Auda, reikėjo parašyti, kad jeigu Alzheimeris, tai jau ne vieta seime.
Tuos sintetinius deimančiukus pardavinėja internetu ir mačiau rankdarbių parduotuvėje.
Greičiau ta korona baigtųsi. Arba orai atšiltų. Abu blogiai iš karto kerta per mano psichinę sveikatą.
Pas mus kur pažvelgsi, visur balta, gal ir saulei, kartais, šalta Kaimynas visas apsnigtas kaip senis šaltis, pravažiavo su atviru traktoriuku Planavome šiandien kokių žirnių pasėti, vasarinius česnakus pasodinti, bet persigalvojome Šildymo katilas kūrenamas, vištos irgi šildosi prie buržuikės. Labai norėčiau mėsinių viščiukų nusipirkti, bet neturiu patirties auginti, o kai reikėtų pjauti, matyt, iš namų pabėgčiau. Man atrodo, kad per karantiną žymiai daugiau valgome, gal kad apsiperkame ne dažniau kaip kartą per savaitę, prikraunam du šaldytuvus, bet maistas tiesiog tirpsta. Ir gaminu kasdien bent pietus ir vakarienę, pusryčiams sumuštinių norime.
Vakar kaime lydėjome mirusi senolį, garbingo amžiaus, arti 90-ies, ne nuo koronos mirė. Paprastai kaimo žmonės atsisveikina šarvojimo salėje su kaimynu, o vakar visi lydėjome stovėdami kiekvienas prie savo namų, katafalkas pravažiavo specialiai per visą kaimą. Niekas nesiburiavo, pasisveikinome vieni su kitais iš tolo. Saugomės.
Na va aš irgi buvau uždavusi klausimą Sysui ką daryti kai bankomatai neveikia, nes buvo ne vienas atvejis mokvežoje pirkome o kortele nepriima, gerai bankomatas veikė, kitą kartą grynų turėjome. O vieną kartą bankomatas neveikė, tai gerai, kad apsiėjome ir be pinigų tą dieną.
Paveikslai man patinka aš jau kokį 9 darysiu. iš Aliexpreso perku gatavai ir deimantukai ir drobė ištepta klijais.
O Ingrida siuvinėji kryžiuku ar kitaip? Aš kažkada rišalje siuvinėjau, kryžiuku taip ir neišmokau
O pas mus ryte lijo. Kad ir nedaug, bet vis šis tas.
Viščiukų pradžiai pirkis paaugintų. Tik gerai tinklu aptrauk jų būstą, o tai maža kas norės šviežienos. Visai paprasta. Nusiperki 8-10 l talpos girdyklą, panašios talpos lesyklą ir gali dienai dviems pamiršti. Iš pradžių duosi kombikormo, paskui jau maišyk su kviečiais. Gale vien kviečiai. Ir žvyro vis įpilti atskirai.
O pjovimui pasiprašyk kokios kaimo bobulės ar vyrioko. Pačiai liks tik su verdančiu vandeniu padežuruoti. O gal jau iš pirmo karto išmoksi pati nusipešti ir išskrosti. Nieko ten sudėtingo
Bet mėsos skonis kaip diena ir naktis skiriasi nuo pirktinės. Man vaikai žiaukčioja nuo pirktinės krūtinėlės ar šlaunelių.
O savas susidėlioji atskirai visas gėrybės, susišaldai. Kai ateina pietų metas, atsidariusi šaldiklį padūmoji, ko norėtum ir trauki. Ar tai kepenėlės, ar tai mėsa.
Meri, na pas mus kol kas bankomatai pilni. Gal prieš Velykas prašlavė ?
Pasidarbavau prie kompo, visos ataskaitos priduotos, mokesčiai sumokėti. Eisiu, pasiknisiu gėlynuose , nes saulė jau žvalgosi.
Pas mus vėl voverė pelėdos inkilą okupavo, tysia beržo šakeles ir kitokį šlamštą, reiks kamerą pastatyti, gal nufotografuos ką nors. Pernai du voveriukus turėjo, bet kai truputį paaugo išsivedė. Sako, kad jos kelis lizdus turi.
