Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 04, 19:51)
O ko pieno baltymai blogai? Man jų visokiais pavidalais prašome paduoti : visi įmanomi sūriai, varškytės, jogurtai.. Nežinau, man atrodo, kad kepama mėsa ant sviesto labai riebalų prisigeria. Kiek įmanoma kepu orkaitėje arba papjausčiusi pusiau sausai keptuvėje, padruskinu, pabarstau prieskonių, tada suverčiu tokio a la padažo savadarbio iš pomidorų, cukinijų, svogūnų, įmetu šaukštą grietinės, patroškinu ir jau galima lapnoti.
:

http://www.delfi.lt/...a.d?id=60315277. Pasiskaitom apie Ghi sviesto nauda.Labai naudinga,kas turi auksta cholesteroli,kas netoliaruoja laktozes,labai daug polinesociuju rugsciu.Nedega ant jo produktai,jis negenda.
Atsakyti
Laba,

Miegat ania? bigsmile.gif

As tai bludiju. Dukra išskrenda i Tailanda, laukia skrydzio oro uoste. Tai plepam. Primokiau eit ieskoti tradicines lenkiskos virtuves kavines, nerimstu su mokymais blush2.gif
Uz menesio as keliauju i Ispanijos sala rolleyes.gif apsidovanojau ramia sazine, gydytoja israse padidinta vitamino D doze. Reikia gydytoju klausyti hihihi.gif
Pasiatostogausiu pavasari, likusias atostogas vasara ramiai galesiu darzeliuose tupeti bigsmile.gif

Jurgineli, i fb parasiau ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2017 - 08:04
QUOTE(Para @ 2017 03 05, 07:46)
Laba,

Miegat ania?  bigsmile.gif

As tai bludiju. Dukra išskrenda i Tailanda, laukia skrydzio Varsuvos oro uoste. Tai plepam. Primokiau eit ieskoti tradicines lenkiskos virtuves kavines, nerimstu su mokymais blush2.gif
Uz menesio as keliauju i Ispanijos sala rolleyes.gif apsidovanojau ramia sazine, gydytoja israse padidinta vitamino D doze. Reikia gydytoju klausyti hihihi.gif
Pasiatostogausiu pavasari, likusias atostogas vasara ramiai galesiu darzeliuose tupeti  bigsmile.gif

Jurgineli, i fb parasiau ;)

Labas rytas,
Saulutė už lango, kaip miela. Taip norėčiau pasivaikščiot....
Rytas, kaip visad. Jaučiu, kad tempos nėra, bet dar gulėsiu, gulėsiu. Jau kažkaip nejuokinga darosi. Jei po pietų vėl tas pat.....
Atostogos geras dalykas. Tik man dar kelis metus negresia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 03 05, 07:05)
Labas rytas,
Saulutė už lango, kaip miela. Taip norėčiau pasivaikščiot....
Rytas, kaip visad. Jaučiu, kad tempos nėra, bet dar gulėsiu, gulėsiu. Jau kažkaip nejuokinga darosi. Jei po pietų vėl tas pat.....
Atostogos geras dalykas. Tik man dar kelis metus negresia. biggrin.gif

Jau tik ir gulek mirksiukas.gif
Gal atostogos namo remontui?

Tai mano tai pragyventa, kol neisirengeme namo, buvo stabdziai smarkiai nuspausti. Tiesa, tik i Lenkija- Ukraina tuo metu leidom sau nukeliauti. Kijeva dar pries Maidana spejom pamatyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2017 - 08:11
QUOTE(Para @ 2017 03 05, 08:10)
Jau tik ir gulek  mirksiukas.gif
Gal atostogos namo remontui?

Tai mano tai pragyventa, kol neisirengeme namo, buvo stabdziai smarkiai nuspausti. Tiesa, tik i Lenkija- Ukraina tuo metu leidom sau nukeliauti. Kijeva dar pries Maidana spejom pamatyti  smile.gif

Atspėjai, o kadangi dirbu viena....atostogausiu kaimuke prie namelio. Vaikystę prisiminsiu.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 03 05, 07:23)
Atspėjai, o kadangi dirbu viena....atostogausiu kaimuke prie namelio. Vaikystę prisiminsiu.

