Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Lyja............kaip suskinti avietes ir braškes?Gal ne lis visą dieną? bigsmile.gif Mano lauke pomidorams jau nebe patinka.Mačiau kelis taškelius ant lapų maro.Bet kaip nupurkšti,kai taip lyja? ax.gif
Atsakyti
Aš vakar bulves nupurškiau ...pagaliau...ir po valandos lietus, turbut tik nuprasiau koloradus biggrin.gif, naudos nulis...na bent tiek gerai, kad trešnę aprišau, o tai tokios gražios geltonos uogos ...jau gana pamaitinau gamtą, reikia ir man paragauti tongue.gif

Sveikos smile.gif

tai ką šiandien broliai ir va lyja nuo pat ryto ir nežada nustoti ... prognozes žinot kas laukia bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mane dvi didelės trešnės kruopščiai uždengtos, išsaugojom nuo paukščių. Tai kita bėda užėjo - pilna vapsvų. Apėda.
Lyžuka, žiūrint kuo purškei. Kai kuriai chemijai pakanka valandos, kitai - 6 val. Mes purkšdami kiekvieną kartą dedame lipalą , kad lietus nenuplautų. Dar yra visokie papildai, kad geriau lapą padengtų, vandenį suminkštintų. Žodžiu, tik dalinkis pinigais.
Vakar nusiravėjau melionus, jau primegzta lauke. Pradėjau paprikas, šiemet krūmai oho kokie.
Vėl lyja. kaip nervuoja tas lietus, tik žolės želia. et iš kitos pusės - gerai, viskas auga kaip užsakyta.
Reikia slinkti į sandėlį, susverti užsakymą. Sąskaitą išrašyti. O taip tingisi.
Atsakyti
Labas rytas
Šiandien 7 brolių diena,bus matyt kaip bus ar lys 7 dienas ar 7 savaites
Perskaitau viską,tik ne visuomet parašau
IK tavo gėlynai nuostabūs,rožės man gražu ,bet tik pas kitus ,pati nenoriu,matyt nepriaugau dar rožėm
Jezau su to koronos bangom,negi vėl nuplauks mano svajonė pamatyt anūkytę ne per ekraną
Truputuką paatostogavau,savaitėlę,užteks,paskui eit darban nebesinori,pradedu gailėt savęs tokios vargšelės biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Actara purškiau unsure.gif
Atsakyti

blink.gifRyte atsikeldavome, jau mama pakepusi orkaitėje balandžius. Su šviežiomis bulvėmis, krapais.

Keršulius ir dabar oficialiai Lietuvoje galima medžioti, bet kai įsigalioja leidimas, jie jau būna išskridę. O vokiečiai ir kiti tai valgo su malonumu ir daug receptų visokių prirašę

Labas rytas.
IK tik voveraitės,susiradau kelias vietikes,apibėgu,net kartais mašinos variklio neišjungiu. :ax:Kažkur 4 litrus pasirinkau. mirksiukas.gifTurėtų žiemą būti skanu apkepinau svieste ir šaldiklin.

Ingrida, tu voveraites kepini? Aš tik baravykus, raudonviršius ir lepšius. Parašyk kaip darai, ar apverdi nors truputį ar ne?

Mes vakar kokį litrą pririnkom, mažos dar labai jos. Reiks kitą savaitę eiti, kai miškai ištuštės nuo savaitgalio turistų.

Atsakyti
Nei voveraičių, nei tikruju baravyku neapverdu iš karto nuplautus dedu
Atsakyti
labas 4u.gif

Lyžuka, IK wub.gif wub.gif ir vėl grožybių prirodėt wub.gif

sodyboj bala patikrinta-mėlynių nemažai, bet kad jos dar nesunokę, neskanios. paskainiojau kur gražesnių gal litrą, bandysiu po savaitės , gal pasiseks geriau. O vat kaime viskas nušalo, viena kita uoga tik. Voveruškų irgi ne kažką radom, pasikepsim ir sušveisim biggrin.gif

Nukasiau česnakus casablanka. Protingosios, pasakykit, ar jie tikrai žieminiai, nes viduj tai nėr to kietojo kotelio rolleyes.gif ir šiaip anie nieko ypatingo. Vieną dramblinį iškasiau-galvytė apvali kaip cibuliuko ir du vaikai prikibę, kaip supratau, rudenį tą galvą visą teks žemėn vėl kavot biggrin.gif

Pomidorai nelabai mezga, o paprikos iš vis vargeliai unsure.gif

Už tai krapų žiedynai milžiniški ir gražūs wub.gif

Ingridėl, ir man apie voveruškas įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Paklausiu ir as/ Taip vadinamos dideles pupeles, sabalbonai, raudonai zydintys. Tos pupeles valgomos ar ne. Niekad neauginus, siemet taip netycia pasodinau ir klausimas iskilo.

Labas
Atsakyti
labos,
as pasigooglinau,kas tie sabalbonai. biggrin.gif biggrin.gif tai ar ne sparagines pupeles vijoklines?Bent jau pas mane tai tokios.As jas blanshiruoju karstam vandeny ir i saldikli ziemai,o ir siaip labai skanu su padaziuku.bulvikem,spirgo,galima ir be jo.
Atsakyti
nezinau kaip jos tiksliai vadinas. Sabalbonais vadina mano kraste. O ku daryt nezinau.
Atsakyti
vadinasi paprastai "aukštaūgės daržines pupelės" smile.gif žydi gražiai sekla marga, buna ir vienspalviu, man labai skanios nes dideles , vienas išverdu ir valgau smile.gif dar jos vadinamos kai kur raudonžiedes vijoklines...bet kokiu atveju jų seklos yra žymiai didenes už iprastu žemaūgiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 10 liepos 2020 - 15:05