Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labukas
Diena saulute palepino,nors vėjas šaltokas buvo
Natūralu kad mergina stresuoja dėl egzaminų,tik kvailiams viskas dzin
Tas žalio kumelio tepalas man nelabai tepadeda,tiksliau sakant visai ne rolleyes.gif biggrin.gif
Va lauro lapų viralas gerai padėjo nuo sausgyslių uždegimo,nors teko ilgai vakarais mirkyt,bet padėjo,tfu tfu tfu 2 metai nebeatsinaujina
Atsakyti
labas 4u.gif

IK mergaitei kuo mažiau sresuot 4u.gif 4u.gif

diena graži, lauke šilta biggrin.gif
buvau pas kazzį-kainos nežmoniškos blink.gif blink.gif parsinešėm baronkų, duonos ir pyrago. mačiau gražių darbų-bet su tokiom kainom neįperku...... žmonių melejonai
Atsakyti
Dažniausiai nieko mugėse neperku, nebent kokio pyrago. Į Kazį nevažiuoju, bet kasmetiniai atlaidai "Ką pasėsi" privalomi. Tiesiog važiuojame susitikti su senai matytais draugais, pasižiūrėti, kas naujo. O ten gi pilna visokių drožinių - mezginių ir šiaip visokio kičo- šlamšto. Net verbų nemėgstu, tiesiog dulkių saugykla. Nemėgstu bereikalingų vazelių, niekelių. Meno kūrinius renkuosi labai ilgai ir dvejodama. Dažniausiai neišsirenku, nes nėra to, kas konkrečiai man būtų ilgam gražu. Dažnai parsivežu tik idėjų.
PVZ turiu idėją, kaip gražiai išeksponuoti susirinktas laukuose pasagas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2017 03 04, 13:46)
O dabar kol galvoju naudoju kepimui- kiaules taukus, sviesta, salotoms- grietine ar jogurta.

Mano viena klijentė iškart pasiima po 2 kilus sviesto, išsilydo, pasidaro Ghi, kepa, sako skanu. Pati niekaip neprisiruošiu, jau ir dukra pašneka, kad reikėtų pabandyti išlydyti.
Atsakyti
Man anksciau verbos nepatiko, o dabar patinka. Bet as jas pati susirisu. Siemet reikes naujas risti, jeigu uzsiauginsiu sausuoliu
Mugese ir as retai ka perku.
Papildyta:
QUOTE(liniuxxxxx @ 2017 03 04, 19:53)
Mano viena klijentė iškart pasiima po 2 kilus sviesto, išsilydo, pasidaro Ghi, kepa, sako skanu. Pati niekaip neprisiruošiu, jau ir dukra pašneka, kad reikėtų pabandyti išlydyti.

Man skanu kepti ant sviesto. Nors vaikysteje nepatiko. Keiciasi skoniai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2017 03 04, 20:56)
Man anksciau verbos nepatiko, o dabar patinka. Bet as jas pati susirisu. Siemet reikes naujas risti, jeigu uzsiauginsiu sausuoliu
Mugese ir as retai ka perku.
Papildyta:

Man skanu kepti ant sviesto. Nors vaikysteje nepatiko. Keiciasi skoniai  bigsmile.gif

Kepu kai ką ant lydyto lenkiško sviesto
http://www.mambo777....estas-500g.html
Man skanu, šeimynai nelabai.
Atsakyti
Para, parodyk savas verbas mirksiukas.gif

vasarą su kaimo vaikais buvau užsiėmus-ant pagalio laukuose skintas gėles rišom "ale verbos" - jiems patiko.
Galvoju šiemet prisidžiovint visokių sausiukų, ir nors po saują rugių, avižų ir linų pasisėt. net ir į vėlinių puokštes juos deda, bet mano supratimu joms nelabai tinka.

Iš Panevėžio r., kaimo nepamenu, prekiavo varškiniais sūriais, saldžiais ir keptais-kainos 7 eu/kg
dar kepė tiesiog mugėj delno dydžio sūrelius-po 5 eu už štukę, tokio pat dydžio obuolių sūris už tiek pat.
Liniuk, su Taviškiais skoniu nėr ko lygint-jiems toli iki Tavęs mirksiukas.gif (čia apie tuos kalbu, kur ragavau).
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 03 04, 19:03)
Kepu kai ką ant lydyto lenkiško sviesto
http://www.mambo777....estas-500g.html
Man skanu, šeimynai nelabai.

