Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Ingrida, skrenda bitės į rapsų laukus, nebent arčiau randa kažką geriau. Pernai mano dėdės bitės prinešė labai daug medaus, rapsų medaus, nes rapsų laukas buvo netoli, o rapsų medus baltas, tai buvo aišku, kad tai rapsų medus. Tačiau jau rudenį iš 11 šeimų liko tik 4, niekas, žinoma, netyrė, nuo rapsų, ar nuo ko kito žuvo bitutės.
Lyžuka, dėl vištų lesalo, čia, matyt, nuo įsitikinimų priklauso. Mes neperkam kombikormo, patys pasisėjam grūdų, moliūgų, bulvių užauginame, kad vištos gautų kuo mažiau chemijos, vaikai sportuoja, valgo kiaušinius (daugiausia tik baltymus) ir vištas pirkome dėl to, kad sveikesnį maistą valgytume. Kažkaip sraigės, ar kiti gyviai kaip lesalas, mums nekelia pasibjaurėjimo, pati esu valgiusi sraiges kaip delikatesą (aš taip nemaniau, bet valgiau) Austrijoje, kažkokius neaiškius slidžius padarus sriuboje Suomijoje, o Vilniuje brangioje kavinėje - varlės kulšį, žinojau, kad kažkas egzotiško, bet nesakė, kas, buvo skanu ir tiek. O papjauti ir suvalgyti gaidelį pas mus nėra norinčių, teks juos iki jų pensijos laikyti ir pensiją mokėti.
Šiandien pastebėjau, kad juodųjų serbentų šiais metais vėl beveik nėra, gaila, aš juos žalius mėgstu. Raudonų irgi mažiau, nei įprasta, nors pas mus raudonieji serbentai labai gerai auga, vaikystėje ir jaunystėje tonomis rinkome ir pridavinėjome, jais buvo užsodinami visi laisvi ploteliai. Už priduotus serbentus tėvai duodavo pinigų pasiruošti mokyklai.
Atsakyti
Ingrida, nėra kol kas modifikuotų rapsų.( bent jau negirdėjau) Kol kas modifikuoti yra pomidorai, bulvės, kukurūzai ir ryžiai. Nors laikas būtų ir rapsus sukurti. Labai jau kandys nuvaro. Gal šalta ir nektaras nesiskiria, tai neina.
Man tai rapsinis medus neskanu. O dar neskanesnis grikių.
Vasarema, jeigu bitės būtų apsinuodiję nuo chemijos, tai būtų greitas reikalas. O rudenį tai net nežinau. Ką nors nuo varatozės naudojo ?

Niekaip negaliu sulaukti, kol pradžius mano daržas. Jau ir žolės pilasi, reikėtų prakultivuoti. betgi traktorius iki ašių sulindės varys. Kai kuriose vietose aš pati dar be kaliošų lieku.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Su vasara, mielosios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2021 05 31, 20:55)

Iš Kaimo, 31 Geg 2021 - 20:55, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€šĀ¬Äā‚¬ĀÆ:

Iš Kaimo, 31 Geg 2021 - 20:55, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€šĀ¬Äā‚¬ĀÆ:

Ingrida, nėra kol kas modifikuotų rapsų.( bent jau negirdėjau) Kol kas modifikuoti yra pomidorai, bulvės, kukurūzai ir ryžiai. Nors laikas būtų ir rapsus sukurti. Labai jau kandys nuvaro. Gal šalta ir nektaras nesiskiria, tai neina.
Vasarema, jeigu bitės būtų apsinuodiję nuo chemijos, tai būtų greitas reikalas. O rudenį tai net nežinau. Ką nors nuo varatozės naudojo ?

Niekaip negaliu sulaukti, kol pradžius mano daržas. Jau ir žolės pilasi, reikėtų prakultivuoti. betgi traktorius iki ašių sulindės varys. Kai kuriose vietose aš pati dar be kaliošų lieku.

