Labos ,lietuvaites,
Turiu klausimuka.Kas tai?Atejau bandyt rait cesnaku zieminiu,o jie vaikuijasi.Cia per anksti raut?Pwr velai?Ar cia tokia rusis?Niekada nebuvau macius.
Svogunai tvarkoj,jau su liuobele,tai nuroviau:
Labas rytas.
Gaila,turime dabar vieną mašiną,būčiau 5 movųsi miškan.Nubudau pusę penkių,šviesu kaip dieną. Reiks vėliau nulėkti pažiūrėti grybų.
Vakare važiuosime sodybon,karšta bute,eina sau. Kažkokia anomalija,jokio interneto normaliai nepasigauname sodyboje.Mezonas už 1,5 km miestelyje puikiai veikia,pas mus reikia brangią anteną statyti.Ežį pasijungė mb tai gaudo tai ne internetą,vargas. Televizoriaus antena tai gerai rodo,tai trukdžiai.Sakau kažkoks bermudų trikampis. Čia kaip IK prie tavęs,miestas šalia,o miške vienoje vietoje nėr jokio ryšio. Kaimynė kai pasiklydo,negalėjome susikambinti,jau žinau n metų,kad ten niekas neprisiskambins.
Jaučiu eisiu žoliauti sodyboje.Dabar veiksmingiausios žolės,iki joninių.Ten yra toks laukelis prie miško durpynas,buvųsi sena upės vaga,ko ten tik nėra.lobis.Pvz. valerijono ne visur labai rasi,ten auga.
Šauniai atvšęskite trumpiausią naktį.
Labas
vyras skambino, kad nuo 4 val. nebeuzmigo nuo karscio. Man cia vesu ir gera. As prabudau puse 6. Mintis buvo eit darzan, bet nusprendziau dar pamiegoti. Iki 8.
Eisim snd. i oniniu svente, koncertu klausytis. Ryt 7 val. i Jurmala.
vyras skambino, kad nuo 4 val. nebeuzmigo nuo karscio. Man cia vesu ir gera. As prabudau puse 6. Mintis buvo eit darzan, bet nusprendziau dar pamiegoti. Iki 8.
Eisim snd. i oniniu svente, koncertu klausytis. Ryt 7 val. i Jurmala.
Ingrida, sakoma reikia iš 12 lauku pririnkti žolių o dar geriau iš kaimynu , padžiauti jas ir laikyti iki kitų joninių, tada visas jų derlius pas tave sueis
Sveikos
LUety nepasakysiu kodel, gal per dregna ar šiaip kas nutiko kad vaikuotis užsimane , o gal ir veisle jei seniau tokios nesodinus?
Sveikos
LUety nepasakysiu kodel, gal per dregna ar šiaip kas nutiko kad vaikuotis užsimane , o gal ir veisle jei seniau tokios nesodinus?
labas,
Luety, tai dramblinis česnakas, jo vaikai auga prie galvos. Česnako ir poro skonis turi būt
Luety, tai dramblinis česnakas, jo vaikai auga prie galvos. Česnako ir poro skonis turi būt
QUOTE(jurginėlis @ 2020 06 23, 16:40)
labas,
Aciu,Jurgineli,taip,tai dramblinis cesnakas.Pirmi metai auginu,tai nereik jo raut ir bijot tu vaiku,lai sau vaikuojasi,nes pagal viska,tai uzaugi ne dramblinis dar.
O siaip tai jie dregnoj vietoj susodint ir dar tik drambliniai isnese ziedynus,o kiti dar ne,bet jau baigia nudziut.Kazkokios anomalijos siemet.
Pasizgedau IK,kur prapuolus?
Luety, mano nuomone, svogūnus per anksti nurovei. Bent aš raunu, kai pradeda lapai džiūti.
QUOTE(liniuxxxxx @ 2020 06 23, 21:23)
Luety, mano nuomone, svogūnus per anksti nurovei. Bent aš raunu, kai pradeda lapai džiūti.
Laba ryta,
Liniuxxxxx,cia zieminiai svogunai,seti gruodi i zeme is mazu svoguniuku,kaip cesnakai.Ju laiskai dirvoj niekada nenudziusta,tik nulinksta.Sesi menesiai auga jau zemej.Raso ant maiselio,nuimt birzeyje,kai ima detis geltona plevele.Visi juos rauna apie jonines,vieni anksciau,kiti veliau.Jau radau sutrukysiu galvu,tai reiskia reikejo truputi anksteliau raut.Cia kita specifika augalu auginime.Nusiskyniau graziuosius vidurinius svogunu laiskus,is 2 su puse lysves gavosi didele kruva,padalinau sunaus ir brolio,bei savo seimoms.
