labas salta ryta
sveplinsiu vel
meta normali, bet vazono pirkt nenorejau, tai gavau saku, skani ir kvepianti
mohito turiu, jei ka-rudeni galesiu dalintis gabaliuku
ryt mamos gimtadienis, siandien kviecia ant bandeliu, eisim trumpam
Labas rytas.
Jurginėli,kiek mamytei sueis?
Mano mažiaus trečiadienį gimtadienis irgi.Pakviečiau su marčia vakarienei.Ketvirtadienį sueina dvi savaitės,tai jau trečiadienį vakare tikimės ramiai pasedėti. Kviečiu ir mamą,bijo dar vis.
Tirpsta tirpsta rankos greičiau tie gydytojau atsidarytų.Juk vakar nieko neakasiau,pasaulio pabaiga megzti nebe galiu.Jei jau megzti nebe galėsiu,neįsivaizduoju.
Oras-siaubingas.
Mačiau, mėtų įvairiausių pavadinimų, man joskaip piktžolės, roviau ir mečiau. Kadangi neturiu uoslės, pavadinimai nieko nepasako. Sakiau čiobrelių užmesiu raganėms ant šaknų ar dar kažką. Ieškojau turguje sprigių, nes sėtos taip ir nepasirodė, bet neradau, gal anksti. Va dar kokią įdomesnę ežiuolę griebčiau, jos man patinka, esu pasisodinus priešais vitriną namuos.
Bliamb, darbe negaliu megzti, o galėčiau, nes būna tarpai, kai pirkėjų nėra. Vakar aplamai tik pusę ką paprastą dieną surinkau. Prižadėjo diedulis baro kėdę sukalti, bet gal reiks nusipirkti, nes negaliu, kojos visos skausmuose kaskart strykčioti kažkam užėjus, nuo žemos plastikinės kėdės. Kioske galėjau sedėdama viską paduoti, čia nesigauna taip.
Mačiau kaimynai jau lovelius su gėlėmis kiemuos apsodinę, man dar biski gaila, dienos ne kokios, naktys dar baisiau, ypač dėl vėjo.
Nežinau, lyg akis nori puliuoti, matyt kokį virusą vėjas priputė.
Darbe visą dieną su antsnukiu. Sakė, Respublikinėje ligoninėje, kur prie manęs, 90 personalo izoliacijoje, židinys terapiniame skyriuje, su viena tokia darbutoja bendraujam. Aiškiai, tikros padėties neskelbia dėl panikos. Tad saugokites, virusas visai čia pat. Mums reikštų mirtį.
Dabar alga padidinta, taupysiu lauko durim, o tai dar gyvenu su senomis, šaltis kiaurai košia.
Vakar mačiau tokių ryškių palergonijų, kad pamaniau kad ciklamenai. Nežinau ar atsilaikysiu ir ryt nenusipirksiu. Biski kaina kandžiojasi, po du eurus, bet tokios spalvos vežančios, tai nežinau. Senas susodinau prie braškių, nenorėjau lovelyje.
Bliamb, darbe negaliu megzti, o galėčiau, nes būna tarpai, kai pirkėjų nėra. Vakar aplamai tik pusę ką paprastą dieną surinkau. Prižadėjo diedulis baro kėdę sukalti, bet gal reiks nusipirkti, nes negaliu, kojos visos skausmuose kaskart strykčioti kažkam užėjus, nuo žemos plastikinės kėdės. Kioske galėjau sedėdama viską paduoti, čia nesigauna taip.
Mačiau kaimynai jau lovelius su gėlėmis kiemuos apsodinę, man dar biski gaila, dienos ne kokios, naktys dar baisiau, ypač dėl vėjo.
Nežinau, lyg akis nori puliuoti, matyt kokį virusą vėjas priputė.
Darbe visą dieną su antsnukiu. Sakė, Respublikinėje ligoninėje, kur prie manęs, 90 personalo izoliacijoje, židinys terapiniame skyriuje, su viena tokia darbutoja bendraujam. Aiškiai, tikros padėties neskelbia dėl panikos. Tad saugokites, virusas visai čia pat. Mums reikštų mirtį.
Dabar alga padidinta, taupysiu lauko durim, o tai dar gyvenu su senomis, šaltis kiaurai košia.
Vakar mačiau tokių ryškių palergonijų, kad pamaniau kad ciklamenai. Nežinau ar atsilaikysiu ir ryt nenusipirksiu. Biski kaina kandžiojasi, po du eurus, bet tokios spalvos vežančios, tai nežinau. Senas susodinau prie braškių, nenorėjau lovelyje.
