Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Meri, vėlokai tu čia su alūnėmis. Bet turėtų prigyti. Gal per daug lapų palikai ? Per didelis garinimas ?

Sodinau kopūstus, paprikas į lauką. Dar rūgštynes išskyniau, pievoj tokių gražių priaugę. Nupjaus, gaila. Sulijo kiaurai jau dvi striukes. O dar liko apie 100 paprikų , jei ne daugiau į žemę sukišti.
Arbūzus dar lepinu šiltnamyje.
Atsakyti
Bet tai salta siemet ,kai atvaziavau tais metais 5 geguzes jau juroje maudemes. Siemet dar peciu kurenam. Viskas dar agro uzdangstyta,nakti +6 tebuvo. Ir cia pajuryje.
Kita vertus geriau auga visokios bulves,burokeliai ir cesnakai,kam maziau silumos reikia.Ir svarbiausia ,kad siluma dar toli grazu nenusimato greitu laiku.
Atsakyti

Labas

Pagaliau atvstūmiau savaitę, ryt tik poilsis, niekuom neužsiimsiu, jokių veiklų, galiu sau leisti, nei man ūkis nei bitės, juokauju.

Oi koks pažįstamas pažadas. 

Pas mus tas lietus biggrin.gif
Ką, jau galima pomidorus į lauką sodinti, žinovės?
Tiek kojas maudžia, dar lovoje, nesinori gert vaistų.
Ir dar, kuri čia alūnių žinovė, padalinau alūnių krūmelį, buvo keli suaugę, bet toks vaizdas, kad neprigijo, ką jos tokios lepios dauginimui, ar daugiau reikia laiko išlaukt? dabar galvoju, gal tiesiog naujai nupirkt ir persodint?
Dėl valgių, tai mes neišrankųs, visi valgiai tradiciniai, nepatinka man visokie mandrūs, tėvui ką įmeti į bliūdą, tas tinka, svarbu ne vienodai kasdien.
Eisiu toliau nerti savo kojokus, taip rankoves kojoms praminiau, žiemą tikrai reiks.

Pomidorus dar nesodinu, pas mus dar gali būti šalnų, juk šalčiausia vieta Lietuvoje. O alūnes mėgstu pernai priskaičiavau apie 10 rūšių. Jos visiškai nelepios pas mane 

Atsakyti
Alūnės buvo išskirstytos, kai buvo didelė ankstyvoji šiluma. Negaliu, man jų spalvos ir lapų forma wub.gif Tiek tos, ne karvę kainuoja, gerai palei taką atrodo. Gal atpigs dar. Pernai buvo po du eurus, šiemet trys ir daugiau prašo.
Pagalvojau, kad vieną lovelį puošiu mažytėmis rožytėmis, jau viskas atsibodę. Nebent tų neoninių spalvų palergonijų rasčiau. bent šeštadienį nebuvo.
Šiemet daug juodų serbentų turėsiu. Senasis krūmas nenori būti išmestas, stengiasi. Taip durnai gavosi, aš iš jo naują padauginus, plius titania, cieli trys krūmai.Man kaip ir perdaug, bet dabar nei mesti, nei atiduoti kam. Dėl titania serbento, tai visos uogos sunoksta kartu, o paskui, jei nenuskini, nubyra. O Babtiškas noksta palaipsniui ir ilgai kekės kabo.
Atsakyti
Jau ko nemėgstu , tai juodųjų serbentų. Gal čia vaikystės traumos. tongue.gif Buvo gal 10 krūmų, pagrindinės uogienės iš jų , nesuvalgydavome. Jeigu iš raudonųjų išspausdavo sultis ir darydavo žele, tai juodųjų ir žele darė, ir privirdavo dideliausius puodus. O paskui jau privaloma tvarka reikėdavo valgyti. blink.gif

Buvome pasisodinę tris kelmus, po truputį naikinau ir palikau vieną. Užtenka. Pasidarau trintų su cukrumi, užšaldau, Tai naudoju tik pyragams pertepti. Arba trupininiam , kurį kepu gal kartą metuose. blush2.gif blush2.gif

Nusikaliau. Išsiravėjau šiltnamį, pasisodinau sode apie porą šimtų daigų paprikos, ilgą vagą salotinės cikorijos, dar šio to.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2020 05 24, 09:09)

Luety ,pas jus pirmadienį išeiginė?Na neturi šalis švenčių,ne kaip pas mus?Švenčia tokias nereikšmingas?Ketvirtadienį aplamai daugelyje Europos šalių buvo išeiginė,kaip sūnus sakė,šeštinės.Bet tai ne sekmadienį šeštinės?Pas mus visą rytą varpai skamba. bigsmile.gif  bigsmile.gif
Gerai,kai gali nerti.Pamezgu ir tirpsta rankos,kaip nervina. blink.gif

