Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labai baisu gaisras, aš kai maža buvau kaimynų namas degė, nuo to laiko, man nieko nėra baisiau.Pečių, lygintuvą, dujinę po kelis kartus tikrinu ar viskas tvarkoje. 

Pas mane žirniai sudygę, pupeles prieš porą dienų pasėjau, tai tikiuosi nepakenkė. tik svogūnai su ankstyvom morkom tarp šiltnamių vis dar po sniegu, bet gal nenukentėjo, morkos tik pradėję dygti. visą kitą šiltnamyje tai ne taip baisu

Atsakyti
Aš du gaisrus gyvenime mačius, vaikystėje garažas buvo sprogęs ir du apdegę vyrai iš skausmo lakstė, paskui globėjų butas degė, tai pati pirmą pagalbą teikiau, gerai, kad namie buvo purškalo nuo nudegimo su šaltalankių aliejumi. Labai gyrė, kad nepasimečiau. Globėja buvo šoko ištikta, stovėjo ir žiūrėjo. Kaimynas elektrą atjungė, nes ir laidai liepsnojo. Būtų viskas sudegę, nes po įtampa laidai neužsigesina, kol saugiklius būt automatiškai išmetę. Nu vienžo, baisus dalykas.
Pasmane kiek daugiau auskarėliai nukentėjo, bijūnai ir kiti augalai sugriuvę, bet gal išsitiesins saulytei pašvietus. Net serbentas visas nulinkęs.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

gaisras baisu, mano tėviškėje musu namai du kart dege maza dar buvau, pirmo karto beveik nepamenu tik kalbejo, kadnuo kamino, o antra karta jau gerai prisimenu ir abu kartus naktį verysad.gif...o dar ta smarve paskui visur persigėrus degesiu...

morkoms tai tikrai nieko, jas gi iš rudens kiti seja ankstyvam derliui

pas mus laidotuves kaimyne jauna nuo vežio pamnire verysad.gif, eisim šiandien jei ileis i tuos laidojimo namus unsure.gif
Papildyta:
Iš Kaimo su vardadieniu Tave wub.gif leb.gif mamontovas.gif
Papildyta:
tulpės pilnavidurės išlūžo nuo žiedų svorio su sniegu taip ir liko guleti unsure.gif
Atsakyti
IK su vardadieniu ir visas su lietuviška Meilės diena. 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Praėjau per kaimą, surinkau beveik 500, vis žmonėms parama.
Šalta, vėjas
Atsakyti
Labas

as istrigus, vakar bandziau isvaziuoti autobusu nesekmingai. Toks apskaiciuotas paprasciausiai nevaziuoja. Net apsiasarojau is nevilties, nes sunkia tase reikejo atgal tysti ax.gif Draugai siulesi atvaziuot parvezt, tai nebenorejau. Gal tik penktadieni isvaziuosiu. Gerai ir cia, silta, ramu, nieks galvos nekvarsina.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

nepykit, bet kazkur dingo kalbos, svepluosiu ax.gif

kad taip salta, tai parvaziavau namo, nors gal vertejo pasilikt sodyboj, vis buciau priziurejus, o dabar galvoj sukas, kad ten vieni nuostoliai, bet bus kaip bus..... sodai pasmum dar nezydi, tik tik mates, kad veiksmas prasideda, juk mano kieme prie balos viskas veluoja dviem savaitem-vis ne kaip pas normalius zmones biggrin.gif
laukiniai pomidorai su paprikom graziai auga ir balkone biggrin.gif

Kaimietuke, dar paklausiu apie siera-turiu granulem, bet niekur nerandu kiek reiketu ju isberti tresiant silauoges? ar vistik geriau tirpdyt ir laistyt?

ir dar toks durnas klausimas-raso, kad reik trasu tiektai kvadr. metrui. O jei bersiu trasas eilute, tai tuos metrus irgi eilute isskaiciuot? nu sakau,kad durnas klausimas tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

Lyzuka, tas perdavimo punktas labai fainas mirksiukas.gif Beje, bijunui tikrai amen, gabaliuka saknies sveikos dar pakasiau, bet vargu ar kas is jo bus unsure.gif

gaisras-baisus dalykas, nes nieko nebelieka, viska ugnis sunaikina. per kara sudege seneliu namas, kazka isgelbejo is daiktu, stalas ir po siai dienai bais branginamas wub.gif Perbraukiu per stalvirsi-tarsi su savais pasisveikinu, kiek rankeliu ji gloste wub.gif

kai dirbau, tekdavo vaziuot i gaisravietes, ypac jei koks numirelis budavo. karta atvaziuojam, o ziema, o lauke salta, pirkia pusiau sudegus, dvokas neispasakytas, mesa skrudinta dvokia...... randam apanglejusius likucius. Man reik nustatyt asmens tapatybe, o cia nieko nebesimato. Liepiau det i maisa ir vezt i morga, pati is paskos. Morge atidarom maisa-didziausio puodo dugnas, galvoju svolaciai, gal girti buvo, nesuprato ka supakuot reikia, o cia pasirodo, puodas privire zmogui prie pilvo ir ji apsaugojo. Radom samti ir asmens tap, kortele. Man pasiseke. vat kokiu istoriju buna.