Meri, skelbimuose pasidairyk tokių sukamų direktoriškų kėdžių. Važinėji sau po parduotuvę, liuks. Va, sėdžiu tokioje. Kai prireikia kažkokių popierių kitoje kambario pusėje ir tingiu keltis, su visais ratais privažiuoju.
Užeina debesiai kas kelios minutės. Va ir dabar virš Panevėžio pilka pilka. Susikasiau šiltnamyje vieną pusę, sodinsiu pomidorus. Ir kitą pusę reikės gal susikasti. O vidurį MB su freza pravažinės. Siūlėsi ir šonus, bet man atitvarus nuimti, paskui takus suformuoti, žemes išlyginti bus ilgiau.
Na kaip miegas ima. MB ant sofos nugarą lygina su kate ant kojų. Gal eisiu į antro aukšto holą išsitiesti. Ten taip migdančiai veikia lietaus barbenimas į stogą ir vaizdas pro langą iki horizonto.
Užeina debesiai kas kelios minutės. Va ir dabar virš Panevėžio pilka pilka. Susikasiau šiltnamyje vieną pusę, sodinsiu pomidorus. Ir kitą pusę reikės gal susikasti. O vidurį MB su freza pravažinės. Siūlėsi ir šonus, bet man atitvarus nuimti, paskui takus suformuoti, žemes išlyginti bus ilgiau.
Na kaip miegas ima. MB ant sofos nugarą lygina su kate ant kojų. Gal eisiu į antro aukšto holą išsitiesti. Ten taip migdančiai veikia lietaus barbenimas į stogą ir vaizdas pro langą iki horizonto.
75
tokių skanių braškių pirkau kaip savos
kiek ten jose ko yra - nesigilinu, svarbu skanu
tokių skanių braškių pirkau kaip savos
kiek ten jose ko yra - nesigilinu, svarbu skanu
O jauna kokia Jurginėli dar mama.
Braškės gal graikiškos,man jos saldžiausios kol kas. Prisivalgysime kol savos užaugs atvežtinių. Aš kas rytą į grūdėtą deduosi ir į kokteilius pasūkų. Lietuviškos dar brangios.
Prašokau virtuvėje pusdienį.Ale prikepiau sūrių vaflių su kmynais(kaip man jie patinka,mano rusiška vaflinė jau atitarnavo,labai gerai mamos išlaikyta dabar tarnauja,naujos nei viena tokių neiškepa),tada burbulinių vaflių,vakar dar belgiškų.Vaflių dienos.
Kepiau dar be miltų iš riešutų sviesto,viena skarda liuks iškepė,kitą traukiau,neatlaikė rankos karštos ir išmečiau.Pusę skardos sušlaviau.
Kai toks oras tik namie,sėdėti,nors sąžinė graužia kiek darbų sujaukia tas oras.
Braškės gal graikiškos,man jos saldžiausios kol kas. Prisivalgysime kol savos užaugs atvežtinių. Aš kas rytą į grūdėtą deduosi ir į kokteilius pasūkų. Lietuviškos dar brangios.
Prašokau virtuvėje pusdienį.Ale prikepiau sūrių vaflių su kmynais(kaip man jie patinka,mano rusiška vaflinė jau atitarnavo,labai gerai mamos išlaikyta dabar tarnauja,naujos nei viena tokių neiškepa),tada burbulinių vaflių,vakar dar belgiškų.Vaflių dienos.
Kepiau dar be miltų iš riešutų sviesto,viena skarda liuks iškepė,kitą traukiau,neatlaikė rankos karštos ir išmečiau.Pusę skardos sušlaviau.
Kai toks oras tik namie,sėdėti,nors sąžinė graužia kiek darbų sujaukia tas oras.
O mane riešutų sviesto kvapas net pykina, jau nekalbu apie patį sviestą.
Man geriausias šiandienos kepinys - kruasanai iš atšildytų.
Stengiuosi nieko nekepti. Man tos kalorijos ir taip didelė pagunda.
Man geriausias šiandienos kepinys - kruasanai iš atšildytų.
Stengiuosi nieko nekepti. Man tos kalorijos ir taip didelė pagunda.
Aš irgi stengiuos mažint skanumynus, bet taip norisi. Pasikamšau prie kavos kokį bananą, obuolių sūrio, bet išsikepu ir ko skanaus retkarčiais. Vakar ant greičio biskvitas, pertepimui varškė, grietinė, kons. ananasai, ant biskvitų geltonų slyvukų uogienės. nu pasaka. Viriau šaltieną iš vištų kaulų. Reik šaldiklius tuštint
Oi, Liniukai, mano šaldikliuose greitai pelės iš bado išdvės. Liko tik šaldytos uogos ir sultys. Šiandien paskutinis viščiokas į puodą nutapeno.
