Auda, kaip tik mes, kurioms kava tinka bet kada, esam normalios
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 18, 20:43)
Kaip gerai, Ate, kad apšvieti. O tai aš, tunrda, net nežinojau apie tokias orkaites.
Maniškė prieš 10 m pirkta, jau tada buvo vos ne technikos stebuklas. Reguliavimai, automatiniai išsijungimai, pasirinkimas apipūtimo. O pasirodo, dabar yra krūtesnių. Kaip ir gaila dar šitą mesti , durelės prie interjero priderintos, nes tada reikės keisti ir gartraukį , jie vienos serijos. Juodi su paauksavimais. Gal teks kentėti dar kokius metus kitus.
Gerai tu čia su vištinais prasisukai. Kur nugriebei ?
Vakar Mb jau pradėjo mykti, kad gal viščiukų neužteks , mol, ieškok ir kalakutų. Šiemet jų įvežimas užstrigęs iš lenkų. Buvau nusprendusi paatostogauti per vasarą, tik su viščiukais mėnesį pavargti. Ai, teko susirasti, kur gauti kalakutų...
Dirbau išsijuosusi. Pasisodinau apie 1000 daigų žiedinių kopūstų. Rankomis, blyn. Praeitą savaitę daigai buvo nepriaugę, sodinamąją nukabino ir dėl tiek chebros gi nekviesiu. Su sodinamąja būtų reikalas 15 min , o čia visa diena išėjo. Kol susiraunu, kol nusinešu, virvę pratampau, kad lygiai sodinti. Liko rytdienai gal pusantro šimto, na, dar pora šimtų Radicio gūžinės cikorijos. Kaip ir nieko.
Šalta, agurkus pasimerkiau. Bandysiu į daigyklas ryt sukaišioti.
Atsiųskite kas nors vasarą. Luety, sako pas tave jau šiandien šilta ? Brolvaikis skambino iš Londės, vaiką į gryną orą po dvejų mėnesių karantino išsivedė. Įvykis.
Maniškė prieš 10 m pirkta, jau tada buvo vos ne technikos stebuklas. Reguliavimai, automatiniai išsijungimai, pasirinkimas apipūtimo. O pasirodo, dabar yra krūtesnių. Kaip ir gaila dar šitą mesti , durelės prie interjero priderintos, nes tada reikės keisti ir gartraukį , jie vienos serijos. Juodi su paauksavimais. Gal teks kentėti dar kokius metus kitus.
Gerai tu čia su vištinais prasisukai. Kur nugriebei ?
Vakar Mb jau pradėjo mykti, kad gal viščiukų neužteks , mol, ieškok ir kalakutų. Šiemet jų įvežimas užstrigęs iš lenkų. Buvau nusprendusi paatostogauti per vasarą, tik su viščiukais mėnesį pavargti. Ai, teko susirasti, kur gauti kalakutų...
Dirbau išsijuosusi. Pasisodinau apie 1000 daigų žiedinių kopūstų. Rankomis, blyn. Praeitą savaitę daigai buvo nepriaugę, sodinamąją nukabino ir dėl tiek chebros gi nekviesiu. Su sodinamąja būtų reikalas 15 min , o čia visa diena išėjo. Kol susiraunu, kol nusinešu, virvę pratampau, kad lygiai sodinti. Liko rytdienai gal pusantro šimto, na, dar pora šimtų Radicio gūžinės cikorijos. Kaip ir nieko.
Šalta, agurkus pasimerkiau. Bandysiu į daigyklas ryt sukaišioti.
Atsiųskite kas nors vasarą. Luety, sako pas tave jau šiandien šilta ? Brolvaikis skambino iš Londės, vaiką į gryną orą po dvejų mėnesių karantino išsivedė. Įvykis.
Laba, IK pas ūkininką. Jei nori duosiu nr. Jis dar paukščių turi ir Jonavoj.
O orkaitė tai tikrai krūta. Ten ir džiovyklė, ir konservavimui kaitinimas, ir šabo funkcija, ir vietoj mikrobangės visi reikalai- pašildymas, atšildymas, šokolado lydymas ir dar visokio gėrio.
Papildyta:
QUOTE(liniuxxxxx @ 2020 05 18, 21:56)
Aš tai su savo daugiamete kaimietiška praktika niekaip nesuprantu, kaip Ates vištinai per mėnesį užaugo vos ne 3 kg. Vistiek kažko stebuklingo į pašarus turi dėti ir dar taip nebrangiai parduoda. Mes kai dedekles pirkom iš žmogaus, tai kvapo kombės irgi labai nesijautė, bet jis siūlėsi, jei reiks, su antibijotikais, visokiais priedais gali padėti.
Agurkus pasėjau į indukus prieš porą dienų, pastačiau šiltnamy, mačiau jau pradėjo dygti.