Man irgi rapsu medus neskanus, nors sako, kad lame daug aliejaus ir labai sveika nuo gerkles ligu, nežinau tik kiek čia tiesos, o va grikių, viržių tie tamsūs, kartoki medūs net labai skanus, turiu viena vietelę smile.gif varenos miškuose kur per draugę nusiperku sezonui keleta stiklainiukų mirksiukas.gif
pas mus jau dirvos olyg apdžiūvo, bet užtat koks žemes kietumas nenusakomas ir agurkai nedygsta , kazin jei dabar paseciau gautusi dar čia kas nors, ar geriau nežaisti ir daigus pirkti?

vasaros pradzia dar man su striuke vakar namus dar pašildžiau ...bet tai kaip rusai sako: ciam bogaty tiem rady, vistik vasara atėjo wub.gif

a del vaistažolių tai seniau buvom nusižiūrėję tokias naturalias pievas prie miškelio, kokiu ten tik gerių jose nerasdavome, o jau grožis kai žydi, tai nuvaziuojam šiemet , uždeta lenteles, kad cia kokia tai es programa vykdoma del natūriniu pievu, vaikščioti, trepenti, o jau gink die skinti augalus nu, nu negalima griežtai, tai ir nedrisau mirksiukas.gif

ir mūsų kaimelio rapsu laukai iš drono dangaus smile.gif

https://scontent.fvn...amp;oe=60DB379D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 birželio 2021 - 07:36
Labas rytas.
Lyžuka,grožis. wub.gif
Vokiečiai mb sako rapsų medų vertina.Man irgi grikių skaniausias,nors grikių košės nemėgstu. ax.gif
Sapniuk,tai buvai medelyne?Mano dar 6 hortenzijos nepasodintos,niekaip mb nenuvažiuoja švyro keliukui.Noriu alėja pagal keliuką susodinti. ax.gif Jaučiu šeštadienį važiuosime į Žaliąją į švogerio gimtadienį,pasuksime į medelyną,man dar kokių 7 tujų reikia.Užmirko garantuotai kelios,neprigijo. bigsmile.gif
Atsakyti
Agurkus galima sėti iki birželio vidurio. Derlius bus rugpjūtį rugsėjį.

Graži ta mūsų Lietuva iš paukščio , ups , iš drono skrydžio. wub.gif
Pagaliau žmoniškai atšilo, pradėjo daržovės augti. Svogūnų laiškų bus birželio pabaigai.
Atsakyti
Labas

Ingrida, nebuvau medelyne, vyras dirba, o as penktam aukste. Snd. buvom sode, pomidorai iskepe, 7 reiks pirkt is naujo. Ryt vel i soda, kultivuos antra karta, nes zeme po lietaus isdziuvusi ir sutraukta, slynas. Pentadieni vaziuosim kapelio tvarkyt. Savo pazintiniais kanalais gausiu smelio/ Sestadieni planuose Palanga....
Atsakyti
Labas rytas.
Sapniuk,o aš kiek išdalinau pomidorų.Būčiau žinojųsi ir dar sodyboje turiu.4 Šiltnamius apsodinau ir liko dar į lauką,balkoniniai vazonuose liks.Vis padauginu daigų. ax.gif
Atsakyti
Labas

Ingrida, aciu uz gera sirdi wub.gif Zinau, kad tu visko turi. Nusipirkom, dar cukinijos daiga nusipirkau, kuriu gyvenime neauginus rolleyes.gif Kas cia man siemet uzejo. Dar bulviu Kupisky sodinsiu, liko plotelis isdirbtos, o sakiau tris vagytes ir gana. Negi bado metai bus ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Sapniuk,nu daigą cukinijos pirkti? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Jas paberi ir pamiršti.Jei patiks kitais metais sėk.Nei aš jas laistau,nei popinu,visada priauga. ax.gif
Atsakyti
Labas

na nezinau kas galvon sove ir nusipirkau ax.gif
Laukiu vyro is naktines ir vaziuosim kapelio tvarkyt.
Atsakyti