Nepasiėmiau šį mėnesį grynų pinigų, dabar tuščia piniginė. Vis pagalvodavau, kad reikėtų nusiimti, nes gali būti grynųjų pinigų trūkumas, apyvartos sumažėjusios ir grynais mažai kas moka, nebus pakankamai pinigų į bankomatus įdėti. O Merii ir Auda patvirtino mano nuogąstavimus. Bet ir toliau liksiu be pinigų, nes specialiai nevažiuosiu dėl jų į Vilnių. Maistą paprastai sūnus perka, mb irgi neištveria nenulėkęs į butą Vilniuje. Aš tai tinginė, man ir kaime gerai.
sveiki, ėdam daug, vaikščiojam nedaug, tad vėl ant savo dviračio sėdom, po 10 km susuku reiks vis po trupitį sunkinti pedalų sukimą, nes prasilekiu kaip su vėjeliu balkonas atviras, gatvės tučšios...
vakar maxsėj buvau,kažkaip prekių trūkumas, bet čia gal po švenčių. Moku kortele, tad kaip ten su bankomatais nepasakysiu.
Vakar buvo anytos metinės, švogierka su uošviu cerkvėj mišias atbuvo, mes su dieduliu tuo metu ant kapų žvakeles degėm, po to namo kiekvienas savų pietų valgyt. Popas tik du žmones mišioms priėmė.
Kaimietuke
Auda, pasirodyk paveikslėlius, man smalsu, nes tokių nedarius
Meri, jei siuvinėtum ant ale vaflinio senovinio rankšluosčio-tuomet imi visą giją-6 siūliukai. Dabar yra medžiagos aidos, kuri skirstoma pagal dydį, aš siuvinėju ant 18 dviem siūliukais, ant 20 galima ir vienu. Dar nuo siūlo firmos priklauso ir jo storis, DMC plonesnis(man mielesnis), Anchor panašus, Kirovo fabriko(čia tie senoviniai) kiek storesni, bet čia jau tik čiuopiant pajusi.
Siuvinėju aš nuo apačios, iš kairio kampo, tad eilutėj darau kryželius \\\\, po to eidama atgal jau ///, taip ir siūlas susitaupo, ir kita pusė daili būna. jei pavienis kryželis, tai iš kart sukryžiavoju. Svarbu, kad viršutiniai kryželių dygsniai būtų į vieną pusę
paklausiu apie vištas-ar galima palikus maisto ir vandens,jas palikt vienas be priežiūros 3-4 dienom? ir kaip su kiaušiniais tuomet? nesulesa?
Labas rytas.
Auda kryžiuku siūvinėju tik,esu bandžiųsi ir kitaip,bet dabar jau mano akims per sunku.Kažkada buvau pasiėmųsi yra kalėdinis pradėtas ir padėjau vėl.Reikia super apšvietimo jau.
Toliau raunu dilgėles,na kur susodinsiu bulves?Aplink ale komposto kalną,kasu ,kad kompostas tiek nesimatytų iš už kelio raunu nuo dviračio tako erškėtrožes ir sodinu kad tiek nesimatytų kalnas. Dar ir lanksvos radau ir tos išsikasiau. Erškėtrožes tai ten naikina,bet jų pridygę vėl.Man skaniai jos kvepia,kai žydi.
Ko gero šiandien kardelius sodinsiu jei spėsiu.
Reiks šiandien Lidlan apsilankyti,lygiai savaitę ištvėriau.
Vaje, koks šaltas vėjas. Reikia slinkti iki sandėlio, darbų yra.
Siuvinėju aš nuo apačios, iš kairio kampo, tad eilutėj darau kryželius \\\\, po to eidama atgal jau ///, taip ir siūlas susitaupo, ir kita pusė daili būna. jei pavienis kryželis, tai iš kart sukryžiavoju. Svarbu, kad viršutiniai kryželių dygsniai būtų į vieną pusę
Jurginėli, lb ačiū, dėl to man ir nesigavo gražiai Išsisaugoju tavo patarimus.
Nesuprantu, dvi paskutines naktis tik su vaistais užsimušiau, tos įkyrios ne pozityvios mintys tiesiog žudančios. Reik kažkaip iki biletenio pabaigos nuo jų išsivaduoti