Pagaliau PAGRYBAVAU
Nuvariau į tėviškę pas brolį ir prasilėkėme. Į vieną šalia namų esantį miškelį tik įėjus radau 38 baravykus maždaug kambario dydžio plote. Kitije vietoje tik dėl įdomumo įkišome nosį - artipilnis kibiras raudonikių. Tiesiog kojos nebuvo kur statyti. Tik šaukiau broliui , kad nesijudintų. Su jo šimto kilo gracija ten nieko neliktų. 122 baravykai apie 70 raudonikių, kibiras rudųjų guočių
Nuvariau į tėviškę pas brolį ir prasilėkėme. Į vieną šalia namų esantį miškelį tik įėjus radau 38 baravykus maždaug kambario dydžio plote. Kitije vietoje tik dėl įdomumo įkišome nosį - artipilnis kibiras raudonikių. Tiesiog kojos nebuvo kur statyti. Tik šaukiau broliui , kad nesijudintų. Su jo šimto kilo gracija ten nieko neliktų. 122 baravykai apie 70 raudonikių, kibiras rudųjų guočių
Labas rytas.
Sveikinu IK,pagaliau. Ir eiti nereikėjo toli?
Šiandien reikia sultis išspausti.Slyvų liko tik ant vieno medžio iš kažkur 10-15 medžių.iR TAI ŽALOKOS,BŪTŲ IR TAS SUSIRIKĘ. Ramu,traktoristas arė šalia lauką jau kelinti metai susirenka.
Tai gerai šalia bendrovė nebe augina bulvių,o tai žmonės atvažiuodavo būdavo prie savo bulvių tai ir juoduosius serbentus suskynė.
Prieš savaitę kai buvau audinė atvažiavo,iki kaimyno davažiavo,ten baigiasi kelias ,kaimyno irgi nebuvo,nes irgi atvažiuoja tik kaip mes,apsisuko,pažiūrėjo į mane pravažiuodamas ir ko?
Sveikinu IK,pagaliau. Ir eiti nereikėjo toli?
Šiandien reikia sultis išspausti.Slyvų liko tik ant vieno medžio iš kažkur 10-15 medžių.iR TAI ŽALOKOS,BŪTŲ IR TAS SUSIRIKĘ. Ramu,traktoristas arė šalia lauką jau kelinti metai susirenka.
Tai gerai šalia bendrovė nebe augina bulvių,o tai žmonės atvažiuodavo būdavo prie savo bulvių tai ir juoduosius serbentus suskynė.
Prieš savaitę kai buvau audinė atvažiavo,iki kaimyno davažiavo,ten baigiasi kelias ,kaimyno irgi nebuvo,nes irgi atvažiuoja tik kaip mes,apsisuko,pažiūrėjo į mane pravažiuodamas ir ko?
Ingrida , puikumėlis, jokių ėjimų. Privažiuoji iki pirmo medžio, išlipi, susirenki baravykus, pavažiuoji iki sekančios vietikės. Na, mišku tai kokius 5 km nuėjome, ten gi prarandi atstumo nuovoką.
Na, reikia kelti sėdimąją ir eiti konservuoti. Skalbimo kalnai.
Pagirdžiau savo mažuosius žvėriukus, ramiai kavos atsigėriau. Va, už tai ir myliu savaitgalius. Niekas neskambina, streso nevaro.
Na, reikia kelti sėdimąją ir eiti konservuoti. Skalbimo kalnai.
Pagirdžiau savo mažuosius žvėriukus, ramiai kavos atsigėriau. Va, už tai ir myliu savaitgalius. Niekas neskambina, streso nevaro.
Vakar buvom Biržuose, pasikultūrinom, kiek spėjom, tiek apėjom. Ir dar buvom avininkystės ūky, degustavom avių produktus. Tikrai patiko, nusipirkom dar parsivešt, duosiu draugei, kad įsitikintų, jog nesivelia avienos dešra po burną Noris pasirinkt grybų, bet mūsų miškuos nekažką, tai nežinau, ar gaišiu laiką. Darbai vejas viens po kito,na, matysis.
Liniukai, ko gero, buvote pas mano pažįstamą iš senų laikų ūkininką . Ar ragavote avių pieno ?
Na, pagaliau susitvarkiau su grybų lavina. Sudžiovinti, sumarinuoti, sušaldyti.
Na, pagaliau susitvarkiau su grybų lavina. Sudžiovinti, sumarinuoti, sušaldyti.
Pas Milišiūnus buvom. Ragavom ir pieno, ir sūrio.
Labas rytas.
Nu labai operatyviai spaudžia sultis.Nuvežiau galvojau na vakare tik pasiimsiu,kalnai maišų obuolių prikrauta. Tik suskyniau pomidorus,važiuoju namo jau žinutė jūsų sultys išspaustos,pasiėmiau dar karštas.
Sveikos
Slyvu ir pas mus užderėjo bile kiek, bet vienos kai idomios dar sakyčiau nepilnai sunokę, nes rugščios o jau prie kotuko suvyte , na reiks slyvienes pravirti vistiek iš ju
Ingrida tai paskui kaitini dar jas? Dar darbo ir laiko , ar į maišiukus iš kart užsakai?
Slyvu ir pas mus užderėjo bile kiek, bet vienos kai idomios dar sakyčiau nepilnai sunokę, nes rugščios o jau prie kotuko suvyte , na reiks slyvienes pravirti vistiek iš ju
Ingrida tai paskui kaitini dar jas? Dar darbo ir laiko , ar į maišiukus iš kart užsakai?
Maišiukuose iš karto pasterizuotos,tik gaila,kad mažiausi maišiukai-3 litrai.Mielu noru pasiimčiau mažesniais. Bet kokie kalnai privežta obuolių žmonių.Mačiau ir slyvas maišiukuose,tik išimti kauliukai,eina sau kiek darbo.Mane tik perspėjo ar laikysis ilgai,kriaušės,obuoliai,vynuogės,moliūgai.Na man pakankamai rūgščios,juk vynuogės rūgščios?
Labas
vakar buvom grybaut, du kasikai baravyku ir raudonikiu, keletas kazleku. Apviriau truputi, snd. visas darbas laukia.
vakar buvom grybaut, du kasikai baravyku ir raudonikiu, keletas kazleku. Apviriau truputi, snd. visas darbas laukia.