Nenoriu kultivatoriaus,aš kiekvieną žolytę išrenku,kievieną šaknelę.Vaikai seniai siūlosi nupirkti.Ačiū sodyboje turėjau kelis metus daržą,traktorius iškultivuodavo,visų šaknų neišrenki,palyja o dieve pilna žolių. O dabar išrenku šakneles,turiu dar tokią žolę,paliksi šaknį pilna vėl. Su mb sveikata tai kasimas būtų per visą vasarą.
Šiandien sodinau bulves per sniegą,mb net nufotkino. Kiek tų bulvių,ne IK plotai.Nors šviežių pašonėkje turėsime.Būčiau nesodinųsi ar patikėsite?Pažystama turgelyje buvo davųsi visą maišą vasarą vištoms,visą žiemą tas maišas prastovėjo lauke.Perrinkau gavosi didelė dėžė gerų sėklinių bulvių.Tai kaišiojau kampuose.Dar roviau dilgėles,o žemelės pūrumas,tik bulves sodinti. Pasižiūriu jau man mažas daržas viską susodinti,kiek sausiukų vien išpikavau.
Ko gero arbūzus,melionus kelsiu sodybon,prakapstysiu dirvoną ir sodinsiu,galės ten per pievas eiti.
Turiu perteklį kiaušinių einu kepti belgiškus vaflius,dar nesu bandžiųsi keptuvo naujo jau keli mėnesiai.
Sudėliojau daigintis 7 veislių arbūzus ir 6 veislių melionus. Žinau, kad per daug... Neturiu stabdžių tam reikalui. Išpikavau zinijas, vienmetes pasėjau.
Rytoj reikės dar agurkų kokius 30 padaiginti, sodinu daigais, tada greitai reikalai juda. O likusį plotą sėju pamirkyta sėkla.
Gal šiemet bus geras pirkimas ? Nelakstys tauta po užjūrio kurortus , gal patys marinuosis agurkiukus . Kaip sakai , Ingrida ?
Kažkada mezgiau iki nuprotėjimo. Paskui kai mečiau, tai suvisam. Gal 8 metai stovi pradėtas megztinis.
Kasimas ir mezgimas patys geriausi darbai ir poilsis. Na dar puzzle dėliojimas
Va va kasu kaip IK,pakeliu išpurtau tada išrenku visas šakneles,niekuo nepasitikiu.Atsimenu,ki turėjome sodą sukasdavo mb belekaip,svarbu sukasti.
Nu žinokite nemalonu,ką tik kaimyną išvežė su skafandrais greitoji įtaria koroną.Visai už sienos berniukas nuomavosi butą.MB raminu per sieną koroną nepereis?
Svarbiausia apie 19 valandą greitoji atlėkė su sirena švyturėliais ir į mūsų laiptinę.Bet sprendžiu pgal šunų lojimą į pirmą aukštą,kaimynei klimaksas,tai ne vieną kartą jau buvo.Kaimynas šunį vedžioja jau antra savaitė,sakė kaimynė serga.
O čia taip baisiai su skafandrais kaip iš filmo.Ir svarbiausia galvojau gal pas kaimynę,girdžiu už durų balsus,praveriu duris,o į mane žiūri seselė su skafandru,greitai uždariau.Brrrrrrrrr
Apačioje antra savaitė nuomininkų vaikas loja šuniuku,laringitas.Ar jm vaistų neduoda pamotė?Naktį kai nemiegu girdisi kaip loja.Bet jau antra savaitė. Galvoju skambinti rytoj pažystamai į socialinį apskūsti,mb sako neikišk.Kad ir nusiūtę vaikis,gaila. Gal per karantiną nesilanko socialinės?Nes jie rizikos šeima.
Gerai bent pirmininkas šiandien kai grįžinėjome namo dezinfikavo laiptinę,turėklus.Ko gero rytoj užeisiu pasakysiu,kad gal dar kartą dezinfekuotų?
Labas rytas.
Aš dar nepabodau su pliurpimu?Žiūriu,kad prikalbu.