Agurkus pasėjau į indukus prieš porą dienų, pastačiau šiltnamy, mačiau jau pradėjo dygti.
Liniuxxx, aišku, kad kombe šerti. Pati iki mėnesio duodu. Paskui jau be kombės. Jis ir nesakė, kad be kombikormo, tik jau pripratinti prie kitokio pašaro, prie grūdų mišinio. MB buvo vidui, matė iš kur pašarą leido. Tik paukščiai sėdi tamsoj, nejuda. Uždega šviesą palest ir viskas, taip guli ir mėsą auginasi.
Auda, į svečius visada prašom. Suvalkiečiai sako- svečiai namų laimė, tik žinutę bent iš vakaro. kad nulėktume kaimukan.
Viskas, Ate, sugundei. Ypač su Šabo funkcija. Kaifuoji sau ant sofutės su detektyvu naguose ir brangiausiam pareiški : man šiandien šabas, jeigu nori ko nors pagraužti, eik pas orkaitę ir jos prašyk. Kažin, ji iš šaldytuvo pati pasiima ? O tai pastatysiu kelis viščiukus savaitei, gali būti kvapelis nekoks, jeigu tiek šabinsiuosi.
Kavą ekspreso pasidarau ir prieš miegą, su kokiu pyragėliu. Geriau miegasi.
Jurginėli, pirmiausia , kokią tu cikoriją augini. Yra atželdinimui Vitluf tipo, yra gūžinės su raudonomis kaip kopūsto gūžėmis, arba baltomis, yra salotų tipo skrotelės , pvz endivijos ir eskariolai, jas reikia prieš valgant po kibiru kokią savaitę pabalinti. Nors dabar yra jau ir nebalinamų, žmonėms reikia kartumynų.
https://www.sekluva....-palla-rossa-3/
https://lt.rybinsk.i...-salads-th.html
Kavą ekspreso pasidarau ir prieš miegą, su kokiu pyragėliu. Geriau miegasi.
Jurginėli, pirmiausia , kokią tu cikoriją augini. Yra atželdinimui Vitluf tipo, yra gūžinės su raudonomis kaip kopūsto gūžėmis, arba baltomis, yra salotų tipo skrotelės , pvz endivijos ir eskariolai, jas reikia prieš valgant po kibiru kokią savaitę pabalinti. Nors dabar yra jau ir nebalinamų, žmonėms reikia kartumynų.
https://www.sekluva....-palla-rossa-3/
https://lt.rybinsk.i...-salads-th.html
Is kaimo,jus nuostabi.
Kadangi as esu apsvietimo inzinieriaus Liucio mazas gizelis ,tai staigiai patikrinau ta shabatt gooy funkcija. Beto ir mano aparats NEff .tik su mazai navarotu. Taigi viskas puiku,per shaba karts nuo karto uzkaitina iki 85 laipsniu ,taigi susmirsti niekas neturetu.
Bet tai kokiu protingu mashinu atsirado.
Kadangi as esu apsvietimo inzinieriaus Liucio mazas gizelis ,tai staigiai patikrinau ta shabatt gooy funkcija. Beto ir mano aparats NEff .tik su mazai navarotu. Taigi viskas puiku,per shaba karts nuo karto uzkaitina iki 85 laipsniu ,taigi susmirsti niekas neturetu.
Bet tai kokiu protingu mashinu atsirado.
Alta, pasižiūrėjau, ir pas mus neff prekiauja. Bet arba garų, arba mikrobanginės prie karščio.
Labas rytas.
Geriau iš namų niekur nevažiuoti.Sėklų parduotuvėje ir to ir ano dar noriu.Žemdirbių turguje,akys ant kaktos iššoko.Tiek žmonės visko priiauginę. O žmonių masė irgi.
Nusipirkau lapinių spalvotų kopūstų sėklų,o turguje jau gatavi daigai. O vakare atidariau sėklas pasisėti,o ten suklijuotos juostelėmis.Kaip aš namėgstu tų suklyjavimų,aš vis ravėdama iškapstau,nežinau ant kiek giliai reikia pasėti?
Už tai turguje kainos juokingos.Sodyboje tarp žolių išnyko rabarbarai,Depe pernai vazonėlis virš 4 eurų,turguje 0.50.Na kaip nepirkti trejų?Visokių bazilikų prisipirkau,mama vargsta ant palangės augindama,o turguje jau su žiedeliais kai kurie,tik skabyk ir valgyk,kad šakotųsi.
Neturiu kada bet dar važiuosiu paieškoti ko įdomaus.
Kaip gerai,kad palijo vakar.Na ne IK plotai,bet vakar sukišau 60 daigų braškių,liko 40 šiandien. Nuo pietų lėksiu namo,daryti šventinės vakarienės,mažiuko mano gimtadienis,na ne prezidento,bet panašiai.
