Voveraites reikia apvirti arba apkepti.Nes žalias užšaldžius jos būna karčios.
Apkepu ant sviesto,daug sviesto nereikia,jos tiek sulčių išskiria kepant,tada į dėžutes ir užšaldau. Visada apvirdavau,šimemet apkepu.
Taip ir girdžiu kaip baravykai lenda miške.
Lyžuka, kažkiek suveiks Actara. Bet geriausia kad praeitų 6 val.
Apie Casablanca česnakus nesu nieko girdėjusi.
Sutvarkė nagus, tai jau nebe gėda į žmones išeiti. O tai ankstesnis lakavimas net išblukęs buvo nuo ravėjimo.
Apie Casablanca česnakus nesu nieko girdėjusi.
Sutvarkė nagus, tai jau nebe gėda į žmones išeiti. O tai ankstesnis lakavimas net išblukęs buvo nuo ravėjimo.
Iš Kaimo, laabai gražu
Labas rytas.
O aš galiu užvažiuoti pas IK,gyvai pasigerėti. IK tavo kaimynai turėtų būti dėkingi už kvapus.
Na ir vėjas buvo naktį.Niwekam nuostolių nepridarė?
O aš galiu užvažiuoti pas IK,gyvai pasigerėti. IK tavo kaimynai turėtų būti dėkingi už kvapus.
Na ir vėjas buvo naktį.Niwekam nuostolių nepridarė?
Šabalbonus, mano tėtis augindavo, pas juos tėviškėje tarp bulvių sėdavo, kažkokius parazitus atbaidydavo. Jis pasakojo, kad jas šutindavo ir su sviestu valgydavo. Aš negaunu sėklos, nes jos labai didelės turi būti (pačios sėklos) o augalai normaliai augdavo (vaikystėje esu mačiusi ir žalių ragavusi labai patiko)
Ingrida , taigi užvažiuok, kol nenubarstė rožės žiedų.
Auda, tavieji šabalbonai - tai pupos. Taip, juos sėdavo tarp bulvių. Sėklų gali bet kurioje parduotuvėje nusipirkti
https://www.sekluva....peles-ir-pupos/
O šiaip šabalbonais vadindavo margąsias vijoklines pupeles.
Auda, tavieji šabalbonai - tai pupos. Taip, juos sėdavo tarp bulvių. Sėklų gali bet kurioje parduotuvėje nusipirkti
https://www.sekluva....peles-ir-pupos/
O šiaip šabalbonais vadindavo margąsias vijoklines pupeles.
Tai tai pupos, bet labai didelės pupos, jų dabar jau nebematau, parduotuvėse ne tos. Čia gal kiekvienam krašte savas pavadinimas būdavo. Tėtis iš Vabalninko.
Gal kas turit baltą šilkmedį? Kiek ragauju uogas, jos man žolės skonio gal dar vis neprinokę? Nejaugi reiks naikinti du didelius krūmus. Būtų labai gaila, taip gražiai užaugo
Meri, sakyčiau kaina nera bauginanti su tuo, ką gali nuveikti. Darysi 0,1 proc tirpalą, t.y. 1 g į 1 l vandens. Kai pas tave sodelis trys žingsniai ant trijų žingsnių, tai 1 l tirpalo užteks nupūsti rožes, dar ką nors ir dar kitam kartui liks. Man tai būtų nerealiai brangu, jeigu lauko daržovėms, bet tai pas mane maštabai kiti. Žodžiu, pirkai ir gerai, turėsi kuo gintis nuo visokio brudo.
Auda, nuotraukoje gal atrodo smulkios, o iš tikrųjų tos pupos suplotos kaukazinės slyvukės dydžio ar didesnės. Pati jas auginu. Skanu išsivirti, užsipilti spirgų padažu ir sulapnoti su šviežiomis bulvėmis.
Išskyniau du kibiriukus po 5 l trešnių. Vapsvų - spiečiai. Dar kokie 4 kibiriukai liko. Dukra iųšgliaudė, užpyliau truputį cukraus, keliaus į šaldiklį. Vakar viena partija jau užšaldyta.
Sėdžiu ir rankioju nuo savęs skruzdėles. Ravėjau paprikas ir užkliudžiau kelis skruzdėlių namus. Apspito nelabosios. Grįžusi kaliau diklofeno, nes šiandien 6 valandas ravėjimo buvo. Na, bet pabaigiau paprikas iščiustyti, dar kiek arbūzyno praravėjau. Gal jau paskutinis ravėjimas. Agurkus gal dar reikės kartoti, lietūs buvo , daug kas prigijo. Bet jau radau primegztų agurkiukų, melioniukų, o vienas arbūzas jau kokių 15 cm skersmens.
Na, rytoj apsitvarkyti namuose, gal jau reikės šeštadieniais kur nors keliauti.
Auda, nuotraukoje gal atrodo smulkios, o iš tikrųjų tos pupos suplotos kaukazinės slyvukės dydžio ar didesnės. Pati jas auginu. Skanu išsivirti, užsipilti spirgų padažu ir sulapnoti su šviežiomis bulvėmis.
Išskyniau du kibiriukus po 5 l trešnių. Vapsvų - spiečiai. Dar kokie 4 kibiriukai liko. Dukra iųšgliaudė, užpyliau truputį cukraus, keliaus į šaldiklį. Vakar viena partija jau užšaldyta.
Sėdžiu ir rankioju nuo savęs skruzdėles. Ravėjau paprikas ir užkliudžiau kelis skruzdėlių namus. Apspito nelabosios. Grįžusi kaliau diklofeno, nes šiandien 6 valandas ravėjimo buvo. Na, bet pabaigiau paprikas iščiustyti, dar kiek arbūzyno praravėjau. Gal jau paskutinis ravėjimas. Agurkus gal dar reikės kartoti, lietūs buvo , daug kas prigijo. Bet jau radau primegztų agurkiukų, melioniukų, o vienas arbūzas jau kokių 15 cm skersmens.
Na, rytoj apsitvarkyti namuose, gal jau reikės šeštadieniais kur nors keliauti.
Mes jau agurkų atsivalgėm visokiam pavidale ir vaikai vežėsi, tai vakar 12 litrų užmarinavau. Pradideda
QUOTE(Auda @ 2020 07 11, 13:57)
Gal kas turit baltą šilkmedį? Kiek ragauju uogas, jos man žolės skonio gal dar vis neprinokę? Nejaugi reiks naikinti du didelius krūmus. Būtų labai gaila, taip gražiai užaugo </p>
Labas rytas.
Geras šuduks,nesuprantu aš to skonio.Vakar pilna žemė,tiesiau paklodes ir rinkome
Nežinau bandysiu džiovinti.Pas tave krūmai?Pas mane medis didelis dielis,vertinu tik dėl lapų.