Vasarema, gal kokia patikima lentpuve musu krastuos zinai?
Atsakyti
tai tas žmogus gyvas liko?

Gaila bijuno, mano iš 3 lubinu vienam garantuotai amen, net iš pradziu jokios gyvybes nerode, o kitas vis neapsiprendzia, gyvent ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergiukai, ačiū, kad prisiminėte. 4u.gif Po trijų savaičių švęsiu dar kartą. Bais smagu du vardadienius turėti. Gal ta proga reikėtų kokį saldėsį iškepti ???

Lyžuka, į morgą gal gyvų neveža. Nors gi būna atvejų...

Niekaip nesuprantu, kaip puodas atsirado ant pilvo ? Gal žmogus į sriubos puodą įkrito ir dėl to gaisras kilo ??? hmm.gif Jurginėli, tau matyt buvo galvosopis. Kaip ????

Dabar apie Jurginėlio kančias su trąšomis.
Sieros nebūtina tirpinti. Ištirps palengva ir pati. Šiaip norma nustatoma pagal Ph. Kadangi greičiausiai pati jo nežinai po savo šilauogėmis, tai geriau nepersistenk. Sakyčiau, nuo arbatinio šaukštelio iki šaukšto nubraukto krūmui. Tik ne vienoje vietoje. Augalo burna būna ten, kur iš šonų baigiasi šakos. Na, tokiu perimetru. Kiek mačiau permylėtų augalų , siaubas. Geriausiai tai mano brolis. Sodina vyšnias. Atsineša kokį kibirą perpuvusio mėšlo , suverčia į duobę. Pasodina vyšnaitę. Ant viršaus gerą saują amonio salietros. Tada mane šaukiasi su klausimu, kodėl neprigijo. Sakau, dabar eik ir išlaižyk tą salietrą. Ir kur matei, kad ant mėšlo krūvos kas nors puikiai augtų...
Dėl trąšų. Jeigu nurodyta kiekis kvadratiniam metrui, viskas aišku. Išberiate pakrikai. Bet jeigu eilute. Paskaičiuojate, kiek eilučių tilps į 1m skersinį ir padalinate tą normą iš eilučių skaičiaus. Nes išilgai sakykime metras. Pvz eilutės kas 20 cm . Į kvadratinį metrą tilps 5 eilutės. Jeigu eilutės kas 60 cm, skaičiuoji, kad 2 telpa. Bet dar kartą primenu, kad augalų burna bus ne vien toje eilutėje. bigsmile.gif
Atsakyti
IK, su vardadieniu 4u.gif

dėkui už augalų burnų vietos nustatymą 4u.gif biggrin.gif

Lyžuka, anas gerai girtas buvo, užvirto ant didelio tarybinio sriubos puodo, puodas prie mėsų prisivirino ir pilvas liko sveikas, pačiam tai amen.... o man juk svarbiausia, kad asmuo nustatytas, nes kitaip labai daug valakitos būtų, dnr nustatymas, giminių paieška, viso kaimo apklausa, juk pirštų nebėr, veido nebėr, vnž. vienas pilvas beliko rolleyes.gif

pliaupia taip nuo dūšios mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, neskubėkit nurašyti bijūno šaknelės. Palikit ramybėje. kitąmet gal išdygs, kaip man buvo, visai nesitikėjau. Gajūs jie,
*****, taip džiaugiausi, kad nereik šeštadienį dirbti, tai jau skambino, kad nuo ryt grafikas keičiasi ir reikės. Duoda papildomai ketvirtį etato, tai bagočka būsiu, geriau jau savaitgaliai laisvi, bet su kontora nepasiginčysi ax.gif
Atsakyti
Labukas.
Jurginėli, savo žinias apie lentpjūves parašysiu tau tuoj į az, nes mane akmenimis užmėtys kitų rajonų gyventojos, kai pradėsiu čia Vilniaus rajono kaimų pavadinimus vardinti ax.gif
Seniai buvau buvusi pramoninių prekių parduotuvėje, šiandien nuvažiavau į Lytagrą, nupirkau lemputę ir nieko daugiau, taip man viskas brangiai pasirodė, kad nusprendžiau apsieiti sodyboje su turimais rakandais. Parvežiau pomidorų ir baklažanų daigų iš buto ir pastačiau sodyboje virtuvėje ant grindų. Palangės tai užimtos. Šiltnamyje jungiame naktį elektrinį radiatorių, bet geriau tegul nepasodinti daigai virtuvėje pastovi. Man sniegas dalinai išguldė vienadienes prie prūdo, sulenkė kelias tulpes ir vietomis rugius išguldė. Labai vyšnių gaila, kaip tik žydi ir taip gausiai, jau svajojau apie vyšnių kompotą iš vaikystės trilitriniuose stiklainiuose, neturėsiu kompoto, nušals viskas. Pas mus visuomet šalčiau būna, nei kitur.
Atsakyti