IK kai prasideda agurkų vakavimas,eina agurkai.Ir svarbiausia visiems sakyti rodničiokas.Jie visi apsirgę radničioko liga,atrodo kitokių agurkų nėra?Mes vieną rusą net praminę buvome radničioku,Pas jį visi agurkai radničiokas.
O pas mane kad priaugo svogūnų laiškų,o kad gražūs.O turgelis nedirba.Ačiū IK.Bandysiu į parduotuvytę šiandien prakišti.
Laikosi spaudimas nuo pat ryto 150/97, vakar prisigooglinau, kad inkstams blogai. Matau, kad daug geriu, o sysiaus mažai, gal organizme kaupiasi, kojos patinę.
Diedas namie, tai neršia pyktas, iš pat ryto sugadino nuotaiką. Mums jau tokia būsena, kai atskiruos gryčios kampuos geriau būt. Ale virtuvėj įsitaisęs, tai nori nenori, susitinkam. Guli kaip krokodilas, kuris sujuda, kai valgyti nori ar liežuviu įkąsti.
Spaudžia galvą, jei lieps darban eiti, kad nenukrisčiau.
Pas mus kaimelyje dar tyku, nesigirdėti kad kas sirgtų korona, a.d. Lb bijau tos ligos, tiesiog paniškai. Gydymo tai nėr. Kas lieka po jos gyvi, tai su pažeistais plaučiais visam gyvenimui? O kiek jaunų serga...
Ligos visada baisu. Reikia saugotis kiek įmanoma, ko gero dabar geriausia kaimas, kai net artimas kaimynas už tvoros gyvena, tik praeidamas pasisveikini ir viskas. Pas mus kol kas ramu, nors Anykščiuose 4 atvejai, bet ten mes beveik nevažiuojam, geriau į Uteną, kelias geresnis. Aš tai dar tokiais darbais užsiimu, plastikinių deimančiukų klijavimu, paveikslai neblogi gaunasi
man tai Kupisky saugiausia butu, ten nera fiksuoto ne vieno atvejo.
Sode labai sunki zeme, as slynu vadinu. Tuoj sudrozciau galutinai peti. Vyras purto ir renka. Kupisky vijokliai nenugalimi. Oas ravet megstu ant keliu arr atsisedus, atsitupus. Pasilenkus negaliu.
Bijau ir as tos korones, saugaus visais imanomais budais.
Nežinau ar galima jei inkstai nesveiki, bet man tai pvz nuo saliero ir pomidorų labai į tualetą varydavo. Būtų gerai, kad ta Korona pasisvečiavusi galėtų lėkti atgal į savo Kiniją. Vakar juoką turėjau, atsiverčiu facebuką ir žiūriu A. Sysas kalba, paklausau, na ir sako jis, kad neįmanoma visų 141 seimo nario pavardžių ir vardų atsiminti, aš ir parašiau komentarą, kad mokytojai ne 140 o daug daugiau mokinių atsimena. Pasirodo tiesioginė transliacija ir žurnalistas pakomentavo garsiai
Ingrida, nežinojau, gal tikrai bandysiu mažiau gert, nors vanduo cukrų su šlapimu išvaro.
Pratęsę dar savaitei nedarbingumą, liepė ilsėtis ir nesinervinti
Lyja, saulės nėr, taip norisi ko skanaus pagraužti, bet negalima, todėl ir visad sakau, valgykite kol dar galite
oi, dar paklausiu, su kiek siūlelių siuvinėjate kryželiu? na į adatą veriate, klausiu ne apie spalvas
Sumažėjo lietus ,važiuosime,vežuosi dar mišką sausiukų išpikuoti.Jaučiu narcizus sodinsiu iš vazonų į žemę,didelių vazonų trūkumas balkoniniams pomidorams.O pas pas mane geltonos frezijos skleidžiasi namie.
Meri neskiriu siūlo siūvinėjimui kiek yra siūliukų gijoje tiek ir veriu adaton.Man jau siūvinėti akys neleidžia,o dar siūvinėti paveikslai kabo namie ir sodyboje.