Reikia pirkti naujus, o taip šalta.
Nuėjau žiedinių kopūstų kelias vagas pasodinau. Lietus su vėju užėjo . Įlindau į šiltnamį pakasioti, ten per karšta.
Tai supykusi namo parėjau ir iš tų nervų pusę stiklainio kriaušių kompoto patvarkiau. Jau ko iš atsargų pilnas rūsys - tai pomidorų sultys karštymečiui ( kuris kažkur užstrigo ) ir visokios uogienės obuolienės bei kompotų gal 10 dvilitrinių. Viskas, šią vasarą nė vieno stiklainio saldžių neruošiu.
Nuėjau žiedinių kopūstų kelias vagas pasodinau. Lietus su vėju užėjo . Įlindau į šiltnamį pakasioti, ten per karšta.
Tai supykusi namo parėjau ir iš tų nervų pusę stiklainio kriaušių kompoto patvarkiau. Jau ko iš atsargų pilnas rūsys - tai pomidorų sultys karštymečiui ( kuris kažkur užstrigo ) ir visokios uogienės obuolienės bei kompotų gal 10 dvilitrinių. Viskas, šią vasarą nė vieno stiklainio saldžių neruošiu.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 17, 19:12)
Oi, Liniukai, mano šaldikliuose greitai pelės iš bado išdvės. Liko tik šaldytos uogos ir sultys. Šiandien paskutinis viščiokas į puodą nutapeno.
Laba,
Liniuk, kaip vyriškos rankos reikalai?
IK, vakar parsivežiau viščiukus. Šalta, šaldiklio atsargos kaip pas tave, nusipirkom praaugintus. 33 dienų. Dideli, apsiplunksnavę, rijo ne kombę. Buvau pas ūkininką, prašiau, kad parduotų pašaro kurį dabar lesa, kad stresas mažesnis būtų, tsi iš bunkerio prileido maišą. Grūdų mišinys. Traiškyto. Reiškia normoj, nebus valdiškinės vištos. Padisvėrėm parvažiavę kelis- 2,4-2,9 kg. Mėnesį gerą pašert ir keliaus šaldiklin. Kai baigsis stsargos, jau šviežius valgysim. Išėjo po 3,83 už viščiuką. Patenkinti kolkas.
O aš šiendien biskvitinį vyniotinį dariau ir kaip visada biskvitą perkepiau, išėjo klišas suskilęs vyniotinis. Gerai, kas MB nebrokina. Paskui dar kondensuoto pieno pyrago iškepiau tas geriau pasisekė. Ingrida pabandyk vaflius ant keptuvės aš bandžiau visai skaniai gavosi.
Lietus siaubingas, bet tas dar nieko jei vėjo nebūtų. Baisu lauk išeiti, vieną kartą vėjas plėšte plėšė duris iš rankų, žiemą taip nebuvo.
QUOTE(Auda @ 2020 05 17, 20:21)
<p>O aš šiendien biskvitinį vyniotinį dariau ir kaip visada biskvitą perkepiau, išėjo klišas suskilęs vyniotinis. Gerai, kas MB nebrokina. Paskui dar kondensuoto pieno pyrago iškepiau tas geriau pasisekė. Ingrida pabandyk vaflius ant keptuvės aš bandžiau visai skaniai gavosi. </p><p>Lietus siaubingas, bet tas dar nieko jei vėjo nebūtų. Baisu lauk išeiti, vieną kartą vėjas plėšte plėšė duris iš rankų, žiemą taip nebuvo.</p>
Prašom kondensuoto pieno pyrago receptą viešinti.
Galiu girtis visaip kaip , gavau naujos virtuvės griaučius kaimuke. Baldžiai orkaitę įdėjo. Neiškenčiau, išbandžiau. Nusipirkau pilnai garinę, visaip kaip protingą. Mb sakė, restoraniniai patiekalai. O aš tik mygtukus suspaudžiau. Kepiau eilinę šoninę, net nelaikytą su prieskoniais, tik įtryniau ir pašoviau. Šiandien kotletus su bulvėm. Irgi liuks. Pati pasirenka kada skrudinti, kada pagarinti, kada kepti. Suspaudai kokio rezultato pageidauji, mėsos rūšį ir svorį.
Visada atrodė kvailystė tokie reikalai, atrodė pati galiu pasireguliuot, pasirodo toli šaukia iki pati galiu.....