Man irgi reikia rabarbarų. Kažkuri iš merginų buvo atvežusi per mytą. Pasodinau, o dabar jau jie giliame pavėsyje. nepersodinėsiu didelių, geriau mažus.
Sėklas juostoje iki 2 cm užkapstyti.
Rankos neatsigniaužia, jau net vaistų įkaliau. Visą dieną ravėjau gėlynus , vienoje vietoje velėnos gabalą nuėmiau, bus plytelių takelis. Vakare dar nuslinkau šilauoges apravėti. Man jos vis notra užeina, O jos šaknys kilometrinės , kol išžvejoju tarp durpių, kol ištraukiu kaip sliekus. Pavargau kaip šuva, neįveikiau visko.
Ko gero, bus šalna. Labai jau žvarbus vėjas. Uždangsčiau viską šiltnamyje. Jau kaip nusibodo tie dangstymai.
Sėklas juostoje iki 2 cm užkapstyti.
Rankos neatsigniaužia, jau net vaistų įkaliau. Visą dieną ravėjau gėlynus , vienoje vietoje velėnos gabalą nuėmiau, bus plytelių takelis. Vakare dar nuslinkau šilauoges apravėti. Man jos vis notra užeina, O jos šaknys kilometrinės , kol išžvejoju tarp durpių, kol ištraukiu kaip sliekus. Pavargau kaip šuva, neįveikiau visko.
Ko gero, bus šalna. Labai jau žvarbus vėjas. Uždangsčiau viską šiltnamyje. Jau kaip nusibodo tie dangstymai.
Labas rytas.
Nubudau apie penkias puoliau žiūrėti per langą ar šalna buvo?Šiek tiek mašinų priekiniai langai pavelti.
O aš nieko neuždengiau,kai kur pakelta agroplėvelė buvo iš vienos pusės pomidorų,bus kaip bus.Gaila būtų agurkų. Nuo pietų išvažiavome namo negalvojau apie šalnas.
Vakar labdarą užsiėmėme,nuroviau dėžes svogūnų iš šiltnamio,galvojau mesti.Mb sako o ko negalime nuvežti į senelių namus,kur kursus lankiau?Tai dar lobelijų dėžę pridėjau,balkoninių pomidoriukų,tegul džiaugiasi seneliai,vis pramoga.
Taip puikiai vakar pasedėjome su vaikais,tik dičkio trūko,per skype sudalyvavo.Aš turbūt savanaudė?Taip norisi dar prie savęs patūrėti,niekam neatiduoti vaikų.
Ai norėjau likti šiuolaikiška,gaminau gvakamolę,truputi aitriosios paprikos padauginau.Kaip sau norite,man kažkoks nesusipratimas tas maistas.,ne mūsų kraštų.
Geras maistas,as net nachos chipsus baigiu ivaldyti.Dabar laukiu kol violetiniai kukuruzai iki musu ateis,tada darysiu kaip amerikoje.
Man pav lietuviu tradicinis maistas yra siaubas ir tragedija.
Na tas sovietinis maistas ar kaip cia pasakyt. O savo seimos tradicinius pilno grudo virtinukus su varske as ir dabar valgau. Tik imaisau kukuruzu ,savo augintu ir maltu.
Ir taip,apie tuos siaubingus pavasarius mane jau pries daug metu ispejo,tai paskatino emigracija. Beje cia tie pavasariai irgi pablogejo. Bet dar iki pakenciamo lygio.
Man pav lietuviu tradicinis maistas yra siaubas ir tragedija.
Na tas sovietinis maistas ar kaip cia pasakyt. O savo seimos tradicinius pilno grudo virtinukus su varske as ir dabar valgau. Tik imaisau kukuruzu ,savo augintu ir maltu.
Ir taip,apie tuos siaubingus pavasarius mane jau pries daug metu ispejo,tai paskatino emigracija. Beje cia tie pavasariai irgi pablogejo. Bet dar iki pakenciamo lygio.
Mūsų lietuviškas maistas švelnesnis.Man kas aštru,jau turi būti ir klimatas karštesnis,taip valgant.Sūnus su marčia sakė Meksikoje dar aštresnė gvakamolė.
Mes turbūt tarybiniai dar žmonės nelabai ką norime keisti?Pragauti įdomu,gaminti,bet dažnai valgyti kažin?
Man kaip ir jūrų gėrybės,nelabai.
Mes turbūt tarybiniai dar žmonės nelabai ką norime keisti?Pragauti įdomu,gaminti,bet dažnai valgyti kažin?
Man kaip ir jūrų gėrybės,nelabai.
QUOTE(Acqua Alta @ 2020 05 21, 08:10)
Na, Alta, tu čia pavarei. Negi dėl šaltų pavasarių bėgai ?
Man jūros gėrybės - bjaurybės gali kasdien būti. Pvz marinuotos midijos pavakariams, o šviežios vakarienei.
Gal jau atšils po truputėlį. Einu, apžiūrėsiu ūkį.