Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Merii, kas per niūrios mintys? Į vitriną susipjaustysi, skaudės ir nauja vitrina kainuos labai brangiai. Geriau tuos pinigus skirk tam, kas teikia malonumą.
IK, regis, nelabai rankytę saugai. Prieš pusantrų metų turėjau kelias procedūras pas ergoterapeutą, kai petį skaudėjo. Ant gretimo stalo būdavo moterytė po operacijos. Ergoterapeutės laužydavo mums tas rankas, bet nuolat klausdavo, ar neskauda per stipriai, ypač tos moterytės po operacijos. Ar, kartais neprarandi budrumo su savo darbštumu?
Gera čia mokinti, mano pačios nuotaikos prastos. Ritmas sutrikęs, vizitą pas stomatologą vis atidedu po koronos priedanga, burnos higiena nedaryta vos ne du metus. Kai viskas visai pribaigia, nuverkiu posmelį ir vėl einu į purvo vonias, su kaliošais kaip su slidėm, nes dar ir slidu. Vakar per trumpą laiką be lietaus ėjau dirvą aplink daigintų bulvių lysvę pajudinti, paėmiau savo rankinę vištytę. Kiek parazitų mes su ja radome dirvoje - koloradų, grambolių lervų, kažkokių baltų pailgų plonų kirmėlių. Užėjus lietui, pasislėpėm šiltnamyje, turim tokį atokiau nuo namų su lankais plėvelinį. Ten vištukė traukė šliužus, kurių net nemačiau, nes jie prisiglaudė prie krašto lentos, dar ji rado kažkieno kiaušinius gal 3-4 milimetrų apvalius, matinius net keliose vietose, gaudė kažkokius nedidelius šokinėjančius kaip žiogeliai mažus padarus, kurių man nepavyko net apžiūrėti, nes jie labai greiti. Apie invazines sraiges jau nekalbu, aplink namus nėra, antys pievą skenuoja, bet toliau esanti pieva, kur auga plačialapis šaukštis, net juda nuo jų. Teritorija ne mano, bet prirenku kasdien vištukėms po puskibirį. Bijau, ko lietus nepribaigė, visokie gyviai pribaigs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 30 gegužės 2021 - 09:31
Vakar trinkeles užsakiau, atvežimas kosmosas, nes didelis svoris. Na niekaip neišsprendžiau pigiau rodos tokios paprastos problemos.
Va, kaimynui atliko dekoratyvinio tinko, atidavė. Dar ir iš sodelio pusės reikalai pajudės.
Jau kaip gražiai žydi krūminis bijūnas, tik neprašykit fotkių, nėra jėgų. Išgėriau leksotanilio, tokiems pablogėjimams psichė man išrašius papildomą porciją...
Atsakyti
Vasarema, rodo be lietaus čiut ne dvi savaites.
O pas tave įtariu aplinkui laukai nedirbami, be purškimų, tai ir veisiasi visi , kas tik netingi. Tik paukščius ir auginti. Jie sulesa viską ką randa. Ir tu pigiau prasisuki. 4u.gif

Meri, grožėkis bijūnu, veikia geriau nei tabletės.
Šiandien mol, ilsiesi. Skalbimu užsiimu. Na, dar sandėliukus dėliuojuosi ir metu viską, ko neprireikė bent metus, lauk.
Atsakyti
Skalbimo nelaikau darbu, savaitgaliais 5prastas reikalas, mes dviese, bet keturi sukimai kaip nieko. Šiandien gerai, lauke pradžiuvo. Katė buvo visą lovą suvėmus. Clorofitą ėdė.
Atsakyti
mano nuo katinu kencia agurkas ir arbuzai ir melionai.

Ingrida, maciau iskaba medelyno, bet pries 4 dienas, kai vaziavom, jo tikrai nebuvo. Ne medelyno o iskabos. Vyras rode kur yra dar vienas, ten, kur paminklas 1863 m. sukileliams.

Kaimietuke, aciu ka surasei, o gal kas valgomo gali augt dregnoj zemej.

a.a.Mamytes kapo koju dalis sukrito. Matyt mano veido israiska buvo baisi, nes vyras pazadejo, kad kitas iseigines vaziuojam ir tvarkom. O mane net 33 sueme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 30 gegužės 2021 - 18:46
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Tai Sapniuk ir sakau naujas man atrodo medelynas.Ten kitas brangesnis.
Šeštadienį važiuosime į žaliją į švogerio gimtadienį,galvoju dar suvažinėti į tą medelyną.Nes žiūriu dar kelios tujos įtartinos.Tikrai užmieko,nes kai iškasinėjau kelias tujas,matosi labai šlapia šaknims. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas

