Maniškis po biški darbuojas, bet ranka pastoviai skauda dar. Traktoriaus pavarų junginėjimas nepatinka. Skambino jau praeitai savaitei apžiūrai, bet niekur kol kas nešviečia, o be nuotraukų nevažiuosi. Gal įsivažiuos jau ir ligoninėse darbai.
Labas rytas.
Auda,kaip ant keptuvės?Vaflius?
Ate,kaip nuostabu gauti tokį dalyką.Kaip aš vargstu su prieštvanine orkaite.Tai vienas skardos šinas dega,tai kitas.
O broileriai tai iš viso super.Tokia kaina ir tokio svorio.
Kepu ir aš kondensuosto pyragą.Ypač kai reikia dovanoms.Turiu tokią formą,kur atitinka supakavimui dėžutė.O receptas paprastas,kaiušiniai 2-3,vietoje cukraus kondensuotos pieno indelis,sviestas prieskoniai,miltai,dedu obuolius,konservuotus arba vaisius,riešutus,ką nori.Gali kepti kaip biskvitą,paskui pertepti,ai dar kėlimo miltelių.
Dabar žaidžiu su miltais.Belgiškus kepiau su kokoso miltais,burbulinius su žemės riešutų miltais,sūrius su grikių miltais.Matysime kurie skaniausi vaikams. Labai mėgstu migdolų miltus,bet velniškai brangūs,stengiuosi pataikyti ant akcijos.
Šiąnakt miegota porą valandų.Gėriau savo atsipalaidavimo vaistus du kartus,galima gerti dvi tabletes,tai po vieną ir gėriau.Galvoju gal kad neiišsidaviau darže,per daug namie sėdėjau.
Ingrida,su tavo nemiga cia kazkas ne taip.Gal tu gheri kokiu arbatu tonizuojanciu antroj dienos pusej?Man buvo taip,kai isejau i pensija tik,staiga pasikeite rezimas,nebereikia niekur begt,prasidejo nemiga.As negeriau jokiu trucu cheminiu,o skaitydavau knyga,kol vel uzeidavo miegas,o paskui nusipirkau melatonino papildu #mg ir geriau kasdien.SDunaudojus puse buteliuko,praejo visos nemigos,gali isnest su lova,kai uzmiegu,nieko nejauciu.Gal vietoj tu atpalaiduojanciu,slopinanciu tableciu,pamegink papildu,zoleleiu kokiu,nes visi tie stiprus m igdomieji tik veikia i pripratima prie ju ir reikia vis stipresniu ir stipresniu.
Nesirkit
šiaip po pietų niekada negeriu kavos,žinau bus problemų.
Vakar nusipirkau Tibouchina gėlę iš Lidlo,pasigoglinau pasirodo didelis krūmas užauga šiltuose kraštuose.Bandysiu vazone auginti. Dar vieną Oleandrą prigriebiau.
Luety pas jus labai šilta?
Vakar su sūnumi kalbėjau sako niekas nesilaiko karantino sėdi visi ant žolės,piknikai?Pas jus dabar azalijų rododendrų žydėjimas?
Maniškė prieš 10 m pirkta, jau tada buvo vos ne technikos stebuklas. Reguliavimai, automatiniai išsijungimai, pasirinkimas apipūtimo. O pasirodo, dabar yra krūtesnių. Kaip ir gaila dar šitą mesti , durelės prie interjero priderintos, nes tada reikės keisti ir gartraukį , jie vienos serijos. Juodi su paauksavimais. Gal teks kentėti dar kokius metus kitus.
Gerai tu čia su vištinais prasisukai. Kur nugriebei ?
Vakar Mb jau pradėjo mykti, kad gal viščiukų neužteks , mol, ieškok ir kalakutų. Šiemet jų įvežimas užstrigęs iš lenkų. Buvau nusprendusi paatostogauti per vasarą, tik su viščiukais mėnesį pavargti. Ai, teko susirasti, kur gauti kalakutų...
Dirbau išsijuosusi. Pasisodinau apie 1000 daigų žiedinių kopūstų. Rankomis, blyn. Praeitą savaitę daigai buvo nepriaugę, sodinamąją nukabino ir dėl tiek chebros gi nekviesiu. Su sodinamąja būtų reikalas 15 min , o čia visa diena išėjo. Kol susiraunu, kol nusinešu, virvę pratampau, kad lygiai sodinti. Liko rytdienai gal pusantro šimto, na, dar pora šimtų Radicio gūžinės cikorijos. Kaip ir nieko.
Šalta, agurkus pasimerkiau. Bandysiu į daigyklas ryt sukaišioti.
Atsiųskite kas nors vasarą. Luety, sako pas tave jau šiandien šilta ? Brolvaikis skambino iš Londės, vaiką į gryną orą po dvejų mėnesių karantino išsivedė. Įvykis.
