Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Ingrida, kuriam cia turgeli metas perki? Zemdirbiu ar centriniam" Reiketu ir man kelmelio, kol kas pas kaiminka po pora lapeliu nusiskinu.
Atsakyti
Iš Kaimuko, varau viena šešias dienas, todėl jau penktadienį būnu kaip zombis, jaučiasi.
Neerzinkit su aguonomis, pas mane neauga. Bet už tai kokį augalą gavau, ilgai ieškotą, pirkau pomidorus ir netyčia užmačiau hortenziją Vanile fraise, jau kaip džiaugiuosi. Pomidorai Favorit, sakė geresni už betaliuksus, tipo didesni.
Nu ką čia reiškia, ką tik lakštingala atsitrenkė į vitrinos stiklą, nabagytė, katė ant lovos tik uodega daužo, bet nekruta iš vietos, aiškiai patvarkytų. Tupi nabagė, matyt, stipriai susitrenkė galvytę.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2020 06 02, 20:12)
Ingrida, kuriam cia turgeli metas perki? Zemdirbiu ar centriniam" Reiketu ir man kelmelio, kol kas pas kaiminka po pora lapeliu nusiskinu.

žEMDIRBIŲ TURGUJE,IŠ KARTO UŽ ROŽIŲ,SEKANTI MOTERIŠKĖ.tIKRAI RASI,per vidurį. ax.gif
Atsakyti
Blogas ženklas, kai paukštis į lango stiklą atsitrenkia, kažkas mirs iš savų, tik to iki visų bėdų ir trūko ax.gif
Atsakyti
Meri, neprisikarksėk. Čia tik paukštis ir tiek. Dažnai į vitrininius langus atsitrenkia. Vienais metais pas mane kažkokie smulkūs paukšteliai iš visos sveikatos voždavosi. O kregždės tai kasmet supainioja.
Ta hortenzija viena iš gražiausių. Ir gana kompaktiška.

Ingrida, tavo užmojai net mane be žado palieka. biggrin.gif
Įtariu, nusipirkai dumplūninę nikandrą. Nevalgoma, pasidaro įkyri piktžolė.
Neįsivaizduoju, kas ten panašus į diemedį...

Baigiau sodinti paprikas , kelis baklažanus.. Sukišau melionus, arbūzus. Liko rytdienai cukinijos ir moliūgai. Agurkus sodinsiu gal kitą savaitę, jau leidžia tikrąjį lapuką. Dar bandysiu kelis arbūzus pasėti tiesiai į žemę.

Atradau senų sėklų melioliotrijos ir citrininių agurkų. Bet nedygsta. Gal ir gerai, o tai ravėjimo bereikalingo būtų.
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

Ingridėl, pasirodo Tu dar didesnė mėtų maniakė nei aš biggrin.gif biggrin.gif gausi dalintis kai paaugs mirksiukas.gif pas mum už mažą daigiuką turguj 1,5-2 pinigus prašo unsure.gif

apsodinau daržus, pomidorai su paprikom darže, bet tokie išsigandę unsure.gif bet kur tau nebus, kai toks vėjas taršė, jog rodės ir pačią nuneš toli toli. Vakar radau kaimo pakraštyje du medžius galingus nulaužtus... o lietus tik kad palaistė, giliau pakasus žemė sausa. Pati su viedrais lakiojau ir laisčiau. Kopūstai irgi vargeliai, bet pekiniečiai gražučiai, jau galvytes ims sukti, o iš lapų ir balandžių didelių prisukčiau. Gražiai šilauogės žydi, bulvės madeira gražiai nuaugusios, cibuliukai iš sėkliukių fain. O ant gervuogių kiek žiedukų bus, kekėm, kekėm bigsmile.gif
pasodinau naują vynuogę ir savidulkę aktinidiją. Kaži, kada paskanausim rolleyes.gif

Liniuxxx, nuo sesės didelis dėkui už česnakus, sakė,kad tokių galingų stiebų dar nematę mirksiukas.gif aš tai jau pripratus prie tavų galiūnų ax.gif biggrin.gif

Kaimietuke, jei kada rašysi man laiškelį, prašau linkarvilėjos sėkliukių ax.gif 4u.gif

