Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Labas rytas

Auda, Jūs renkat sraiges? papasakok daugiau kas ir kaip, mano parapijoj jų begalybė rolleyes.gif

Mes ne tik renkam, bet ir superkam. Bet pagrinde pačių surinktos būna. Pernai buvo sausra pavasarį ir pirmi metai tai nelabai kas išėjo. Yra žmonių kurie sugeba surinkti po 50 kg per dieną, mums taip neišeidavo.

Vienadienės man viena gražiausių gėlių tik pas mane visos geltonos  :D  nes aš pamišusi ant geltonos spalvos  :wub: Ir ramunes mėgstu be galo, bet pas mane jos neauga, kiek iš visur buvau prisirankiojus ir prisisėjus pora metų ir nyksta  :blink: Pernai daug gelių kasiau ir vežiau prie tvenkinio, tai ten parazitų krūvos, vieni nugraužė ragane, forzicijas irkitas, kiti išsikasė urvus ir šaknis nukramptė. Urvas kaip kurmio, bet kurmis taip šaknų negraužia. Gal sakau kokia vandens žiurkė (pelė) įsitaisė. Bus gražu kai pradės žuvis žvejoti. Nors šiaip neturėtų normaliai pagauti. Vienais metais turėjau nuotykį: vienoje baloje kokio 2 a dydžio žvejojau žuveliokus savo tvenkiniui ir įdėjau bučiuką. Pamiršau, grįžau namo. Tik vakare prisiminiau, nueinu pasiimti, ogi ištraukiu ten vien kaulai ir galvos žuvų. Kaip siaubo filme  :oh:  :cray:  Pasirodo vandens žiurkė apsigyvenusi, o gudri kaip velnias sugebėjo įslysti ir išlįsti tinklo nepragraužusi. Paskui aš ją matydavau. O aš kaip durnė galvojau,kad katinai pakrantėje dėl žuvies pastoviai sėdi  :bigsmile:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auda: 30 balandžio 2020 - 07:11
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
IK,tu gal nedispancerizuota?(na ir žodis mirksiukas.gif ).Mūms ir vaistai jau kompensuojami ir turi kas trys mėnesiai pasirodyti šeimos gydytojai teoriškai. mirksiukas.gif
Laukiu dukros po n metų svečiuose.Ir vis klausia ar nebijote?Nebijau. ax.gif
Visada kapais rūpindavosi mamaitė,dabar bijo išeiti iš namų.Tai teko man apsodinti.Gal įtikau?Pilni kapai močiučių. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ziurekit ponios,jus visokios ten dispanserizuotos,nuo zodzio dispenser,kas turbut butu dalytuvas.
Atsakyti

Radau internete:

Dispanserizacija žodžio reikšmė

dispanserizãcija:
1. sveikatos apsaugos priemonių visuma, atliekama per dispanserius;
2. ligonių reguliarus gydymas ir stebėjimas.

Atsakyti
Nežinau,bet mano šeimos gydytoja taip vadina. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2020 04 30, 07:33)

Tas stiklinis uzbonas ,kur turi su kraneliu apacioje yra gerimu dispenseris.
Dispanseris yra atejes is tuberkuliozes ir net sakyciau raupsu(leprosy)laiku. Na ta vieta ,raupsuotiesiems. Fainiai apsvieciau.
Atsakyti
Labas

sirdies ir kraujotakos sutrikimai - rizika, kaip ir visas gyvenimas. Kom. vaistu paso net neturiu, spaudimas norma, cholesterolis nenorma.

Dabar pasibedavosiu. Vaikiui padidejo viena krutine, dare kraujo tyrima. Hormono prolaktino virsutine norma 300 su trupuciu, pas ji virs 900. Prisiskaite apie galvos auglius, sizofrenija ir tt. Laikaus savo maldeles: Dieve, duok stiprybes pakeisti ta, ka galiu. Susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti. Ir isminties, kad siuos dalykus atskirciau. Cia laisva interpretacija ax.gif

Snd. eisim ant a.a. uosviu kapeliu.
Atsakyti

Čia dar nuo tarybinių laikų taip vadinama. Mano kraujo spaudimas nepastovus, svyruoja nuo 138 iki 170, o apatinis visada didelis :( Šiaip savijauta nebloga, bet pavaduojantis mano gydytoją jaunas daktariukas atskaitė išsamią paskaitą, kas būna jei nesirūpini savo spaudimu ir kas laukia ateityje. Todėl ir pradėjau gerti vaistus, bet geriu tuos kur skiria pačioje pradžioje. Teigiamas dalykas, pasirodo mums nemokamas skiepas nuo gripo, šito net nežinojau.

Atsakyti
Na ir kaip daktariukas rekomendavo spaudima tinkama palaikyti?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 04 29, 12:34)
Lyžuka, bet vienadienės žydi virš mėnesio, yra kartojančių žydėjimą, yra kvepiančių.

tai tikiu, kad yra, bet ne pas mane biggrin.gif

Sveikos, nu žodziu aš ir seniau ant jų akies neturejau o dabar tuo labiau, dar pernai tokią gražią pilnavidurę iš lenku siunčiaus tai balvonai įdėjo eiline ruda, paprasta smile.gif, užtat šiemet ant jurginu pasinešiau prisisiunčiau bile kiek žemaūgius bandysiu i lauko vazonus sodinti, žiuresiu kas gausis, pernai i kitus lelijas buvau orental susodinus, grožis mirksiukas.gif , nežinia kaip jos išgyveno, nes seniau kur pirkau tai per tris metus taip susmulkejo kad ant galo įkišau bile kur ir amen joms ten buvo biggrin.gif

neturi niekas to bobramunio unsure.gif lietuvoje o seklu siustis ne man kada gi užaugs smile.gif
Atsakyti
man viendienes labai wub.gif dar rozes ir lelijos. Kitos jau antram plane.

Sutvarkem uosviu kapeli. Dabar mintiju kaip mamytes kapeli pasiekt.

Mano vienas pomidoras zirnio didumo pomidoriuka uzsiaugino. Laukiu valgymo biggrin.gif Neblogai siltnamis balkone, nei zvakiu nakciai degt, nei salnu bijot....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 30 balandžio 2020 - 16:54
Jau pasiruosiau paviljona darbui, taip nieko, bet kojos kojelės, ypač pėdos, nežinau nei kaip guldyti ir tepalas kažkur užsimetes. Tas naujas man neveikia, per silpnas. Ryte gėriau nuo skausmo, antros tabletės vengiu.
Atsakyti