Agurkus pasėjau į indukus prieš porą dienų, pastačiau šiltnamy, mačiau jau pradėjo dygti.
šiaip po pietų niekada negeriu kavos,žinau bus problemų.
Vakar nusipirkau Tibouchina gėlę iš Lidlo,pasigoglinau pasirodo didelis krūmas užauga šiltuose kraštuose.Bandysiu vazone auginti. Dar vieną Oleandrą prigriebiau.
Luety pas jus labai šilta?
Vakar su sūnumi kalbėjau sako niekas nesilaiko karantino sėdi visi ant žolės,piknikai?Pas jus dabar azalijų rododendrų žydėjimas?
Nezinau,kaip kitiems,bet as ,jei isgeriu kava po 14 val,amen,skaiciuoju zvaigzdes per nakti.Dar bjauriau veikia juoda arbata,net ta be kofeino taip pat.O MB gali gert kada nori,jam nieko.
Pas mus silta,bet siandien sode buvau tai vejas siaures vakaru ir jei esi uzvejuj,tai puiku,bet islendi i veja ir vesu.Londone kitaip,ten auksti namai ir tie vejai ne taip jauciasi.Prie namu irgi tas pats,vejo nesijaucia ttipriai.Jei ne vejas,butu labai karsta.
Nematau siemet nei azaliju nei rododendronu,nes nevaziuojam i parkus,vistiek esam virs 60,ir rizikuot neverta.Virusas yra,o kur ji pagausio nezinai.Bet grozejausi sakuros vysniu zydejimu,magnolijom,ju pakeliui i soda daug ir visokiausiu.Dabar alyvos zydi.
Parkuose ir piknikuose gali but salia vienas kito seimos nariai,gyvenantys kartu,o nuo svetimu reikia laikytis atstumo.
Papildyta:
Maniškė prieš 10 m pirkta, jau tada buvo vos ne technikos stebuklas. Reguliavimai, automatiniai išsijungimai, pasirinkimas apipūtimo. O pasirodo, dabar yra krūtesnių. Kaip ir gaila dar šitą mesti , durelės prie interjero priderintos, nes tada reikės keisti ir gartraukį , jie vienos serijos. Juodi su paauksavimais. Gal teks kentėti dar kokius metus kitus.
Gerai tu čia su vištinais prasisukai. Kur nugriebei ?
Vakar Mb jau pradėjo mykti, kad gal viščiukų neužteks , mol, ieškok ir kalakutų. Šiemet jų įvežimas užstrigęs iš lenkų. Buvau nusprendusi paatostogauti per vasarą, tik su viščiukais mėnesį pavargti. Ai, teko susirasti, kur gauti kalakutų...
Dirbau išsijuosusi. Pasisodinau apie 1000 daigų žiedinių kopūstų. Rankomis, blyn. Praeitą savaitę daigai buvo nepriaugę, sodinamąją nukabino ir dėl tiek chebros gi nekviesiu. Su sodinamąja būtų reikalas 15 min , o čia visa diena išėjo. Kol susiraunu, kol nusinešu, virvę pratampau, kad lygiai sodinti. Liko rytdienai gal pusantro šimto, na, dar pora šimtų Radicio gūžinės cikorijos. Kaip ir nieko.
Šalta, agurkus pasimerkiau. Bandysiu į daigyklas ryt sukaišioti.
Atsiųskite kas nors vasarą. Luety, sako pas tave jau šiandien šilta ? Brolvaikis skambino iš Londės, vaiką į gryną orą po dvejų mėnesių karantino išsivedė. Įvykis.
Nu man tai nusokimas nuo proto,nevezt vaiko i lauka del karantino.Tas vaikas namuose galejo susirgt kitom ligom be gryno oro,o ir imunine sistema vaiko nusilpnino nevezdami i lauka.Gi nebuvo uzdrausta eit laukan,tik atstumo turi laikytis,net maskes yra nereikalingos,jos nieko neapsaugo,nes po 10-20 min ten jau tiek mikrobu prisidaugina su iskvepiamu oru,kad greiciau susirgsi devedamas maske,nei be jos,.Maskes neprivalomos pas mus,o uzsidedam tik pacioj parduotuvej,jei eini apsipirkt uzsidedi tam pusvalandziui del visa ko,o ir tai daug kas net nesideda,Tos maskes tik galvoje,jog jos apsaugo.Ziuriu LT nebereikia nesiot,o zmones tiek isibaimine,kad devi is inercijos.