Irgi gerai. wub.gif ramybe...
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oi Para,kaip faina abiems. wub.gif wub.gif
Ate,tik išsigulėk. 4u.gif
Su mb sprendžiame,gi negali dabar bažnyčia skambinti varpais gavėnia?Ar mes jau nebe suprantame?Tiek skambino varpais. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 03 05, 08:30)
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oi Para,kaip faina abiems. wub.gif  wub.gif
Ate,tik išsigulėk. 4u.gif
Su mb sprendžiame,gi negali dabar bažnyčia skambinti varpais gavėnia?Ar mes jau nebe suprantame?Tiek skambino varpais. bigsmile.gif

Ingrida, gi šiandie mini Lietuvos globėjo šv Kazimiero diena, nors iš tikrųjų ji vakar buvo mirksiukas.gif

Dukra į mugę išlėkė 8 ryto sakau nesiskubink spėsi to gero nbeispirks urmu bigsmile.gif

Veislės vėliau parašysiu reik šaldytuve vienus palaikyti, kitus taip set, pelargonijos gražios, užtat Šlamutis nesirodo

Tokį sviestą seniau kaime lydydavo kad ilgiau laikytus, Frau tikrai žinos ypač Suvalkijoj vasarom, gi šaldiklio tada dar niekas nėra matę nei girdėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Ingrida, pas mus varpai "užgavėdavo" nuo didzioji ketvirtadienio iki didzioji sestadienio. Gal cia kitaip g.gif
Lyzyka jau atsake del Kazimiero. O apskritai sekmadieniai yra šventimui skirti mirksiukas.gif

Kad kaime ir per adventa ar gavenia sviesta lydydavo, kaupdavo, po pasninku tik naudodavo. Mano bent mociute taip dare
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2017 - 09:51
QUOTE(Luety @ 2017 03 04, 23:24)
http://www.delfi.lt/...a.d?id=60315277. Pasiskaitom apie Ghi sviesto nauda.Labai naudinga,kas turi auksta cholesteroli,kas netoliaruoja laktozes,labai daug polinesociuju rugsciu.Nedega ant jo produktai,jis negenda.

Luety, o tu tiki tuo, ką Delfiai ir panašūs rašo? Dažnai nusirašyta iš kokių nors Dievo pabučiuotųjų svetainių.
Ką galėčiau pasakyti iš mokslo pusės? Lydytas sviestas- tai 100 proc sviestas, nes parduotuvinis turi 82. Taip, nusiima likęs vanduo ir baltymai. Polinesočiųjų rūgščių lygiai tiek , kiek ir buvo svieste, lydant jos nesisintetina. Kad vieną riebalų rūgštį paversti kita, juos reikia išskaidyti ir vėl sujungti Deja, pagal gamtos dėsnius šitoms reakcijoms atlikti reikalingi tam tikri fermentai Apkarsti (susidaro sviesto rūgštis, labai nemalonaus kvapo ir skonio) laikant gali plonytis sluoksnis pačiame viršuje, bet kasdien naudojant to nepastebėsime. Tai mano supratimu, lydytas sviesta yra maždaug lydytų taukų vertės. Na, gal kiek skiriasi pagal riebaluose tirpių vitaminų kiekybinę sudėtį. Tik tiek, kad garbinantiems Ghi sviesta net pagalvoti draudžiama apie kitus gyvulinius riebalus.
Nepagalvokite, kad čia aš iš bjaurumo. Tik paskaičiusi straipsniuose kokių nors įtikėjusiųjų sapaliones, išrašyčiau du receptus :
a) atgal į mokyklą
b) galbūt psichiatro konsultacijai, o gal užtektų psichologo. biggrin.gif

Šiaip paskaitinėju,ką rašo maisto produktų pakuotėse. Netikiu reklama. Maisto papildai - tai tiesioginis kažkieno kišenių papildymas. Kad netuštinti savo kišenės, galima pasidžiovinti vaistažolių. smile.gif
Na, papliurpiau. Einu sėti , gal kokią gėlikę persodinsiu. Reikės dar merginą iki miesto pamesti, konkursas šokių. Gal popiet išbandysime, ar išėjęs pašalas. Tada galėsiu šiltnamį palaistyti. Jeigu požeminė trasa dar sustingusi, teks palaukti. Bent vynuoges išgenėsiu šiltnamyje.
Atsakyti
Apskritai pagalvojus, tai viskas, uz ka mokome, tai pelnas nueina i kazkieno kišenę, tik klausimas i kieno. Manau, kad neisvengiama, galim tik pasirinkti kam moketi. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 05 kovo 2017 - 12:52
Labukas

Wow,PAra biggrin.gif I kuria sala varai?Mes daznai atostogaujam pavasari,rudeni,ziema,o vasara savaitgaliu prie juros nulekt uztenka ax.gif PAvasari rudeni atostogu kainos visai kitokios buna,nei kad vasara mirksiukas.gif

PApildais netikiu...Nu buna susigundau kokiais nagams plaukams,bet niekad man jie nepadejo...Dabar sanariams tokius papildus geriu...as tikrai tikrai nebuciau ju pirkus ir dar 15sv mokejus,bet cia MB nupirko,tai geriu,o vdrug...Bet to vdrug nera..Bandysiu PAros recepta su lauro lapais...Kas svarbiausia ne nezinau,kas man ten yra... Jei sanariai butu,tai visus skaudetu,na arba bent abu kelienius..O man skauda tik viena..Kairi..Kuris gauna didesne apkrova,nes pastoviai sankaba mint turi..
Atsakyti