Ziemai saldydavau,siemet nedesiu,man neskanu,o ir saldiklio tik 3 stalciai,laikysiu vieta sparaginem.
Uzsakiau 5 vistas dedekles 17 men.isgelbet is fabriko vergijos.Po 17 men kiausiniu gamybos fabrikai meta jas lauk,o yra labdarine organizacija kuri juos gelbsti,ikuria norinciu namuose.Pradzioj vargsiukes nezino,kaa yra laukas,kaip gryzt nakciai i nameli,musasi su kitom del maisto,kapoja viena kita,reikia jas visko mokyt kokia savaite,o po to,jos atsigauna ir deda kiausinukus dar keleta metu.Tai va,nutarem ir mes prisidet prie gelbejimo us vergoves.MB baigia pastatyt joms tvarteli sode,aptverem joms plota pasilakstyt lauke,zodziu bandysin.Sert liepe nemaisyt trinto kapoto maisto su sausu.Jei nutarsi sausu,tai ir seri sausu,jei trintu,kaip ji issireiske kosem,rai ir nemaisai tada su grudais.Neturiu patirties,kai tevai augino buvau maza,mokysiuos ant senatves.
Su Joninėmis ir Rasomis
Lyžuka, nesuprantu, mano katžolės dar nežydi, ar gali taip būti? Gal maišau su melisomis jas? Šiandien turiu būtinai nukirpti, nes vakar būrėja Vaiva per teliką sakė, kad paskutinė diena, kai turi vertingiausių savybių. Aš kasdien po puodelį plikausi šviežių.
Pavasarš sukėliau į viršų šliaužiančią rožę, gerai padariau, o tai užimtų pusę kiemelio. Gražu, kai ji žydi. Na rožė ir yra rožė, pas mane ji žydi iki šalnų, žiedas keičia žiedą.
Gal kuri auginate auskarėlius? Jie man tokie kaip žoliniai, kaip bijūnų stiebai, ar vėliau sumedėja stiebeliai?
Lyžuka, nesuprantu, mano katžolės dar nežydi, ar gali taip būti? Gal maišau su melisomis jas? Šiandien turiu būtinai nukirpti, nes vakar būrėja Vaiva per teliką sakė, kad paskutinė diena, kai turi vertingiausių savybių. Aš kasdien po puodelį plikausi šviežių.
Pavasarš sukėliau į viršų šliaužiančią rožę, gerai padariau, o tai užimtų pusę kiemelio. Gražu, kai ji žydi. Na rožė ir yra rožė, pas mane ji žydi iki šalnų, žiedas keičia žiedą.
Gal kuri auginate auskarėlius? Jie man tokie kaip žoliniai, kaip bijūnų stiebai, ar vėliau sumedėja stiebeliai?
labas
Mergiukai, kokie gražūs Jūsų vaizdai
Lyžuka, Tavo ežiuolė man labai patinka ir tinka kada bus koks pirkimas gėlių-man mirktelk ar parėk garsiai
šaštadienį gavom lietaus, tiksliau liūties dideliausios, sode vėl ledais pasidaužė, kaime miške beržus išvertė, bet svarbu, kad daržai sveiki liko. Vos spėjau pasislėpt-būtų vėjas net ir mane nunešęs
Kaime daržai auga, bulves koloradas užpuolęs, nebespėjom rinkt, nupurškėm mavriku, bet mažai tepadėjo, reiks ko stipresnio ieškot. Šiaip labai skūstis daržais negaliu. Tik svogūnų galai ėmė gelst-kirminų nei laiškuose, nei prie šaknų nėra, Kaimietuke, gal gali ką patart?
