojamas. Aplamai su tais ledais pravalas, marketuose su akcijomis visi perka...
O centre kas darosi, tiek daug jaunimo esu mačiusi tik senais tarybiniais laikais, Laisvės Alėja tokia pusiau mirštanti buvusi, o ką reiškia geras remontas. Aišku, visi pavargę po visų izoliacijų ir koronų.
Labas rytas.
Labas
pasruosiau bulviu kasimui, vijoklius su amerikanka ir grebliu vilkau is dirvos ir rankytem.
pasruosiau bulviu kasimui, vijoklius su amerikanka ir grebliu vilkau is dirvos ir rankytem.
MB aiškina, kad bus šalna. Tai išskyniau agurkus, melionus, kelios paprikos jau raudonos buvo.
Pomidorų velnias neims, po stogu.
Pomidorų velnias neims, po stogu.
Pakūriau pečių,malonu.Tik pradžioje dūmijo pečius,bet pramušė.Uždarinįjau šiltanmius.
Lietaus kaip nėra taip nėra.Ech grybai...........
Pas mane jau praėjusią naktį šalna buvo, agurkų lapai pajuodę. Ryte ant šiltnamio ledukas jautėsi. Arbūzus susivežiau, bus ir vištoms balius, nes nemažai bus neprinokusių. o agurkai jau buvo užknisę, dabar bus ramu. Gal avietėms nepakenks, liko neskintos.
QUOTE(IngridaB @ 2022 09 02, 20:28)
Pakūriau pečių,malonu.Tik pradžioje dūmijo pečius,bet pramušė.Uždarinįjau šiltanmius.
Mano mintį relizavai aš irgi nedrąsiai galvoju jau užsikurt šalnos nebuvo bet ir šilumos ner naktį 4 kokie kontrastai tik alpom nuo karščio ir staiga teko į striukes šokt
Aha slyvų metai šiemet, ir ta mano kolonine pilna gražių didelių raudonų slyvų, tik skonio jų beveik nėra labai panašios kur,
Žiemą prekybcentriuose būna tos iš Čilės
Labas rytas.
Jo pakūriau,naktį net šiek tiek per karšta buvo.Tai ką pelės pradėjo iš laukų keliauti Toks gražus peliokas mažutis po kambarį lakstė,nervavo visą naktį. Ir svarbiausia uždegu naktį šviesą kabanojasi per staltiesę ant stalo.Kol aš susivokiu iš miegų pabėga.Na net gaila žudyti,bet kad jis būtų ramus.
Pas mane dar šilta, apie židinio kurimą net negalvojam.
Ar jau nešat iš lauko kambarinius augalus? Žada viduryje rugsėjo šiltą orą, bijau paskubėti. Kartais ir spalis būna labai gražus. Pravaliau vitriną, jei ką, bet dar dvejoju, nebent adeniumus susinešiu ąsotenis bijo vėsių naktų. Patinka jam mano režimas, gerai auga, kasmet ąsotėlius veda, dar ir musių prisigaudo būdamas lauke, tik tręšti jo negalima.
Kitą savaię lidlas turės alūnių, nu žiauriai jos man patinka. galėčiau pasidauginti iš savų, bet bijau nugalabyti, nes jau esu nagus nusvilusi, nesigauna be netekčių.
Visas savaitės brudas eina lauk, biski patvarkau ir sėdu ilsėtis, vyras valgyt daro... Žuvis palieku kitam savaitgaliui nėra tiek jėgų.
Ai, dar lidle bus didelių dydžių rūbų, man liemenės reik. Gerai jums kūdoms Maksėj dydžiai neatitinka, man mažos.
Ar jau nešat iš lauko kambarinius augalus? Žada viduryje rugsėjo šiltą orą, bijau paskubėti. Kartais ir spalis būna labai gražus. Pravaliau vitriną, jei ką, bet dar dvejoju, nebent adeniumus susinešiu ąsotenis bijo vėsių naktų. Patinka jam mano režimas, gerai auga, kasmet ąsotėlius veda, dar ir musių prisigaudo būdamas lauke, tik tręšti jo negalima.
Kitą savaię lidlas turės alūnių, nu žiauriai jos man patinka. galėčiau pasidauginti iš savų, bet bijau nugalabyti, nes jau esu nagus nusvilusi, nesigauna be netekčių.
Visas savaitės brudas eina lauk, biski patvarkau ir sėdu ilsėtis, vyras valgyt daro... Žuvis palieku kitam savaitgaliui nėra tiek jėgų.
Ai, dar lidle bus didelių dydžių rūbų, man liemenės reik. Gerai jums kūdoms Maksėj dydžiai neatitinka, man mažos.
Nebuvo šalnos. Ryte prieš 6 Baskis užsimanė į lauką, išleidau, tuo pačiu į termometrą žvilgtelėjau. +4 prie lango. Bet rūkas buvo.
Gal juokaujat su pečiais ? Pas mane namie pats tas, apie 22-24 dieną. O naktį prie atviro lango miegame.
Atsipūčiau, po miestą , tiksliau prekybos centrus pavarlinėjau. Depo prisipirkau visokių pričindalų namas, Lidle paėmiau gal 8 kg paprikų akcijinių, nes savo ne kažką. O reikia žiemai marinuotų pasigaminti.
Grįžusi puoliau skalbti , kelias mašinas prasukau. O paskui konservacijos. Dariau egzotiško skonio kompotą su slyvomis, apelsinais, melionais ir citrinomis bei mėtų lapeliais. Pasakiškas kvapas. Dar ta pačia sudėtimi sirupe . Agurkėlius paskutinius uždariau su gartyčiomis.
Tame tarpe dar spėjau sumalti didelį puodą vištienos ir prikepti kotletų visai savaitei. Sušaldysiu, bus greitas reikalas atsišildyti, kai laiko neturėsiu.
Gal juokaujat su pečiais ? Pas mane namie pats tas, apie 22-24 dieną. O naktį prie atviro lango miegame.
Atsipūčiau, po miestą , tiksliau prekybos centrus pavarlinėjau. Depo prisipirkau visokių pričindalų namas, Lidle paėmiau gal 8 kg paprikų akcijinių, nes savo ne kažką. O reikia žiemai marinuotų pasigaminti.
Grįžusi puoliau skalbti , kelias mašinas prasukau. O paskui konservacijos. Dariau egzotiško skonio kompotą su slyvomis, apelsinais, melionais ir citrinomis bei mėtų lapeliais. Pasakiškas kvapas. Dar ta pačia sudėtimi sirupe . Agurkėlius paskutinius uždariau su gartyčiomis.
Tame tarpe dar spėjau sumalti didelį puodą vištienos ir prikepti kotletų visai savaitei. Sušaldysiu, bus greitas reikalas atsišildyti, kai laiko neturėsiu.