Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Tai kiek tos arbatos reikia išgert pvz per dieną, kad sueitu maišas dziovintos ? biggrin.gif

neprigijo pas mus šeivamedis, šiemet viena ciocė padovanojo, bet toks buvo silpnas daigelis tai kolkas laikau dar vazone , lapai margi jo įdomi kokia čia jo rūšis bus
Atsakyti
Prie manes, negyvenamoj sodyboj cieli du seivamedziai. Maisais neskinu, bet jauc priskinciau. Arbatos ne mano gerimas. Va uzvakar pelyna geriau, ne del skanumo. Kmynu, ciobreliu kartais pasidarau.
Atsakyti
Jau ko nemėgstu, tai mėtų. Lyg ir alergija joms. Kartą stomatologė a la lengvam užšaldymui kažkokio marmalo su mėtomis pripurškė. A joma jooo. Visa burna pūslėm nuėjo.
O ir arbatą pro sukastus dantis geriu, jei kas vaišina. Ir dzin, ar ten obuolinė , ar kakavine, ar dar su kokiu biesu. Skaniausia arbata šeivamedžio ir vingiorykštės. Kmynų , dar arba vyšnių , aviečių stimbukų. Nieko nereikia džiovinti, nuėjai į sodą, nusilaužei kelias šakeles ir turi.

Oi, kaip išsijudinti ir eiti sodinti ?Reikia baigti šiandien pupeles atsodinti, reikia šilauoges užmulčiuoti. Ryt poryt sodinsime kopūstus lapinius ir žiedinius. Laukas tolimas, tai visą dieną puldinėsiu : daigynas- rovimas- vežimas- laukas.
MB putojasi, jeigu nors kelias minutes sodinamoji turi prastovą.
Atsakyti
ale mergai, kiek Jūs daug visko žinot, dėkui 4u.gif 4u.gif

mėtas mėgstam, sugeriam nemažai arbatų, ir raudėnėlis, ir čiobrelis, ne bulviniais maišais, bet maxsiminiais sueina biggrin.gif
o dargi visokių giminių turim, kurie nori gaut žolių arbatom, tai ir žoliauju bigsmile.gif

bandžiau džiovint šeivamedžio žiedus-pasmirdo šūdukais visi namai blink.gif čia aš kažką ne taip dariau ar kas? kai išdžiūsta kvapas pasikeičia?

gavau telefono reportažą iš kaimo-pupelės nei jokios nesudygę, agurkai vietom yr, vietom lenda, cukinijų ir kitokių agurkinių giminių nesimato, bulvės lenda, burokėliai gražūs biggrin.gif žolę, kokią raviu, dar reik paaugint bent savaitę tongue.gif

ta proga sulaksčiau bibliotekon, turėsiu ką namuos veikt biggrin.gif

lietaus tai NĖRRRRRR unsure.gif
Atsakyti
Jurgineli, seivamedis dziudamas katino myzalu kvapa turi rolleyes.gif As pirmus metus, kai gonke dziovinau, vis kreivai i savo kasarnikus ziurejau. Pasirodo jie visai nekalti buvo biggrin.gif
Atsakyti
man šeivamedžio žiedai kai žydi dveseliena neša , kažin ar arbatoje tas dvokas nepersiduoda?

O vingiorykštes ir gauromečio irgi pačios skaniausios, nors ir kitu čiobrelio, liepų ziedu, mėtų skanu, bet geriu tik darbe kai šalta buna kabinete tai užsipilu ir kai gerklę skauda tada kaip vaistą mirksiukas.gif
Atsakyti
Vilniuj plauna man langus lietus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2020 06 03, 09:00)
Tai kiek tos arbatos reikia išgert pvz per dieną, kad sueitu maišas dziovintos ? biggrin.gif

neprigijo pas mus šeivamedis, šiemet viena ciocė padovanojo, bet toks buvo silpnas daigelis tai kolkas laikau dar vazone , lapai margi jo įdomi kokia čia jo rūšis bus

Tai gi trys šeimos dar pasiima.Vidurinėlis daug išgeria,ypač kai problemų buvo su angina. bigsmile.gif bigsmile.gif
Lyžuka,jei tik dėl grožio raudonuogio galiu duoti daigų,vis randu darže. bigsmile.gif IK tau nebe reikia?

QUOTE(jurginėlis @ 2020 06 03, 17:57)
Vilniuj plauna man langus lietus biggrin.gif

Jo jo vilniečiai vis kasdien gauna.Sūnus ką tik skambino važiuoja pas mus,sakė 20 km nuo sostinės kruša su žaibais,duoda kaip iš kibiro.Pas mus -saulė. blink.gif
Laukiu svečio čeburiekiukų sugalvojau greitai,trupininį kepu,ledų šokoladinių ant greičio sumarmaliavau per valandą. mirksiukas.gif
Mėgstu viską ką išvardijote,tik laiko kartais nėra užsiplikyti.Pusę krepšio išverčiau šiemet.
Visą dieną praklupėjau darže,kad ir sausa,bet žolė kyla. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ingrida, ačiū, bet raudonuogio nenoriu. Jis nei vaistinis, tik dėl grožio.

Nebent rastum juodauogį. Turėjau tą iš tavęs, taip gražiai buvo krūmukas. Nu lygino sūnus po klevu aikštelę ir užgriebė su kaušu. neberandu anei šaknelės.
Turiu juodais lapais, bet nuo jo bus gaila skinti.

Lietaus , duokite lietaus... blink.gif
Atsakyti
Mums tai gerai, kas vakarą pakrapina.
Mačiau Šančiuose žmonės prisisodinę įvairiausių egzotikų, gerai, kai turi žemės, gali eksperimentuoti.
Vakar prigavo, įkišo vietoj dviejų eurų po du lietuviškus litus. Ale iš kur dar žmonės, tiksliau sukčiai, juos traukia. Bandžiau sustabdyti tai parodė vidurinyjį piršta ir sau drąsiai nuėjo. Ką ten vysies, dar į galvą gausi nuo kokio puspročio, sveikata brangiau. Otir daryk gerą, keisk pinigus. Psio, daugiau jokių keitimo, pasirašiau raštelį, kad nekeičiu. Man dar nieko, bet kitoms ir netikrū penkiasdešimtinių įkiša,kaip reikia žiūrėti, O tai paskuba, nepatikrina, paduoda gerus pinigus.
Kol kas tik vienąatvirutę pavogė moteriškė. Bijau vaikų, tie sako stveria energetinius ir į kojas, nepavysi, šimtaprocentinė vagystė. Sako, tie iš vaiknamių pabėgę. Kol sugaudo, taip ir vaginėja.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

paskaičiau apie tuos šeivamedžius, žiuriu lotyniškas pavadinimas sambuca, tai gal iš ju ir tas likeris Sambuka daromas? bigsmile.gif

Vieni bijūnai jau peržydejo pas mane smile.gif, dabar lenkučiai parodė savo grožius ir tie senoviniai , pinavijomis vadinami smile.gif, aplamai kiek pumpurų, kūmai jau paaugo tikiuosi žiedų jūros smile.gif, net tas geltonasis su pumpurais šiemet smile.gif wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 birželio 2020 - 07:34