Nesirkit,bukit saulej daugiau,gerkit pelyno arbata,valgykit cesnaka,stiprinkit save.
rytas pas mum šlapias noriu saulės ir šilumos
vež sodybon-bus proga vienai susitvarkyt vazonus, kitam savo škliankas su varžtais
o tiek darbo galėčiau nudirbti, bet kupros nešlapsiu
aš pavyduolė , ypač Atės orkaitės
Kaimietuke, ar cikoriją reik kažkaip ypatingai auginti? man net su gūžinėm nesiseka-nesusuka galvų
Šiandien kaip tik duosiuosi po parduotuves.Nesinori,bet reikia.Pasinaikino parduotuvė pakeliui,dabar teks važiuoti į centrą,kad sagas nusipirkčiau. Mažiui seniausiai numegztas megztinis,be sagų.
Jurginėli o pas mus jokio lietaus.O vakar sodinau vienmetes gėles ir svajojau,kad palis.Zakon podlasti jokio lietaus,tampiau laistytuvus.Bent šiandien palytų.
Šiandien po darbo mėtines cigaretes teks skaičiuotis, išimam iš prekybos visoje Europos Sąjungoje. Dar žadėjo ledus su šaldytuvu atvežti. Dešimt parduodi, vienuolikta porcija dovanų pardavėjai kai toks biaurus oras, nelabai bus pirkėju, teks knapsoti ir diena bus be galo ilga.
Aš kavinuosi iki dešimtos ryto, paskui niu niu, jokių kavų bei arbatų, tik vandenėlis. Metų metais su miegų vargstu. O nepamiegu, būnu visiškai nedarbinga ir netgi žiauriai susiraukusi.
Žiūrėjau gismeteo, dar bus visokio oro, netgi šalnų. Nelepina pavasaris.
Vakar kalbėjau su Žalios stotelės pardavėjom, tai kiek nuostolio patyrė, kiek daigelių pražudė, teko mest.
vakar kaip tik buvom Latvijoj, Babites rododendru parke, grazu Dar Jurmaloj pasiblaskem,, skaniai pavalgem armenu restorane. Ruosiuosi su pomidorais i soda.
Kava galiu gert bet kada, jokio skirtumo. Jei nemiegu, reiskia kitos priezastys. Bet tas buna retai.
Labas
Prašom kondensuoto pieno pyrago receptą viešinti.
Galiu girtis visaip kaip , gavau naujos virtuvės griaučius kaimuke. Baldžiai orkaitę įdėjo. Neiškenčiau, išbandžiau. Nusipirkau pilnai garinę, visaip kaip protingą. Mb sakė, restoraniniai patiekalai. O aš tik mygtukus suspaudžiau. Kepiau eilinę šoninę, net nelaikytą su prieskoniais, tik įtryniau ir pašoviau. Šiandien kotletus su bulvėm. Irgi liuks. Pati pasirenka kada skrudinti, kada pagarinti, kada kepti. Suspaudai kokio rezultato pageidauji, mėsos rūšį ir svorį.
Visada atrodė kvailystė tokie reikalai, atrodė pati galiu pasireguliuot, pasirodo toli šaukia iki pati galiu.....
Kondensuoto pyrago receptą jau parašė Ingrida. Aš tik paklausti norėjau kada bus atidarymas kavinės? kada galėsim važiuoti išbandyti tavo naujoje orkaitėje pagamintų patiekalų
Labas rytas.
Auda,kaip ant keptuvės?Vaflius?
Ate,kaip nuostabu gauti tokį dalyką.Kaip aš vargstu su prieštvanine orkaite.Tai vienas skardos šinas dega,tai kitas.
O broileriai tai iš viso super.Tokia kaina ir tokio svorio.
Kepu ir aš kondensuosto pyragą.Ypač kai reikia dovanoms.Turiu tokią formą,kur atitinka supakavimui dėžutė.O receptas paprastas,kaiušiniai 2-3,vietoje cukraus kondensuotos pieno indelis,sviestas prieskoniai,miltai,dedu obuolius,konservuotus arba vaisius,riešutus,ką nori.Gali kepti kaip biskvitą,paskui pertepti,ai dar kėlimo miltelių.
Dabar žaidžiu su miltais.Belgiškus kepiau su kokoso miltais,burbulinius su žemės riešutų miltais,sūrius su grikių miltais.Matysime kurie skaniausi vaikams. Labai mėgstu migdolų miltus,bet velniškai brangūs,stengiuosi pataikyti ant akcijos.
Šiąnakt miegota porą valandų.Gėriau savo atsipalaidavimo vaistus du kartus,galima gerti dvi tabletes,tai po vieną ir gėriau.Galvoju gal kad neiišsidaviau darže,per daug namie sėdėjau.
Internete buvau radusi ir išbandžiau tik gal mano keptuvė per didelė, kol ištepu visą tešla, tešla pradeda kepti ir veltis. Arba reikia pabandyti skystesnius.
Aš matyt nenormali, vakar su vyru prieš einant miegoti ekspreso kavos su aparačiuku išsivirėm, tai net knygos negalėjau paskaityti iš kart užmigau.