vaziuosiu i Kupiski, uzvaziuosiu i medelyna, hortenzijos vilioja. O hortenzijom rugscios durpes reik, ar i normalia zeme sodint?
Atsakyti
Labukas 4u.gif Štai ir paskutinė pavasario diena. Gerai, kad bent saulė pasirodė. Bet šalta. Lyg vieną kartą buvau išėjusi su trumpom rankovėm šiais metais. Kažkaip jau nesitikiu šilumos, melionus kišu po kojomis pomidorams, nors labai sunku tuomet šiltnamį prižiūrėti, arbūzai nesupranta, kodėl jie dar mažuose vazonėliuose ir, norėdami atkreipti į save dėmesį, trukdo mulčiuoti šiltnamį. Vyras žadėjo jiems kokią priedangą sumeistrauti, bet dar tik žadėjo. Net kopūstai tupi pamėlynavę. Sodai gražiai žydėjo, bet bitutės visai neturi medaus prikaupę. O dabar ir nežydi beveik niekas. Nėra pas mus aplink rapsų, tai, žinoma, gerai dėl medaus kokybės ir galimo bičių apsinuodijimo, jei imtų nektarą iš karto po rapsų purškimo. Laukai pas mus daugmaž dirbami, daugumoje nedideliuose laukeliuose žmonės pasodina bulvių, daržovių, pasėja grūdų savo reikmėms. Artimiausia ūkininkė turi ekologinį ūkį. Maždaug kilometro spinduliu yra rimtesnių ūkininkų, kurie šiuolaikiškai ūkininkauja, purškia laukus, tik pas mus nėra didesnių laukų, vietovė kalvota, labai daug šaltiniuotų, šlapių plotų, natūralių pievų, kur ir tarybiniais laikais nedarė melioracijos. Už kokio pusantro kilometro yra pelkės, ten tik maži berželiai, pelkinis gailis ir kiti pelkių augalai auga. Tokių gražių lygumų kaip Aukštaitijoje, ar Žemaitijoje pas mus tiesiog nėra. Mūsų valda apie 450 metrų ilgio, bet lauko pabaigos nesimato dėl kalvos.
Atsakyti
Hortenzijoms patinka rūgšti žemė, galima kiek durpių įmaišytui. Bet ne tirk , kaip rododendrams.
Šlapioje žemėje auga burokėliai, morkos, salotos. Kopūstai, jeigu neprigeria.
Atsakyti
[quote=IngridaB,2021 05 28, 07:06]

Mano šiemet nupirktos medlieva ir aronija turbūt prigėrė?
[/quote]
abi turiu , medlieva tik del gražaus žydejimo, nes vos pradeda uogos nokti ir jau nulesta ...

[quote=vasarema,2021 05 30, 10:30]
Labas rytas 4u.gif
bet prirenku kasdien vištukėms po puskibirį. Bijau, ko lietus nepribaigė, visokie gyviai pribaigs.
[/quote]
del parazitu naikinimo gal ir geras budas, ale kai taip detaliai aprašei juos jau man tie kiaušiniai į gerklę nelystų biggrin.gif

[quote=Iš Kaimo,2021 05 30, 12:00]
. Na, dar sandėliukus dėliuojuosi ir metu viską, ko neprireikė bent metus, lauk.
[/quote]

a.a.Mamytes kapo koju dalis sukrito. Matyt mano veido israiska buvo baisi, nes vyras pazadejo, kad kitas iseigines vaziuojam ir tvarkom. O mane net 33 sueme.
[/quote]
tai jau gal nemažas laiko tarpas praėjo, man kaip baisu kai po kokiu 3 savaičiu vietoj kapo duobe pasidaro...

Sveikos smile.gif

naujo nieko, šalta, dar šeštadienį triobą prasikūriau, kapus lankemes Suvalkijoje , visur rapsai Lietuvą užvaldę , prisifotografavome mirksiukas.gif , niekaip neužbaigiu vasarinių gėliu sodinimus unsure.gif ir laukiu daugiametes.lt kada prades veikti, nes šiemet ant bobramunių patrauke ax.gif
Papildyta:
kaip čia man tos citatos išsidarke blink.gif

del sandeliuko valymo, labai norečiau kad koks savanoris pereitu, nes ten ne metus o gal ir visus 5 nenaudojamu daiktu yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 31 gegužės 2021 - 09:33
Pas mus baigia aparti visas pievas.Vakar dar atvažiavo,mano vaistažolių durpyną sudrapakavo,kur aš rinksiu vaistažoles.Ir net užklimpo durpyne traktorius,važiavo kitas traukti. bigsmile.gif
MB sako bitės neskrenda į rapsus?Modifikuoti?Yra laukų aplinkui.Dabar sulindę bitės į raugeriškį.Ruošiasi jazminas,pinavijos žydėti. ax.gif
Atsakyti