Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar žiūrėju lygtais vyšnių žiedai nenujuodavę.Irgi taip gausiai žydi. wub.gif
Atsakyti

Labutis

Mergiukai, ačiū, kad prisiminėte. 4u.gifPo trijų savaičių švęsiu dar kartą. Bais smagu du vardadienius turėti. Gal ta proga reikėtų kokį saldėsį iškepti ???
. Kiek mačiau permylėtų augalų , siaubas. Geriausiai tai mano brolis. Sodina vyšnias. Atsineša kokį kibirą perpuvusio mėšlo , suverčia į duobę. Pasodina vyšnaitę. Ant viršaus gerą saują amonio salietros. Tada mane šaukiasi su klausimu, kodėl neprigijo. Sakau, dabar eik ir išlaižyk tą salietrą. Ir kur matei, kad ant mėšlo krūvos kas nors puikiai augtų...
Dėl trąšų. Jeigu nurodyta kiekis kvadratiniam metrui, viskas aišku. Išberiate pakrikai. Bet jeigu eilute. Paskaičiuojate, kiek eilučių tilps į 1m skersinį ir padalinate tą normą iš eilučių skaičiaus. Nes išilgai sakykime metras. Pvz eilutės kas 20 cm . Į kvadratinį metrą tilps 5 eilutės. Jeigu eilutės kas 60 cm, skaičiuoji, kad 2 telpa. Bet dar kartą primenu, kad augalų burna bus ne vien toje eilutėje. bigsmile.gif

Sveikinu, gėda, bet sako vėliau geriau negu niekada :)

Būna ir tokių žmonių kurie perlaisto.  :4u: Manęs vyras neprileidžia prie savo kaktuso, grasinosi spygliuota viela aptverti, nes  visus nudaigojau vienas dar buvo likęs ne visai supuvęs MB sesers dovanotas, tai šiaip taip atgaivino. Bet kas keisčiausia, tas užaugo ir išleido į šalia buvusį dracenos vazoną didžiausią šaknį. Varkšelę draceną jau du kartus nupjovus buvau į atskirus vazonus pasodinau ir vėl ji leidžia atžalą. (šį kartą sumažinau ir dydį ir pikselius, kaži gerai gavosi?)

96780431_533427924201336_102159279494843

Atsakyti
Dar tokio dyvo nesu mačiusi, kad augalas augtų per du vazonus. biggrin.gif O tai kaip langą išvalai, jeigu judinti negalima.

Pas mane atvirkščiai. Pamirštama palieti. Už tai Meri dovanotas adeniumas vėl ruošiasi žydėti.

Nebūtinai tie vyšnių žiedai nušalo. Imi žiedą išsiskleidusį ir perplėši. Jeigu mezginė pajuodusi ir susiraukšlėjusi, tai viskas. Jeigu gyva, žalsva, tai niekas nenušalo. Daug blogiau tokia diena kaip vakar. Ištisai kas pusvalandis užeina lietus. Kaip bitėms darbuotis ? Kai nužydi ir pradeda kristi žiedlapiai, gali pereiti ir apčiupinėti žiedus. Kurie užsimezgę , jaučiasi kietas burbuliukas. O jau po savaitės ir bus matyti.
Man sniegas išlaužė pentinius. Bandysiu raišioti. Ai, dar sinavadus suguldė. Nuėjau virvės nusipirkusi gelbėti bijūnų, o jie jau patys pasitvarkę. Tik bus stiebai labai raityti.

https://www.google.l...UkdSfB7vrMmzHM:
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 05 13, 16:24)
Mergiukai, ačiū, kad prisiminėte. 4u.gif  Po trijų savaičių švęsiu dar kartą. Bais smagu du vardadienius turėti. Gal ta proga reikėtų kokį saldėsį iškepti ???

Lyžuka, į morgą gal gyvų neveža. Nors gi būna atvejų...

Nu rašo "apsaugojo", tai sakau jei jau mirė tai koks skirtumas apsaugojo ar ne bigsmile.gif

QUOTE(vasarema @ 2020 05 13, 22:57)
Labukas.
Jurginėli, savo žinias apie lentpjūves parašysiu tau tuoj į az, nes mane akmenimis užmėtys kitų rajonų gyventojos, kai pradėsiu čia Vilniaus rajono kaimų pavadinimus vardinti ax.gif

tai čia gal kokius Bezdonis turejai mintyse biggrin.gif

Sveikos smile.gif

aha nuotrauka įdomi, pas mane kažkada bute buvo ant sienos vijoklis o pojuo staliukas su kitomis gelemis tai jo šakos anuose vazonuos įsišaknijo per laiką biggrin.gif gavosi kaip džinglese kokios lianos augalas be galo, be krašto , bet kad kaktusas unsure.gif
Atsakyti
Ačiū IK,su visu parodymu išaiškinta. 4u.gif wub.gif
Prisipirkau šiandien Lidle gėlių.Tik išnešė,aš beveik visas ir sugriebiau.Paskui prie kasos visi pavydžiai žiūrėjo. ax.gif
Parsinešiau net dėžutę su pavadinmu,DIPLADENIA,man keiksmažodis.Pasodinau į tokį laikiną vazoną,nebe turėjau didelio.Brugmansijas geltoną ir raudoną susodinau į kiaurus dielius puodus ir į šiltnamį.Žinau,auginau,įnoringos,puola visokie brūdai.Bet bandysiu vėl.Kažkada namui atidaviau su vazonu,tai niekas žiemai ir neįnešė. mirksiukas.gif Dar camelia prigiebiau ir pivoniją dar vieną. ax.gif Kaina tikrai gera visos po 1.99. ax.gif
Kaip laukiu kada baigsis tos šalnos,verkiant reikia viską laukan sodinti. ax.gif
Atsakyti

Dar tokio dyvo nesu mačiusi, kad augalas augtų per du vazonus. biggrin.gifO tai kaip langą išvalai, jeigu judinti negalima.