Labutes,
aha ,idomiai siemet 25 geguzes,siaip budavo paciam gale geguzes.Man tai dzin tie bank holidejai,as pensijoj,man visos dienos vienodos.
Pas mane siltnamyje pomidorai jau su bumbuliukais,kiti pilnai zydi jau antroje kekeje,agurku uzmegztu daug,jau net parisau siandien.Isimete kazkokie vabalai siltnamyje,pradeda est jaunus daigus,po lapeli po lapeli,iki stiebo.Ne sraiges,pries jas nubarstyta,bet net pedsaku nera.Yra daug tu vedareliu pilku ir ilgu tokiu rudu daugiakoju vabalu,labai greitu.Esu macius,kaip jie vos isdygusi agurkoi daiga nuede.O dabar isimete i paprikas ir bazilikus.
Kuo naminiu naikint tuos gyvius?Zadu ryt nestis acto 9% purkst,tik nezinau skiest ar grynu zeme nupurkst,kad nepakenkt ir ar pades.?Gal kas zinot?
Atsakyti
O man kaip tik dabar juodieji serbentai pradėjo patikti. Ir virti, ir nevirti. O vaikystėj smirdėjo batų tepalu biggrin.gif
Pasodinau visuas kvietkas, užlijo, prigis. Arbūzai dar karaliauja šiltnamy. Tuos, kurie sėti iš tailandietiškų sėklų, sukaišiojau tarp pomidorų, kaži, ar jiems lauke nebūtų šalta. Pomidorai sutvarkyti, surišti, nudepiliuoti biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ne nu negalima sėdėti namie ir nieko neveikti. ax.gif Kai atidirbi darže,krenti kaip lapas.Ir norėjau vakar po pietų važiuoti daržan,ai galvoju reikia pasilepinti.Jo Jo gavosi miegas nuo 4 iki 6.Ir gėriau dvi vaistažolių kapsules,nulis poveikio.O dar kai nervai ima,kad neužmiegi,akys stačios. bigsmile.gif bigsmile.gif
Važiuosiu į savo firminę parduotuvę-išparduotuvę.Praeitą savaitę nupirkau sūnui prie dovanos pridėjau dviratininko marškinėlius,pirštines,visaks okey tiko.Dabar galvoju švogerio artėja gimtadienis,reikia užsipirkti,jis irgi dviračiu važinėja. mirksiukas.gif O kaina viskas po 1 eurą,viskas supakuota,nauja.Pirmadieniais užsiveža kažko naujo. ax.gif
Atsakyti

Laba,
Juodieji skanu tik į senatvę pasidarė.... biggrin.gif
Pomidorai jau senokai šiltnamy, jau su bumbuliukais kai kurie. Užtat MBvargo su dangstymais. Paprikos tuneliuke irgi jau sodinau su užsimezgusiais. Šiemet dalį sėdama paankstinau. Laukiu kafa baklažanus galėsiu sodint. Tiem tik lauke liko vietos. Patirties nulis, bet protas sako, kad dar anksti.
Merginos, patarimo reikia. Ieškom naujos miegamojo lovos. Gražu ir jauku atrodo būtų tos audiniu trauktos, bet kaip jų priežiūra, kaip valyt? Ar darytis medinę? Kokios jūsų patirtys?
Atsakyti
Ate, man atrodo, kad jei imsi audiniu trauktą, tai kad būtų lengvai valomas. Ir mano svajonė tokią pirkti. Bet ieškosiu trauktos oda. Bet jokiu būdu ne eko oda. Kokia ten eko, sintetika, kuri po metų sutrūkinėja ir nusišeria. Dukrai sofą prašmatnią baltos odos esame nupirkę, dabar baisu žiūrėti, uždangsčiusi.

Didelės tavo paprikos jeigu su žiedais. wub.gif
O pomidorų turiu jau beveik kiaušinio dydžio vaisiais
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Važiuosiu žemdirbių turgelin,kažko naujo norisi. ax.gif Gal kelias paprikas reikia nusipirkti dėl azarto. mirksiukas.gif
Moliūgų apatiniai lapai gelsta,per maži jau vazonai,kaip išlaukti galo savaitės?Šiltesnės naktys bus gal? ax.gif
Atsakyti
Ingrida ,jus atrodo silkmedi turite. Taigi siemet tik lapams isiskleidus isbandziau juos. Labai gerai veikia .sumazina apetita,padidina fizini pajeguma.Tesiog nubraukiu lapu puokste ir i puoda su citrina ,uzverdu,paskui visa diena geriu ta skysti.
Atsakyti