upelyje mirkau ir mirkau kelias dienas, per visus metus tikriausiai tiek laiko nesimaudžiau
miške žemuogių ir mėlynių nebus, bruknės žydi, bet jei tokie karščiai irgi nieko gali nebūt. Voveruškų kelias saujas suradom, ant kietų takelių-suvalgėm su troškiniu, skanu
sesė atvežė braškių, eisiu sudorot
Mergiukai, kokie gražūs Jūsų vaizdai
Lyžuka, Tavo ežiuolė man labai patinka ir tinka kada bus koks pirkimas gėlių-man mirktelk ar parėk garsiai
šaštadienį gavom lietaus, tiksliau liūties dideliausios, sode vėl ledais pasidaužė, kaime miške beržus išvertė, bet svarbu, kad daržai sveiki liko. Vos spėjau pasislėpt-būtų vėjas net ir mane nunešęs
Kaime daržai auga, bulves koloradas užpuolęs, nebespėjom rinkt, nupurškėm mavriku, bet mažai tepadėjo, reiks ko stipresnio ieškot. Šiaip labai skūstis daržais negaliu. Tik svogūnų galai ėmė gelst-kirminų nei laiškuose, nei prie šaknų nėra, Kaimietuke, gal gali ką patart?
upelyje mirkau ir mirkau kelias dienas, per visus metus tikriausiai tiek laiko nesimaudžiau
miške žemuogių ir mėlynių nebus, bruknės žydi, bet jei tokie karščiai irgi nieko gali nebūt. Voveruškų kelias saujas suradom, ant kietų takelių-suvalgėm su troškiniu, skanu
sesė atvežė braškių, eisiu sudorot
visas su svente.
atsiprasau uz raides,is plansetes rasau,puse neprimatau.
ilsimes😍😊
atsiprasau uz raides,is plansetes rasau,puse neprimatau.
ilsimes😍😊
Sveikos Joninių sulaukusios.
Niekur nedingau. Užvakar atvarė buhalterė balanso uždaryti. Sėdėjome iki nakties. Uždavė namų darbų. Šiandien vos neapsiverkiau prie Sodros ataskaitų. Skaičių negaliu suvesti Pradėjau taisyti dar visokias nesąmones pridarytas. Tai kol yra įkvėpimas, pabaladoju kompą, paguliu, nes karšta. O rytais keliuosi prieš 6 , reikia ravėtojus išvežioti.
Paskui apie namus pasiraviu kokį gėlyną.
Paskui apie pietus ravėtojus jau po namus išvežioju.
Pavakariais dar su dukra nuslenkame agurkus paravėti. Užsodinau gal 10 arų, mol , bus dukrai biznis, jeigu sugebės parduoti.
Jurginėli, o svogūnų dugnelis sveikas ? Nėra pagraužta ? Gal suplūkta žemė ir fuzariumo grybai prabudo ? Neturi vos rausvo atspalvio svogūnai palei žemę ? Ir laiškai neužsirietę žemyn ?
Dramblinių česnakų neauginusi.
Luety, na , tu daraisi jau rimta ūkininkė. Vištos, po kelių metų ožką išgelbėsi.
Šiandien sūnus gelbėjo nuo gandrų pempiukus ir kurapkiukus. Taikėsi praryti mažulius. Bet vis tiek vieną sulesė tikrai, o gal ir daugiau. Nemyliu aš gandrų, bjaurybės. O pempiukai tokie gražūs, tik mina, tik ritasi per vagas.
Niekur nedingau. Užvakar atvarė buhalterė balanso uždaryti. Sėdėjome iki nakties. Uždavė namų darbų. Šiandien vos neapsiverkiau prie Sodros ataskaitų. Skaičių negaliu suvesti Pradėjau taisyti dar visokias nesąmones pridarytas. Tai kol yra įkvėpimas, pabaladoju kompą, paguliu, nes karšta. O rytais keliuosi prieš 6 , reikia ravėtojus išvežioti.
Paskui apie namus pasiraviu kokį gėlyną.
Paskui apie pietus ravėtojus jau po namus išvežioju.
Pavakariais dar su dukra nuslenkame agurkus paravėti. Užsodinau gal 10 arų, mol , bus dukrai biznis, jeigu sugebės parduoti.
Jurginėli, o svogūnų dugnelis sveikas ? Nėra pagraužta ? Gal suplūkta žemė ir fuzariumo grybai prabudo ? Neturi vos rausvo atspalvio svogūnai palei žemę ? Ir laiškai neužsirietę žemyn ?
Dramblinių česnakų neauginusi.
Luety, na , tu daraisi jau rimta ūkininkė. Vištos, po kelių metų ožką išgelbėsi.
Šiandien sūnus gelbėjo nuo gandrų pempiukus ir kurapkiukus. Taikėsi praryti mažulius. Bet vis tiek vieną sulesė tikrai, o gal ir daugiau. Nemyliu aš gandrų, bjaurybės. O pempiukai tokie gražūs, tik mina, tik ritasi per vagas.