Pas mane atvirkščiai. Pamirštama palieti. Už tai Meri dovanotas adeniumas vėl ruošiasi žydėti.

Su langų valymu pas mane problemų nėra. Neprisimenu kada langus ar kambarius valiau, na virtuvę dar prasišluoju ir viskas, Visus darbus MB atlieka.Tad jo kaktusas tai jis ir rūpinasi nukėlimu, ima abu vazonus ir neša ant stalo, paskui atgal  :yahoo:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 14 gegužės 2020 - 18:48
Iš Kaimuko, įdomu kokie adeniumo žiedai? Manasis tik kur be kaudekso žydi, kiti dar nepasireiškė. Saulės mažai. Reiks galvoti kokią lempą kabinti, turiu, bet diedas pasius, tai nekabinu.
Aš nupirkau margą gebenę už eurą, bandysiu auginti kaip vijoklį tvorai. Ir dar mandevilijų keturias po pusantro euro, noriu lovelyje kompoziciją iš jų daryti. Šiemet nekabisnsiu, leisiu laisvai augti. Jau tokios nereiklios ir be galo gražios, turtingai atrodo. Beliko sprigių gaut, dar neprekiauja ar neužmačiau, reiks šeštadienį patikrinti turguje,
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Gėlininkės sakykite frezijos peržydės,lapai nugels?Tada gal galima svogūniukus išrauti ,džiovinti ir kitais metais į rimtesnius vazonus sodinti?Žydi antras mėnuo,vis žiedynus leidžia,man prie galvos ant palangės žydi,o kvapas. wub.gif wub.gif Patiko.
Vėdrynas vienas pražydo ir kiti sukrovė žiedynus. wub.gif Pirmą kartą auginu.Ir kai nužydės ką daryti? blink.gif
Beprotė užsisakiau vėl iš Nojaus 100 daigų frigo braškių daigų.Tai turėsiu darbo susikasti vėl dilgėlyną. bigsmile.gif Gal kiek vėl į dėžes teks susodinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

Ingridėl, darbštuolytė mūsų wub.gif

tupiu namuos ir jei toliau bus toks šaltas oras, tai pomidorus užsiauginsiu ir balkone unsure.gif unsure.gif

reik iš naujo statyt svarbiausią sodybos statinį-ieškau idėjų, blogiausia, kad tam krašte nėr kas juos išvalo su siurbliu, iš Vilniaus mašinos neužsakinėsiu juk...... teks vėl patiems savo š.. ir iškuopt....

geležies sulfatas samanoms labai padėjo biggrin.gif , IK dėkui 4u.gif
Atsakyti
Dipladenija tai ta pati mandevilija. Bliam, kaip nemėgstu, kai tie botanikai klasifikaciją pakeičia. Rankiokis paskui, kas kur padėta ir kaip pavadinta. blink.gif

Meri, rožinis adeniukas. Sakyk, kodėl beveik visi lapukai nugelto ? Įtariu, prašosi persodinamas ? Bet sodinsiu tai ne į durpę, o į smėlingą žemę šį kartą. Vis tik dykumos augalas.

Dėl frezijų nieko negaliu patarti. Klausk Luety.
Žinau, kad mano kaimynė nežydėjusias su loveliu išgrūsdavo į sodą. O vėdrynai tegul auga, gal sukaups maisto medžiagų kitiems metams.

Jurginėli, mes darbininkams pirkome nežinomo architekto būdelę gatavą , kažkur nuo Elektrėnų parvežė.
Dabar yra reikalavimai, kad negali būti paprastoje duobėje tas gėris kaupiamas. Yra toks geras dalykas kaip sausas kompostavimas. Mes įkišome tokią plastikinę keturkampę talpą iš galo. Ten durelės tokios atsidaro. Padarai skystesnį ar tirštesnį reikalą ir vietoje vandens užbarstai sausų durpių. Kvapo nėra, kompostuojasi. Kai pilnas prisikrauna tas puodas, ištempiame ir su visomis durpėmis į mėšlo krūvą, dar priedo ant viršaus durpių. Rašo, kad po metų gali sau braškes tręšti. biggrin.gif Na, nesu tokio ekstrymo mėgėja ,tai sueina įterpti sodinant dekoratyvinius augalus. po mulču sukišu. Šiaip tai būna masė į tokią juodą durpę pavirtusi.
Atsakyti
reik architektūros šedevrą pastatyt gi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

už informaciją dėkui 4u.gif

žmonių pilnas miestas, visi atsipūtę, retas su kauke, parduotuvėj irgi bilenkaip užsidėję..... ar tik nebus kokios bangos ir vėl griežto uždarymo blink.gif
Atsakyti
Labas

gryzau, autobusas pilnas zmoniu, nes is Utenos vaziavo. Sedejau viena, visi kauketi, kaip banku plesikai. Kol parejau, stebejau zmones, puse ju su kaukemis gatvese. Nemesiu dar kaukes, menkas nepatogumas.
Atsakyti