fb užmačiau paršelių kainas blink.gif blink.gif blink.gif ir taip man suspaudė širdį dėl Liniuko paršiukų, tų meilučių, pienu kvepiančių...... pas mus bile tik išnaikint...............
Atsakyti
Labas rytas.
Jurginėli,kaip gražiai parašei. wub.gif wub.gif
Pasidariau labai jautri. ax.gif Namie naujienos kasdien,vos spėk gaudyti. bigsmile.gif
Jurginėli,pas mus irgi visi daigeliai po 2,tai ir sakau vakar šokas šiek tiek palikus tiek pinigiukų. ax.gif Tai visų mėtų ir nesusirinkau.Dabar šiek tiek gailiuosi,kad apelsininės mėtos nepasėmiau,vienas vazonas tik ir buvo. bigsmile.gif Tegul palyja,tada nusipirksiu.O pas mus lynoja. wub.gif wub.gif
Vakar pagaliau išbandėme naują gruzdintuvę,vištieną pamarinuotą kepėme,per 15 minučių puikiai iškepė.Ir apskrudo.MB artėja gimtadienis,sakau jei taip šašlus,nevargstant su šašlykine. ax.gif Tik dūmo nebus. mirksiukas.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
O jus tas metas kokiems barams pardavinesit? Beto tas aromatas tik kakavos ir kazkiek laikosi,kiti tai tik patrynus tarp pirstu . Net iki vandenio nenueina.
O ir vanduo skaniausias su baziliku ir citrina,pasirodo.
O is metu galingiausia yra vandenine meta. Ten daugiausia eterinio aliejaus.Ir ji laukine.
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2020 06 02, 17:47)
O tai aguonos, kur iš sėklų, jos daugiametės? Sėjau 2 pakelius, vienos pilnavidurės nupaišytos buvo, tai nedaug išdygo, o kitų tai šimšynas pridygęs.

Iš seklu visokiu yra ir vienmeciu ir daugiamečiu, reikia žiureti kas ant pakelio užrašyta mirksiukas.gif , rupgpjuti galesiu iškasti ir atsiusti 2 rūšių, tik primink nes tikrai iki to laiko tikrai pamiršiu smile.gif

QUOTE(jurginėlis @ 2020 06 02, 19:21)
labas 4u.gif

Lyžuka, kokią gėlę beparodytum-jos visos pas tave gražios wub.gif

einu skaityt toliau tongue.gif

oi kiek aš jų palaidojus bigsmile.gif

IK ašt dar paklausiu kaimynes, nes ir pas ja pernai lenkaites ne visos gyvos ir jei ka nores tada parašysiu mirksiukas.gif

ir žemesniu man rudgrūdeles patinka smile.gif
https://scontent.fvn...amp;oe=5EFE076D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 03 birželio 2020 - 07:10
QUOTE(Acqua Alta @ 2020 06 03, 08:00)
O jus tas metas kokiems barams pardavinesit? Beto tas aromatas tik kakavos ir kazkiek laikosi,kiti tai tik patrynus tarp pirstu . Net iki vandenio nenueina.
O ir vanduo skaniausias su baziliku ir citrina,pasirodo.
O is metu galingiausia yra vandenine meta. Ten daugiausia eterinio aliejaus.Ir ji laukine.

Labai daug dukra pasiima,kai tik grįžta mėtų.Žiemai pridžiovinu begalę.Sūnus geriau vietoje kavos geria arbatas. mirksiukas.gif
Dieve pamiršau pavadinimus,kai nuvažiuosiu mėtų užsirašysiu augalų,kur pagyvina vandenį. mirksiukas.gif
Alta,kad tu matytum kiek aš šeivamedžio žiedų pridžiovinu,mažiausiai bulvinį maišą,kai kada ir daugiau.Ir visi taip mėgsta jo arbatas,sueina per žiemą. bigsmile.gif bigsmile.gif Jau tuoj žydės,raudonuogis jau dabar žydi. mirksiukas.gif
O kur auga vandeninė mėta?Esu kai kada užėjųsi augalų panašiai kvepiančių kaip mėta? blink.gif
Atsakyti
Na siaip visi augalai pagyvina ta vandeni,nuo laiko priklauso. Gali ir iki buozgalviu .
O parasysiu kas vandeni palaiko maziau gyva. Mieziu siaudai.Labai gerai visokiems lauko baseineliams,pauksciu -biciu girdykloms nuo pagyvinimo. Tesiog nurauni mieziu,ar paimi siaudu kuoksta ir vandenin. Is tu siaudu letai skiriasi vandenilio peroksidas ir kontroliuoja gyvybe.
O rtziai keli grudeliai imesti buteli su baziliko citrinu cukraus limonadu labai maloniai suraugina.Razinos tai uztaiso nekontroliuojama toki procesa.
Ir manau tau ingrida cia patiktu. Cia kazkaip dar neuzdrausta visokie naminiai gamybos budai,pilna pirkti fermentu,stabilizatoriu ,emulgatoriu nu visko.Muilo va issiviriau su pirmojo medaus vasku,is tikro muilo akmens. 2,5 EURO KG
Atsakyti
Labas

grazios jusu kvietkos.

As vakar malku prisinesiau, dabar jau pecius kurenasi. Gana vesu troboj.

Snd. pas mus baznycioj misios uz mirusius tevus, net mano vyras sake eis. Labai puikus musu kunigelis Mindaugas, gebantis rasti kelia i kiekvieno sirdi. Kazkada turejau su juo pokalbi, labai, labai.

Nukrito keli lasai. Nukrito ir mano baisusis spaudimas. Dabar geras wub.gif

Kaip keistai skambetu Ingrida, bet zinau kada tavo brangenybe gimes: diena pries mano geriausios drauges gimtadieni, 8 dienos iki maniskio. Kazkaip uzfiksavus galvoj.
Atsakyti