As daznai pasidarau Ghe sviesto is parduotuvinio 82%.Labai skanu,o kai matai,kiek pieno baltymu nuseda i dugna,tai isvis jokiu riebalu nebenori vartot.Kiausiniai kepti ant ghe sviesto kazkas nepaprasto.Skonis,kaip su riesutais.Ir bulves ir mesa,mums labai skanu ir sveika.MB net ant sumustiniu duonos tepasi,kaip jam skanu. ax.gif
Atsakyti
Taip skaniai pavakarieniavome. Parsinešiau keptos silkės marinate, na dėl jos basa per sniegą eičiau. Su karštomis bulvėmis. wub.gif

Lyžuka, čia tu klausei apie pentinių daiginimą. Nesiseka man su jų daiginimu. Namie vos vienas kitas prasikala, o pernai pirkausi mokėdama virš 2 eurų už 3 sėklas, iš trijų veislių nė vieno. blink.gif Vienur rašo, kad reikia daiginti tamsoje, kitur - kad reikia kelias savaites stratifikuoti.
Likimo ironija : tie, kurie patys pasibarsto sėklų : sudygsta debesų debesais. Nei jiems tamsos reikia, nei šaldymo. o taigi sėklos net neužžertos guli.Tai mano nuomonė tokia : gerai dygsta tik šviežia sėkla, o paskui jau vargo vakarienė. Kokią veislę sėsi?
Šiandien jau nusiteikimo nebuvo ką nors daryti. rytoj sėsiu visokias gėles, pomidorus, paprikas., baklažanus. Gal dar salierų kur rasiu.
Paskaičiavau - bus apie 60 indelių visokio gėrio? Kaip galvojate , ar man pačiai sanitarus su su tramdomaisiais išsikviesti, ar tegul tai namiškiai padaro? pleasantry.gif
Šiandien radau katino iškapstytą milžinišką hiacintą, užkasiau atgal, bet jei bus apšlapintas - amino jam.
Atsakyti
Visi giria ta Ghee sviesta,bet as jo nebandzius ax.gif O imant,kad mes sveikuoliai,nu reiktu isbandyt biggrin.gif Bet kad mes beveik nieko nebekepam nei ant tauku,nei ant aliejaus...Mesa i griliu ikisi ir sausai iskepi ax.gif

Verbas as irgi vis risdavau vaikystej biggrin.gif Vis zadedavau prisidziovint kokiu geliu,bet taip niekad ir neprisidziovinau biggrin.gif
Verbu buvau karta uzsiprasius,kad lauktuviu is LT atveztu,tada ar 5 gavau biggrin.gif Pora metu palaikiau,atsibodo ir sudeginau..
I muges nelabai megeja vaiksciot...Tikrai man nereikia jokiu suvenyru,jokiu mediniu saukstu...Na kokio surio gal ir noreciau,bet kainos ju buna blink.gif Ar tu paciu riestainiu...
O cia Uk i lietuviska Kaziuko muge kad ieit,dar susimoket reikia...Nedaug ten,2-3 sv,bet kai iejus pamatai tik 2-3 prekybininkus tai irgi juokas paima biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 03 04, 21:35)
As daznai pasidarau Ghe sviesto is parduotuvinio 82%.Labai skanu,o kai matai,kiek pieno baltymu nuseda i dugna,tai isvis jokiu riebalu nebenori vartot.Kiausiniai kepti ant ghe sviesto kazkas nepaprasto.Skonis,kaip su riesutais.Ir bulves ir mesa,mums labai skanu ir sveika.MB net ant sumustiniu duonos tepasi,kaip jam skanu. ax.gif

O ko pieno baltymai blogai? Man jų visokiais pavidalais prašome paduoti : visi įmanomi sūriai, varškytės, jogurtai.. Nežinau, man atrodo, kad kepama mėsa ant sviesto labai riebalų prisigeria. Kiek įmanoma kepu orkaitėje arba papjausčiusi pusiau sausai keptuvėje, padruskinu, pabarstau prieskonių, tada suverčiu tokio a la padažo savadarbio iš pomidorų, cukinijų, svogūnų, įmetu šaukštą grietinės, patroškinu ir jau galima lapnoti.

http://www.kkf.lt/ka...u-patiekalai.2/
Ar kas bandėte "armėniška sriuba su jautiena" Atvežė indelį dovanų, padariau sriubos pagal receptūrą, t.y praskiedžiau vandeniu. Visa šeimyna ilgai alsavo kaip slibinų suvažiavime. blink.gif
Atsakyti
Poryt jau ir aš rimčiau sėsiu. Salierus jau senokai pasėjau, tiksliau nupyliau nuo vietos, nes sėklos nežinau kokio senumo jau. Šiandien žiūriu, kad dygsta.
Atsakyti